Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Schrijver Salman Rushdie aangevallen net voor hij lezing zou houden: “Steekwond in de nek”

HLN
LIVE. Schrijver Salman Rushdie aangevallen net voor hij lezing zou houden: "Steekwond in de nek"
De Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie (75) - de auteur van 'De duivelsverzen' - is aangevallen in de staat New York, vlak voor hij een lezing zou houden. Volgens de politie van New York State heeft hij daarbij een "steekwond in de nek" opgelopen. Hij kreeg de eerste hulp op het podium en is intussen met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is. De dader is overmeesterd.
Lees verder

LIVE. Schrijver Salman Rushdie neergestoken net voor hij lezing zou houden: "Dader sloeg 10 tot 15 keer toe"
Schrijver Salman Rushdie (75) - de auteur van 'De duivelsverzen' - is aangevallen in de staat New York, vlak voor hij een lezing zou geven over artistieke vrijheid. Volgens de politie van New York State heeft hij daarbij een "steekwonde in de nek" opgelopen. Een journalist van persbureau AP, die alles zag gebeuren, zegt dat de dader 10 tot 15 keer toesloeg. Rushdie kreeg de eerste hulp op het podium en is intussen met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is. De dader is overmeesterd.
Lees verder

LIVE. Schrijver Salman Rushdie neergestoken net voor hij lezing zou houden: "Hij is nog in leven"
Schrijver Salman Rushdie (75) - de auteur van 'De duivelsverzen' - is aangevallen in de staat New York, vlak voor hij een lezing zou geven over artistieke vrijheid. Volgens de politie van New York State heeft hij daarbij een "steekwonde in de nek" opgelopen. Een journalist van persbureau AP, die alles zag gebeuren, zegt dat de dader 10 tot 15 keer toesloeg. Rushdie kreeg de eerste hulp op het podium en is intussen met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de gouverneur van New York Kathy Hochul is hij nog in leven en krijgt hij de nodige zorgen. Dat zei ze op een persconferentie. De dader is overmeesterd.
Lees verder

Twee gewonden na schietpartij aan clublokaal Motor Club De Ronkers
Bij een dispuut aan Ronkers Place, het clublokaal van MC De Ronkers in de Zomerstraat in Laarne, zijn afgelopen vrijdag twee gewonden gevallen nadat er werd geschoten met een kaliber 12 jachtgeweer. De politie bevestigt dat er een 'incident' was, maar wil geen verdere info kwijt.
Lees verder

Isiah (17) komt vast te zitten in houtversnipperaar en sterft
Isiah Bedocs uit de Amerikaanse staat Pennsylvania is dinsdag om het leven gekomen bij een vreselijk ongeval. Hij hielp met het verwijderen van bomen toen hij met zijn kleding kwam vast te zitten in een houtversnipperaar en in de machine werd getrokken. Voor de 17-jarige jongen kon geen hulp meer baten.
Lees verder

Woning onbewoonbaar na zware brand: "We hadden dit huis net 2 jaar gerenoveerd"
In de Blankenbergesteenweg in Sint-Pieters is vrijdagnamiddag rond 3 uur een hevige brand uitgebroken in een woning. De eigenaars waren op dat moment niet aanwezig. "We kregen telefoon dat het huis van één van de buren in brand stond. Toen we aankwamen, zagen we dat het onze eigen woning was", zegt een fel aangeslagen Chantal Maene. Toen de brand onder controle bleek te zijn, begonnen de vlammen opnieuw door het dak te slaan. Om half 6 was de brandweer nog steeds aan het blussen.
Lees verder

"Dit maakt indruk op me": Dries Mertens krijgt op heel wat reclameborden in Zuid-Italië mooi eerbetoon: "Napoli houdt van je"
Een mooi eerbetoon. Dries Mertens, die deze week een contract tekende bij Galatasaray, verscheen vandaag op heel wat reclameborden in Napels. Met daarbij de tekst: "Napoli houdt van je." Intussen reageerde de Rode Duivel ook zelf op Instagram.
Lees verder

"Dit maakt me trots": Dries Mertens onder de indruk van mooi eerbetoon van Napoli-fans
Een mooi eerbetoon. Dries Mertens, die deze week een contract tekende bij Galatasaray, verscheen vandaag op heel wat reclameborden in Napels. Met daarbij de tekst: "Napoli houdt van je." Intussen reageerde de Rode Duivel ook zelf op Instagram.
Lees verder

Vliegtuigwrak na 54 jaar gevonden op smeltende Aletschgletsjer in Zwitserland
Ook eeuwenoude gletsjers in Zwitserland geven hun geheimen prijs door de aanhoudende recordtemperaturen. In de eerste week van augustus dook 'uit het niets' een vliegtuigwrak op in het Zwitserse berglandschap. Een berggids vond een vliegtuig dat in juni 1968 neerstortte boven de Aletschgletsjer. Aan boord zaten indertijd drie personen. Hun lichamen werden snel gevonden, maar het toestel nooit. Het wrakstuk is door het smelten van de gletsjer tevoorschijn gekomen. Er wordt vermoed dat er nog veel meer van het vliegtuig verborgen is onder de ijsmassa.
Lees verder

