Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 augustus 2022

Noodkreet van politierechter na dodelijk ongeval van Francis (16): "Ik geef 3 maanden, 6 maanden, één jaar cel. En ...

HLN
Noodkreet van politierechter na dodelijk ongeval van Francis (16): "Ik geef 3 maanden, 6 maanden, één jaar cel. En daar gebeurt juist niks mee"
Meer controles? Strenger straffen? Nultolerantie invoeren? Hoe vermijden we in de toekomst drama's als de dood van de 16-jarige Francis? De visie van politierechter Peter Vandamme.
Lees verder

EXCLUSIEF. Betty (van 'Big Brother') reageert voor het eerst op maatje meer: "Ik was het zo beu om te vermageren"
Sinds ze een TikTok-account startte, is Betty Owczarek (46) - de sexy stoeipoes uit de eerste reeks van 'Big Brother' - weer helemaal terug in de picture, en hoe. Dansend in haar bikini op het strand van Juan-les-Pins, pronkend met haar maatje meer. Drie cijfers staan er intussen op de weegschaal en dat lokt heel wat reacties uit op sociale media. Senne kon Betty strikken voor haar eerste interview in jaren en dat tijdens haar vakantie in Zuid-Frankrijk. "Ik was het zo beu om te vermageren. Plots ontplofte er iets in mij en besliste: foert, ik ben wel mooi", vertelt ze exclusief aan Showbits.
Lees verder

Dina Tersago toont haar zelfgebouwde poolhouse: "'s Nachts staan pompen om de kelder droog te krijgen"
Ze presenteerde al de woon- en verbouwprogramma's 'Huis gemaakt' en 'Blind gekocht', maar Dina Tersago (43) kan ook zélf flink de handen uit de mouwen steken. Samen met haar man Wim liet ze in haar achtertuin eigenhandig een poolhouse verrijzen, toont ze aan Birgit Van Mol in de HLN Original 'Het Vakantiehuis'. "We hebben er bloed, zweet en tranen in gestoken, maar ook onze ziel."
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Arlette Vlaminck (76), jaren dé sterke vrouw achter Georges Leekens, overleden: "Hij werd verkozen tot best geklede man. Dat was haar verdienste"
In Brugge is Arlette Vlaminck op 76-jarige leeftijd overleden. In voetbalmiddens doet haar naam meteen een belletje rinkelen, want Arlette was jaren gehuwd met ex-bondscoach Georges Leekens. Op 13 augustus 1996 sloeg het noodlot toe, want ze werd geveld door een dubbele hersenbloeding. Dit vreselijke gebeuren had ook een enorme impact op het leven van dochter Sofie, met wie wij een openhartige babbel hadden. Een gesprek over haar grootste heldin.
Lees verder

Jane Fonda heeft spijt van facelift, plastisch chirurg nuanceert: "Als hij goed is uitgevoerd, zie je het niet"
Actrice Jane Fonda (84) heeft spijt van haar facelift. Ze wil er niet vervormd uitzien en waarschuwt dat het een verslaving kan worden. Plastisch chirurg Alexis Verpaele trekt een en ander recht. "Een facelift die je ziet, is niet goed verricht."
Lees verder

WEERBERICHT. Koelere dag, weekend wordt zomers en volgende week gaan we weer vlotjes over 30 graden
Het is genieten van wat verkoeling vandaag, met mogelijk enkele buien en temperaturen tot 24 graden. Dit weekend wordt het volgens het KMI droog en gaan de temperaturen langzaam weer de hoogte in, om volgende week opnieuw vlotjes de kaap van de 30 graden te ronden.
Lees verder

PORTRET. Van Ronaldo-gooier tot polyvalente middenvelder van Antwerp: Ekkelenkamp wil z'n carrière bij de 'Great Old' definitief lanceren
Jurgen Ekkelenkamp (22) is de nieuwe middenvelder van Antwerp. De Nederlander wil bij de 'Great Old' zijn carrière definitief lanceren. Zijn verhaal, met onder meer een ippon-worp op Cristiano Ronaldo. "Wat ik dacht? Ronaldo neerhalen."
Lees verder

Coach en ploegmaats sparen lof voor Refaelov niet: "Een voorbeeld voor de vestiaire"
Hij kwam, hij zag en gidste Anderlecht (quasi zeker) richting play-offs van de Conference League. Lior Refaelov (36) was in Estland de regisseur van een zakelijk paars-wit. Met hem kan je nog steeds naar de oorlog.
Lees verder

Hongaarse premier Viktor Orbán pleit voor "sterke Amerikaanse leider" op Congres van Conservatieven: "Dit is een culturele oorlog"
In Dallas is gisteren de Conservatieve Politieke Actie Conferentie (CPAC) van start gegaan, een conferentie van vooraanstaande Amerikaanse conservatieven, met als eerste belangrijke spreker de Hongaarse premier Viktor Orbán. "We hebben een sterk Amerika nodig, met een sterke leider", sprak hij.
Lees verder

