Doorgaan naar hoofdcontent

‘Monsieur Bordeaux-Parijs’ Herman Vanspringel (79) overleden, Eddy Merckx: “Hij was een grote meneer”

HLN
'Monsieur Bordeaux-Parijs' Herman Vanspringel (79) overleden, Eddy Merckx: "Hij was een grote meneer"
Herman Vanspringel is afgelopen nacht, in het bijzijn van zijn familie, overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Vanspringel, ook wel bekend als 'Monsieur Bordeaux-Parijs', werd 79. "Hij was een grote meneer", zo zegt Eddy Merckx in een telefonische reactie aan VTM Nieuws.
Lees verder

Achter de schermen bij de najaarspresentatie van VTM: "Als een chique VIP opgehaald en weer naar huis gebracht"
Wat gebeurt er als je alle schermgezichten van VTM samenbrengt bij de voorstelling van de nieuwe programma's voor het najaar? De zender had hen allemaal uitgenodigd onder het motto 'Just say yes' voor een 'Blind Getrouwd'-gewijs huwelijksfeest. Stel je dus voor: opgedirkte BV's in galajurken of strak in het pak, veel hapjes, champagne en een gigantische taart. Showbits-reporter Desna neemt je al vloggend mee achter de schermen van dit exclusieve evenement.
Lees verder

Géén après-skihut of ijskraam meer: legendarische Decadance opent opnieuw de deuren. "Bart zocht overnemers met dezelfde mindset"
Feesten tot ver na zonsopgang: de Decadance in de Overpoort veroverde jarenlang de harten van de Gentse nachtraven. In 2018 sloot toenmalig zaakvoerder Bart De Kegel echter de nachtclub. Maar met zijn zegen zetten Gilles De Bruyne (29), Tom Geysen (28) en Lars Fiers (32) vanaf 16 september het werk verder. "Deze kans konden we niet laten liggen."
Lees verder

Uren geduld oefenen voor foto met Camille in winkelcentrum K: "Tijd doden door telkens weer al haar fantastische liedjes te beluisteren"
Met vele honderden waren ze, de fans van Camille die donderdagochtend naar een meet & greet met CAMILLE afzakten, in winkelcentrum K. Zelfs tot ver buiten onze provincie, zoals Nathalie Haspeslagh (38) uit Leuven, die al kort na 6 uur 's morgens in Kortrijk was, bijna vier uur op voorhand. "Ik nam er speciaal verlof voor, gelukkig kon ik een collega wisselen op het werk."
Lees verder

Industrie waarschuwt voor jobverlies door hoge energieprijzen
Vanuit verscheidene sectorfederaties in de industrie komen alarmsignalen over de hoog oplopende energieprijzen. Er dreigen jobs verloren te gaan, waarschuwen ze.
Lees verder

Wat zou jij anders aanpakken bij een nieuwe relatie? 35 reacties: "Ik wil meer experimenteren en meer sexting"
Wat zou jij anders doen, moest je nu een nieuwe relatie starten? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 24.700 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de meest opvallende en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit. "Ik wil meer dan het typische 'mijn vriend komt klaar en het is gedaan'."
Lees verder

Eén op de drie straatlampen in Vlaanderen is een ledlamp
Een derde van de straatlampen in Vlaanderen is ondertussen omgebouwd naar een ledlamp. Fluvius plaatste vandaag in Maaseik nummer 400.000 van in totaal 1,2 miljoen om te bouwen straatlampen in Vlaanderen.
Lees verder

Droogtecommissie roept op om waterverbruik maximaal terug te dringen en waarschuwt dat maatregelen in september onafwendbaar worden
De droogtecommissie heeft de oproep herhaald om het waterverbruik maximaal terug te dringen. "Ze waarschuwt ook dat bij het uitblijven van significante neerslag bijkomende drastische maatregelen in de loop van september onafwendbaar worden", zo schrijft hydroloog Patrick Willems (KU Leuven) op Twitter.
Lees verder

BV 24/7. Dorothee Dauwe deelt een belangrijke tip en Jitske Van de Veire is nog steeds stapelverliefd
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

BV 24/7. An Lemmens zet haar partner in de kijker en ook Jitske Van de Veire is nog steeds stapelverliefd
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Meer dan 20.000 gevallen van apenpokken in Europa
Het aantal besmettingen met het apenpokkenvirus in Europese landen is opgelopen tot boven de 20.000. De teller staat nu op 21.098 positieve tests. Precies een week geleden, bij de meest recente update, waren er 19.429 gevallen vastgesteld. Dat melden de Europese gezondheidsdienst ECDC en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag.
Lees verder

Filezwaarte lag in juli 23 procent lager dan in juli 2019
In vergelijking met juli 2019, de laatste julimaand voor het uitbreken van de coronacrisis, lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse gewest in juli 2022 23 procent lager. Dat blijkt donderdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. In vergelijking met juli vorig jaar gaat het om een daling van 14 procent.
Lees verder

