Doorgaan naar hoofdcontent

“Luchtalarm! We vragen iedereen om zich te begeven naar een schuilkelder”: hoe en waarom de Oekraïense voetbalco...

HLN
"Luchtalarm! We vragen iedereen om zich te begeven naar een schuilkelder": hoe en waarom de Oekraïense voetbalcompetitie vandaag weer opstart
"Luchtalarm! Iedereen naar de schuilkelder!" Hopelijk hoeft een stadionspeaker dat straks niet te verkondigen. Alles wat u moet weten over de start van de Oekraïense voetbalcompetitie in tijden van oorlog.
Lees verder

Gebruiken mannen binnenkort meer anticonceptie? Van de schoudergel tot de neusspray: dit zit eraan te komen
Wetenschappers werken al jaren aan anticonceptie voor mannen. En eindelijk lijken er een aantal grote doorbraken te zijn. Kent u de hormoongel, de eikelpleister of de mannenpil al? Gynaecoloog Wilfried Gyselaers en androloog-endocrinoloog Guy T'Sjoen vertellen dankzij welke nieuwe middelen mannen (binnenkort?) onbezorgder kunnen vrijen. "Deze twee nieuwe technieken zijn varianten op de vasectomie. Hun grote voordeel is dat ze makkelijker omkeerbaar lijken te zijn."
Lees verder

Loper gestorven, maar mythische bergrace aan Mont Blanc gaat deze week verder
De mythische bergrace UTMB, ofwel Ultra Trail du Mont Blanc, is opgeschrikt door een sterfgeval. Een Braziliaanse deelnemer kwam afgelopen nacht om het leven bij een ernstig ongeluk in de buurt van de berghut Refuge de Plan Glacier in Frankrijk. Dat bevestigt de organisatie.
Lees verder

Energieprijzen blijven stijgen: wat kan je als huurder doen?
Energie-experten manen ons aan om onze woning energiezuiniger te maken. Dat kan door goed te isoleren, te investeren in hoogrendementsbeglazing of in een zuiniger verwarmingssysteem. Maar die maatregelen zijn voor huurders niet zo evident, want het gaat niet om hun eigen woning. Hoe ver kan of mag je gaan als huurder? En kan je eisen dat je verhuurder de huurwoning energiezuiniger maakt? Bouwsite Livios weet raad.
Lees verder

Apple wil productie nieuwste iPhone in India uitbreiden
Technologiebedrijf Apple wil de nieuwe iPhone 14 in toenemende mate ook in India gaan produceren. De productie gebeurde tot nu vooral in China, maar onder meer door de Amerikaanse sancties tegen China moest het bedrijf op zoek naar alternatieven. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg.
Lees verder

Vermoorde dochter van Poetins huisideoloog is begraven na emotionele televisieplechtigheid
De afscheidsceremonie voor de vermoorde Russische journaliste Daria Doegina vond plaats in het televisiecentrum Ostankino in Moskou. Filosoof Alexander Doegin, de vader van Daria en goede vriend van Poetin, heeft de genodigden van de herdenkingsdienst toegesproken met een toespraak waarin hij met tranen in zijn ogen sprak over de successen en talenten van zijn overleden dochter.
Lees verder

Geen burgers, noch frietjes, maar nagellak: Quick lanceert campagne die gendernormen doorbreekt
Wat fastfood betreft, is Quick onze Belgische trots. Maar de hamburgerketen heeft blijkbaar meer in zijn mars dan, nu ja, hamburgers. Voor de eerste keer ooit lanceert het fastfoodrestaurant nagellak. En het richt zich niet enkel op de gebruikelijke doelgroep, zo wordt meteen duidelijk als je kijkt naar hun campagnebeelden.
Lees verder

LIVE VUELTA. Punchersrit in het Baskenland, wie triomfeert in vierde etappe?
De Vuelta is neergestreken in het Baskenland. Vandaag staat er een pittige rit van 152,5 kilometer op het menu, met op het eind een explosieve finale. Wie trekt aan het langste eind in de vierde etappe? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

FSMA waarschuwt voor frauduleuze beleggingsaanbiedingen in wijn
Beurswaakhond FSMA waarschuwt de Belgische bevolking vandaag opnieuw voor frauduleuze beleggingsaanbiedingen in wijn. Wie op de aanbiedingen ingaat, krijgt zijn geld waarschijnlijk nooit terug.
Lees verder

Japans experiment: honden wenen van geluk als ze hun baasje weerzien
De mens lijkt niet het monopolie op tranen van geluk te hebben. Japanse onderzoekers ontdekten via experimenten dat ook honden kunnen huilen van emotie. Als ze na een lange dag hun baasjes weerzagen, dan schoten ze vol van blijdschap, volgens de studie.
Lees verder

'Nog nooit Jupiter zo gezien': James Webb-telescoop toont ongelooflijk uitzicht op planeet
De James Webb-telescoop, de nieuwste en grootste ruimtetelescoop, laat Jupiter zien als nooit tevoren. De telescoop legde de voorbije weken ongekende beelden vast van de gasreus met zowel manen als ringen, tot zelfs prachtige polaire nevel. "Het is allemaal heel ongelooflijk".
Lees verder

