Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 augustus 2022

Meerdere explosies op Russische militaire luchthaven op de Krim: één dode en vijf gewonden

HLN
Meerdere explosies op Russische militaire luchthaven op de Krim: één dode en vijf gewonden
Op een militaire luchthaven op de Krim hebben zich meerdere explosies voorgedaan. Dat maakte Viktoria Kazmirova als vicehoofd van het plaatselijke bestuur bekend. De oorzaak is voorlopig nog onbekend. Volgens de plaatselijke autoriteiten viel er één dode. Opvallend: de regio ligt meer dan tweehonderd kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde frontlinie.
Lees verder

Italiaanse douane neemt 22 kilogram zand, schelpjes en kiezels van Sardinische stranden in beslag
Enkele toeristen die het Italiaanse eiland Sardinië bezochten, hebben het wel erg bont gemaakt in hun zoektocht naar een leuk souvenir. De douane nam in de tweede helft van juli in totaal 22 kilogram aan gestolen strandzand, schelpen en kiezels in beslag. Er werden verschillende toeristen beboet, schrijft de regionale nieuwssite Olbia.it.
Lees verder

Nusa en Buchanan op de terugweg bij Club, maar match tegen OHL komt nog te vroeg
• Vierde speeldag • Aftrap: 18u30 • King Power aan Den Dreef • Club moet eigenlijk winnen na 4 op 9
Lees verder

'FC Prankers' neemt Willy Sommers beet op z'n verjaardag: "Jullie zijn de grootste deugnieten van Vlaanderen"
Zeventig worden zonder te lachen? Dat konden ze bij 'FC Prankers' niet laten gebeuren. En dus fopten de heren achter het VTM GO-programma 'Tien om te zien'-presentator Willy Sommers, die vandaag zeventig kaarsjes mag uitblazen.
Lees verder

PORTRET. Dit is de nieuwe advocate van Salah Abdeslam: "Het is met gevangenissen zoals met parkeerplaatsen. Hoe meer er zijn, hoe meer auto's we parkeren"
Salah Abdeslam (32) heeft een nieuwe advocate. In Franstalig België staat Delphine Paci (45) bekend als juridisch zeer bekwaam én militant. Een van haar stokpaardjes: leefomstandigheden van gevangenen aanklagen. En over de vervroegde vrijlating van Michelle Martin had ze ook een uitgesproken mening. "Dat is niet schandalig", aldus Paci. "Want veroordeelden evolueren."
Lees verder

PORTRET. Dit is de nieuwe advocate van Salah Abdeslam: "Het is met gevangenissen zoals met parkeerplaatsen. Hoe meer parkings er zijn, hoe meer auto's we parkeren"
Salah Abdeslam (32) heeft een nieuwe advocate. In Franstalig België staat Delphine Paci (45) bekend als juridisch zeer bekwaam én militant. Een van haar stokpaardjes: leefomstandigheden van gevangenen aanklagen. En over de vervroegde vrijlating van Michelle Martin had ze ook een uitgesproken mening. "Dat is niet schandalig", aldus Paci. "Want veroordeelden evolueren."
Lees verder

ZIEN. Jean-Marie mist repetitie, man van Jimmy is even vierde lid van Get Ready!
Opvallend beeld op de dijk van Westende. Niet Jean-Marie, maar de man van Jimmy stond op het 'Tien Om Te Zien'-podium tijdens de repetitie van de groep. "Davy had ontzettend veel zenuwen", lacht Jimmy. "Gelukkig voor hem is dit eenmalig."
Lees verder

Gillian krijgt gitaar en mag mee optreden met Coldplay in Koning Boudewijnstadion
Tijdens het derde optreden van de Britse band Coldplay in het Koning Boudewijnstadion, mocht Gillian mee het podium op. Het meisje stond in het publiek met een bordje met de vraag of ze 'Green Eyes' of 'Yellow', oudere nummers van de band, mocht meespelen. Toen Chris Martin dat aanbod zag, ging hij daar snel op in. Gillian mocht samen met hem 'Green Eyes' brengen.
Lees verder

Controleur die zelf belasting ontdook niet ontslagen door blunders bij fiscus
De top van Financiën heeft geblunderd bij het ontslag van een hogere belastingambtenaar die zelf belastingen ontdook. Dat schrijft De Tijd op zijn website. De fiscus liet de tuchtprocedure verjaren en respecteerde ook de taalwet niet, waardoor de Raad van State het ontslag heeft vernietigd.
Lees verder

BV 24/7. Stemproblemen voor James Cooke en Niels Destadsbader zwaait Siska Schoeters uit
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Touring verwacht meer pannes door aanhoudende hitte: "Zet airco in de wagen niet meteen op"
Pechverhelper Touring roept automobilisten op om voorzorgen te nemen tegen de hitte. De organisatie krijgt in hitteperiodes naar eigen zeggen tot 20 procent meer oproepen. Onder meer de airco in de wagen kan problemen veroorzaken.
Lees verder

Julie Vermeire en partner over nieuw seizoen 'Klopjacht Celebs': "Wij zouden echt nooit criminelen kunnen zijn"
Vanaf vandaag kan je naar de nieuwe onlinereeks 'Klopjacht Celebs' op GoPlay kijken. Het principe is hetzelfde als bij de televisiereeks 'Klopjacht', waarbij duo's uit de handen van het speurdersteam moeten zien te blijven en undercover gaan. Maar bij deze onlinereeks nemen twee bekende duo's het tegen elkaar op: Julie Vermeire en vriend Laurins Dursin en Jonatan Medart samen met influencer Elodie Gabias. Showbits-reporters Jarne en Desna spraken met Julie en haar vriend over hun deelname.
Lees verder

Julie Vermeire en vriendje over nieuw seizoen 'Klopjacht Celebs': "Wij zouden echt nooit criminelen kunnen zijn"
Vanaf vandaag kan je naar de nieuwe onlinereeks 'Klopjacht Celebs' op GoPlay kijken. Het principe is hetzelfde als bij de televisiereeks 'Klopjacht', waarbij duo's uit de handen van het speurdersteam moeten zien te blijven en undercover gaan. Maar bij deze onlinereeks nemen twee bekende duo's het tegen elkaar op: Julie Vermeire en vriend Laurins Dursin en Jonatan Medart samen met influencer Elodie Gabias. Showbits-reporters Jarne en Desna spraken met Julie en haar vriendje over hun deelname.
Lees verder

'Rollerdrome' tuimelt binnenkort je scherm binnen
Met 'Rollerdrome' brengen de makers van indie-skatesensatie 'OlliOlli' binnenkort een spectaculaire mix tussen een thirdpersonshooter en een extreme sportgame naar je console of pc. We probeerden alvast de eerste levels, en ontdekten een game die wat behendigheid van de speler vraagt, maar daar ook veel spektakel voor teruggeeft.
Lees verder

Kunnen we drinkwater uit zee halen? Ja, en het is zelfs een Belgische start-up die er de wereld mee verovert
Drinkwater uit de zee halen: in 2026 moet dat gebeuren in Nieuwpoort. "Niet als permanente waterwinning, wel om in droge periodes als een oneindige reserves te dienen." De technologie om te ontzilten bestaat al, maar de Belgische start-up HydroVolta heeft, als enige ter wereld, het hele proces goedkoper en ecologischer gemaakt. "In september testen we in Nieuwpoort, maar we trekken ook naar Dubai, Australië en Italië."
Lees verder

Na alle tegenslagen: Johnny Depp heeft opnieuw meerjarig miljoenencontract beet bij Dior
Goed nieuws voor de Amerikaanse acteur Johnny Depp (59). Begin juni raakte nog bekend dat hij de smaadzaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) gewonnen had, maar nu blijkt dat hij een nieuw meerjarig miljoenencontract te pakken heeft bij Dior. Hierdoor zou hij het gezicht blijven van hun 'Sauvage'-parfum.
Lees verder

CELEB 24/7. Shawn Mendes deelt kinderfoto en Dua Lipa gaat naar haar favoriete festival
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Meer prematuur geboren baby's in Oekraïne: "Oorlog verhoogt stressniveau van zwangere vrouwen"
De Russische invasie heeft geleid tot een stijging van het aantal prematuur geboren baby's in de Oekraïense gezondheidscentra. Dat meldt de mondiale gezondheidsorganisatie Unitaid. De organisatie stuurt honderden apparaten naar Oekraïne om de baby's te helpen.
Lees verder

LIVE. Union-fans hebben er vertrouwen in: "De spelers zullen ons horen", CEO Bormans: "Ibrox? Zoiets maakten onze spelers nog niet mee"
Vanavond speelt Union in Glasgow bij de Rangers zijn terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen vertrok gisteren na de 2-0-overwinning van vorige week met reële kansen op kwalificatie richting Schotland. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar de match te volgen. De wedstrijd is ook live te bekijken bij VTM 2, de uitzending start om 20u25!
Lees verder

PORTRET. Ontwerper Issey Miyake (84) overleden: "Steve Jobs droeg enkel rolkragen gemaakt door hem"
Designer Issey Miyake (84), onder meer bekend van zijn wereldberoemde parfum l'Eau d'Issey, is overleden. Meer dan een halve eeuw was de Japanner actief als ontwerper. Hij was het brein achter de kenmerkende rolkraagtruien van Apple-topman Steve Jobs. Maar het icoon deed daarnaast nog veel meer dat de modewereld voor altijd tekende. "Terwijl de ontwerpen van zijn landgenoten 'Hiroshima chic' waren, gebruikte Issey juist vooral veel kleur."
Lees verder