Doorgaan naar hoofdcontent

Man neergeschoten nabij speelbos: slachtoffer overleden, dader geeft zich over

HLN
Man neergeschoten nabij speelbos: slachtoffer overleden, dader geeft zich over
In Eksaarde (Lokeren) vond vanmorgen een schietpartij plaats. Het slachtoffer zou overleden zijn, dat meldt de burgemeester. De man werd in zijn eigen woning, waar hij woont met zijn vrouw en twee kinderen, neergeschoten door een andere man. Het slachtoffer werd gevonden in de buurt van het speelbos in de Kanondreef, werd gereanimeerd en afgevoerd naar het UZ Gent, maar is daar aan zijn verwondingen overleden. De dader heeft zich ondertussen overgegeven. Hij verschanste zich een tijdlang in de woning waar de schietpartij plaatsvond. De vrouw en kinderen van het slachtoffer zouden daar niet aanwezig zijn. Politie en speciale eenheden zijn massaal aanwezig. De omgeving is afgesloten.
Lees verder

Ruim anderhalf uur file op E40 richting Brussel na ernstig ongeval: twee dodelijke slachtoffers
Door een ernstig ongeval op de E40 ter hoogte van de Parking-Groot-Bijgaarden is het ruim anderhalf uur aanschuiven richting Brussel. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De hinder kan nog een hele tijd duren. Bij het ongeval zijn twee slachtoffers ter plaatse overleden, de andere bestuurders raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar.
Lees verder

MOTORTEST: "Een Gasgas SM 700 kopen is ook een beetje afscheid nemen van je rijbewijs"
Gasgas is een Spaans motormerk dat in 2019 opgekocht werd door de Pierer AG. Die industriereus is de drijvende kracht achter de merken KTM en Husqvarna en de eerste nieuwe Gasgas is dan ook weinig meer dan een kopie van een ouder KTM model. Nota bene eentje dat we ook al zagen opduiken met Husqvarna kleuren. Onze motorexpert Arno Jaspers trok er op uit met de Gasgas 700SM en zocht uit waar nu net de subtiele verschillen zitten: "De adrenaline druipt er vanaf: op deze motor is je rijbewijs altijd in gevaar."
Lees verder

Will Smith beleeft schrik van zijn leven: plots loopt er een tarantula door de kamer
De Amerikaanse acteur Will Smith (53) en zijn zoon Trey (29) kregen een onaangename bezoeker over de vloer: een tarantula. In een video op Instagram is te zien dat het duo de spin probeert te vangen als één team, al lijkt Will in eerste instantie toch niet zo dapper: "Haal jij hem hier weg. Jij kan een spinnenbeet wel aan."
Lees verder

Ook grootste luchthaven van Parijs zit met honderden achtergelaten koffers
Net zoals de Nederlandse luchthaven Schiphol kampt ook de Parijse luchthaven Charles de Gaulle met kofferproblemen. Op de luchthaven liggen sinds begin juli zo'n 900 koffers die verloren raakten, maar nog niet door hun eigenaar zijn opgepikt. Volgens luchtvaartmaatschappij 'Air France' is het moeilijk te achterhalen van wie de bagage precies is, aangezien heel wat koffers niet voorzien zijn van een label met persoonsgegevens.
Lees verder

Belgische stroomprijs blijft records verbreken
De Belgische stroomprijs gaat voor het eerst boven de 600 euro per megawattuur. Dat blijkt uit gegevens van de elektriciteitsbeurs Epex Spot.
Lees verder

NMBS legt woensdag en donderdag extra treinen in naar kust
De NMBS gaat woensdag en donderdag opnieuw extra treinen van en naar de kust inleggen, vanwege de verwachte drukte door het aangekondigde warme weer. Dat heeft de spoorwegmaatschappij meegedeeld.
Lees verder

Carrefour bevriest prijzen van basisproducten in Frankrijk in strijd tegen inflatie
De Franse supermarktketen Carrefour bevriest in haar thuisland de prijzen van honderd essentiële producten gedurende honderd dagen. Zo wil de groep "bijdragen aan het koopkrachtbehoud van de Fransen" te midden van torenhoge inflatie.
Lees verder

Rudy (60) hoort gloednieuwe BMW 's nachts van oprit rijden: "Ik had hem amper drie weken"
Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag een BMW X4 gestolen van een oprit in Wilsele. Eigenaar Rudy Van Overstyns (60) kocht het voertuig amper 21 dagen voor een bedrag van 45.000 euro. De dieven gebruikten vermoedelijk een ingenieuze manier om de wagen gestart te krijgen. "Ik heb er weinig hoop op dat mijn BMW wordt teruggevonden."
Lees verder

Wim hoort gloednieuwe BMW 's nachts van oprit rijden: "Ik vrees dat ze mijn autosleutel vanop afstand hebben kunnen kopiëren"
Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag een BMW X4 gestolen van een oprit in Wilsele. Eigenaar Rudy Van Overstyns (60) kocht het voertuig amper 21 dagen voor een bedrag van 45.000 euro. De dieven gebruikten vermoedelijk een ingenieuze manier om de wagen gestart te krijgen. "Ik heb er weinig hoop op dat mijn BMW wordt teruggevonden."
Lees verder