Levenloze lichaam van vrouw aangetroffen in de Vaargeul van Oostende: parket verspreidt opsporingsbericht
Op zaterdag 6 augustus 2022 om 07.10 uur werd het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen in de Vaargeul van Oostende. Tot op heden kon de identiteit van deze vrouw niet achterhaald worden. Daarom verspreidt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge nu een opsporingsbericht.
Lees verder

Tsjechische brandweer dooft grote bosbrand aan Duitse grens na 20 dagen blussen
Tsjechische brandweerlui zijn er na twintig dagen blussen in geslaagd een omvangrijke bosbrand te blussen in een nationaal park aan de Duitse grens. Dat heeft de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Vit Rakusan vrijdag bevestigd op Twitter.
Lees verder

Lisa Kudrow reageert op gebrek aan diversiteit in 'Friends': "Ze schreven enkel over dingen die ze kenden"
De populaire sitcom 'Friends' kwam de voorbije jaren regelmatig onder vuur te liggen vanwege het gebrek aan diversiteit in de cast. De bedenker van de reeks, Marta Kauffman (65), bood daar al eerder haar verontschuldigingen voor aan. Nu springt actrice Lisa Kudrow (59) voor de makers in de bres. "Het is niet aan hen om over ervaringen van mensen met een andere huidskleur te schrijven", klinkt het.
Lees verder

Honderd gieren dood teruggevonden in Zuid-Afrikaanse Krugerpark
In het Zuid-Afrikaanse Krugerpark zijn honderd gieren en een hyena dood teruggevonden. De dieren hebben vermoedelijk gegeten van vergiftigde buffelkarkassen. Dat heeft South African National Parks (SANParks) vrijdag meegedeeld. Rangers vonden twintig andere gieren levend terug en brachten hen naar een revalidatiecentrum.
Lees verder

In het spoor van Marc Degryse op de persconferentie van Hoefkens: "De match tegen OHL winnen is belangrijker voor Carl dan voor Club"
"Dit is geen match op leven en dood, maar de mensen moeten nu wel progressie zien." Het relaas van een middag in het spoor van Marc Degryse op bezoek bij Carl Hoefkens: "Dat de spelers niet in vorm zijn, maakt zijn rekening niet."
Lees verder

Moeder van leerlinge van Turnhoutse meester P.T. (61) getuigt: "Mocht de directie ingegrepen hebben, was mijn dochter niet misbruikt"
"Hij was de chouchou van de school, met aan elke vinger tien kinderen. Alles aan hem leek positief. Tot we te horen kregen wat echt gaande was." Aan het woord is een moeder wiens dochtertje drie jaar geleden aangerand werd, nadat ze op de schoot van de Turnhoutse leerkracht P.T. (61) belandde. Hij zou in totaal 15 slachtoffers gemaakt hebben. "En dit kon vermeden worden, mocht de directie ingegrepen hebben", zegt de mama.
Lees verder

Plunderingen, brandstichting en groepsverkrachtingen: hoe Woodstock '99 volledig ontspoorde
Geldklopperij en plunderingen. Brandstichting en geweld. Minstens vijf verkrachtingen en één dode. De nieuwe Netflix-documentaire 'Trainwreck: Woodstock '99' toont hoe het festival ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van het originele Woodstock volledig uit de klauwen liep. "Het zou het grootste feestje van de planeet worden. Maar dat is niet hoe iemand het zich vandaag nog herinnert."
Lees verder

Action bevestigt afwezigheid giftige stoffen in ijssticks nadat meisje (7) ziek werd door ervan te drinken
Een meisje van 7 is vorige week in het ziekenhuis beland nadat ze op een feestje de vloeistof van een ijsstaafje uit de Action had gedronken. Dat zijn plastic buisjes die je in je ijskast moet leggen om je drankje koel te houden. Winkelketen Action onderzocht de ijsstaafjes en bevestigt dat er geen giftige stoffen in de buisjes zit.
Lees verder

Poliovirus aangetroffen in rioolwater New York City
De gezondheidsautoriteiten van New York City hebben het poliovirus aangetroffen in het afvalwater. Dat wijst op lokale overdracht van het virus. New Yorkers die niet gevaccineerd zijn, worden aangemaand om dat zo snel mogelijk te doen.
Lees verder

Russische economie krimpt 4 procent
De inval in Oekraïne heeft de Russische economie naar het niveau van 2018 teruggeworpen. Dat blijkt uit data verzameld door het economische persbureau Bloomberg.
Lees verder

LIVE. Baanwielrenner Robbe Ghys bezorgt België eerste medaille in München - Belgisch kwartet in ploegenachtervolging mannen eindigt zesde op EK
Vandaag gaan de 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, van start. In negen sporten komen 126 Belgische atleten in actie. Hoeveel medailles pakt ons land? Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder