Doorgaan naar hoofdcontent

Minstens zes doden bij brand plasticfabriek in Bangladesh

HLN
Minstens zes doden bij brand plasticfabriek in Bangladesh
Bij een brand in een gebouw waarin een kleine plasticfabriek en restaurant huizen, in de Bengalese hoofdstad Dhaka, zijn minstens zes mensen om het leven gekomen.
Lees verder

Cincinatti is snel voorbij voor Goffin, ook Flipkens meteen onderuit in het dubbel
David Goffin (ATP 62) heeft zich niet geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van het ATP Masters 1000-toernooi in Cincinnati (hard/6.280.880 dollar). In de Amerikaanse staat Ohio heeft hij het afgelegd tegen Marcos Giron.
Lees verder

VS, Zuid-Korea en Japan houden militaire oefening bij Hawaï
De Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan hebben vorige week voor de kust van Hawaï geoefend hoe een ballistische raket kan worden afgeweerd. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag. Het was voor het eerst sinds 2017 dat de drie landen zo'n oefening uitvoerden.
Lees verder

Nicholas Evans, schrijver van 'The Horse Whisperer', overleden
De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk 'The Horse Whisperer', is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. Dat heeft zijn literair agent maandag meegedeeld. Evans is vooral bekend voor zijn debuutroman 'De paardenfluisteraar', die wereldwijd goed was voor de verkoop van vijftien miljoen exemplaren.
Lees verder

"Jacht op vrouwelijke sekspartners was een spelletje": eerste dag rond proces "roofdier" en City-verdediger Benjamin Mendy brengt wrede details aan het licht
Manchester City-verdediger Benjamin Mendy (28) en zijn handlanger worden beschuldigd van aanranding en verkrachting van in totaal 22 jonge vrouwen. Het proces is gisteren van start gegaan met het pleidooi van de advocaat van de slachtoffers. En dat leidde tot enkele gruwelijke verhalen. "Niet bewegen, niet bewegen", zei Mendy, terwijl hij haar verkrachtte met haar armen op de rug geklemd."
Lees verder

In september en oktober krijgen 4,5 miljoen Vlamingen een extra coronavaccin: waarom komt niet iedereen in aanmerking?
Vanaf volgende week vallen de eerste uitnodigingen voor een extra coronavaccin in de bus. Waarom zullen niet álle Vlamingen een brief krijgen? En heeft een extra prik nog wel zin als je al drie inentingen en een besmetting achter de rug hebt? De belangrijkste vragen over de herfstbooster beantwoord.
Lees verder

Amber Heard schakelt nieuwe advocaten in: "We hebben er vertrouwen in dat de rechter het oordeel zal terugdraaien"
Amber Heard (36) is duidelijk niet van plan om de moed op te geven. De actrice verklaarde eerder al in hoger beroep te gaan tegen haar ex-man Johnny Depp (59). Ondertussen raakte ook bekend dat de 'Aquaman'-actrice enkele nieuwe advocaten ingehuurd heeft.
Lees verder

Raadsel rond onbekende stof in Maas opgelost
Het raadsel rond een onbekende stof in de Maas in Nederland, waardoor de rivier niet meer voor drinkwater kon worden gebruikt, is opgelost. Het blijkt te gaan om een natuurlijke stof, die door algen en planten wordt aangemaakt. De stof kan worden weggehaald door de zuiveringsinstallatie van Waterleidingmaatschappij Limburg (WML). Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.
Lees verder

Amerikaanse rapper A$AP Rocky aangeklaagd voor schietpartij
Rakim Mayers, beter gekend als de Amerikaanse rapper A$AP Rocky, wordt aangeklaagd voor zijn rol in een schietpartij in november in Hollywood. Tegen hem lopen twee aanklachten voor mishandeling met een halfautomatisch vuurwapen. Dat heeft het bureau van de 'district attorney' (vergelijkbaar met een procureur des Konings) van Los Angeles maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Oorlog of het einde van een vluchtige liefde? Hoe het gedrag van Cristiano Ronaldo de malaise bij Man United blijft overschaduwen
"A hell of a job." De problemen waarmee Erik Ten Hag bij Manchester United geconfronteerd wordt, zijn dezelfde als die van zijn voorgangers. Zijn mening over Cristiano Ronaldo heeft hij ondertussen bijgesteld. Achtergronden bij de spectaculaire val van een grootmacht, met zijn grootste vedette die de verhaallijn blijft domineren. Gaat Ronaldo? Of vliegt zijn trainer?
Lees verder

"Ik sta vandaag op een mooie winst van 13,5 procent, maar wat op langere termijn?": onze geldexpert geeft advies aan jonge belegger Aaron (19)
Kopen, verkopen of houden? Als professionele beleggers het in deze woelige tijden al niet zo goed meer weten, wat dan met de beginnende investeerder? De amper 19-jarige Aaron Van Dyck uit Merksplas is zo'n nieuwkomer op de beurs. Van zodra het wettelijk gezien kon, zette de - veruit - jongste deelnemer in onze reeks al zijn eerste stappen op de beurs. De tiener legt zijn vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen, die met verrijkende antwoorden komt. "Het is jammer dat jonge mensen die duidelijk zeer intelligent zijn, pas op hun achttiende mogen beginnen te beleggen."
Lees verder

"Het eerste jaar had ik 26 procent verlies, gelukkig met fake geld": onze geldexpert geeft advies aan jonge belegger Aaron (19)
Aaron Van Dyck uit Merksplas is amper 19 jaar, maar deed al heel wat ervaring op met beleggen. Van zodra het wettelijk gezien kon, zette de - veruit - jongste deelnemer in onze reeks al zijn eerste stappen op de beurs. Toch heeft de tiener nog wel wat vragen, die hij voorlegt aan onze geldexpert Pascal Paepen: "Meta Platforms, het voormalige Facebook, heb ik zelf ook in portefeuille."
Lees verder

Verzoek R. Kelly om 'onbevooroordeelde juryleden' afgewezen
Het verzoek van R. Kelly (55) om potentiële juryleden die de documentaire 'Surviving R. Kelly' hebben gezien niet toe te laten, is maandag door de rechter in Chicago afgewezen. Dat schrijft de krant 'Chicago Tribune'.
Lees verder

Chinees onderzoeksschip in Sri Lanka aangekomen, India en VS vrezen spionage
Een Chinees onderzoeksschip is aangekomen in Hambantota, de Sri Lankaanse haven die beheerd wordt door China. India en de Verenigde Staten vrezen voor spionage. De Yuan Wang 5 mocht na overleg aanmeren, op voorwaarde dat het geen onderzoek doet in de wateren van Sri Lanka.
Lees verder

Poetin noemt Russische wapens "aanzienlijk beter" dan die van rivalen op grote militaire beurs
De Russische president Vladimir Poetin heeft op een grote militaire beurs nabij Moskou gezegd dat Russische wapens "aanzienlijk beter" zijn dan die van rivalen en dat de Russische technologie "jaren voorsprong" heeft op hen. Hij deed de uitspraak bijna zes maanden na de invasie van Oekraïne, waar de Russen een pak minder goed presteren dan ze verwacht hadden.
Lees verder

Vanaf volgend jaar moet je je ontslagbrief een dag eerder indienen: zo pak je het best aan
Vanaf volgend jaar moet een ontslagbrief een dag eerder verstuurd zijn om de opzegtermijn de eerstvolgende maandag van start te laten gaan. Nu is de regel dat de ontslagbrief op woensdag aangetekend moet zijn verstuurd, vanaf 2023 is dat op dinsdag. Jobat.be duidt de nieuwe regels.
Lees verder

Aantal slachtoffers ontploffing in Armeens winkelcentrum loopt op tot 16, ook 60 gewonden
Het aantal dodelijke slachtoffers na de ontploffing op de Surmalu-groothandelsmarkt in de Armeense hoofdstad Jerevan is gestegen tot zestien. Dat meldt de civiele bescherming nadat reddingswerkers nog lichamen onder het puin hebben gehaald. Eerder was er sprake van zeven doden. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook een zwangere vrouw en een klein kind.
Lees verder

MNM organiseert reuzegroot spel verstoppertje in Disneyland Paris
Wie niet weg is, is gezien. Dat is de insteek van The Catch van radiozender MNM. Tijdens dit reuzegroot spel verstoppertje gaan meer dan 50 mensen in duo op zoek naar een verstopte dj in Disneyland Paris.
Lees verder

Bijna 10 keer zoveel onderaannemers op werf van ingestorte school, sectorfederatie en vakbonden reageren: "Veiligheid op bouwwerven moet beter"
De Confederatie Bouw en de vakbonden roepen op om de veiligheid op bouwwerven te verhogen. Dat doen ze naar aanleiding van een onderzoek van 'VTM NIEUWS' en 'Het Laatste Nieuws', waaruit blijkt dat de hoofdaannemer van de ingestorte school in de wijk Nieuw Zuid in Antwerpen loog tegen de stad over het aantal onderaannemers. "We pleiten voor de invoering van een construbadge, meer inspecties en versterkte arbeidsauditoraten."
Lees verder

Zeemijn ontploft vlak bij Oekraïense strandgangers
Een zeemijn is op enkele meters van een Oekraïens strand ontploft. De ontploffing gebeurde aan de Zwarte Zee in de badplaats Zatoka, op zo'n 50 kilometer van Odesa. Beelden tonen hoe het zeewater plots metershoog de lucht in vliegt en strandgangers opschrikt. Er zouden twee mensen zijn omgekomen, maar dat cijfer is niet bevestigd door de autoriteiten.
Lees verder