"Giuliani ging via tunnel onder Mar-a-Lago van en naar Trump toen hij depressief was en stevig dronk"
Rudy Giuliani, ex-burgemeester van New York en vertrouwenspersoon van Donald Trump, nam in 2008 zijn toevlucht tot Mar-a-Lago, het bekende resort van de voormalige president in Palm Beach in Florida. Volgens zijn ex-vrouw was Giuliani toen depressief en dronk hij veel na zijn mislukte poging om Republikeins presidentskandidaat te worden. Dat schrijft Andrew Kirtzman in zijn boek over Giuliani dat volgende maand verschijnt, maar dat 'The Guardian' nu al kon inkijken. Om zijn bezoekjes aan de Trumps geheim te houden, gebruikte Giuliani een tunnel onder het resort.
Lees verder

Kan je zonnepanelen terugverdienen op 1,5 jaar tijd?
De hoge energieprijzen maken de investering in zonnepanelen interessanter dan ooit. Want hoe hoger de elektriciteitsprijzen, hoe korter de terugverdientijd. Energieconsultant Kris Voorspools rekende uit dat het met de huidige energieprijzen al kan op amper 1,5 jaar tijd. Realistisch? Test Aankoop wijst alvast op enkele aandachtspunten. "Uitgaan van de meest extreme prijzen tijdens een uitzonderlijke crisis voor een investering van 25 jaar is riskant", zegt Simon November. Volgens energiespecialist Kristof De Paepe van Mijnenergie.be ligt de waarheid in het midden. "Maar dat het een interessante investering is, staat wél vast."
Lees verder

Aantal jonge beleggers verdrievoudigd: zo kan je het geld van je vakantiejob laten renderen
Sinds de coronapandemie is het aantal jonge beleggers fors gestegen. Uit een studie van de FSMA, de toezichthouder op de Belgische financiële markten, blijkt dat in 2021 bijna drie keer meer 18- tot 29-jarigen actief waren als belegger dan in 2019: 27.447 tegenover 10.299. Hoe laat je de centen van je vakantiejob het best renderen? En welke voordelen geniet je als je nog jong bent? Spaargids.be pluist het uit.
Lees verder

Proces rond moord Peter R. de Vries moet mogelijk worden overgedaan
De strafzaak tegen de vermoedelijke moordenaars van de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) moet mogelijk opnieuw plaatsvinden. Dat komt door de emigratie van een van de rechters. Volgens de voorzitter van de rechtbank schrijft de wet dat voor, tenzij alle procespartijen akkoord gaan om door te gaan. Waar het Nederlandse openbaar ministerie en de advocaten precies de voorkeur aan geven wordt waarschijnlijk pas duidelijk op de volgende zitting, die op 3 november zal plaatsvinden.
Lees verder

Droom je van huis op idyllisch eiland? Sardinië schenkt bedrag tot 15.000 euro aan wie naar daar verhuist
Wie er altijd al van droomde om op een pittoresk eiland te leven, kan nu zijn kans grijpen. Sardinië heeft een mooie financiële stimulans in de aanbieding om nieuwe bewoners te lokken.
Lees verder

Na veelbelovende cijfers in Nederland: dit zijn de overlevingskansen per type kanker in ons land
Nederlandse wetenschappers publiceerden deze week indrukwekkende cijfers over de overlevingskansen bij kanker. Die is de afgelopen 30 jaar voor heel wat types sterk gestegen. Maar hoe zit het in België? Maken wij ook zo'n vooruitgang? Wij lijsten samen met de Stichting Kankerregister enkele kankers op en schetsen hun evolutie. "Voor pancreaskanker blijft de prognose slecht."
Lees verder

Hacker Kevin D. (28) stap dichter bij België na straf van 3 jaar: "Of we ons verzetten tegen zijn onmiddellijke aanhouding? Néén, we zijn zélf vragende partij"
De rechtbank in Mechelen veroordeelde hacker Kevin D. (28) vanochtend tot drie jaar effectief én sprak meteen zijn onmiddellijke aanhouding uit. Daardoor vertrekt er snel een Europees aanhoudingsbevel waardoor Italië niet anders lijkt te kunnen dan de veroordeelde Belg aan ons land over te dragen in plaats van aan de Verenigde Staten, waar hij 22 tot 45 jaar opsluiting riskeert.
Lees verder

BioNTech wil aangepast coronavaccin snel leveren: "Hopelijk begin september al"
Het Duitse farmabedrijf BioNTech wil het coronavaccin aangepast aan een van de initiële omikronvarianten enkele dagen na de verwachte goedkeuring van het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) leveren. Dat zegt topman Ugur Sahin aan het Duitse weekblad 'Der Spiegel'.
Lees verder