Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 augustus 2022

Nu al watertekort voor landbouwers, problemen voor industrie en drinkwatervoorziening loeren om de hoek

HLN
Nu al watertekort voor landbouwers, problemen voor industrie en drinkwatervoorziening loeren om de hoek
Door de aanhoudende droogte staan de Vlaamse waterlopen op een alarmerend laag peil. In het IJzerbekken is er zelfs onvoldoende reserve om aan de watervraag te voldoen. Indien we nog lang van regen verstoken blijven, is er dan nog water voor boeren en bedrijven? Komt er dan nog water uit je kraan? Wat kunnen we doen om onze drinkwatervoorraad veilig te stellen?
Lees verder

NMBS lanceert opmerkelijke campagne: sokken en T-shirts met logo te koop
De NMBS is een opmerkelijke merchandisecampagne gestart. Voortaan zijn onder meer sokken en vissershoedjes met het logo van de spoorwegmaatschappij te koop, net als T-shirts, sweaters of rugzakken met het logo van een station. "Het gaat om een test", legt de woordvoerder Dimitri Temmerman uit. "Na de zomer evalueren we dit".
Lees verder

'Working Girl'-reboot in aantocht: Selena Gomez werkt mee als producer
20th Century Studios wil de romantische komedie 'Working Girl' uit 1988 terug tot leven wekken met een reboot. En daarvoor schakelen ze de hulp van Selena Gomez (30) in. Ze gaat het project mee ondersteunen als producer. Of ze ook voor de camera's zal opduiken, is nog niet geweten.
Lees verder

Eerste schip met Oekraïens graan bereikt Turkse kust
Het vrachtschip met 26.000 ton maïs dat maandag de haven van Odessa verliet, heeft vandaag omstreeks 18.00 uur Belgische tijd de Turkse kust bereikt. De Razoni is het eerste schip dat na de vorige maand gesloten 'graandeal' uit Oekraïne kon vertrekken.
Lees verder

LIVE. Het contract is getekend: De Ketelaere en Maldini verlaten Casa Milan
Gisterenavond laat kon Charles De Ketelaere (21) eindelijk op het vliegtuig richting Italië stappen - de transfer is na een lange saga in kannen en kruiken. Deze middag onderging 'CDK' z'n medische en fysieke testen, vanavond zet hij in Casa Milan zijn krabbel onder het contract. Via deze liveblog volgt u de bewegingen van de Rode Duivel op de voet!
Lees verder

Belg is wereldkampioen goochelen: "Al in hele wereld gespeeld, behalve in Vlaanderen"
Laurent Piron (35), een Belg uit het Luikse Aubel, is in Canada wereldkampioen goochelen geworden, met een nummer waarin een prop papier tot leven komt. Vorig jaar werd Piron met diezelfde act al Europees kampioen. Piron trad in de hele wereld op, van China over Benin tot Australië. "Maar nog nooit in Vlaanderen. Hopelijk verandert dat nu."
Lees verder

Verdwenen politieman na vier weken dood teruggevonden in veld niet ver van eigen woning
In een veld in het Waals-Brabantse Bierghes (Rebecq) is deze namiddag het levenloze lichaam van een man ontdekt. Het betreft Frédéric Gonzalez Moradiellos. De 35-jarige politieagent van de zone Brussel/Elsene verliet begin vorige maand zijn woning in Rebecq en was sindsdien vermist.
Lees verder

Lijk ontdekt in een veld in Rebecq
In Bierghes, een deelgemeente van de Waals-Brabantse gemeente Rebecq net over de taalgrens, is deze namiddag een lijk ontdekt. Dat meldt de zender RTL-Info en de informatie is bevestigd door het parket van Waals-Brabant.
Lees verder

LIVE. Geen verrassingen in basis bij Union, dat voor eerste Europese match in 58 jaar staat: "We zullen geen plankenkoorts hebben"
• Derde kwalificatieronde Champions League (heen) • Den Dreef in Leuven • Union klopte overtuigend Charleroi, Rangers vlot over Livingston • LIVE OP VTM 2
Lees verder

Hst-verkeer ten zuiden van Bordeaux onderbroken door bosbrand
Het hst-verkeer ten zuiden van Bordeaux is dinsdag onderbroken als gevolg van een brand die 's middags uitbrak in de buurt van Dax. Dat maakten de Franse spoorwegen SNCF bekend.
Lees verder

