Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 augustus 2022

Morgen níét naar school, want er is nergens plaats voor Tamara’s dochter met beperking. “Onze wereld stortte in”

HLN
Morgen níét naar school, want er is nergens plaats voor Tamara's dochter met beperking. "Onze wereld stortte in"
"Geen enkele middelbare school heeft plaats. Wij zijn dus een van de 738 Antwerpse gezinnen die zélf voor de opvang van hun kind moeten zorgen." Sven en Tamara's dochtertje Oa (14) lijdt aan een zeldzame combinatie van ASS, epilepsie en mentale retardatie. Maar ze wil ook graag bijleren. Sven en Tamara nemen het heft in eigen handen: ze starten zélf een nieuwe school voor bijzonder onderwijs. "We doen dit ook voor al die andere ouders die met de handen in het haar zitten."
Lees verder

Trouwring of smartphone laten vallen? Dan springt Geert (44) het water in: "Zelfs voor verloren zonnebril trekken we duikpak aan"
Ontglipt je trouwring je tijdens een zwempartijtje in troebel water en wil je thuis nog meer troubles vermijden, dan bel je best als de wiedeweerga Geert Van Hoof uit Zandhoven. Hij is de man achter de website 'gevonden-verloren.be' en duikt kwijtgespeelde kostbaarheden op uit water, zand of zelfs het bos. Afgelopen weekend vond hij meerdere verloren trouwringen in De Plas van Rotselaar.
Lees verder

Transfer Adnan Januzaj naar Sevilla op losse schroeven, en daar zit een aarzelend Ajax voor veel tussen
Gaat Adnan Januzaj (27) wel of niet naar Sevilla? Hij is vandaag in Spanje om zijn medische testen af te leggen en een contract voor vier jaar te tekenen, maar Ajax gooit mogelijk roet in het eten. De Amsterdammers zouden zich vandaag met Sevilla-speler Lucas Ocampos gaan versterken, alleen ziet hun raad van commissarissen die transfer niet zitten. Pas wanneer Ocampos weg is bij Sevilla kan Januzaj worden ingeschreven.
Lees verder

"Het is nog altijd wachten op de lang aangekondigde knaldrang": ticketverkoop AB tot 30 procent lager dan voor corona
Dinsdag geraakte bekend dat de Muziekodroom in Hasselt in zogenaamde 'sluimermodus' gaat door de tegenvallende ticketverkoop. En ook in andere concertzalen is het steeds moeilijker om alle staanplaatsen en zitjes gevuld te krijgen. Wat is de situatie in de Ancienne Belgique? Staan ook daar jobs op de helling? "Laat ons hopen dat het najaar eindelijk voor de ommekeer zorgt", zegt directeur Tom Bonte.
Lees verder

Pinguïn kan na lange medische lijdensweg weer waggelen dankzij speciale schoenen
Een mannetjespinguïn in de dierentuin van San Diego heeft een wel heel opmerkelijke behandeling gekregen voor een aandoening aan zijn poten, waardoor hij later niet meer zou kunnen stappen.
Lees verder

Lissa Lewis is getrouwd met Niels: "In tranen toen mama die mooie tekst voorlas"
Zangeres Lissa Lewis (28) is op 20 augustus getrouwd met haar verloofde Niels. "We zijn nog altijd aan het nagenieten, het was een perfecte dag", zegt Lissa glunderend tegen 'Primo'.
Lees verder

LIVE VUELTA. Remco Evenepoel beleeft rustige dag in het peloton, sprintersploegen controleren voorsprong van drie koplopers
Vandaag is het aan de sprinters in de Vuelta. De 191 kilometer lange rit naar Cabo de Gata loopt over licht glooiende wegen en telt geen enkele echte helling. Een kans voor Tim Merlier dus, nog meer nadat concurrent Sam Bennett, winnaar van twee etappes, uit koers verdween met corona. Toch twijfelt Merlier of het uitvallen van de Ier goed nieuws is. "Dat is opnieuw een ploeg minder die wil werken om tot een sprint te komen", beseft hij. Hoe draait het uit? En kent Remco Evenepoel een zorgeloze dag in het rood? Volg hieronder LIVE de elfde etappe op de voet.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'You Shall Not Lie': betrekkingen met verstrekkende gevolgen
Geen land dat afgelopen zomervakantie zo geliefd is als Spanje. Maar niet alleen de heerlijke temperaturen, sangria en pan y aioli maken tegenwoordig indruk. Ook qua fictie laat de favoriete reisbestemming van wijlen zangeres Samantha zich niet onbetuigd. De meest recente reeks die met Iberia de oversteek maakt naar onze contreien? 'You Shall Not Lie'.
Lees verder

"Belgische boegbeelden gevraagd": onze tennisexpert fileert vroege uitschakeling van David Goffin en Elise Mertens op US Open en kijkt vooruit
"Gene vette, hè." Standaardzin die telkens volgt op de vraag naar de staat van het Belgische tennis. De perceptie staat of valt met de boegbeelden natuurlijk. En laat David Goffin (ATP 62) en Elise Mertens (WTA 33) nu niet in de vorm van hun leven steken. Getuige hun exit in de eerste ronde van de US Open.
Lees verder

