Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (zaterdag 16u) Genk-coach Wouter Vrancken praat niet op Cyriel Dessers in: “Iedereen maakt eigen keuze, overtu...

HLN
LIVE (zaterdag 16u) Genk-coach Wouter Vrancken praat niet op Cyriel Dessers in: "Iedereen maakt eigen keuze, overtuigen heeft geen zin"
• Derde speeldag • Cegeka Arena • Aftrap: 16u • Beide teams hebben 3 punten uit 2 matchen
Lees verder

Zot van je handtas in suède? Met deze praktische onderhoudstips hou je ze in topvorm
Geen handtas die meer vakantie-en festivalvibes uitstraalt dat een exemplaar in suède. Helaas is deze topfavoriet veel kwetsbaarder dan andere soorten leder. Suède is nogal gevoelig voor regen en voor vlekken. Enkele tips om je handtas jarenlang mooi te houden.
Lees verder

LIVE (zondag 16u). Hein Vanhaezebrouck: "Tissoudali vervangen? Dat wordt moeilijke opdracht"
• Derde speeldag • Ghelamco Arena • Aftrap: 16u • AA Gent speelde twee keer gelijk in z'n twee eerste duels
Lees verder

Van de beste frikandel speciaal tot de meest krokante frietjes: in deze frituren eten deze 17 Vlaamse (sterren)chefs de lekkernijen het liefst
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). "Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!"
Lees verder

Vrijdag frietjesdag: in deze frituren eten 17 Vlaamse (sterren)chefs graag hun frietjes. "Hier zijn ze perfect van grootte en enorm krokant"
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). "Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!"
Lees verder

De drugsoorlog in Antwerpen: de lijst van incidenten vol handgranaten, brandbommen en kogelgaten
Van kogelbrieven en liquidaties tot brandbommen en handgranaten. Antwerpen is de arena waar drugsbendes kogels het woord laten voeren, waar de granaten regenen en duidelijke boodschappen verstuurt worden. Na zeven jaar en meer dan honderd druggerelateerde incidenten is het evident: er woedt een oorlog in de Antwerpse straten. Een overzicht.
Lees verder

Republikeinse ex-vicepresident noemt "lafaard" Trump "grootste bedreiging voor VS"
De voormalige Amerikaanse vicepresident Dick Cheney heeft in een campagnespot voor zijn dochter Liz scherp uitgehaald naar ex-president Donald Trump. "In de 246-jarige geschiedenis van onze natie is er nooit een persoon geweest die een grotere bedreiging vormde voor onze republiek dan Donald Trump", aldus de Republikein.
Lees verder

Noorwegen overweegt export van stroom te beperken
Noorwegen overweegt de uitvoer van elektriciteit te beperken. Door de lagere gastoevoer uit Rusland is er internationaal momenteel veel vraag naar stroom van de Noorse waterkrachtcentrales, maar in Noorwegen zelf lopen de energieprijzen ook steeds meer op en wordt eveneens gevreesd voor tekorten.
Lees verder

Bosbrand in Berlijn onder controle, maar explosiegevaar blijft
De brand die donderdag uitbrak in een stadsbos in Berlijn is grotendeels onder controle, maar het gevaar voor een nieuwe explosie in een munitieopslagplaats van de politie in het Grunewald blijft groot. "We moeten rekening houden met meer ontploffingen en rondvliegend puin", zegt de brandweer.
Lees verder

Nederlandse politie trekt grote ogen: palmboomdief op heterdaad betrapt bij vlucht met scootmobiel
Een palmboomdief is donderdagavond op heterdaad betrapt door de politie in Best, niet ver van de Belgische grens bij Eindhoven. De man liep rond 21.20 uur op de Oude Rijksweg naast een scootmobiel waarop een flinke palmboom in pot stond.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Undeclared War': Wat als Rusland het Verenigd Koninkrijk aanvalt
Wat als ... Putin na Oekraïne ook het Verenigd Koninkrijk in het vizier neemt? Op die vraag lijkt de zesdelige reeks 'The Undeclared War', nu te bekijken op Streamz, een antwoord te willen bieden.
Lees verder

