Doorgaan naar hoofdcontent

Luxecruise wordt plots stuk betaalbaarder: reisexpert licht vijf mooie promoties uit, van Noorwegen tot in de Caraïben

HLN
Luxecruise wordt plots stuk betaalbaarder: reisexpert licht vijf mooie promoties uit, van Noorwegen tot in de Caraïben
Nogal wat rederijen pakken momenteel uit met mooie promoties voor najaars- of voorjaarscruises. Onze reisexpert Johan Lambrechts plukte enkele highlights uit het aanbod. "Omdat onder meer Amerikaanse toeristen het laten afweten wegens dure vluchten, krijg je mooie kortingen of véél meer extra's dan gewoonlijk aan boord."
Lees verder

Gelukkig op verlof, meteen gestrest op het werk? Dit doe je fout. Experts: "Je eerste dag moet een 'no-talk day' zijn"
September is traditioneel de maand waarin we weer (hard) aan het werk gaan. Vaarwel, vakantie en lager pitje. Hallo, to-dolijst en deadlines. Velen van ons pakken die overgang slecht aan, zeggen burn-outexperten Luc Swinnen en Elke Van Hoof. Gevolg: zware stresspieken en interne onrust. Met hun tips voor de eerste werkdagen houd je dat gezonde vakantiegevoel wél vast op de werkvloer. "200 mails in je inbox bij je terugkeer? Gewoon deleten."
Lees verder

Brussels parket vraagt aanhouding voor bestuurder die inreed op terras: "Poging doodslag"
M.G., de 28-jarige man uit Sint-Joost-ten-Node die vrijdagmiddag inreed op een terras in Brussel, verschijnt dit weekend voor de onderzoeksrechter. Het Brusselse parket vraagt zijn aanhouding voor poging doodslag.
Lees verder

"Dit is verbazingwekkend": Dimitri Van den Bergh doet zaal ontploffen wanneer hij nagelbijter op heerlijke wijze beslist
Dimitri Van den Bergh (PDC-14) heeft zich in Hamilton voor de halve finales van het New Zealand Masters (PDC/70.000 euro) geplaatst. Dat deed hij met 6-5-winst tegen Joe Cullen (PDC-13). 'Dancing Dimi' maakte het af met een knappe 127-finish.
Lees verder

Limburgs ziekenhuisteam ontdekt betere behandeling voor hartfalen: "Oud plasmedicijn kan miljoenen patiënten wereldwijd helpen"
Een cardiologisch team van het Ziekenhuis Oost-Limburg heeft een verbeterde behandeling voor hartfalen ontwikkeld. De huidige medicatie wordt daarbij gecombineerd met een oud plasmedicijn. Volgens het ziekenhuis kunnen er "miljoenen patiënten wereldwijd" geholpen worden.
Lees verder

Weer slagen VN-lidstaten er niet in om verdrag voor bescherming open zee af te spreken
Na twee weken onderhandelen zijn de lidstaten van de Verenigde Naties uiteengegaan zonder een verdrag voor de bescherming van de open zee. Er blijven nog verschillende struikelblokken voor het akkoord, dat nochtans van levensbelang is voor de oceanen.
Lees verder

Groen verduidelijkt koerswijziging: "Gratis maaltijden voor kwetsbare kinderen, goedkoper met trein door Europa"
Even eenvoudig naar de psycholoog als naar de huisarts, goedkoper met de trein door Europa reizen en gratis maaltijden voor kwetsbare kinderen op school. Dat zijn enkele inhoudelijke klemtonen die Groen legt tijdens Refresh, een zomers weekend waarop de partij het nieuwe politieke jaar én de koerswijziging in gang trapt.
Lees verder

Union en fans over terugkeer Mazzu als coach van de rivaal: "We gaan Felice toch een kleine pikuur geven"
Union en Felice Mazzu: dat was grote liefde. Tot zijn gevoelige overstap naar rivaal Anderlecht. Zondag keert Mazzu als coach van paars-wit terug bij zijn ex-club. Hoe blikken club, spelers en fans terug op Mazzu en mag hij als 'rivaal' op een heet onthaal rekenen?
Lees verder

Leonor en Sofía, dé sterren van de zomer: Spaanse koningin Letizia zet dochters in voor charmeoffensief
Hoewel ze amper 16 en 15 jaar oud zijn, hebben geen enkele andere royals zo'n drukke zomer achter de rug als Leonor en Sofía van Spanje. De ooit zo afgeschermde troonopvolgster en haar zus zijn werkelijk alomtegenwoordig en de charmante duo-act lijkt te scoren bij de Spanjaarden. Een heuse opsteker voor het veelgeplaagde Spaanse hof, waar alles strak geregisseerd wordt door koningin Letizia (49).
Lees verder