"Belgische boegbeelden gevraagd": onze tennis-expert fileert vroege uitschakeling van David Goffin en Elise Mertens op US Open en kijkt vooruit
'Gene vette, hè'. Standaardzin die telkens volgt op de vraag naar de staat van het Belgische tennis. De perceptie staat of valt met de boegbeelden natuurlijk. En laat David Goffin (ATP 62) en Elise Mertens (WTA 33) nu niet in de vorm van hun leven steken. Getuige hun exit in de eerste ronde van de U.S.Open.
Lees verder

Back to school: tv-vertier dat u met de glimlach terug naar de schoolgangen zapt
Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. "Bweikes", zegt u? Dan moet u mogelijk eens voorbij uw initiële walging zappen. Schoolgangen vormen namelijk een prachtige arena voor kleurrijke fictie en ontspannend 'coming of age'-vertier voor alle leeftijden. Van het sprankelende 'Abbott Elementary' op Disney+ tot het kostelijke 'The Sex Lives of College Girls' op Streamz. Naar school gaan was nog nooit zo onderhoudend.
Lees verder

Vanaf morgen stevige kortingen aan Franse tankstations, Belgische pomphouders vrezen klantenverlies: "Volle tank in Frankrijk kost 25 tot 30 euro minder dan hier"
Vanaf morgen wordt tanken in Frankrijk aanzienlijk goedkoper. Tot eind oktober geeft de overheid er 30 eurocent per liter brandstof cadeau en doet TotalEnergies er in zijn stations nog eens 20 eurocent bovenop. Hierdoor dreigen de 'Franse' benzine en diesel de komende weken met amper 1,5 euro per liter te flirten. Tot grote ongerustheid van de Belgische federatie BRAFCO: "De Belgische brandstofaccijns moet nù tot het Europese minimum verlaagd worden, anders staan we machteloos tegen de Fransen."
Lees verder

Snap ontslaat 20 procent van zijn personeel
Snap, het moederbedrijf achter Snapchat, neemt afscheid van twintig procent van het personeelsbestand. Ook snijdt het concern fors in de investeringen. Het bedrijf achter de populaire app ziet zich genoodzaakt in te grijpen vanwege een vermindering van de advertentie-inkomsten.
Lees verder

LIVE VUELTA. Drama voor Quick.Step-Alpha Vinyl en Remco Evenepoel: Julian Alaphilippe komt ten val, vrees voor ernstige schouderblessure
Vandaag is het aan de sprinters in de Vuelta. De 191 kilometer lange rit naar Cabo de Gata loopt over licht glooiende wegen en telt geen enkele echte helling. Een kans voor Tim Merlier dus, nog meer nadat concurrent Sam Bennett, winnaar van twee etappes, uit koers verdween met corona. Toch twijfelt Merlier of het uitvallen van de Ier goed nieuws is. "Dat is opnieuw een ploeg minder die wil werken om tot een sprint te komen", beseft hij. Hoe draait het uit? En kent Remco Evenepoel een zorgeloze dag in het rood? Volg hieronder LIVE de elfde etappe op de voet.
Lees verder

Minderjarig meisje overleden tijdens schooluitstap nadat mast afbreekt op schip in Nederland
Op een schip in de buurt van de Nederlandse gemeente Terschelling, in de provincie Friesland, is woensdag rond het middaguur een mast afgebroken en op een meisje terechtgekomen dat op schooluitje was. Zij is ter plekke overleden, meldt de politie.
Lees verder

Plastic blokje verandert pistool in dodelijk machinegeweer: "Op slechts 15 minuten kon ik het maken"
De 'auto sear': kleine stukjes plastic die lijken op legoblokjes, maar niets is minder waar. In enkele seconden veranderen de onschuldig uitziende blokjes elk pistool in een dodelijk machinegeweer. De 'auto sear' vormt een groot probleem in de VS. De dodelijke uitvinding overspoelt momenteel Amerikaanse straten, want iedereen met een 3D-printer kan deze zelf maken.
Lees verder

EU bereikt doelstelling voor aanvullen gasvoorraden
Met twee maanden voorsprong op schema heeft de Europese Unie als geheel haar doelstelling voor het aanvullen van de gasvoorraden bereikt, zo blijkt uit gegevens van de Europese koepel van gasinfrastructuurbeheerders (GIE).
Lees verder

Nummers blackwave. en Stromae te horen op soundtrack 'FIFA 23'
Goed nieuws voor het Belgische hiphopduo blackwave. Hun nummer 'a-okay' is opgepikt voor de soundtrack van de populaire voetbalgame 'FIFA'. Zanger Stromae is ook aan het lijstje toegevoegd.
Lees verder

Streep door een derde opeenvolgende wereldtitel? Pechvogel Alaphilippe moet Vuelta verlaten na val
Is het WK in Australië een van z'n topfavorieten kwijt? De kans lijkt groot, want Julian Alaphilippe heeft de Vuelta moeten verlaten in een ambulance. De wereldkampioen, die al het hele seizoen door pech achtervolgd wordt, kwam ten val tijdens de elfde etappe. Remco Evenepoel is een tweede pion kwijt.
Lees verder

Oproep. Heb jij een straf Tinderverhaal?
Tien jaar Tinder! Het is exact tien jaar geleden dat de roze vlam z'n entree maakte op ons smartphonescherm en 'swipen' naar links en rechts een ding werd. Om de tiende verjaardag van de datingapp te vieren, is NINA op zoek naar straffe Tinderverhalen.
Lees verder