Doorgaan naar hoofdcontent

Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond

HLN
Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond
Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, afsluiter van de Antwerp Pride, is rond half tien vanavond verstoord door een incident. Een man en een vrouw werden er plots onwel na een overdosis. De man werd ter plaatse gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd. "Mogelijk gaat het om een druggerelateerd ongeval, maar dat is nog niet zeker. We hebben de muziek even stilgelegd en ons publiek gewaarschuwd voor de gevaren", zegt de organisatie. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om een overdosis.
Lees verder

Grote politiemacht na melding van gewapende man met helm in Kortrijk
De politie trok zaterdagmiddag in grote getale naar Walle in Kortrijk. Ze hadden een melding gekregen van een man met een lang wapen en een helm op aan een auto met Duitse nummerplaat. Uiteindelijk bleek het te gaan om een airsoftwapen.
Lees verder

Union krabbelt na Rangers-uppercut recht met 2-1-winst tegen Kortrijk, kapitein Teuma in hoofdrol
Union heeft de Europese ontgoocheling tegen Rangers FC doorgespoeld met 2-1-winst tegen Kortrijk. Teuma maakte met een vroege penalty en een fraaie treffer na rust het verschil. Na deze deugddoende zege geniet Union even een adempauze: door het uitstel van de match tegen Antwerp mag Union zich twee weken opladen voor de derby tegen Anderlecht op 28 augustus.
Lees verder

Lukaku scoort na amper 82 seconden bij rentree, Inter ontsnapt aan puntenverlies na winning goal in 95ste minuut
82 seconden. Meer had Romelu Lukaku niet nodig om te scoren bij z'n comeback in de Serie A. Al leek Inter bij Lecce wel puntenverlies te lijden, tot Denzel Dumfries in de 95ste minuut voor de verlossing zorgde: 1-2. Opluchting bij de Nerazzurri.
Lees verder

Dries Mertens valt gretig in, maar kan verrassende nederlaag van Galatasaray bij debuut niet afwenden
Geen geslaagd debuut voor Dries Mertens bij Galatasaray. De Rode Duivel viel een kwartier voor tijd in, net nadat Giresunspor op voorsprong was geklommen. Een gretige Mertens toonde zich wel, onder meer via twee vrije trappen, maar kon de verrassende nederlaag (0-1) voor de Turkse topclub niet meer afwenden. Zo begint Galatasaray met drie op zes aan het nieuwe seizoen.
Lees verder

Hongarije krijgt meer gas uit Rusland dan contractueel afgesproken
Hongarije krijgt meer gas uit Rusland dan eerder afgesproken. De extra leveringen komen er na een bezoek van de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken aan Moskou in juli.
Lees verder

FC Barcelona start in eigen huis meteen met puntenverlies: troosteloze 0-0-draw tegen Rayo Vallecano
Een slechte start voor een vernieuwd FC Barcelona in La Liga. In eigen huis kwam het niet verder dan 0-0 tegen Rayo Vallecano. De Catalanen konden hun sterren - onder wie Robert Lewandowski - in extremis inschrijven. Het bracht dus geen zoden aan de dijk. Xavi fronste de wenkbrauwen.
Lees verder

Verdachte (24) die schrijver Rushdie neerstak steunde sjiitisch extremisme: poging tot doodslag ten laste gelegd
De man die vrijdag in de staat New York schrijver Salman Rushdie heeft aangevallen en neergestoken is de 24-jarige Hadi Matar. Hij liet zich eerder positief uit over sjiitisch extremisme, meldt NBC op basis van bronnen binnen het politieonderzoek. De man, die meteen na de feiten gearresteerd werd, handelde vermoedelijk alleen. Hij wordt officieel verdacht van mishandeling en poging tot doodslag. Conservatieve media in Iran prijzen zijn daad. "Duizendmaal bravo", klinkt het.
Lees verder

Verdachte (24) die schrijver Rushdie neerstak steunde sjiitisch extremisme, maar pleit onschuldig
De man die vrijdag in de staat New York schrijver Salman Rushdie heeft aangevallen en neergestoken is de 24-jarige Hadi Matar. Hij liet zich eerder positief uit over sjiitisch extremisme, meldt NBC op basis van bronnen binnen het politieonderzoek. De man, die meteen na de feiten gearresteerd werd, handelde vermoedelijk alleen. Hij wordt verdacht van mishandeling en poging tot doodslag, maar pleit onschuldig volgens zijn advocaat. Conservatieve media in Iran prijzen zijn daad. "Duizendmaal bravo", klinkt het.
Lees verder