Autobestuurder overleeft zwaar verkeersongeval op Lierse Ring niet
Op de Ring van Lier (R16) is vrijdagochtend een ernstig ongeval gebeurd. De chauffeur overleefde het ongeval niet.
Lees verder

Het moment van zijn leven nét gemist: relatief onbekende darter gooit bijna wereldrecord van Peter Wright aan diggelen
Peter Wright is zijn wereldrecord van de hoogste gemiddelde score tijdens een dartspartij gisteren bijna kwijtgeraakt aan een relatief onbekende speler. Josh Rock, de nummer 82 van de wereld, kwam tijdens Players Championship 22 in Barnsley tot het indrukwekkende moyenne van 121,88 punten per drie pijlen.
Lees verder

Taiwan: "Chinese oorlogsschepen opnieuw in onze wateren"
Het Taiwanese ministerie van Defensie meldt deze ochtend dat verschillende Chinese oorlogsschepen en vliegtuigen eerder op de ochtend de middenlijn in de Straat van Taiwan zijn overgestoken. Taiwan spreekt van een "zeer provocerende actie" en heeft maatregelen genomen.
Lees verder

Mats Rits vastberaden tijdens lange revalidatie: "Club haalde al vaker een concurrent voor mij"
"Tien jaar geleden barstte ik wel eens in tranen uit." De immer goedgemutste Mats Rits over zijn lange revalidatie én zijn rol in de Brugse spelersgroep: "Tijdens de play-offs was ik als eerste in de kleedkamer."
Lees verder

Content met een Belgisch biertje, als het maar geen Stella is: Coldplay, de goedkoopste topact ter wereld
Vier keer een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. En de eerste 150.000 tickets in één voormiddag de deur uit. Coldplay speelt vanavond een eerste keer in Brussel en schrijft Belgische muziekgeschiedenis. En bewijst meteen ook dat dat helemaal niet peperduur hoeft te zijn, want het goedkoopste ticket kost amper 30,8 euro. Zelfs achter de schermen is de band allesbehalve veeleisend. Toch mogen ze zich bij de best verdienende bands ter wereld rekenen. "Het genie zit in hun gebrek aan hebzucht."
Lees verder

'Game of Thrones'-actrice Maisie Williams toont nieuwe gewaagde look
De Britse actrice Maisie Williams (25), bekend door haar rol als Arya Stark in 'Game of Thrones', toont haar nieuwe look op Instagram. De reacties zijn alvast zeer lovend.
Lees verder

Philippe Geubels en Jeroom presenteren samen nieuw Nederlands comedyprogramma (maar er mag niet gelachen worden)
Comedians Philippe Geubels (41) en Jeroom Snelders (45) steken samen de grens over naar onze noorderburen om er een nieuw comedyprogramma te presenteren voor Amazon Prime: 'LOL: last one laughing'. Bekende Nederlandse comedians nemen het tegen elkaar op en proberen vooral niet in lachen uit te barsten. Want wie het laatst lacht... is de winnaar.
Lees verder

Herman Brusselmans maakt naam van kindje nu al bekend
Herman Brusselmans (64) en zijn vriendin Lena (30) verwachten hun eerste kindje. De Vlaamse schrijver windt er geen doekjes om en maakt de naam van zijn toekomstige spruit nu al bekend.
Lees verder

Na heropduiken van polio in VS: twee kinderen besmet met difterie in 'antivaxhoofdstad' van Australië
Nadat twee weken geleden bekend raakte dat er voor het eerst in bijna tien jaar weer een geval van polio was opgedoken bij een ongevaccineerde patiënt in de Verenigde Staten, blijken in Australië twee kinderen besmet te zijn met difterie. Dat is voor het eerst deze eeuw.
Lees verder

Overal uren aanschuiven aan autokeuringen in West-Vlaanderen, te laat om nu nog te komen
"Kom niet vrijdag", riep gedelegeerd bestuurder Ignace Van Overbeke van KM Keuringsbureau Motorvoertuigen donderdag nog op. Een oproep die in dovemansoren valt, want je kan vandaag ook in West-Vlaanderen voor het eerst zonder afspraak naar de autokeuring, wat meteen aan alle autokeuringen voor flink wat chaos zorgt.
Lees verder

Goedkeuring Amerikaans investeringspakket van 670 miljard dollar voor klimaat en sociale zaken stap dichterbij door steun laatste Democraat
Een enorme investering in de Amerikaanse economie van 670 miljard dollar — omgerekend 655 miljard euro —om onder meer klimaatverandering tegen te gaan en de gevolgen van de inflatie te verminderen lijkt één stap dichterbij te zijn gekomen. Senator Kyrsten Sinema, de laatste Democraat die de plannen nog niet had goedgekeurd, heeft donderdag gezegd in te stemmen met de investeringen die worden betaald met onder meer belastingverhogingen.
Lees verder