Doorgaan naar hoofdcontent

Niet langer meeluisteren met consultatie van kamergenoot in UZ Gent: “Soms moeilijk om open en bloot over bepaalde ...

HLN
Niet langer meeluisteren met consultatie van kamergenoot in UZ Gent: "Soms moeilijk om open en bloot over bepaalde onderwerpen te spreken"
Op een tweepersoonskamer in het ziekenhuis is privacy soms ver te zoeken. Vooral tijdens een consultatie kan dat heel ongemakkelijk zijn. Daarom loopt er een proefproject in het Universitair Ziekenhuis van Gent waarbij de dokters een koptelefoon geven aan de kamergenoot tijdens een consultatie.
Lees verder

LIVE VUELTA. Koplopers gegrepen, wie wint punchersrit in Baskenland?
De Vuelta is neergestreken in het Baskenland. Vandaag staat er een pittige rit van 152,5 kilometer op het menu, met op het eind een explosieve finale. Wie trekt aan het langste eind in de vierde etappe? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Finse premier verontschuldigt zich voor feestfoto
Sanna Marin, de Finse eerste minister, heeft zich vandaag verontschuldigd voor een feestfoto die werd genomen na een rockfestival, bij een feest in haar officiële residentie.
Lees verder

Meghan Markle in Spotify-podcast: "Ik wist niet dat 'ambitie' een lelijk woord was, tot ik met Harry begon te daten"
Meghan Markle (40) heeft eindelijk de eerste aflevering van haar Spotify-podcast 'Archetypes' uitgebracht. Daarin praat ze met bekende vrouwen, zoals Serena Williams, over de vele stereotypes en discriminatie waarmee vrouwen nog dagdagelijks te maken krijgen. Ze haalde ook uit naar de manier waarop zij in de media werd neergezet, nadat ze Harry leerde kennen.
Lees verder

Stijn M. (39) aangehouden op verdenking van moord nadat hij liefdesrivaal doodt met drie schoten
De 39-jarige Stijn M. uit Eksaarde blijft aangehouden nadat hij zijn liefdesrivaal Frank D.V. maandagochtend doodschoot, dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. Vrijdag verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer. Advocaat van de verdachte Jaak Haentjens wil nog niet veel kwijt over wat zijn cliënt bezielde. "Er zijn nog te veel zaken die onderzocht moeten worden."
Lees verder

Stijn M. (39) blijft aangehouden nadat hij liefdesrivaal doodt met drie schoten
De 39-jarige Stijn M. uit Eksaarde blijft aangehouden nadat hij zijn liefdesrivaal Frank D.V. maandagochtend doodschoot, dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. Vrijdag verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer. Advocaat van de verdachte Jaak Haentjens wil nog niet veel kwijt over wat zijn cliënt bezielde. "Er zijn nog te veel zaken die onderzocht moeten worden."
Lees verder

Voormalig hoofd beveiliging beschuldigt Twitter van wegmoffelen veiligheidsproblemen
Het voormalige hoofd van de beveiliging bij Twitter heeft het sociale netwerk ervan beschuldigd kwetsbaarheden in zijn beveiligingssysteem weg te moffelen en te liegen over de strijd die het bedrijf voert tegen nepaccounts. Dat blijkt uit een klacht die dinsdag werd onthuld door 'The Washington Post' en CNN.
Lees verder

Nederlandse rapper aangehouden in Mallorca op verdenking van verkrachting
Op het Spaanse eiland Mallorca is zondag een Nederlandse rapper aangehouden op verdenking van verkrachting van een jonge vrouw. Dat melden de plaatselijke media 'Última Hora' en 'Majorca Daily Bulletin'.
Lees verder

Nederlandse rapper aangehouden op verdenking verkrachting
Op het Spaanse eiland Mallorca is zondag een Nederlandse rapper aangehouden op verdenking van verkrachting van een jonge vrouw. Dat melden de plaatselijke media 'Última Hora' en 'Majorca Daily Bulletin'.
Lees verder

Antilichaam als "hoofdsleutel" ontdekt: zou alle varianten van coronavirus kunnen neutraliseren
Wetenschappers hebben een deeltje van het spike-eiwit van het SARS-CoV-2-virus ontdekt dat door alle bekende varianten lijkt te worden gedeeld. Tegelijkertijd vonden ze een fragment van een antilichaam dat zich daaraan kan hechten en in theorie het coronavirus zou kunnen verhinderen om menselijke cellen binnen te dringen. Het effent alvast de weg voor toekomstige behandelingen die alle varianten van het coronavirus zouden kunnen neutraliseren.
Lees verder

