Doorgaan naar hoofdcontent

“Muziekmicrobe geërfd van papa”: Len Neefs treedt in voetsporen (groot)vader

HLN
"Muziekmicrobe geërfd van papa": Len Neefs treedt in voetsporen (groot)vader
De appel valt niet ver van de boom bij de familie Neefs. Net als bij grootvader Louis en papa Günther zit muziek Len (22) in het bloed en dat laat hij sinds begin deze maand ook horen. Hij lanceerde een artiestenpagina op verschillende sociale media om op die manier mensen te laten kennismaken met zijn muziek.
Lees verder

Debuutsingle Nathalie Meskens voorlopig nauwelijks te horen op de radio: "Ik geef toe dat we er nog niet zijn"
Actrice en zangeres Nathalie Meskens is van alle markten thuis, maar op het podium van 'Tien om te Zien' stond ze nog nooit. Ze brengt er haar debuut 'You knocked down my walls' dat ze uitbracht onder de artiestennaam MSKNS. Veel mensen hebben die link nog niet gelegd, misschien daarom dat het nummer nog niet is opgepikt door de radiozenders. Showbits volgt de vuurdoop van La Meskens bij 'Tien om te Zien' en ze vertelt Jarne ook over haar gezinsgeluk en ze verklapt al 'iets' over het nieuwe programma waar ze aan werkt.
Lees verder

Deze zelfstandigen tonen hun torenhoge energiefactuur: "Boven de 10.000 euro per maand"
Meer dan 10.000 euro per maand voor gas en elektriciteit? Klinkt van de zotte maar als gevolg van de hoge energieprijzen kijken bakkers en wellness-uitbaters nu al tegen dergelijke facturen aan. Zij hebben veel energie nodig om hun zaak te laten draaien. Wat kunnen ze nog doen om energie te ebsparen? We legden ons oor te luisteren.
Lees verder

Opnieuw Russische politicus gearresteerd wegens kritiek op oorlog in Oekraïne
De Russische politicus en voormalig burgemeester van Jekaterinenburg Jevgeni Rojzman is gearresteerd, zo meldt het Russische persbureau TASS. Rojzman, die al jaren bekendstaat om zijn kritiek op de Russische regering – en meer recent ook op de oorlog in Oekraïne – wordt volgens TASS verdacht van "het in diskrediet brengen van het Russische leger".
Lees verder

Duitsland sluit deal met Canada voor productie en transport waterstof
Op de tweede dag van het bezoek van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz aan Canada hebben beide landen dinsdag een samenwerkingsovereenkomst voor de productie en het transport van waterstof gesloten.
Lees verder

Man die via ventilatieraam ontsnapte uit politiekantoor in Herent nog niet gevat
Dinsdagavond omstreeks 20.15 uur is een man, die als verdachte werd verhoord door Politie HerKo, via een ventilatieraam ontsnapt uit het politiekantoor van Herent. Dat gebeurde tijdens een vertrouwelijk overleg met zijn advocaat. Er werd een zoekactie op poten gezet met steun van de omliggende lokale politiezones en de Federale Politie, maar de verdachte kon nog niet worden gevat.
Lees verder

Bart (53) overlijdt in het ziekenhuis na ongeval met quad op Grieks eiland, partner blijft in shock achter: "Een horrorverhaal van tierende en lachende dokters"
Wat de eerste romantische vakantie van Betty Vandekerckhove (54) en Bart (53) uit Sint-Katelijne-Waver moest worden in Griekenland, is uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Het koppel zat samen op een quad wanneer deze plots over de kop ging tijdens een rit op Rhodos: Bart overleed even later in het ziekenhuis, Betty bleef zwaargewond en in shock achter. "Bart had waarschijnlijk nog geleefd als er geen inhumane praktijken in het ziekenhuis en de ambulance waren gebeurd."
Lees verder

VERMOORD OM HET GELD. De roofmoord op het advocatengezin De Vleeschouwer: "Eerst dronken ze elkaars bloed. Dan gingen ze 'rijke mensen' overvallen"
Ze droomden van een luxeleven. Een job hadden ze daarvoor niet nodig, enkel een plan: "Rijke mensen overvallen." En dus trokken Frédéric M'Lembakani (28), Christian Lumu Akutu (30) en Milton Roberto (33) naar advocatengezin De Vleeschouwer in Wemmel, zogezegd om een BMW te kopen. Vader, moeder en zoon werden zonder pardon doodgeschoten.
Lees verder

Oekraïense onafhankelijkheidsdag verloopt zoals verwacht gespannen: "Al explosies gehoord in verschillende steden"
Oekraïne viert vandaag de dertigste verjaardag van zijn onafhankelijkheid. Zes maanden na het begin van de Russische invasie in het land wordt echter verwacht dat de feestdag in een gespannen sfeer zal verlopen. "We moeten ons ervan bewust zijn dat er morgen walgelijke Russische provocaties en brutale bombardementen mogelijk zijn", zo waarschuwde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dinsdagavond. Vanochtend al weerklonken volgens lokale autoriteiten explosies in verschillende steden.
Lees verder

Martien Meiland: "Over vijf jaar bestaat 'Chateau Meiland' niet meer"
Martien Meiland (60) voorspelt dat zijn succesvolle realityserie 'Chateau Meiland' over vijf jaar niet meer bestaat. Dat zegt hij in gesprek met Veronica Superguide. "Ik heb nu soms al het gevoel dat ik met één been in het graf sta."
Lees verder

