Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. PSV dwingt uitstekende uitgangspositie af op veld van Rangers: 2-2

HLN
LIVE. PSV dwingt uitstekende uitgangspositie af op veld van Rangers: 2-2
In de play-offs richting groepsfase van de Champions League dwong PSV een uitstekende uitgangspositie af op bezoek bij Glasgow Rangers, dat vorige week nog Union had uitgeschakeld. Het werd 2-2 in Ibrox Park.
Lees verder

Ondanks flater van keeper: PSV dwingt uitstekende uitgangspositie af op veld van Rangers
In de play-offs richting groepsfase van de Champions League dwong PSV een uitstekende uitgangspositie af op bezoek bij Glasgow Rangers, dat vorige week nog Union had uitgeschakeld. Het werd 2-2 in Ibrox Park.
Lees verder

Nieuw geweld in criminele milieu: man raakt zwaargewond bij schietpartij in Hoboken
In het Antwerpse district Hoboken is dinsdagavond een 27-jarige man van de familie L. ernstig gewond geraakt bij een schietpartij aan de Lageweg. De man werd aan zijn voordeur neergeknald door een onbekende. Hij kreeg een kogel in het bovenbeen en is zwaar gewond afgevoerd.
Lees verder

Man raakt zwaargewond bij schietpartij in Hoboken
In het Antwerpse district Hoboken is dinsdagavond een man ernstig gewond geraakt bij een schietpartij aan de Lageweg. Dat bevestigt de lokale politie, die nog een zoekactie houdt in de omgeving om een eventuele verdachte te vatten.
Lees verder

Bosbrand aan Costa Blanca breidt verder uit: 2.000 mensen geëvacueerd
De bosbrand in het Oosten van Spanje breidt verder uit. Het gaat om de meest verwoestende brand die het gebied de afgelopen tien jaar heeft meegemaakt. Het vuur dat sinds zaterdag nabij Vall d'Ebo, ongeveer zestig kilometer ten noordoosten van Alicante, woedt, heeft al meer dan 9.500 hectare bos verwoest. Dat meldden de staatstelevisiezender RTVE en andere Spaanse media dinsdag.
Lees verder

Oekraïens nucleair agentschap beticht Rusland van "ongeziene" cyberaanval
Het Oekraïense nucleaire agentschap Energoatom heeft dinsdag in een mededeling een "ongeziene Russische cyberaanval" tegen zijn site gemeld.
Lees verder

Meer dan 150 kinderen overleden na mazelenuitbraak in Zimbabwe
Een uitbraak van de mazelen in Zimbabwe heeft aan minstens 157 kinderen het leven gekost. In het hele land zijn al ruim 2.000 besmettingen vastgesteld, aldus de regering dinsdag.
Lees verder

Biden ondertekent na anderhalf jaar onderhandelen klimaat-, zorg- en belastingwet
President Joe Biden heeft zijn handtekening gezet onder een zwaarbevochten wet die draait om klimaat-, belasting- en gezondheidszorgmaatregelen. Beide kamers van het parlement ging onlangs na anderhalf jaar van onderhandelingen akkoord. Biden zei in een toespraak dat zijn beleid gaat om het brengen van welvaart aan gewone huishoudens, werkgelegenheid en het beschermen van democratie.
Lees verder

Jongetje (10) verliest deel van been na aanval haai in Florida
Een tienjarige jongen is een deel van zijn been verloren nadat hij werd aangevallen door een haai in de Florida Keys, in de Amerikaanse staat Florida. Dat meldt zijn familie.
Lees verder

Britse premierskandidaten keren zich tegen Schots onafhankelijkheidsreferendum
Beide Britse premierskandidaten keerden zich dinsdag tegen het door de Schotse premier voorgenomen referendum over onafhankelijkheid. Voormalig buitenlandminister Liz Truss zei zo'n referendum niet toe te zullen laten. Haar opponent Rishi Sunak zei zich geen omstandigheden voor te kunnen stellen waarin hij een dergelijk referendum zou laten plaatsvinden.
Lees verder