Washington vaardigt nieuwe sancties uit tegen Kremlingetrouwe oligarchen
Door de oorlog in Oekraïne legt de Amerikaanse regering nieuwe sancties op aan Kremlingetrouwe oligarchen. De strafmaatregelen veroorzaken "hoge kosten voor degenen die de oorlog van president Vladimir Poetin steunen", zei het Amerikaanse ministerie van Financiën.
Lees verder

Voetbal op café zien? Dan moet kroegbaas tot 1.800 per jaar extra betalen
Horecazaken die voetbalwedstrijden uit de Jupiler Pro League willen uitzenden, moeten daar sinds vorige week extra voor betalen. Dat melden de Mediahuis-kranten. Eleven Sports betaalde twee jaar geleden 103 miljoen euro voor alle uitzendrechten van het Belgische voetbal, en dus ook voor de exploitatie van deze rechten in horecazaken.
Lees verder

Kwart meer boetes door gsm'en op fiets of step
Vorig jaar hebben bijna achttienhonderd mensen een boete gekregen omdat ze hun gsm gebruikten op de fiets of de step. Dat is een kwart meer dan drie jaar geleden, omdat de politie er meer op controleert. De boetes zijn trouwens ook verhoogd, want een gsm leidt veel te veel af. Net zo goed op de fiets als in de wagen. Wie betrapt wordt, riskeert een boete van 174 euro en krijgt er bovenop ook nog 9 euro administratiekosten aangerekend.
Lees verder

Bizarre situatie rond opvolging Alonso: Alpine wijst Piastri aan, maar coureur ontkent
Alpine heeft Oscar Piastri aangewezen als coureur die na dit seizoen Fernando Alonso vervangt. De 21-jarige Australiër is momenteel nog reservecoureur van het Franse Formule 1-team en schuift dus door. Het stoeltje van Alonso kwam vrij, omdat de tweevoudig wereldkampioen bij Aston Martin de opvolger wordt van Sebastian Vettel.
Lees verder

OFFICIEEL. De Ketelaere poseert trots in shirt van AC Milan: "Ambitie van jonge speler om aan de top in het buitenland te spelen"
Charles De Ketelaere (21) is nu ook officieel een speler van AC Milan. De Rode Duivel slaagde vandaag voor zijn medische testen en zette zopas z'n krabbel onder een contract voor vijf seizoenen. Club Brugge vangt een recordbedrag van 35 miljoen euro.
Lees verder

LIVE. Union meteen onder druk, Moris brengt redding op vrijschop Barisic
• Derde kwalificatieronde Champions League (heen) • Den Dreef in Leuven • Union klopte overtuigend Charleroi, Rangers vlot over Livingston • LIVE OP VTM 2
Lees verder

BV 24/7. Luc Appermont feliciteert zijn man Bart Kaëll en Astrid Coppens viert de liefde in Parijs
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

De derde emir van Al-Qaeda erft een organisatie met grenzeloze ambities
Al-Qaeda is sinds zondag onthoofd. Wie wordt de derde emir? Welke organisatie erft die nieuwe leider? En hoeveel slagkracht heeft ze nog? "De organisatie blijft vastberaden de leiding te nemen van de wereldwijde jihadistische beweging. Samen met zijn filialen en franchises staat het klaar voor een mogelijke comeback in hotspots over de hele wereld."
Lees verder

"Ik begrijp niks van deze transfer": Jan Mulder vindt dat Charles De Ketelaere met AC Milan de verkeerde keuze heeft gemaakt
Voorafgaand aan Union-Rangers hadden analisten Jan Mulder en Marc Degryse het ook over de transfer van Charles De Ketelaere naar AC Milan. Vooral de Nederlander is niet bepaald enthousiast over de keuze van de Rode Duivel.
Lees verder

Angelo Van Loo, broer van ex-profvoetballer Anthony, krijgt nieuw hart: "Ik heb lang gevochten"
De 35-jarige Angelo Van Loo, de broer van ex-voetballer Anthony (33), heeft zes dagen geleden een nieuw hart gekregen. De man had een genetische hartaandoening. Vandaag voelt hij zich al veel beter, maar Angelo heeft een lange en moeilijke weg afgelegd.
Lees verder