West Ham betaalde nog nooit meer dan 10 miljoen voor een speler van 30: wordt Vanaken hun duurste 'oudje'?
Status quo in het dossier Hans Vanaken, ondanks een tweede bod van West Ham United. Dik één week na de eerste aanbieding van 10 miljoen euro boden de Hammers nu... 11 miljoen. Een verhoging die zo laag is dat er voor Club Brugge niets verandert.
Lees verder

Spreeuwen voeren elke avond balletvoorstelling op in Steenkerke
De inwoners van het kleine Veurnse dorpje Steenkerke krijgen elke avond vanaf 21 uur een gratis spektakel boven hun hoofd opgevoerd door honderden spreeuwen. Ook in Lo-Reninge zijn er intussen spreeuwen geland.
Lees verder

Vindt Club nieuwe nummer zes bij Midtjylland? Raphael Onyedika (21) lijkt blauw-zwart boven AC Milan te kiezen
Club Brugge hoopt met de Nigeriaan Raphael Onyedika snel een nieuwe nummer zes vast te leggen. De 21-jarige sterkhouder van het Deense Midtjylland lijkt een tussenstap bij blauw-zwart boven AC Milan te kiezen.
Lees verder

Als man-in-vorm Jean Butez de nul houdt tegen Basaksehir, is de groepsfase binnen voor Antwerp: "Waarom geen parcours afleggen zoals Feyenoord?"
Je moet tegenwoordig al een wereldgoal maken als je Jean Butez (27) wil passeren. Reden genoeg om de keeper van Antwerp eens aan de tand te voelen in aanloop naar de Europese clash tegen Basaksehir. "Ik geef toe dat ik al aan strafschoppen heb gedacht."
Lees verder

Het (officiële) minimumloon van 1.846 euro bruto gewikt en gewogen: "Waarom zou je hogerop proberen te klimmen, als je het toch niet voelt in je portemonnee?"
Er gaapt een enorme loonkloof tussen Nicolas van 'De Pfaffs' en Filipijnse arbeiders in de Antwerpse haven. De ene kwam z'n bed niet uit voor minder dan 10.000 euro per maand, de anderen verdienen amper 600 euro. De ondergrens van de loonschaal blijkt een moeilijk gegeven. "Het minimumloon in ons land is geen vetpot, maar de situatie is zeker zo erg voor wie daar net boven zit", zeggen experts in Dag Allemaal.
Lees verder

Duitse alpinist (77) maakt dodelijke val in Oostenrijkse Alpen nadat hij foto van bergtop wil nemen
Een Duitse bergbeklimmer is zondag dodelijk ten val gekomen in de Oostenrijkse Alpen. Het 77-jarige slachtoffer wou een foto nemen op een bergtop toen hij naar beneden stuikte. Dat meldt de lokale politie.
Lees verder

Vorig jaar werd er 25 miljoen euro gestolen via online oplichting: er is maar één telecomoperator die phishingsites meteen blokkeert
In 2021 maakten cybercriminelen in België 25 miljoen euro buit via phishing, zo blijkt uit cijfers van de financiële sectorfederatie Febelfin. Dat is zo'n 9 miljoen minder dan het jaar ervoor, maar cybercriminelen zitten niet stil en bedenken steeds nieuwe manieren van online oplichting. Waar kan je een phishingbericht melden? En wat doen telecomoperatoren om phishing te vermijden? Mijntelco.be zocht het uit.
Lees verder

Vorig jaar werd er 25 miljoen euro gestolen via phishing: er is maar één telecomoperator die phishingsites meteen blokkeert
In 2021 maakten cybercriminelen in België 25 miljoen euro buit via phishing, zo blijkt uit cijfers van de financiële sectorfederatie Febelfin. Dat is zo'n 9 miljoen minder dan het jaar ervoor, maar cybercriminelen zitten niet stil en bedenken steeds nieuwe manieren van online oplichting. Waar kan je een phishingbericht melden? En wat doen telecomoperatoren om phishing te vermijden? Mijntelco.be zocht het uit.
Lees verder

Japan versoepelt coronamaatregelen voor toeristen
Wie naar Japan afreist en drie keer gevaccineerd werd, zal binnenkort niet langer een negatieve test moeten voorleggen om het land binnen te kunnen. Dat heeft premier Fumio Kishida aangekondigd, na oproepen vanuit de toerismesector en het bedrijfsleven om een deel van de coronamaatregelen terug te draaien. Tot nu is Japan een van de rijke landen die de strengste aanpak hanteert om het coronavirus onder controle te houden.
Lees verder

"De meest arrogante man waarmee ik ooit sprak": moeder furieus op Ronaldo die gsm uit handen van autistisch zoontje sloeg en zijn hand kneusde
Een telefoontje heeft niet het gewenste effect. Integendeel: de moeder van de autistische jongen Jake (14) wiens gsm Cristiano Ronaldo (37) uit de hand sloeg, is nog kwader. Sarah Kelly: "Hij heeft verdorie wel de hand van mijn zoon gekneusd. En dan zo'n arrogantie. Dit is een nachtmerrie."
Lees verder