1 week, 5 gerechten, 16,80 euro: met deze 5 recepten sluit je de zomervakantie smakelijk én betaalbaar af
Kijk je ook op tegen de rush van het najaar en mag die zomervakantie voor jou nog langer blijven duren? Dan houden deze vijf zomerse maaltijden de vakantiesfeer nog even vast. Heerlijk gegrilde groenten of clafoutis met bramen: daar kan je geen nee tegen zeggen.
Lees verder

Rijken ontvluchten met privéjets chaos op luchthavens
De chaos op de Europese luchthavens deze zomer zorgt ervoor dat de rijken der aarde het heft in handen nemen. Het gebruik van privévliegtuigen is de afgelopen maanden met bijna een derde gestegen ten opzichte van het niveau van voor de coronacrisis.
Lees verder

Rijken ontvluchten met privéjets chaos op Europese luchthavens
De chaos op de Europese luchthavens deze zomer zorgt ervoor dat de rijken der aarde het heft in handen nemen. Het gebruik van privévliegtuigen is de afgelopen maanden met bijna een derde gestegen ten opzichte van het niveau van voor de coronacrisis.
Lees verder

Spa-Francorchamps opgeschrikt door bikkelharde crash in de Formule 3, rijders stappen als bij wonder ongedeerd uit bolide
Bang moment tijdens de Formule 3-race op het circuit van Spa-Francorchamps. In de zesde ronde crashten Zane Maloney (Trident) en Oliver Goethe (Campos Racing) zwaar. De twee tikten elkaar aan in een bocht, belandden in de bandenmuur en Maloney hing zelfs even ondersteboven. De race werd een tijdje stopgezet, maar de organisatie kon gelukkig wel snel melden dat de 18-jarige Barbadiaan en de 17-jarige Deen - als bij wonder - ongedeerd uit hun bolide konden stappen. De 17-jarige Brit Oliver Bearman snelde uiteindelijk naar de winst. De Formule 3 geldt als opstapklasse voor jonge rijders richting de F2 en de F1.
Lees verder

Brits meisje (9) per ongeluk doodgeschoten in huis na bendegeweld op straat: extra verdachte gearresteerd
De Britse politie heeft een bijkomende man gearresteerd voor het doodschieten van een 9-jarig meisje in haar huis in de Engelse stad Liverpool. De 33-jarige wordt verdacht van moord en twee moordpogingen. Eerder had de politie al een 36-jarige man opgepakt in verband met de dodelijke schietpartij. De politie vermoedt dat de mannen verwikkeld waren in een bendeoorlog.
Lees verder

LIVE VUELTA. Pakt Remco Evenepoel opnieuw uit in lastige bergetappe?
Voor de renners kunnen genieten van de eerste rustdag, krijgen ze eerst nog een zwaar weekend voor de wielen geschoven. Vandaag het eerste luik: een bergetappe met onderweg vijf beklimmingen én een slotklim van 10 kilometer. Deelt Remco Evenepoel in de rode leiderstrui opnieuw een tik uit aan zijn rivalen? Of tappen zij juist verse moed? Op deze pagina mist u geen enkele pedaalstoot van de etappe.
Lees verder

Vergeet de French manicure, de Italiaanse versie is poepsimpel en doet je nagels langer lijken
Heerlijke pizza en pasta is blijkbaar niet het enige wat Italië te bieden heeft. Enter: de 'Italian manicure'. De techniek is een hype op sociale media en is goed op weg om de klassieke 'French manicure' van zijn troon te stoten. Want het is poepsimpel en het doet je handen en nagels langer en smaller lijk. Ook als je 'worstenvingers' hebt, blijkbaar.
Lees verder

Russisch leger voert aanvallen in Oost-Oekraïne op volgens Britten
Het Russische leger voert zijn aanvallen in Oost-Oekraïne op. Dat zegt het Britse ministerie van Defensie zaterdag op basis van inlichtingen van de geheime diensten.
Lees verder

Dermagne wijst voorstel Weyts van de hand: "Flexi-jobs geen goede oplossing voor lerarentekort"
Flexi-jobs zijn volgens het kabinet van federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) geen goede manier om het lerarentekort op te lossen. "Leerkracht zijn is geen bijklussen, maar een serieus engagement."
Lees verder

Jongeman (23) in levensgevaar na val met quad in Hoboken
Een 23-jarige man is vrijdag zwaargewond geraakt bij een quadongeluk in Hoboken. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

"Je kunt nu volop wintersalades zaaien": met deze tips geniet je in september nog maximaal van je moestuin
Tomaten, courgettes, komkommers, augurken, boontjes… Er valt nu heel veel te oogsten in de moestuin. Wat een feest! En het is beslist nog niet gedaan. Je kunt nog van alles zaaien en planten, want september is een echte groeimaand. De bodem is nog warm én wordt vochtig door de regenbuien in de nazomer. Tuinexperte Laurence Machiels zet je op weg: "vul elk leeg plekje weer snel op met vers groen".
Lees verder