Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 augustus 2022

Nog meer ijsproducten van Häagen-Dazs teruggeroepen door aanwezigheid kankerverwekkende stof

HLN
Nog meer ijsproducten van Häagen-Dazs teruggeroepen door aanwezigheid kankerverwekkende stof
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) haalt zeven ijsproducten van het merk Häagen-Dazs uit de rekken. De betroffen producten worden ook teruggeroepen van bij de consumenten wegens de aanwezigheid van residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide).
Lees verder

Nog meer ijsproducten van Häagen-Dazs teruggeroepen wegens aanwezigheid ethyleenoxide
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) haalt zeven ijsproducten van het merk Häagen-Dazs uit de rekken. De betroffen producten worden ook teruggeroepen van bij de consumenten wegens de aanwezigheid van residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide).
Lees verder

Amerikaanse sancties tegen 100 Wit-Russische hooggeplaatste functionarissen voor ondermijnen van democratie
De Amerikaanse regering legt visumbeperkingen op tegen honderd Wit-Russische regeringsfunctionarissen en hun partners voor het ondermijnen van de democratische instellingen en het belemmeren van democratische transitie. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dinsdag, op de tweede verjaardag van de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland.
Lees verder

IN BEELD. Droogte treft Frankrijk bijzonder hard: van rivieren met alarmerend laag waterpeil tot verdroogde meren
De maand juli was in grote delen van Europa aanzienlijk droger dan gemiddeld, vooral in het zuidwesten en het zuidoosten waaronder ook Frankrijk. Zo blijkt ook uit enkele opvallende beelden van (gedeeltelijk) opgedroogde rivieren en meren.
Lees verder

Reddingsactie op komst: witte dolfijn in Seine wordt overgeplaatst naar zoutwaterbassin
De internationale non-profitorganisatie Sea Shepherd gaat vanavond een poging doen om de witte dolfijn te redden die al dagenlang vastzit in de Seine. Het sterk vermagerde dier zal eerst in een zoutwatertank verzorgd worden en daarna naar zee overgebracht worden.
Lees verder

Het ware verhaal achter monstersucces van 'Grease': Olivia Newton-John voelde zich te oud voor haar rol als Sandy en John Travolta mocht eerst 'Greased Lightnin'' niet zingen
Net als Danny Zuko - alias John Travolta - treurt de halve wereld vandaag om het overlijden van zijn 'highschool sweetheart' Sandy. Ook in menig Vlaamse huiskamer zal 'Grease' ongetwijfeld nog eens opgezet worden als eerbetoon aan de zopas aan kanker overleden Australische zangeres-actrice Olivia Newton-John (73), die in de film de rol van haar leven speelde. Áls er al een reden nodig is om naar 'Grease' te kijken. Wat maakt een film van intussen 44 (!) jaar oud toch zo onverslijtbaar? We vroegen het aan regisseur en filmkenner Jan Verheyen.
Lees verder

Welke kleur mascara past het beste bij jouw ogen? "Deze kleur staat echt prachtig bij iedereen"
Bij de meesten behoort het tot de standaard make-uproutine: je wimpers verlengen met mascara. En dan vissen we maar al te vaak de zwarte uit onze beautycase. Al is dat buiten sociale media gerekend, waar liefhebbers nu zweren bij een bruine variant. Maar is die kleur écht voor iedereen weggelegd of zijn er andere opties die bij jouw oogkleur passen? Beautyredactrice Sophie liet haar oog op de zaak vallen.
Lees verder

Welke kleur mascara past het best bij jouw ogen? "Deze kleur staat echt prachtig bij iedereen"
Bij de meesten behoort het tot de standaard make-uproutine: je wimpers verlengen met mascara. En dan vissen we maar al te vaak de zwarte uit onze beautycase. Al is dat buiten sociale media gerekend, waar liefhebbers nu zweren bij een bruine variant. Is die kleur écht voor iedereen of zijn er andere opties die beter bij jouw oogkleur passen? Beautyredactrice Sophie geeft advies.
Lees verder

"Foto's tonen notities die Trump verscheurde en probeerde door het toilet te spoelen"
Het is geen geheim dat Donald Trump tijdens zijn presidentschap nogal nonchalant omging met documenten. Een journaliste van 'The New York Times' zegt nu te beschikken over exclusieve beelden die moeten bewijzen dat de toenmalige president meermaals notities verscheurde en door het toilet spoelde.
Lees verder

