Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 augustus 2022

“Nieuw avontuur”: Dries Mertens, Kat Kerkhofs en baby Ciro krijgen enthousiaste ontvangst in Istanboel

HLN
"Nieuw avontuur": Dries Mertens, Kat Kerkhofs en baby Ciro krijgen enthousiaste ontvangst in Istanboel
Dries Mertens is met zijn gezin op een privéjet gestapt om de transfer van de spits naar Galatasaray te gaan afronden. Volgens onze informatie ligt er een contract voor één seizoen (met optie op één bijkomend seizoen) klaar voor de Rode Duivel in Istanboel. Er zijn voldoende garanties om de reis te maken. Verwacht wordt dat Mertens en Galatasaray er snel uitraken. Bij aankomst in Turkije werd Mertens enthousiast onthaald.
Lees verder

PSG laat geen spaander heel van Clermont, Messi scoort met heerlijke omhaal
Clermont heeft voor eigen volk sterretjes gezien tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. De regerende Franse landskampioen kende in zijn seizoensstart geen enkele moeite met zijn opponent en haalde het eenvoudig met 0-5.
Lees verder

Zelensky looft "sterke resultaten" Oekraïens leger
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft het Oekraïense leger zaterdagavond in zijn dagelijkse videoboodschap geloofd voor de volgens hem succesvolle tegenaanvallen tegen de Russische bezetters van de voorbije week. Hij benadrukte daarbij de belangrijke rol die westerse wapenleveringen spelen in het conflict.
Lees verder

Nederlander in Canada veroordeeld voor seksuele afpersing van tiener (15) die uiteindelijk zelfmoord pleegde
Een Canadese jury heeft zaterdag de Nederlander Aydin Çoban (44) schuldig bevonden aan seksuele afpersing van een tienermeisje uit de provincie British Columbia. De vijftienjarige Amanda Todd pleegde in 2012 zelfmoord nadat ze drie jaar lang door Çoban online werd uitgebuit. Voor ze zich van het leven beroofde, deelde ze haar verhaal in een 9 minuten durende video op YouTube.
Lees verder

Trump is favoriete presidentskandidaat op ultraconservatieve conferentie en pleit voor afschaffing ministerie van onderwijs
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is voor de ongeveer 1.000 aanwezigen van de jaarlijkse rechts-conservatieve conferentie CPAC de favoriete Republikeinse presidentskandidaat voor 2024. Trump haalde het makkelijk van de gouverneur van Florida Ron DeSantis, al zijn de resultaten niet representatief voor het bredere Republikeinse electoraat.
Lees verder

Politie VS onderzoekt racistisch motief bij moorden op moslims in Albuquerque
De politie van de Amerikaanse staat New Mexico onderzoekt of er een verband is tussen de moorden op vier moslims die de voorbije negen maanden in Albuquerque om het leven werden gebracht. Volgens de gouverneur van New Mexico werden de mannen "geviseerd".
Lees verder

Honderden bezoekers geëvacueerd uit Death Valley na zware regenval
De politie heeft honderden gestrande bezoekers geëvacueerd uit het nationale park Death Valley in de Amerikaanse staat Californië. Door zware stortregens zaten er ongeveer 500 bezoekers en 500 medewerkers vast.
Lees verder

WEERBERICHT. Aangename, warme zondag - vanaf woensdag opnieuw meer dan 30 graden
We krijgen een zonnige dag met af en toe wat hoge wolken bij temperaturen rond 20 graden aan zee en tot 26 graden in het centrum van het land. In de loop van volgende week klimt het kwik weer boven de 30 graden, meldt het KMI.
Lees verder

WEERBERICHT. Temperatuur stijgt naar 30 graden en meer, vanaf woensdag 'code oranje'
We krijgen een zonnige dag met af en toe wat hoge wolken bij temperaturen rond 20 graden aan zee en tot 26 graden in het centrum van het land. In de loop van volgende week klimt het kwik weer boven de 30 graden, meldt het KMI. Vanaf vandaag geldt 'code geel', en vanaf woensdag waarschuwt het weerinstituut zelfs met 'code oranje' voor hitte.
Lees verder

WEERBERICHT. Temperatuur gaat omhoog, vanaf woensdag geldt 'code oranje' voor hitte
We krijgen een zonnige dag met af en toe wat hoge wolken bij temperaturen rond 20 graden aan zee en tot 26 graden in het centrum van het land. In de loop van volgende week klimt het kwik weer boven de 30 graden, meldt het KMI. Vanaf woensdag waarschuwt het weerinstituut met 'code oranje' voor hitte.
Lees verder

