Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 augustus 2022

'Live a Live' is een van de beste Switch-games van het jaar

HLN
'Live a Live' is een van de beste Switch-games van het jaar
Na 28 jaar, én een forse remake, is roleplaying-game 'Live a Live' eindelijk beschikbaar voor westerse spelers. Dat zou verdorie tijd worden ook, want de gepimpte versie die onlangs voor de Switch verscheen, is meteen een van de betere games die we dit jaar in onze tengels hebben gehad.
Lees verder

Russische troepen stationeren luchtafweer rond kerncentrale van Zaporizja
Na meervoudige beschietingen van de kerncentrale van Zaporizja in het zuiden van Oekraïne stationeren de Russische bezettingstroepen naar eigen zeggen luchtafweersystemen rond de installaties.
Lees verder

Nog nauwelijks mannelijke zeeschildpadden geboren in Florida door klimaatverandering
Alle zeeschildpadden die de afgelopen vier jaar langs de dierenkliniek in Marathon in Florida passeerden, bleken vrouwtjes te zijn. Door de klimaatverandering worden er nog amper mannelijke zeeschildpadden geboren. Het fenomeen is ook elders in de wereld vastgesteld.
Lees verder

Prijs van stookolie op laagste niveau sinds april
De prijs van stookolie is de voorbije weken al flink gedaald en de daling zet zich voorlopig voort. Vanaf woensdag wordt stookolie (50S) — voor een bestelling van minstens 2.000 liter — nog eens 3,33 eurocent goedkoper tot maximaal 1,1071 euro per liter. Dat is het laagste niveau sinds begin april.
Lees verder

Vrouwen loven massaal de shapewear van Kim Kardashian. Hoezo? "Iedereen wil 'slim thick' zijn zoals zij"
Online pochen vrouwen deze zomer massaal met hun shapewear van Kim Kardashian. "Wat een verschil! In deze broek raak ik normaal niet", getuigt er eentje in een video met 13 miljoen (!) views. Voelt figuurcorrigerend ondergoed voor vrouwen tegenwoordig dan zo empowering? Lingerieontwerpster Murielle Scherre, PrimaDonna-manager Vanessa De Vuyst en bodypositivityactiviste Marijne Van Boeckel reageren op de (on)zin van shapewear. "Vroeger heerste de dictatuur van de slankheid. Nu is het een heel ander verhaal."
Lees verder

WIELERTRANSFERS. Rune Herregodts en Arne Marit naar Intermarché-Wanty-Gobert - Bob Jungels ruilt AG2R in voor BORA - hansgrohe
Het gonst natuurlijk al langer van de geruchten, maar vanaf 1 augustus mogen transfers in de koers ook officieel bekendgemaakt worden. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws in het peloton.
Lees verder

Straffe beelden uit de Tour: zwalpende Wout van Aert rijdt zich helemaal leeg voor Vingegaard en moet zigzaggend naar boven
Dik twee weken na de Tour-ontknoping doen er nog straffe beelden van Wout van Aert de ronde op social media. De renner van Jumbo-Visma reed een fantastische Tour, ook in dienst van winnaar Jonas Vingegaard. Dat zetten bovenstaande beelden nog eens in de verf.
Lees verder

Ongeziene beelden uit de Tour: zwalpende Wout van Aert rijdt zich helemaal leeg voor Vingegaard en moet zigzaggend naar boven
Dik twee weken na de Tour-ontknoping zijn er nog straffe beelden opgedoken van Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma reed een fantastische Tour, ook in dienst van winnaar Jonas Vingegaard. Dat zetten bovenstaande beelden nog eens in de verf.
Lees verder

Fans rouwen aan ster van Olivia Newton-John op The Hollywood Walk of Fame
Fans komen samen bij de ster van Olivia Newton-John (73) op The Hollywood Walk of Fame. De actrice overleed op 8 augustus ten gevolge van borstkanker. Wanneer het nieuws bekend raakte, kwamen fans samen aan haar ster met aandenkens en bloemen. Olivia kreeg de ster op 5 augustus 1981.
Lees verder

Kamperen in de hitte? Zo houd je je tent koel
Wie op vakantie gaat, wil graag zonnig en zomers weer. Helaas loopt het kwik in je tent dan ook op. Niet ideaal dus voor een goede nachtrust. Wij geven enkele tips die je tijdens het kamperen kunnen helpen om jouw tent zo koel mogelijk te houden. Wist je dat een gat graven ook soelaas kan bieden?
Lees verder

