Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 augustus 2022

Na overlijden Olivia Newton-John: het verhaal van succesfilm ‘Grease’. “Ik wilde mezelf niet voor schut zetten”

HLN
Na overlijden Olivia Newton-John: het verhaal van succesfilm 'Grease'. "Ik wilde mezelf niet voor schut zetten"
Ze was al 29 en vooral bekend als zangeres, en toch wist Olivia Newton-John de rol van tiener Sandy in hitfilm 'Grease' te versieren. Met dank aan tegenspeler John Travolta, zo bleek. Nu de actrice en zangeres op 73-jarige leeftijd overleden is aan de gevolgen van borstkanker, blikken we terug op de film die van haar een wereldster maakte.
Lees verder

Elton John bevestigt duet met Britney Spears
Het nieuws deed al een tijdje de ronde, maar is nu ook officieel: Elton John (75) brengt binnenkort muziek uit met Britney Spears (40).
Lees verder

Begonnen als brave Sandy, ontpopt tot sexy 'Olijfje': Olivia Newton-John (73), icoon uit Grease, is niet meer
Sandy uit 'Grease' is dood. Actrice Olivia Newton-John stierf op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ze zal vooral herinnerd worden voor haar rol aan de zijde van Danny - John Travolta - in de musicalklassieker, maar ook als zangeres met een hele resem pophits in de jaren 70. Toch liep haar leven niet over rozen, in 2005 maakte ze haar grootste persoonlijke tragedie mee.
Lees verder

Klimaatwijziging heeft "boost" gegeven aan 58 procent van alle bekende infectieziekten volgens nieuwe studie
Ruim de helft van alle bekende ziekten bij de mens die veroorzaakt worden door een biologische ziekteverwekker, hebben een boost gekregen door de klimaatwijziging. Dat staat te lezen in een studie die gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift 'Nature Climate Change'.
Lees verder

Derde verdachte moord op zwarte jogger in de VS krijgt in beroep 35 jaar
Een federale rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft de 52-jarige William Bryan veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op Ahmaud Arbery in 2020, die de rechter bestempelde als een "haatmisdrijf" (hate crime). Arbery, een zwarte man, werd neergeschoten toen hij door een grotendeels witte wijk jogde.
Lees verder

Branden in Bretagne leggen al meer dan 2.000 hectare natuurgebied in de as
De bosbranden die het natuurgebied van de Monts d'Arrée in Bretagne teisteren, hebben sinds het begin van de zomer al zo'n 2.060 hectare verwoest. Dat hebben de autoriteiten maandag bekendgemaakt. Normaal gezien blijft het westen van Frankrijk eerder gespaard van dergelijke branden.
Lees verder

FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zegt dat FBI-agenten zijn huis in Palm Beach in de staat Florida zijn binnengevallen. "Mijn prachtige huis, Mar-a-lago in Palm Beach, wordt op dit moment belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten", schrijft Trump in een verklaring die hij op zijn eigen sociale netwerk Truth Social plaatste. Het is niet duidelijk waar de FBI-agenten naar op zoek zijn, maar ze zouden ook Trumps kluis hebben doorzocht.
Lees verder

FBI doet inval in resort oud-president Trump in Florida
De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt in een verklaring dat zijn resort Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida door FBI-agenten is doorzocht. "Deze onaangekondigde aanval op mijn huis was niet nodig of gepast, nadat ik meegewerkt heb met de relevante overheidsinstanties", schrijft Trump in de verklaring die hij op zijn eigen sociale netwerk Truth Social plaatste en die door meerdere Amerikaanse media werd opgepikt.
Lees verder

Meer politie op straat in Albuquerque na moorden op moslims
In Albuquerque, in de Amerikaanse staat New Mexico, heeft de politie haar aanwezigheid opgevoerd na verschillende moorden op moslims. "We zorgen in eerste instantie voor een zichtbare aanwezigheid van de politie rond de moskeeën om duidelijk te maken dat we er zijn en toezicht houden", verklaarde burgemeester Tim Keller maandagavond (lokale tijd) aan CNN.
Lees verder

Klopt het dat je op een watermeloen kan kloppen om te horen of hij al rijp is?
Wie zomer zegt, zegt watermeloen. Geen fruit dat verfrissender is op warme zomerdagen dan de zoete, waterachtige vrucht. Tenminste: als het fruit al rijp is. Het rek in de supermarkt ligt er vol van, maar hoe haal je daar een rijpe watermeloen uit? Waar moet je op letten voor je een exemplaar mee naar huis neemt? Groente- en fruitexpert Hoshyar Barani legt het uit.
Lees verder