Met je kinderen naar een festival? Hoe pak je dat aan? "Op sommige festivals kunnen kinderen gratis binnen, bij andere betaal je een gewoon ticket"
De zomermaanden zijn voor trouwe festivalbezoekers het hoogtepunt van het jaar, maar wat als je intussen kinderen hebt? Is het dan einde verhaal voor je festival-cv of kan je zo'n bezoek ook op een kindvriendelijke manier aanpakken? En hoe doe je dat dan? Wij vroegen het aan Serge Platel, directeur van de Vlaamse festivalfederatie (FMiV), en een jong festivalgezin.
Lees verder

Hugo (81) verhuisde voor z'n kleinzoon naar Spanje, maar is nu al vier dagen vermist: "Is hij ontvoerd of aangereden? We weten het niet"
In het Spaanse Hondon de los Frailes, bij Alicante, wordt al vier dagen lang met man en macht gezocht naar Hugo Dewulf (81). De Oostendenaar liet in 2018 z'n hele hebben en houden achter om bij z'n zoon en kleinzoon te gaan wonen in het zuiden. Maandagavond ging hij met z'n scootmobiel nog even om sigaretten, maar sindsdien ontbreekt elk spoor. "Ik heb alle hoop opgegeven", zucht z'n zoon Patrick.
Lees verder

Israël voert luchtaanval uit op jihadisten in Gazastrook
Het Israëlische leger voert vrijdag in de Gazastrook luchtaanvallen uit op doelwitten van de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad. Volgens ooggetuigen zijn er slachtoffers gevallen, zeggen zij tegen persbureau Reuters.
Lees verder

LIVE. Chelsea strikt linksback Cucurella voor liefst 65 miljoen euro - Transfer van Onana naar Everton zo goed als rond
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Onderzoek naar mogelijke wanpraktijken bij bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri geseponeerd
Het onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine is geseponeerd. Dat deelt het parket mee. "Geen misdrijven gepleegd", klinkt het.
Lees verder

Harry Styles moest voor naaktscène drie uur lang in make-upstoel doorbrengen om tatoeages te laten bedekken
In de nieuwe film 'Don't Worry Darling' speelt Harry Styles (28) de hoofdrol. Het personage van knappe, charmante jongeman lijkt op zijn lijf geschreven. Al kostte het ontzettend veel moeite om hem voor te bereiden op de bedscènes met zijn tegenspeelster Florence Pugh (26), want daarvoor moesten zijn tatoeages bedekt worden. En dat zijn er veel.
Lees verder

Good Shape-muzikant Koen De Beir (51) zet restaurant te koop: "Liever koken bij mensen thuis, maar eerst nog optreden op Tien om te Zien"
Koen De Beir, in de jaren negentig het muzikale brein achter de groep Good Shape, zet zijn restaurant Chez De Beir in Eeklo te koop. Hij had eerder al tien jaar de Champagnebar in Gent, maar wil in de toekomst alleen nog bij mensen aan huis koken. En weer wat meer muziek maken. Maandag mag hij met Good Shape alvast naar de opname van 'Tien om te Zien'.
Lees verder

Erik ten Hag krijgt wéér vragen over vroegtijdig vertrek Cristiano Ronaldo: "Er waren meer spelers, doe je huiswerk"
Erik ten Hag vindt het onterecht dat alle aandacht op Cristiano Ronaldo is gevestigd nadat de Portugees vroegtijdig huiswaarts vertrok tijdens het oefenduel met Rayo Vallecano. "Er gingen meerdere spelers vroeg weg. Ronaldo is een topspits en ik ben blij dat hij in het team zit."
Lees verder

Johnny Depp en Jeff Beck beschuldigd van plagiaat
Johnny Depp (59) en zijn goede vriend Jeff Beck (78) worden beschuldigd van plagiaat in hun lied 'Sad Motherfuckin' Parade'. Het lied op hun gezamenlijke album '18' zou exacte teksten bevatten uit het gedicht 'Hobo Ben' van de overleden gedetineerde en moordenaar Slim Wilson uit de Missouri State Penitentiary. Hij schreef het gedicht in de jaren zestig en in 1976 werd zijn poëzie opgenomen door folklorist Bruce Jackson.
Lees verder