De Romeo's krijgen vrouwelijke tegenhanger 'DJulias': "Zingen doen we niet, we willen dat het publiek blijft staan"
Romeo's Chris Van Tongelen (54), Gunther Levi (46) en Davy Gilles (46) krijgen voortaan te maken met een vrouwelijke tegenhanger: DJulias. De groep bestaat uit niemand minder dan Els Van Springel en Annelies Bruynooghe. Deze laatste is bovendien ook de vriendin van Romeo Chris Van Tongelen.
Lees verder

Ignace Crombé (65) verliest strijd tegen pancreaskanker
Ignace Crombé, vooral bekend als organisator en gezicht van de Miss Belgian Beauty-verkiezing, is aan de gevolgen van een agressieve pancreaskanker overleden. Dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

ZIJN LAATSTE INTERVIEW. Ignace Crombé: "Ik trok het verkeerde lotje, maar ik vecht zolang ik kan"
Ignacé Crombé (65) is overleden. In mei sprak hij nog openlijk over zijn gevecht. "Zonder chemo was ik er al niet meer geweest. Hoeveel tijd ik nog heb, weet ik niet", bleef de West-Vlaming positief in het leven staan. "Ik blijf aan het werk, probeer te genieten van elke dag. En ik dank de momenten die ik met mijn dochter Axelle en vriendin Nathalie heb." Het laatste interview met de man die Miss Belgian Beauty groot maakte.
Lees verder

ZIJN LAATSTE INTERVIEW. Ondanks agressieve pancreaskanker bleef Ignace Crombé strijdvaardig: "Ik trok het verkeerde lotje, maar ik vecht zolang ik kan"
Ignacé Crombé (65) is overleden. In mei sprak hij nog openlijk over zijn gevecht. "Zonder chemo was ik er al niet meer geweest. Hoeveel tijd ik nog heb, weet ik niet", bleef de West-Vlaming positief in het leven staan. "Ik blijf aan het werk, probeer te genieten van elke dag. En ik dank de momenten die ik met mijn dochter Axelle en vriendin Nathalie heb." Het laatste interview met de man die Miss Belgian Beauty groot maakte.
Lees verder

"Kotsgroen" derde tenue van Manchester United lekt uit: "Ongeveer even gênant als het optreden tegen Brighton"
De supporters van Manchester United zijn woest. Niet alleen om de nederlaag op de openingsspeeldag tegen het Brighton van Leandro Trossard, ook om het derde truitje dat recentelijk uitlekte op sociale media. Dat heeft een limoengroene kleur. Al noemen sommige fans het "kotsgroen". "Het tenue heeft de kleur van mijn gezicht tijdens de wedstrijd van zondag tegen Brighton", klinkt het onder meer. Ook op de transferpolitiek komt er heel wat kritiek.
Lees verder

Deze smartphone maakt de scherpste foto's: "Je kan tot 10 keer inzoomen en de details blijven zichtbaar"
Voor sommige mensen is de camera één van de belangrijkste onderdelen van hun smartphone. Maar welk toestel schiet de beste plaatjes? Deze twee smartphones zijn de beste keuze volgen de redactie van technologiesite Tweakers.
Lees verder

Verhuizen van Brussel of Wallonië naar Vlaanderen, is dat wel een goed fiscaal idee? Onze geldexpert geeft advies
De laatste jaren is er een trend te zien van mensen die uit het Brusselse Gewest naar Vlaanderen verhuizen. Er zijn verschillende verklaringen voor die evolutie, waarbij ook de fiscaliteit wellicht een belangrijke reden is. Onze geldexpert Michel Maus geeft een overzicht van de mogelijke gevolgen van zo'n verhuis voor je belastingen en portemonnee.
Lees verder

Kampvuur verboden in provincie Luxemburg vanwege droogte
De gouverneur van Luxemburg Olivier Dervaux beperkt vanwege de droogte via een politiebevel het aansteken en gebruik van vuur in de provincie. Dat meldt zijn kabinet dinsdag. De regels gaan vanaf vandaag in.
Lees verder

Pizzaketen Domino's vertrekt uit Italië wegens gebrek aan klanten
Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.
Lees verder

Vierde hittegolf voor Frankrijk en (eindelijk) kans op regen in Portugal: dit zijn de weersverwachtingen op Europese vakantiebestemmingen
In juli zijn er alvast records gebroken wat betreft hittegolven, temperaturen en droogte. Dat maakte de dienst voor klimaatverandering Copernicus gisteren bekend. Voor ons land is de "warmste week van het jaar" echter nog maar pas van start gegaan. Op welke Europese vakantiebestemmingen vinden we nog verkoeling? En waar is het nog warmer? Een overzicht.
Lees verder