VN bezorgd over mogelijke processen tegen Oekraïense krijgsgevangenen
De processen tegen Oekraïense gevangenen in de havenstad Marioepol zouden de komende dagen van start kunnen gaan. Dat blijkt vandaag uit informatie van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties. Foto's en video's die op sociale media circuleren "lijken metalen kooien te tonen die worden gebouwd in de filharmonische zaal van Marioepol, blijkbaar om krijgsgevangenen vast te houden tijdens de processen", aldus de woordvoerster van het bureau Ravina Shamdasani.
Lees verder

KOERS KORT. Arnaud De Lie wint in Zottegem nummer negen van het seizoen
Arnaud De Lie (20) blijft maar winnen. Twee dagen na zijn zege in de Schaal Sels mocht de sensatie van Lotto Soudal ook in de Egmont Cycling Race in Zottegem de handen in de lucht gooien. De Lie was in een massasprint duidelijk sneller dan Arnaud Démare - drievoudig ritwinnaar in de afgelopen Giro - en pakte zo al z'n negende overwinning van het seizoen. Met lead-out Jasper De Buyst als derde stond er nog een tweede renner van Lotto Soudal op het podium - belangrijke punten in de strijd om het behoud.
Lees verder

Brits meisje (9) doodgeschoten in huis nadat vuurgevecht op straat volledig uit de hand loopt
In de Engelse stad Liverpool is gisteravond een 9-jarig meisje doodgeschoten in haar eigen huis. Olivia Pratt-Korbel werd het toevallige slachtoffer van een vuurwapengevecht dat op straat gestart was. De opgejaagde man stormde de woning binnen, met fatale gevolgen voor de dochter des huizes.
Lees verder

Reisrestricties vielen deze zomer weg, maar toch kozen veel Belgen voor reis naar... Wallonië
Veel toeristen, vooral Belgen, kozen deze zomer voor Wallonië als vakantiebestemming, hoewel de opheffing van de coronamaatregelen reizigers had kunnen doen kiezen voor het buitenland. Dat heeft Toerisme Wallonië België (Visit Wallonia) dinsdag bekendgemaakt in een persbericht.
Lees verder

Washington uit ongerustheid over geweld aan Turks-Syrische grens
De Verenigde Staten roepen "alle partijen" op om aan de grens tussen Syrië en Turkije "de staakt-het-vurenlijnen te handhaven". Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren (lokale tijd) meegedeeld. Nieuwe bombardementen in de regio hebben de afgelopen dagen het leven gekost aan 21 burgers, onder wie ook kinderen.
Lees verder

Tientallen biedingen bij veiling superjacht gesanctioneerde Rus
Bij de veiling van een luxejacht dat voorheen eigendom was van de gesanctioneerde Russische zakenman Dmitri Pumpianski zijn 63 biedingen binnengekomen. Maar hoe hoog het hoogste bod is en wie er met het schip vandoor gaat, is nog niet bekend. Die informatie komt waarschijnlijk pas over enkele weken naar buiten.
Lees verder

West Ham verhoogt bod op Hans Vanaken met... één miljoen
Status quo in het dossier Hans Vanaken, ondanks een tweede bod van West Ham United. Dik één week na de eerste aanbieding van 10 miljoen euro boden de Hammers nu 11 miljoen. Een verhoging die dusdanig laag is dat er voor Club Brugge niets verandert.
Lees verder

Ritzege én leiderstrui: Roglic slaat dubbelslag in eerste Vuelta-etappe op Spaanse bodem
En of hij hersteld is van zijn val in de Tour. Primoz Roglic sloeg een dubbelslag in de vijfde etappe van de Vuelta. De Sloveen had het beste eindschot in huis op de pittige aankomst in Laguardia, Remco Evenepoel eindigde als achtste.
Lees verder

ANALYSE. "Prepare for the worst", zegt De Croo. Maar waarom doet de overheid dat dan niet?
Er komt zwaarder weer op ons af dan alleen enkele "moeilijke winters", zoals premier De Croo waarschuwt. En om dat op te vangen is er meer nodig dan wat onze overheid vandaag in petto heeft. Veel meer.
Lees verder

Winnetou gecanceld in Duitsland: uitgeverij neemt boeken uit de handel na heisa
Ravensburger Verlag heeft aangekondigd dat het twee nieuwe Winnetou-kinderboeken intrekt na beschuldigingen van racisme en culturele toe-eigening. De toonaangevende Duitse uitgeverij bekijkt naar eigen zeggen ook of er in de toekomst nog wel andere Winnetou-boeken kunnen gepubliceerd worden. Inmiddels laait de discussie hierover hoog op in Duitsland.
Lees verder