Een jaar lang nachtelijke files aan de Kennedytunnel: wat met de ochtendspits als het schooljaar weer begint? Een antwoord op uw vragen
De drukste tunnel van Vlaanderen krijgt een make-over. Tot midden mei volgend jaar worden de tunnelwanden en de verlichting in de Antwerpse Kennedytunnel vervangen. De werken vinden 's avonds plaats, maar dat zorgde meteen al voor 7 kilometer nachtelijke file. Wil dat nu zeggen dat we elke dag na 20.30 uur in de file staan aan de Kennedytunnel? Hoeveel erger kan het worden als het schooljaar begint? Loopt de ochtendspits daardoor uit? En zijn er nog wel filevrije momenten?
Lees verder

Waarschuwingsfase van ozon- en hitteplan geactiveerd
Ook de komende dagen belooft het warm tot zeer warm te worden. De temperatuurindicator die voor het ozon- en hitteplan gebruikt wordt, wordt daardoor overschreden. Om die reden is de waarschuwingsfase van het federale ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan geactiveerd. Dat meldt de Intergewestelijke cel voor het Leefmilieu (Ircel).
Lees verder

Portugal kampt nog steeds met natuurbranden, staat van alertheid afgekondigd
In Portugal woeden nog steeds meerdere natuurbranden en is een staat van alertheid afgekondigd tot morgen, omwille van het risico op bijkomende branden. Vanochtend werden bijna 1.800 brandweerlieden ingezet om de vlammen te bestrijden, zo meldt de civiele bescherming. De grootste brand woedt momenteel in de noordelijke regio Vila Real, waar het vuur zich via een bergachtige en moeilijk toegankelijke zone verspreidt.
Lees verder

CELEB 24/7. Dua Lipa is jarig en Priyanka Chopra geniet van het moederschap
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Verslaafd aan slaappillen, zware driftbuien en geen seks voor het huwelijk: Priscilla Presley klapt uit de biecht over ex-man Elvis
Ze was amper 14 toen ze elkaar voor het eerst leerden kennen, maar voor Priscilla Beaulieu (77) en Elvis Presley was het wel degelijk liefde op het eerste gezicht. De zanger, die 45 jaar geleden overleed, was echter allesbehalve een ideale echtgenoot. In haar memoires schreef ze over zijn affaires en de tv-toestellen die hij tijdens driftbuien kapotschoot met een revolver. "Hij dreigde dat hij iemand zou inhuren om mijn minnaar om te brengen."
Lees verder

IJsexpert proeft 10 soorten vanille-ijs en buist meer dan de helft, maar één merk springt er bovenuit
Meer dan 1 op de 3 Belgen eet tijdens de zomer minstens één keer per week ijs en uit onderzoek van VLAM blijkt dat vanille-ijs daarbij veruit de populairste smaak is. Wie een goed ijssalon wil herkennen, bestelt deze basissmaak en weet meteen hoe het zit. Maar wat met vanille-ijs uit de supermarkt: komt dat in de buurt van het ambachtelijke werk? Belgisch kampioen ijsbereider Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen proeft 10 soorten om erachter te komen.
Lees verder

Recordaantal mensen moet buiten slapen bij Nederlands aanmeldcentrum voor asielzoekers
Bij het Nederlandse aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel, in de provincie Groningen, hebben afgelopen nacht zo'n vierhonderd mensen buiten geslapen. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Nog nooit eerder waren het er zoveel.
Lees verder

OPROEP: Gepokt en gemazelde belegger? Wij brengen jouw verhaal graag in de krant
Wil je anderen inspireren met hoe jij destijds bent gestart? Wat heb je daaruit geleerd? Wat waren en zijn je beste en slechtste investeringen? Welke resultaten heb je behaald? En wat verwacht je van de komende periode? We horen het graag. In ruil laten we ook onze geldexpert Pascal Paepen aan het woord: wat vindt hij van je parcours tot dusver en waar zitten nog eventuele verbeterpunten? Wie zijn of haar verhaal wil doen, kan een mailtje sturen naar onze journalist Thomas Rosseel: redactie@thomasrosseel.be, met vermelding van je gegevens en het aantal jaren dat je al belegt. Hij neemt dan snel contact met je op.
Lees verder

Berggids ontdekt wrak van vliegtuig dat meer dan 50 jaar verborgen lag onder ijs
De opwarming van de aarde heeft menselijke resten en delen van een neergestort vliegtuig aan het licht gebracht, die al meer dan 50 jaar onder een Alpengletsjer begraven liggen. Het kleine vliegtuigje zou een tragisch defect hebben gehad, waarbij de piloot en twee passagiers om het leven kwamen.
Lees verder

Premier De Croo waarschuwt tijdens bezoek in Zeebrugge: "Komende vijf à tien winters gaan moeilijk zijn"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en burgemeester Dirk De fauw (CD&V) hebben maandagochtend stage gelopen bij autobehandelaar ICO in de haven van Zeebrugge. Het is een initiatief van werkgeversorganisatie VOKA om politici en bedrijfsleiders dichter bij elkaar te brengen.
Lees verder