De 'Saints Row'-reboot is een klunzig, misdadig lolletje
Door terug te keren naar de basis van hun reeks hebben de makers van 'Saints Row' ook de meest kwalijke kwaliteit van hun allereerste games teruggebracht: hun reboot van de serie is opnieuw een 'Grand Theft Auto' van de Aldi. Maar in al zijn klunzigheid is het zo'n sympathieke, sfeervolle game dat we ons er tòch kostelijk in hebben geamuseerd.
Lees verder

Italiaanse toerist sterft in Cuba door apenpokkenvirus
In Cuba is een Italiaanse toerist die besmet was met het apenpokkenvirus zondag overleden. De 50-jarige man is de eerste persoon in Cuba bij wie het virus was vastgesteld. Dat heeft het Cubaans ministerie van Volksgezondheid gisteren gemeld in een persbericht.
Lees verder

Bijna 1.300 bootvluchtelingen - ook baby's en jonge kinderen - staken gisteren Kanaal over
Een recordaantal van net geen 1.300 vluchtelingen is gisteren in het Verenigd Koninkrijk aangekomen via een oversteek van het Kanaal. Dat blijkt uit gegevens van de Britse regering. Het gaat om het hoogste aantal sinds in 2018 gestart werd met deze statistieken, ondanks de vele ontradingspogingen van Londen om de komst van nieuwe migranten te vermijden.
Lees verder

Vader El Hadj: "Het lijkt alsof ze Anouar vergeten zijn bij Anderlecht"
Zijn vaderhart bloedt. Driss El Hadj ziet dat zijn zoon door een moeilijke periode gaat nu hij naar de B-kern is verwezen bij Anderlecht. Een sanctie die El Hadj opgelegd kreeg nadat hij afgelopen weekend weigerde om met de U23 aan te treden in 1B tegen Lommel. "Terwijl er enorm veel geroteerd wordt, zit Anouar voortdurend in de tribune, dat begrijp ik niet goed", zegt papa Driss.
Lees verder

Influencers belaagd nadat adres verplicht online moet staan: "Ze komen 's nachts aanbellen voor seks"
Jamilla Baidou kan je kennen van 'The Voice Van Vlaanderen', maar tegenwoordig scoort ze vooral op sociale media. Op YouTube heeft ze 180.000 abonnees en op TikTok zelfs 210.000. Maar nu ze sinds kort verplicht haar adres online moet zetten van de overheid, is ze de wanhoop nabij. 'Fans' staan ongevraagd aan de deur. En nu hun adres in een online seksadvertentie verzeild raakte, is het hek helemaal van de dam. "Mannen staan hier 's nachts aan de deur voor seks", vertelt haar huisgenoot Jens. Op hun kanalen delen ze beelden van het nachtelijke bezoek. "Als dit zo doorgaat, moeten we verhuizen", vertelt Jamilla aan Jarne in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Tankwagen grijpt fietser en rijdt in op gebouw in Gent: slachtoffer overleden en instortingsgevaar
Aan het Stapelplein in Gent is iets voor de middag een ernstig ongeval gebeurd. Volgens omstanders ging een vrachtwagen uit de bocht. Vervolgens raakte hij twee wagens waarna hij tot stilstand kwam tegen een appartementsgebouw en daarbij ook een fietser meesleurde. Dat slachtoffer is overleden. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Hoe het ongeluk gebeurde, is nog niet helemaal duidelijk. De lokale politie meldt ook dat er sprake is van instortingsgevaar.
Lees verder

Deel Gentse stadsring afgesloten na ernstig ongeluk: vrachtwagen komt tot stilstand tegen appartement
Aan het Stapelplein in Gent is iets voor de middag een ernstig ongeval gebeurd. Volgens omstanders ging een vrachtwagen uit de bocht. Vervolgens raakte hij twee wagens waarna hij tot stilstand kwam tegen een appartementsgebouw. De hulpdiensten zijn aanwezig en plaatsten een tent ter hoogte van het ongeval. Hoe het ongeluk gebeurde, is nog niet helemaal duidelijk.
Lees verder

PORTRET. Overdag schooljuf en mama van zes, 's avonds MMA-vechtster en OnlyFans-model: het turbulente leven van Cindy 'Battlecat' Dandois (37). "Ik trek me geen bal aan van wat mensen van mij denken"
Een vechter. Niet alleen in de kooi, maar ook in het échte leven. Zo valt de 37-jarige Cindy Dandois het best te omschrijven. Vanavond is de Deurnese MMA-vechtster, leerkracht en OnlyFans-model (annex pornoactrice) op VTM te zien in een documentaire van Luk Wyns. "Met blauw oog voor de klas? Dat zijn mijn leerlingen gewoon." Een portret.
Lees verder

Welke link bestaat er tussen voeding en een gezond brein? Neuroloog legt uit: "Gezond eten kan je brein tot 7 jaar jonger maken"
Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? "Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat.
Lees verder