Huiseigenaren die woning kwijtraakten bij grootste bosbrand in Californië dit jaar klagen stroombedrijf aan
Het Amerikaanse stroombedrijf PacifiCorp is door vijf huiseigenaren die hun woning kwijtraakten in de McKinney-brand aangeklaagd. Het stroombedrijf zou z'n apparatuur niet goed onderhouden hebben, waardoor de brand heeft kunnen ontstaan. Er is nog geen officiële oorzaak van de brand vastgesteld, al hebben de autoriteiten uitgesloten dat de brand door bliksem zou zijn ontstaan.
Lees verder

Arizona en Nevada moeten watergebruik uit Coloradorivier beperken
Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de staten Arizona en Nevada verteld dat ze in 2023 minder water uit de Coloradorivier mogen afnemen dan voorheen het geval was, vanwege de aanhoudende droogte en de lage stand van de stuwmeren die door de rivier gevoed worden.
Lees verder

Cuba staat buitenlands kapitaal in groot- en detailhandel toe
De Cubaanse regering heeft aangekondigd voortaan buitenlandse investeringen in groot- en detailhandel toe te staan. Daarmee wil de regering een tekort aan cruciale goederen, zoals voedsel, medicijnen en brandstof, oplossen.
Lees verder

Elon Musk beweert dat hij Manchester United gaat kopen
Tesla's topman Elon Musk zei dinsdag op Twitter dat hij de Engelse voetbalclub Manchester United gaat kopen. "Geen dank", zei hij erbij. De tweet kwam na een andere tweet van Musk waarin hij zei zowel linkse Republikeinen als rechtse Democraten te steunen.
Lees verder

Nederlaag Belgische fiscus in dispuut met Finse groep kost staatskas zeker 100 miljoen
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft een nederlaag geleden die de Belgische staatskas al zeker meer dan 100 miljoen euro zal kosten. Na een jarenlange procedure tegen de Finse energiegroep Fortum gaat de BBI niet meer in beroep tegen een recent vonnis. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Faceland, de supermarkt van de plastische chirurgie: honderden euro's goedkoper dan elders, aantal ingrepen groeit met 30%
22 klinieken, 72 specialisten, 4 landen en bijna 1,5 miljoen ingrepen: de cosmetische keten Faceland wordt ook in ons land populairder, met filialen in Antwerpen, Gent, Brussel en binnenkort ook Brugge. Kraaienpootjes wegwerken kan er voor een luttele 80 euro, voor een neuslift betaal je slechts 65 euro, lip fillers kosten er 140 euro. Beauty voor een prikje, maar is dat allemaal wel veilig?
Lees verder

Opnieuw recordomzet voor HelloFresh
HelloFresh blijft sterk groeien. De maaltijdboxleverancier heeft het voorbije kwartaal opnieuw de hoogste omzet ooit gerealiseerd. Het telt nu wereldwijd al ruim 8 miljoen klanten.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Tom Van Grieken zegt niets op de segregatie-ideeën van Dries Van Langenhove en zegt zo ook veel"
Wat dachten de organisatoren van de IJzerwake? Ze zullen ons niet temmen? We moeten wat meer jongeren aanspreken? Zij die het oké vinden om te zingen dat 'alle joden klootzakken zijn'? 'Dat er bloed moet vloeien, joden zijn een probleem'? Wat is de boodschap? We zijn niet vies van wat antisemitisme? Oliedom is het.
Lees verder

X.S.(27), de Belgische 'Tinder Swindler': "Hij is levensgevaarlijk, een seksueel roofdier"
Zijn slachtoffers noemen hem de Belgische Tinder Swindler, een manipulatieve narcist, een roofdier of simpelweg 'Jonas'. De 27-jarige X.S. uit Deurne maakte op 11 maanden tijd minstens 27 slachtoffers via alle mogelijke sociale mediaplatformen. Daarbij had hij één doel: meisjes misleiden en bedreigen om naaktbeelden te krijgen, seksuele gunsten te verkrijgen en zelfs te verkrachten. We spraken met drie slachtoffers. "Zelfs toen ik onderweg was naar de politie, stuurde hij om de paar minuten dreigementen", getuigt Elke.
Lees verder

Van omgegooide bloembakken tot "ik kom je thuis opzoeken" : steeds meer agressie tegen VDAB-medewerkers
De personeelsleden van VDAB die mensen aan een job helpen, worden steeds vaker het slachtoffer van ernstige vormen van agressie. Het gaat dan zowel over verbaal als fysiek geweld. Zo stak een wanhopige werkzoekende in het kantoor zelfs zijn eigen hand in brand.
Lees verder