Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 augustus 2022

Mannen kunnen het ook en een glaasje alcohol kan geen kwaad: experts beantwoorden 20 vragen over borstvoeding

HLN
Mannen kunnen het ook en een glaasje alcohol kan geen kwaad: experts beantwoorden 20 vragen over borstvoeding
"Neen, van borstvoeding krijg je geen hangborsten. En néén, je hoeft je niet schuldig te voelen als het niet lukt." Tijdens deze Wereld Borstvoedingsweek beantwoorden lactatiekundigen Jana Hulsmans en Astrid De Brabandere twintig prangende lezersvragen over voeden aan de borst. Is het slecht voor de baby als je het niet doet? Kan papa er ook een rol bij spelen? En wat kan je doen tegen pijnlijke tepelkloven? "Partners hebben veel invloed op de duur van de borstvoeding."
Lees verder

Waarom je vanavond op het terras beter oplet met alcohol drinken in de zon
De zomerse temperaturen blijven aanhouden, wat betekent dat we nog steeds massaal aanschuiven bij vrienden aan de barbecuetafel met een pintje of ons installeren met een wijntje op een terras. Of is dat niet zo'n goed idee? Je hoort regelmatig dat je sneller verbrandt wanneer je alcohol drinkt in de zon, maar klopt dat ook? Onze HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters zoekt het voor ons uit.
Lees verder

Officieel watertekort in Nederland door droogte
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort, zo kondigt de regering aan. Het schaarse water zal volgens wettelijke afspraken worden verdeeld, zodat dijken, veengebieden en zeer kwetsbare natuur zo lang mogelijk worden voorzien van water. In de komende weken volgen mogelijk meer maatregelen.
Lees verder

"Er komen niet veel Oekraïense vluchtelingen meer aan in EU", zegt EU-commissaris
Het aantal Oekraïense vluchtelingen in de EU blijft momenteel relatief constant, zo blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. Het aantal mensen dat in de EU aankomt, is momenteel ongeveer even groot als het aantal dat vanuit de EU terugkeert naar Oekraïne, zei EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson woensdag in een interview met verschillende persbureaus.
Lees verder

Doodrijder die Francis (16) aanreed blijft aangehouden: "Herinnert zich enkel fragmenten van die avond"
De 33-jarige bestuurder die maandagavond een dodelijk ongeval veroorzaakte in Temse waarbij een 16-jarige jongeman om het leven kwam blijft aangehouden, dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. Vrijdag verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer. "Mijn cliënt heeft dit ongeval veroorzaakt met een gevaarlijke cocktail van alcohol en drugs, maar heeft bijzonder veel spijt van zijn daden", zegt advocaat Jan Van Landschoot.
Lees verder

Shell geeft medewerkers bonus na recordwinst
Het olie- en gasconcern Shell geeft het merendeel van zijn circa 82.000 werknemers een bonus van 8 procent van hun jaarsalaris. Shell wil daarmee medewerkers laten delen in het succes van het bedrijf. Het gaat specifiek om werknemers die geen topfuncties bekleden.
Lees verder

Dessers dringt aan op transfer, Cremonese bereid om vraagprijs van 6,5 miljoen euro te betalen
Het vertrek van Cyriel Dessers (27) bij Racing Genk komt weer iets dichterbij. Het Italiaanse U.S. Cremonese is bereid om aan de vraagprijs van 6,5 miljoen euro te voldoen. Dessers zelf dringt aan op een transfer.
Lees verder

Paus Franciscus: getuigenissen inheemse kinderen waren "slag in het gezicht"
De getuigenissen van de inheemse kinderen die slachtoffer waren in de katholieke internaten in Canada, waren voor paus Franciscus een "klap in het gezicht". Dat heeft hij woensdag gezegd.
Lees verder

OPROEP. Ode (8) vergeet lievelingsknuffel in hotel aan Turkse Riviera. Breng jij Konijntje terug naar België?
Een koffer vol leuke herinneringen nam Kathelyn Van Coppenolle uit Oudenaarde mee naar huis na haar vakantie in Turkije, maar in die valies zat helaas niet de lievelingsknuffel van haar kleindochter Ode (8). Het meisje vergat Konijntje in het hotel waar ze samen met haar grootouders en mama een week logeerde. Het resort maakt geen aanstalten om de grote vriend van het kind naar België terug te sturen. En dus doet de oma een beroep op de HLN-lezer. Breng jij Konijntje terug naar België?
Lees verder