Taiwan start met militaire manoeuvres om verdediging bij Chinese aanval te oefenen
Het Taiwanese leger is vandaag gestart met militaire oefeningen om de verdediging van de eilandstaat in geval van een Chinese invasie te simuleren. Bij de oefeningen wordt met scherp geschoten. Dat heeft een journalist van het Franse persagentschap AFP vastgesteld. De oefeningen komen er op een moment dat ook China in de buurt grote militaire manoeuvres houdt.
Lees verder

Hulpverleners eisen actieplan tegen fysiek en verbaal geweld
Het geweld tegen hulpverleners blijft toenemen. Verschillende federaties van verpleegkundigen en zorgverleners stappen daarom deze maand nog naar de federale en regionale kabinetten die verantwoordelijk zijn voor de zorgsector. Ze willen dat de overheid maatregelen neemt om het probleem terug te dringen. Dat schrijft het Belang van Limburg vandaag.
Lees verder

Kandidaat-koper Antwerpse beursvennootschap Merit Capital trekt zich terug
De kans dat de bekende Antwerpse beursvennootschap Merit Capital alsnog kapseist, is een heel stuk groter geworden: Fuchs & Associés, de Luxemburgse kandidaat-overnemer, heeft ondanks een bindend bod op Merit afgehaakt als mogelijke koper. Dat zeggen meerdere bronnen en Fuchs bevestigt de informatie, net als voorlopig bewindvoerder Kjell Swartelé, zo schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.
Lees verder

Kandidaat-koper Merit Capital trekt zich terug
De kans dat de bekende Antwerpse beursvennootschap Merit Capital alsnog kapseist, is een heel stuk groter geworden: Fuchs & Associés, de Luxemburgse kandidaat-overnemer, heeft ondanks een bindend bod op Merit afgehaakt als mogelijke koper. Dat zeggen meerdere bronnen en Fuchs bevestigt de informatie, net als voorlopig bewindvoerder Kjell Swartelé, zo schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.
Lees verder

ONZE OPINIE. "We spoelen onze behoefte nog altijd door met drinkwater. Die luxe hebben we niet"
Geen sproeiverbod in Vlaanderen voorlopig. Is dat erg? Is onze overheid niet alert? Het is niet omdat er geen verbod is dat iedereen roept: 'Laat de kraan maar lopen!' En dat is het goede nieuws: dat doen we ook niet. Of we nu massaal op reis waren, ons bewust zijn van de droogte of een combinatie van die twee: we zijn ons gazon deze zomer niet als een verhitte bezetene beginnen te besproeien.
Lees verder

Waarom Belgen gemakkelijker een vaccin tegen apenpokken krijgen in Frankrijk dan in eigen land
Bijna 500 Belgen trokken zaterdag de grens over, op zoek naar een schaars goed: een vaccin tegen de apenpokken. Waarom kan dat niet gewoon in eigen land? Door een militair geheim heeft Frankrijk een voorsprong. "Als België hetzelfde had gedaan en er waren miljoenen euro's aan vaccins in de vuilbak beland, dan was er schande gesproken."
Lees verder

Sproeischaamte behoedt ons - voorlopig - voor drinkwatertekort
We verbruikten de voorbije weken minder drinkwater dan tijdens de hete zomers van de voorbije jaren. Sensibilisering rond ons waterverbruik lijkt voor sproeischaamte te zorgen: wie nu nog zijn gazon besproeit, wordt als wereldvreemd en spilziek gezien. Voorlopig is er dan ook geen beperking op het gebruik van kraanwater, maar hoelang rekken we dat nog?
Lees verder

In overlevingsmodus tegen 'Power Rangers': Union verdedigt in Glasgow 2-0-bonus voor nieuwe stunt én 5 miljoen euro
Union kan zich vanavond in Glasgow rijkelijk belonen met verse historie, vijf miljoen euro en de play-offs die al méér CL-gevoel opwekken. De 2-0-bonus geeft moed, maar heldhaftig verzet zal nodig zijn tegen de 'Power Rangers' én de orkaangeluidsmuur in Ibrox Park.
Lees verder

Meerdere doden en vermiste door hevige regenval en overstromingen in Seoul
In en rond de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zijn door noodweer en overstromingen minstens zeven mensen overleden. Er worden volgens de autoriteiten ook nog zeker zeven mensen vermist. In delen van de hoofdstad en de omliggende provincie viel maandagavond meer dan 100 millimeter neerslag per uur.
Lees verder

Complotdenker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenenboete
De Amerikaanse complotdenker Alex Jones hoeft mogelijk maar een klein deel van de 45,2 miljoen dollar (44,4 miljoen euro) die hem vorige week door een jury in Texas werd opgelegd te betalen. Het gaat namelijk om een zogeheten "bestraffende schadevergoeding", die in de staat Texas maximaal 750.000 dollar kan zijn als het slachtoffer geen financiële schade heeft geleden, zoals in deze zaak het geval is.
Lees verder