Reisbureau biedt reizen naar Oekraïne aan: "Het leven gaat voort, ook ten tijde van oorlog"
Ondanks internationale waarschuwingen om niet naar Oekraïne te reizen, biedt een reisbureau toch trips naar het buurland van Rusland aan. Reizigers moeten zo ondervinden wat het is om midden in een oorlog te leven. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender 'CNN'.
Lees verder

Twee koeien gestorven door uitdroging na mogelijke sabotage in Waterloo
In Waterloo zijn gisteren twee koeien aan uitdroging gestorven, waarschijnlijk door een kwaadwillige daad. Dat meldt de lokale politie.
Lees verder

EU reserveert 15 miljoen dosissen van gewijzigd coronavaccin van Moderna
De Europese Commissie heeft bij het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna vijftien miljoen extra doses gereserveerd van de nieuwe versie van haar coronavaccin, specifiek gericht tegen de omikronvariant. Dat maakte de Commissie dinsdag bekend.
Lees verder

Zee-ijs in Antarctica op laagste peil ooit voor maand juli
Het zee-ijs in Antarctica stond de afgelopen maand op het laagste niveau voor een maand juli in 44 jaar. Dat meldt Copernicus, de dienst voor klimaatverandering, dinsdag.
Lees verder

Meerdere explosies op Russische militaire luchthaven op de Krim
Op een militaire luchthaven op de Krim hebben zich meerdere explosies voorgedaan. Dat maakte Viktoria Kazmirova als vicehoofd van het plaatselijke bestuur bekend. De oorzaak is voorlopig nog onbekend. Opvallend: de regio ligt meer dan tweehonderd kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde frontlinie.
Lees verder

Dit zijn de laatste koppels die overblijven op 'Love Island'
Het einde van het derde seizoen van 'Love Island' is in zicht en het is daarom ook tijd voor de laatste herkoppeling. Lees hieronder welke koppels nog kans maken op de geldprijs van 25.000 euro. De ontknoping zal te zien zijn op Streamz.
Lees verder

Niet in Leuven, wel in... Anderlecht: Union speelt eventuele play-off-thuismatch tegen PSV of Monaco in Lotto Park
Change of plans. Union zal (mits kwalificatie straks tegen Rangers) zijn play-off-match van de Champions League afwerken in het Lotto Park van Anderlecht, en dus toch niet in Leuven. De reden? OHL speelt zondag nog tegen Club Brugge, en dat is voor de UEFA te kort dag.
Lees verder

Beste vrienden reageren op overlijden Ignace Crombé: "Als organisator in hart en nieren regelde hij zelf nog zijn begrafenis"
Niets waar hij meer voldoening uit haalde dan zijn evenementen. En dus regelde Ignace Crombé ook zijn eigen begrafenis zelf, tot in het kleinste detail. "Zodat niemand zich daar zorgen moest over maken, en het zéker tot in de puntjes in orde zou zijn", zeggen Crombé's vrienden Dirk Coopman en Gerrit Grobben. De voormalige 'missmaker', presentator en eventorganisator verloor vandaag de strijd tegen een agressieve pancreaskanker.
Lees verder

Zelensky roept Westen op om alle Russen te bannen "tot ze hun denkwijze veranderen"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft het Westen in een interview met de Amerikaanse krant 'The Washington Post' opgeroepen om alle Russen van hun grondgebied te weren. "De Russen moeten in hun eigen wereld leven totdat ze hun denkwijze veranderen", aldus de president.
Lees verder

'Breaking Bad'-acteur Bob Odenkirk: "Zonder reanimatie door collega's zou ik dood zijn geweest"
Acteur Bob Odenkirk (59), die vorig jaar op de set van de serie 'Better call Saul' in elkaar zakte, denkt dat hij het niet had overleefd als zijn collega's hem niet meteen te hulp waren geschoten om te reanimeren. Dat zegt hij in een interview met het Britse Radio Times. "Als niemand in de buurt was geweest, zou ik binnen een paar minuten dood zijn geweest."
Lees verder

Hittegolf kan zeven of acht dagen duren, volgende week wordt neerslag voorspeld
In Ukkel is de kaap van 25 graden overschreden, wat hoogstwaarschijnlijk de start betekent van een hittegolf. Die kan zeven of acht dagen duren, zegt KMI-weerman David Dehenauw. Vanaf volgende week wordt neerslag verwacht, mogelijk met onweerachtig karakter.
Lees verder