Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 augustus 2022

Mélanie kocht een energiezuinige prefabwoning voor 125.000 euro: "Elk onderdeel van de woning wordt in een atelier g...

HLN
Mélanie kocht een energiezuinige prefabwoning voor 125.000 euro: "Elk onderdeel van de woning wordt in een atelier gemaakt"
Na haar scheiding moest Mélanie snel op zoek naar een nieuwe, én betaalbare woning. Omdat een renovatie te duur bleek, kwam ze al snel bij een prefabwoning uit. Die kan niet alleen op enkele dagen tijd gebouwd worden, maar is ook goedkoper én energiezuinig. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

Kate Middleton heeft 2 trucjes om zonder pijn hoge hakken te kunnen dragen (en ze kosten maar een prikje)
Menig vrouw kent de struggle. Hoge hakken staan heerlijk bij je outfit, maar het idee dat je uren op die stelten zal moeten wandelen, doet je nu al wankelen. Zou Kate Middleton er ook zo over denken? Volgens kenners van het Britse hof niet: de hertogin van Cambridge zou immers een paar slimme trucjes toepassen om het langer op haar hoge schoenen uit te houden.
Lees verder

Thailand herstelt toerisme met wietcafés: "Cannabis en toerisme zijn een match"
Door de opheffing van Covid-gerelateerde reisbeperkingen naar Thailand, beginnen de toeristen terug daarheen te stromen. Het herstel van het toerisme gaat gepaard met de legalisatie van marihuana in het land. Heel wat wietcafés duiken op in Thailand en de toeristen lijken grote fan te zijn.
Lees verder

"Een slecht gebit doet je brein sneller aftakelen": zo hou je je hersenen jong
Met ouder worden takelt niet alleen ons lichaam af, maar ook ons brein. Gelukkig kunnen we dat proces zélf afremmen. Maar hoe doe je dat precies? En helpt het invullen van kruiswoordraadsels en sudoku's nu echt? Topdokter en neuroloog Steven Laureys geeft tips. "Hoe snel je hersenen verouderen, hangt voor negentig procent af van je levensstijl."
Lees verder

Deze smartphonetoppers kosten je zo'n 300 euro (of zelfs minder)
Veel mensen hebben noch de behoefte, noch de mogelijkheden om een smartphone van 1.000 euro (of meer) aan te schaffen. Speciaal voor hen ging smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers aan de slag: hij selecteert de beste toestellen rond de 300 euro, na een grondige round-up van de smartphonemarkt.
Lees verder

Zeker 6 doden en 50 gewonden bij explosie olietruck in Libië
Bij de ontploffing van een olietruck in de stad Sebha, in het zuiden van Libië, zijn zeker zes mensen om het leven gekomen en raakten 50 anderen gewond. Dat heeft Osama Ali, de woordvoerder van de nooddiensten, maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Zo kreeg je de veiligheidsinstructies nog nooit: Hooverphonic neemt lied op voor Brussels Airlines
Brussels Airlines heeft een nieuwe opvallende veiligheidsdemonstratievideo op de wereld losgelaten. Niemand minder dan Hooverphonic heeft voor de luchtvaartmaatschappij een uniek nummer geschreven mét bijhorende videoclip. "Ik ben blij dat we de uitdaging zijn aangegaan", aldus Alex Callier (49).
Lees verder

Malinese junta uit kritiek op "neokoloniale attitude" van Macron
De Malinese junta eist dat de Franse president Emmanuel Macron zijn "neokoloniale, paternalistische en minachtende" attitude laat varen en ophoudt het Malinese leger te bekritiseren en tot "etnische haat" aan te zetten. Dat heeft de woordvoerder van de regering, kolonel Abdolaye Maïga, zondag gezegd op de openbare televisie.
Lees verder

Servië verwijdert grensblokkades bij Kosovo
De Servische autoriteiten verwijderen de wegblokkades aan de grens met Kosovo in het noorden van het land. Dat meldt de Servische nieuwszender RTS. Kosovo wilde nieuwe regels invoeren waardoor Servische documenten en nummerplaten niet langer erkend zouden worden aan de grensovergangen, maar liet na Amerikaanse en Europese diplomatieke druk weten die nieuwe inreisregels te zullen uitstellen als Servië de barricades zou opheffen.
Lees verder

Jongeman (23) zwaargewond bij ongeval op kermis in Luik
Bij een ongeval tijdens de kermis in Hergenrath in de provincie Luik is zondagmiddag een 23-jarige zwaargewond geraakt toen een mast op hem terechtkwam. Dat bevestigt de politiezone Vesdre-Gueule.
Lees verder

Europese Commissie geeft groen licht voor Vlaamse steun aan visserijsector
De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de Vlaamse steunmaatregelen om vissers deels te compenseren voor de hoge brandstofprijzen. Dat maakt de Commissie vandaag bekend. Het gaat om een bedrag van 600.000 euro.
Lees verder

Opnieuw zware bosbranden in Frankrijk, ook Vlaamse Shana zag het vuur dichterbij komen: "Op 20 minuten enorm snel verspreid"
Het zuiden van Europa zet zich schrap voor een nieuwe hittegolf, en dus ook voor een hoger risico op bosbranden. In de streek rond Nimes in Zuid-Frankrijk en ook in Spanje zijn de vlammen opnieuw aangewakkerd. In Frankrijk proberen al meer dan 500 brandweermannen en verschillende blusvliegtuigen het vuur onder controle te krijgen. Er worden in de regio ook opnieuw recordtemperaturen voorspeld en code oranje is er van kracht.
Lees verder

Pukkelpop vervoert containers via het water naar festivalweide: "Eén schip is hetzelfde als 15 vrachtwagens"
Het is aftellen naar Pukkelpop op donderdag 18 augustus. De wei in Kiewit ligt vlakbij het Albertkanaal en dat heeft een groot voordeel: Pukkelpop kan een deel van de podia en het materiaal over het water vervoeren in plaats van over de weg, wat een stuk milieuvriendelijker is.
Lees verder

Dit zijn de 4 beste smartphones voor minder dan 300 euro
Veel mensen hebben noch de behoefte, noch de mogelijkheden om een smartphone van 1.000 euro (of meer) aan te schaffen. Speciaal voor hen ging smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers aan de slag: hij selecteert de beste toestellen rond de 300 euro, na een grondige round-up van de smartphonemarkt.
Lees verder

Een kwalitatieve smartphone voor zo'n 300 euro: techexpert schuift 4 favorieten naar voor
Veel mensen hebben noch de behoefte, noch de mogelijkheden om een smartphone van 1.000 euro (of meer) aan te schaffen. Speciaal voor hen ging smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers aan de slag: hij selecteert de beste toestellen rond de 300 euro, na een grondige round-up van de smartphonemarkt.
Lees verder

Biersommelier test 10 bieren met laag alcoholpercentage: "Lichter en meer smaakvol dan die flauwe festivalpintjes"
Wel zin in een zonnig terrasje deze week, maar niet in de bijbehorende kater van al die alcohol? Dan is het grote aanbod aan laag alcoholische bieren of 'session bieren' een even verfrissende en dorstlessende oplossing. Het alcoholpercentage ervan ligt een tikkeltje lager dan de 5,2 % van een gewoon pintje én dat type bier smaakt niet naar limonade. Onze biersommelier test er 10 uit. "Dit is een ontzettend geslaagd bier."
Lees verder

Biersommelier test 10 bieren met een laag alcoholpercentage: "Voor amper 1,60 euro heb je een 10/10 te pakken"
Wel zin in een zonnig terrasje deze week, maar niet in de bijbehorende kater van al die alcohol? Dan is het grote aanbod aan laag alcoholische bieren of 'session bieren' een even verfrissende en dorstlessende oplossing. Het alcoholpercentage ervan ligt een tikkeltje lager dan de 5,2 % van een gewoon pintje én dat type bier smaakt niet meer naar limonade zoals vroeger. Onze biersommelier test er 10 uit. "Dit is een ontzettend geslaagd bier."
Lees verder

Wie veel afvalt, is niet altijd gelukkiger. Expert licht toe, Ulrike en Cisse getuigen: "50 kilo lichter, en toch gecrasht"
"Gaat het cijfertje op de weegschaal honderd gram omhoog, dan schiet ik in een kramp." Veel mensen dromen van een paar kilo's minder, omdat hun (over)gewicht de enige barrière lijkt die tussen hen en een écht gelukkig leven staat. Maar klopt dat wel? Ulrike verloor 54 kilo, Cisse 66, en ze vertellen hoe ze zich nu voelen. Klinisch psycholoog Amber Van den Eynde legt uit waarom we ook vermageren beter met mate doen. "Wie veel afvalt, ontwikkelt achteraf vaak een depressie of een alcoholprobleem."
Lees verder

Britse premierskandidaat Rishi Sunak belooft inkomensbelasting met 20 procent te verlagen
Rishi Sunak wil de inkomensbelasting in het Verenigd Koninkrijk in zeven jaar tijd met 20 procent verlagen. Het zou de grootste verlaging in dertig jaar tijd zijn, meent hij. Dat beloofde Sunak maandag, op de dag dat 175.000 Conservatieve partijleden hun stembiljet ontvangen. Hij neemt het op tegen Liz Truss in de race om Boris Johnson op te volgen als leider van de Conservatieve Partij en premier van het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

EU betaalt eerste schijf van noodlening van 1 miljard euro uit aan Oekraïne
De Europese Commissie heeft maandag een eerste schijf van een noodlening van één miljard euro uitbetaald aan Oekraïne. Het gaat om bijstand die het land moet helpen zijn meest dringende financiële noden te lenigen en het overheidsapparaat draaiende te houden tijdens de oorlog met Rusland en daarna.
Lees verder