LIVE (16u). Zet Antwerp z'n reeks verder op het veld van Eupen?
• Vierde speeldag • Aftrap: 16u • Bosuilstadion • Antwerp pakte tot nu toe het maximum van de punten
Lees verder

LIVE (13u30). Anderlecht gaat op bezoek bij STVV
• Vierde speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht verloor sinds november 2018 niet meer van STVV
Lees verder

FBI: Alec Baldwin haalde trekker wel degelijk over op filmset 'Rust'
Alec Baldwin heeft de trekker van het geweer op de set van Rust zeker weten zélf overgehaald. Dat heeft de FBI geconcludeerd, zo meldt ABC News op zaterdag (lokale tijd).
Lees verder

Literair agent: Rushdie is van beademing gehaald en kan weer spreken
Een dag nadat auteur Salman Rushdie neergestoken werd in de Amerikaanse staat New York, is hij van de beademing gehaald en kan hij weer spreken. Dat bevestigt zijn literair agent Andrew Wylie aan dagblad 'The New York Times'.
Lees verder

President Biden is "geschokt en bedroefd" over "wrede aanval" op schrijver Rushdie
Een dag nadat schrijver Salman Rushdie neergestoken werd in de Amerikaanse staat New York, heeft president Joe Biden zijn afschuw uitgesproken over de aanval. "Jill (zijn echtgenote, red.) en ik waren geschokt en bedroefd toen we hoorden van de wrede aanval", zegt de president in een verklaring. "Samen met alle Amerikanen en mensen over de hele wereld bidden we voor zijn gezondheid en herstel."
Lees verder

Zeker zeven gewonden bij "terroristische aanslag" in Jeruzalem
Zeker zeven mensen zijn zondagochtend gewond geraakt bij een dubbele schietpartij in Jeruzalem, nabij de Klaagmuur. De schoten zijn afgevuurd op een bus in de Oude Stad en op een parkeerplaats bij het Graf van Koning David. Dat melden de Israëlische politie en reddingswerkers, die over een "terroristische aanslag" spreken. De schutter is ontkomen en de politie is nog naar hem op zoek.
Lees verder

Gratis tampons en maandverband moeten einde maken aan menstruatiearmoede in Schotland
Tampons en maandverbanden zullen in Schotland vanaf maandag gratis beschikbaar zijn voor alle mensen die menstrueren. Lokale overheden en onderwijsinstellingen zijn dan verplicht dat soort producten aan te bieden om menstruatiearmoede tegen te gaan. Een in 2020 door het Schotse parlement aangenomen wet - de eerste in zijn soort wereldwijd - gaat dan in. Dat meldt de regering van Schotland zondagochtend.
Lees verder

Onze Rode Duivels-watcher: "San Siro knuffelt Charles De Ketelaere, maar de liefde moet wel nog groeien"
San Siro heeft hem zijn eerste knuffel gegeven. AC Milan onthaalde twee Belgen met open armen en luid gebrul: Charles De Ketelaere en Divock Origi. Relaas van een competitieopener door de ogen van onze Rode Duivels-watcher. Moeten we de hype in Milaan geloven?
Lees verder

VDAB annuleerde ruim 40.000 onvervulde vacatures in 2021: "Drie op de vier Vlaamse bedrijven ervaren problemen"
In 2021 zijn 40.598 vacatures bij de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB geannuleerd, omdat ze niet ingevuld raakten. Dat is meer dan een verdubbeling vergeleken met vijf jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) opvroeg bij minister van Werk Jo Brouns (CD&V), schrijft De Zondag.
Lees verder

WEERBERICHT. Onweer ligt op de loer tijdens broeierige zondag
Zondag wordt het weer zonnig en warm. De maxima schommelen tussen 28 en 34 graden, lokaal is een uitschieter tot 35 graden niet uitgesloten. Maar een thermische depressie komt onze richting uit: er ligt onweer op de loer, meldt het KMI.
Lees verder

Familieman Ashimeru, mentaal bevrijd en helemaal fit: "De echte Majeed komt er op het veld aan"
"Na elke match videobel ik met mijn moeder. I'm a mommy's child." Familieman Majeed Ashimeru (24) is back in business en wil zijn sleutelrol van eind vorig seizoen weer opnemen. Met de onvoorwaardelijke steun van het thuisfront. "In mijn dorp zetten ze de boel op stelten als ik scoor."
Lees verder