Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE F1. Ferrari’s snelste in rommelige oefensessie, schrikmomentje voor Verstappen

HLN
LIVE F1. Ferrari's snelste in rommelige oefensessie, schrikmomentje voor Verstappen
De zomerstop zit erop. Komend weekend hervat in Spa-Francorchamps het Formule 1-seizoen. Misschien wel de laatste keer. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Hoe ga je om met de steeds agressievere wespen? "Draag geen parfum en roep niet bij een steek"
De wespen blijven ook bij ons gevaarlijk uithalen. Nadat een 59-jarige fietser uit het Oost-Vlaamse Maldegem enkele dagen geleden na een mogelijke wespensteek aan een allergische reactie overleed, kon nu een 53-jarige man uit het Limburgse Beringen nipt van eenzelfde dood gered worden. Door het warme weer verwachten experten dat de laatste wespen hier mogelijk nog tot eind oktober, begin november actief zullen blijven. En hoe langer hun seizoen duurt, hoe agressiever die wespen zullen worden. Hoe komt dat? Waarom mag je nooit op een wesp slaan? En wat met de krappe voorraad Epipennen?
Lees verder

Loekasjenko: Wit-Rusland heeft gevechtsvliegtuigen die kernwapens kunnen dragen
Wit-Rusland heeft omgebouwde Sukhoi Su-24-gevechtsvliegtuigen beschikbaar, die meteen kunnen worden ingezet "om te reageren op bedreigingen in het licht van de toenemende spanningen met het Westen". Dat kondigt Wit-Russisch president Aleksandr Loekasjenko aan.
Lees verder

Cian Uijtdebroeks grijpt de macht in Ronde van de Toekomst na uithaal op Col de la Madeleine
Cian Uijtdebroeks is de nieuwe leider in de Ronde van de Toekomst. Onze 19-jarige landgenoot klauterde op de Col de la Madeleine naar de zege.
Lees verder

Cian Uijtdebroeks heerst op Col de la Madaleine in Ronde van de Toekomst, maar grijpt na straftijd naast leiderstrui
Straffe prestatie van Cian Uijtdebroeks in de Ronde van de Toekomst. Onze 19-jarige landgenoot klom naar de zege op de befaamde Col de la Madeleine en leek het geel te veroveren. Maar de Belg kreeg 20 seconden straftijd, nadat hij buiten de toegelaten zone een drinkbus aannam. Zo behield de Duitser Michel Hessmann alsnog zijn leiderstrui.
Lees verder

Deze jurk wordt graag gedragen door Kate Middleton en nog 4 andere royals (en jij kan hem ook kopen)
Elegant, vrouwelijk en een tikkeltje klassiek. Zo kan je het kleedje 'Ahana' van het Britse merk Beulah London omschrijven. En wellicht verklaart dat ook waarom verschillende royals zo dol zijn op de jurk. Van Kate Middleton tot prinses Beatrice: verschillende vrouwen uit koningshuizen hebben dit model in hun kleerkast hangen. En als jij er wat geld voor over hebt, kan jij hem ook kopen.
Lees verder

Iraanse vrouwen mogen voor het eerst in meer dan 40 jaar binnenlandse voetbalwedstrijd bijwonen
Honderden Iraanse vrouwen hebben voor het eerst in meer dan 40 jaar een professionele binnenlandse voetbalwedstrijd in Teheran bijgewoond. Al moesten de vrouwen wel apart zitten en kregen ze zelfs een gescheiden ingang.
Lees verder

Ligt epilepsie-aanval aan basis van dodelijk ongeval in Gent? Truckchauffeur was uitzonderlijk op de baan in België
Er duiken nieuwe elementen op omtrent het dodelijke ongeval op het Stapelplein. Het begint er meer en meer op te lijken dat de Bulgaarse vrachtwagenchauffeur door een medische aandoening de controle over zijn tankwagen verloor. Ook reed hij 10 km/uur onder de toegestane snelheid.
Lees verder

Één wespensteek werd Peter (53) bijna fataal: "Onze zoon gaf me hartmassage, mijn redding"
Beringenaar Peter Driessen (53) kroop door het oog van de naald nadat één wesp hem te grazen had. De man werd in de hand gestoken en zakte niet veel later in elkaar. Twee epipennen én de alerte reactie van zijn vrouw en zoon blijken nu zijn redding. "De zomer met al die wespen geeft me plots een angstig gevoel", zegt de vrouw van Peter.
Lees verder