INTERVIEW. Ecomodernisten Thomas Rotthier en Jan Deschoolmeester: "Met minder auto's en minder vlees gaan we de wereld niet redden"
Ja, ze vinden dat er dringend van alles moet veranderen als we het klimaat willen redden. Maar nee, ze vinden niet dat u nu al drastisch uw gedrag moet aanpassen. "Met schone technologie kunnen we er geraken, maar dan moeten we er wel in durven te investeren."
Lees verder

Amadine, 'de maagd', uit 'Love Island' reageert voor het eerst op vrijwillige exit
Deelneemster Amandine besloot vorige keer zelf om op te stappen bij 'Love Island'. Best verrassend, aangezien de huisgenoten haar net gered hadden. Ze was een veelbesproken figuur, aangezien zij het enige meisje in de groep was dat nog maagd was. Zelf had Amandine een klik met Jules, maar die liet haar dan weer vallen voor Lisa. Showbits-reporters Senne en Desna gingen na of Amandine zich nu afgerekend voelt op het feit dat ze nog maagd was. Bekijk haar reactie in deze nieuwe Showbits-video.
Lees verder

"Als je een club met een groot hart bent, geef je hem toch dat nieuwe contract": broer Mo leeft mee met Tarik Tissoudali
De eerste klap is verwerkt. De operatie achter de rug. Tarik Tissoudali (29) is begonnen aan zijn lange weg richting comeback. "Het missen van het WK doet hem het meeste pijn", vertelt broer Mo. "Maar een groter toonbeeld van positiviteit bestaat er niet", pikt zijn trainer in.
Lees verder

Duizenden toeristen gestrand door corona-uitbraak op Chinees vakantie-eiland
Op het populaire Chinese vakantie-eiland Hainan zijn tienduizenden toeristen gestrand als gevolg van een uitbraak van het coronavirus. Dat melden Chinese staatsmedia.
Lees verder

Van een warm welkom gesproken: Dries Mertens als held ontvangen in Istanboel
Dries Mertens is met zijn gezin aangekomen in Istanboel om de transfer van de spits naar Galatasaray te gaan afronden. Volgens onze informatie ligt er een contract voor één seizoen (met optie op één bijkomend seizoen) klaar voor de Rode Duivel. Er zijn voldoende garanties om de reis te maken. Verwacht wordt dat Mertens en Galatasaray er snel uitraken. Bij aankomst in Turkije werd Mertens enthousiast onthaald.
Lees verder

Van een warm welkom gesproken: Dries Mertens als held ontvangen in Istanboel door dolenthousiaste menigte
Dries Mertens is met zijn gezin aangekomen in Istanboel om zijn transfer naar Galatasaray af te ronden. Volgens onze informatie ligt er een contract voor één seizoen (met optie op één bijkomend seizoen) klaar voor de Rode Duivel. Er zijn voldoende garanties om de reis te maken. Verwacht wordt dat Mertens en Galatasaray er snel uitraken. Bij aankomst in Turkije werd Mertens enthousiast onthaald.
Lees verder

Taiwan zendt vliegtuigen en schepen uit om Chinese oefeningen
Het ministerie van Defensie van Taiwan heeft zondag gezegd dat het vliegtuigen en schepen heeft uitgezonden om "gepast" te reageren op de Chinese militaire oefeningen rondom het eiland.
Lees verder

K.I.A. houdt reünie op het podium van 'Tien Om Te Zien': "Drie nozems uit Aarschot, tussen al die vedetten"
Krapoel In Axe zette in de jaren 90 de Nederlandstalige muziekwereld op zijn kop, met dank aan hun gewaagde teksten en dito optredens. Speciaal voor 'Tien Om Te Zien' kruipen Olivier Hennes, Cliff Vrancken en Jan Wouters nog eens op het podium, en blikken ze terug op hun gloriejaren. "We waren hier ooit samen met prinses Stéphanie van Monaco te gast. Ik was op slag verliefd, maar ze heeft nooit teruggebeld. (lacht)"
Lees verder

Julian Alaphilippe staat na pechjaar in 'zijn' Leuven voor race tegen de klok: "Goeie Vuelta is de enige kans op topvorm voor het WK"
Bij afwezigheid van 'local hero' Jasper Stuyven is wereldkampioen Julian Alaphilippe (30) in Leuven dé blikvanger voor de Memorial Jef Scherens. De Fransman rijdt echter op halve kracht na een Covid-besmetting. Geraakt hij nog top tegen het WK? Zijn trainer: "Julian zit nu maar op zestig à zeventig procent."
Lees verder

COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: "Tot acht uur 's morgens feesten lukt niet meer. Door de leeftijd, niet de ziekte"
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (4) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. "Dankjewel om zo massaal naar de Gentse Feesten te komen. Ik heb genoten van al die mooie mensen. Maar nog meer van de minder perfecte mensen. De Rubensmeisjes. De karakterkoppen."
Lees verder