Man verdacht van apenpokken in metro Madrid ontkent gerucht: "Er groeien tumoren op mijn zenuwen en dat is niet besmettelijk"
Deze foto van een man in de metro van Madrid met puisten op zijn benen ging viraal. Op sociale media werd veelvuldig gespeculeerd dat het om apenpokken ging. Daarnaast werd er ook over bericht in de Belgische en internationale pers. De afgebeelde man beweert nu tegenover Spaanse media dat hij geen apenpokken heeft, maar wel neurofibromatose, een genetische en niet-besmettelijke ziekte.
Lees verder

"Pentagon wiste tekstberichten over bestorming Capitool van gsm's van Trumps topfunctionarissen"
Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft, tegen de tijd dat Trumps ambtstermijn er op 20 januari 2021 opzat, de telefoons van topfunctionarissen van Defensie en van het leger gewist. Zo verdwenen ook de sms'jes van enkele vermoedelijke kroongetuigen van de gebeurtenissen rond de bestorming van het Capitool twee weken eerder, op 6 januari 2021. Dat blijkt uit gerechtsdossiers die CNN kon inkijken.
Lees verder

Gurbet (39) eet al dertig jaar elke dag frieten: "Ik heb elke frituur in Gent bezocht"
Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter.
Lees verder

Schiphol verwacht ook wachtrijen na de zomer
De luchthaven van Schiphol in Nederland verwacht dat de wachtrijen in september en oktober niet zullen verdwijnen. Dat komt omdat de veiligheidscontrole van bagage en reizigers in de herfstmaanden meer tijd in beslag neemt, ondanks de inzet van extra personeel.
Lees verder

WIELERTRANSFERS. Alpecin-Deceuninck bevestigt de komst van Quinten Hermans en Søren Kragh Andersen
Het gonst natuurlijk al langer van de geruchten, maar vanaf 1 augustus mogen transfers in de koers ook officieel bekendgemaakt worden. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws in het peloton.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Pretty Little Liars: Original Sin': tienerdrama in een horrorjasje
De mysterieuze 'A' is helemaal terug. Het is vijf jaar geleden dat fans afscheid namen van de tienerserie 'Pretty Little Liars', maar lang moest er niet getreurd worden. Na de spin-off 'The Perfectionists', staat er alweer een nieuwe show voor de deur: 'Original Sin'. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering op Streamz.
Lees verder

"Acht gewonden" bij zware ontploffing in bommenfabriek in Bergerac
De Franse stad Bergerac is opgeschrikt door een grote explosie bij bommenfabrikant Eurenco. Daarbij vielen verschillende gewonden, meldt Reuters.
Lees verder

Olie-exporterende landen stemmen in met minuscule toename van productie in september
Binnen de organisatie van olie-exporterende landen OPEC+ is overeenstemming bereikt over een wel zeer beperkte verhoging van de productie in september. Er worden 100.000 vaten per dag extra voorzien. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Zus vermoorde Gino (9) opgepakt na inbraak in huis verdachte Donny M.
De Limburgse politie heeft drie vrouwen gearresteerd voor een inbraak in de woning van de man die verdacht wordt van de moord op de 9-jarige Gino. Het gaat onder anderen om een zus van de jongen uit Kerkrade, waar het jongetje de laatste week van zijn leven verbleef.
Lees verder

Iran en VS gaan in Wenen weer praten over atoomakkoord
Iran en de Verenigde Staten doen weer een poging het atoomakkoord uit 2015 nieuw leven in te blazen. De Iraanse hoofdonderhandelaar Ali Bagheri Kani en zijn Amerikaanse evenknie Rob Malley worden door hun regeringen naar Wenen gestuurd om verder te praten. De gesprekken worden hervat nadat de bemiddelende EU-buitenlandchef Josep Borell vorige week een nieuwe concepttekst voorstelde.
Lees verder

Storing maakt einde aan missie van Europese aardobservatiesatelliet
Een Europese aardobservatiesatelliet houdt na zes jaar op met werken. De Sentinel-1B kreeg in december last van technische problemen en het is niet gelukt om die op te lossen. Daarom heeft ESA besloten om de missie voortijdig te stoppen, zo heeft het Europese ruimtevaartbureau woensdag meegedeeld.
Lees verder