Onze biersommelier proeft het bier van internetfenomeen Average Rob: "Dit smaakt beter dan Jupiler"
Internetfenomeen Average Rob lanceerde begin dit jaar samen met twee vrienden een eigen pilsje: Tout Bien. De eerste oplage was een groot succes: 25.000 blikjes vlogen in een dag de deur uit. Nu is het bier ook te koop bij Delhaize. Is het zo betaalbaar en drinkbaar als de makers beloven? Wij lieten biersommelier Sofie Vanrafelghem een kritisch oordeel vellen. "Je ervaart hier geen intense smaken of sterke bitterheid."
Lees verder

'Mistvangers' in Spanje en Portugal halen water uit mist om droogte tegen te gaan
Wetenschappers op de Canarische Eilanden en in Portugal ontwikkelden het 'Life Nieblas'-project. Daarvoor ontwierpen ze 'mistvangers' die het water uit mist opvangen. Het verzamelde water wordt gebruikt om herbebossing te bevorderen.
Lees verder

BV 24/7. Hoogtepunten voor Camille Dhont en Charlotte de Witte bezoekt New York
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Indrukwekkende bloemenconstructie 'De Vloot' is voorsmaakje voor het Bloemencorso in Blankenberge
Een indrukwekkende en artistieke bloemenconstructie van 30 meter op 14 meter siert dit weekend het Koning Leopold III-plein in Blankenberge. Floristen Sarah De Groote en Jos Sarens uit Sint-Gillis-Dendermonde realiseerden 'De Vloot', die opgebouwd is uit 3 rijen met houten appelkisten en 13 bloemstukken van 1 meter breed. In totaal verwerkten ze 10.000 snijbloemen in deze kleurrijke installatie die het voorsmaakje is van het Bloemencorso dat zondag vanaf 14u30 door de straten van het Blankenbergse centrum trekt met als thema 'Corso, eropuit!'.
Lees verder

Waterstand Rijn bij Duitse stad Kaub weer gedaald tot onder 1 meter
Het waterpeil in de Rijn bij de Duitse stad Kaub, tussen Koblenz en Mainz, is weer gedaald tot onder de 1 meter. Door de regenval was er de laatste dagen sprake van een stijgend waterpeil. Maar dat is nu dus weer aan het zakken.
Lees verder

Voorzitter Fed: "Strijd tegen inflatie zal gezinnen doen afzien"
De strijd tegen de inflatie in de Verenigde Staten zal "de Amerikaanse gezinnen en bedrijven doen afzien", maar de strijd niet aangaan zou de economie nog zwaardere schade toebrengen. Dat heeft de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed) Jerome Powell gezegd.
Lees verder

RECAP: betFIRST Elite Series Summer Split Week 4
In de vierde week van de betFIRST Elite Series zou de top vier van de ranking stilaan vorm krijgen. De twee teams die bovenaan de ranglijst stonden mochten tegen elkaar strijden, maar ook onderaan was er een stevig duel gaande om de aansluiting te vinden.
Lees verder

REALITYCHECK. Rosanna laat zich weer opmerken en 'Ex on the Beach: Double Dutch'-vedette Romee verklapt budgettair geheim
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Belgische groothandelsprijzen voor stroom gedaald
De Belgische groothandelsprijzen voor elektriciteit zijn naar beneden gegaan. Voor stroom die morgen geleverd wordt, zakt de gemiddelde prijs vandaag tot net boven de 600 euro per megawattuur, zo blijkt uit gegevens van de elektriciteitsbeurs Epex Spot.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh naar kwartfinales New Zealand Masters na knappe finish op bullseye
Dimitri Van den Bergh (PDC-14) heeft zich in Hamilton voor de kwartfinales van het New Zealand Masters (PDC/70.000 euro) geplaatst. Dat deed hij met 6-4-winst in de eerste ronde tegen de Australiër Simon Whitlock (PDC-27).
Lees verder

LIVE VUELTA. Sprintersploegen lijken te laat te komen, welke vroege vluchter pakt de dagzege?
We zitten in de volle finale van de zevende etappe in de Vuelta. Het peloton maakt nog altijd jacht op de vroege vluchters, met daarbij onze landgenoot Jimmy Janssens. Halen de avonturiers het of gaan we toch sprinten? Volg het hieronder.
Lees verder