Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE EK. Belgian Falcons en Rockets zesde in finale 4x100 meter- Kimeli geeft op in finale 10.000 meter

HLN
LIVE EK. Belgian Falcons en Rockets zesde in finale 4x100 meter- Kimeli geeft op in finale 10.000 meter
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zitten er bijna op. Dankzij Nafi Thiam (goud), Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons), Fabio Vandenbossche (brons), Tim Merlier (brons), Jules Hesters (brons), Artuur Peters (brons), Lize Broekx en Hermien Peters (zilver) en de Belgian Tornados (zilver) telt België voorlopig tien medailles. Komen er daar nog bij? Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

Belgian Falcons en Rockets zesde in finale 4x100 meter, België klokt af op 10 medailles
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zitten erop. Dankzij Nafi Thiam (goud), Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons), Fabio Vandenbossche (brons), Tim Merlier (brons), Jules Hesters (brons), Artuur Peters (brons), Lize Broekx en Hermien Peters (zilver) en de Belgian Tornados (zilver) veroverde België tien medailles. Hieronder kan u het EK nog eens herbeleven.
Lees verder

LIVE. Nene brengt Westerlo op voorsprong in Mechelen: 0-1!
• Speeldag 5 • Aftrap: 21 uur • AFAS-stadion
Lees verder

Nederlandse militair in Irak zwaargewond na schot in borst tijdens wapenonderhoud
Een Nederlandse militair is zondagmiddag zwaargewond geraakt doordat hij tijdens wapenonderhoud een schotwond aan zijn borst heeft opgelopen. Hij is in kritieke toestand naar een militair ziekenhuis in Bagdad overgebracht, meldt Defensie in Nederland.
Lees verder

LIVE. Hairemans brengt Mechelen op gelijke hoogte: 1-1!
• Speeldag 5 • Aftrap: 21 uur • AFAS-stadion
Lees verder

Wat een prestatie: Pieter-Jan (29) steekt Kanaal over met supboard om onderzoek naar zeldzame kanker te steunen
Hij is geslaagd in zijn opzet, Pieter-Jan Buekens uit Knokke-Heist. De 29-jarige man stak zondagmiddag het Kanaal over met een supboard. Hij wou daarmee geld inzamelen voor het goede doel en slaagde met glans in zijn opzet. Een unieke prestatie.
Lees verder

LIVE. De Ketelaere, Saelemaekers en Origi vallen in bij AC Milan, dat op gelijke hoogte klimt tegen Atalanta
• Tweede speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • Gewiss Stadium • Staat Charles De Ketelaere aan de aftrap?
Lees verder

LIVE. Charles De Ketelaere valt op het uur in bij Milan, kan hij scheve situatie helpen rechtzetten?
• Tweede speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • Gewiss Stadium • Staat Charles De Ketelaere aan de aftrap?
Lees verder

Portugal stuurt hart van Braziliaanse "bevrijder" (tijdelijk) terug naar zijn land ter ere van Braziliaanse onafhankelijkheid
Portugal gaat maandag het hart van de eerste Braziliaanse leider, Dom Pedro (1798-1834), terugsturen naar zijn land. Dat gebeurt in het kader van de feestelijkheden rond de 200ste verjaardag van de Braziliaanse onafhankelijkheid op 7 september.
Lees verder

Zo identiek dat het bijna griezelig wordt: PSG volgende ploeg die pijlsnel scoort dankzij geniale aftraptechniek
Amper acht seconden had Paris Saint-Germain vanavond nodig om op voorsprong te klimmen tegen Lille. Kylian Mbappé zorgde voor de pijlsnelle 0-1 na een opvallende aftraptechniek, die recent bij verschillende ploegen succes opleverde.
Lees verder

LIVE. Tuur Dierckx brengt de bordjes weer in evenwicht vanop de stip én krult meteen ook de 2-3 binnen!
• Speeldag 5 • Aftrap: 21 uur • AFAS-stadion
Lees verder

Beelden van bewakingscamera tonen hoe twee mannen gevel in Antwerpen beschieten én alles zelf filmen
Het was een onrustige week vol drugsgeweld in Antwerpen. Bij een schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag werd een woning aan de Lange Beeldekensstraat onder vuur genomen. De daders spoten ook "Dede Dief" op de garagepoort en vuurden dan een achttal kogels af. De schietpartij kon worden vastgelegd door een bewakingscamera.
Lees verder

Geen zege voor invallers De Ketelaere, Origi en Saelemaekers: AC Milan komt niet verder dan 1-1 op bezoek bij Atalanta
AC Milan is op een 1-1-gelijkspel blijven steken op het veld van Atalanta. Ruslan Malinovskyi (ex-KRC Genk) bracht de club uit Bergamo voor rust op voorsprong, maar na de pauze zorgde Ismaël Bennacer knap voor de gelijkmaker. Charles De Ketelaere stond op dat moment net op het veld, de topaanwinst van Milan mocht na een uur invallen. Hij kon zich onderscheiden met een knappe steekbal op Tonali, maar de Italiaan verzilverde de prima kans niet. Ook Alexis Saelemaekers en Divock Origi vielen in bij de regerende Italiaanse landskampioen.
Lees verder

Wát een match: debutant Milan Robberechts is de grote held bij KV Mechelen in knotsgekke 5-4-zege tegen Westerlo
Wat een knotsgekke wedstrijd. KV Mechelen heeft Westerlo geklopt met 5-4. Twintig minuten voor tijd zag het er benauwd uit voor Malinwa. Het keek tegen een 2-4-achterstand aan. Debutant Milan Robberechts (18) kroonde zich tot de grote held met twee doelpunten.
Lees verder

Russisch ex-parlementslid: "Russische partizanen eisen aanslag op Daria Doegina op"
Een onbekende Russische groepering, het Nationaal Republikeinse Leger, heeft de aanslag op Daria Doegina, de dochter van de Russische ultranationalist Alexander Doegin, opgeëist. Dat zegt een voormalig lid van de Doema, Ilya Ponomarev, zondagavond op zijn eigen televisiezender die vanuit Kiev uitzendt, zo bericht 'The Guardian'.
Lees verder

Demonen in zijn kop, maar podiumbeest overwint: Oscar and the Wolf geeft zich over aan 40.000 harten
Angststoornissen en een depressie, maar geen van beide haalt Oscar and the Wolf onderuit. "Jullie zijn de reden dat ik mij door deze periode sleur." Max Colombie (31) sprak met de handen op het hart. Dankbaar en breed glimlachend, zestig minuten lang. Na twee maanden van rust, therapie en het annuleren van al zijn shows recht de wolf zijn rug. In een glitterpak, want ook al stormt het in zijn kop, een ster moet shinen.
Lees verder

Thuiszeges voor Club en Genk, pijnlijk verlies voor Standard: de hoogtepunten van speeldag vijf
De vijfde speeldag in de Jupiler Pro League behoort alweer tot het verleden. Club Brugge en Racing Genk wonnen in eigen huis, terwijl Standard een pijnlijke thuisnederlaag leed tegen OHL. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de speeldag.
Lees verder

LIVE (21u). Kan geplaagd Manchester United afgang vermijden tegen Liverpool?
• Premier League • Old Trafford • Man United startte met 0 op 6 • Liverpool heeft 2 op 6
Lees verder

Pukkelpop in cijfers: 260 artiesten, 20.000 kilo voedsel voor medewerkers en 1 jacuzzi op het podium
Het feestje in de Boiler Room gaat nog door tot drie uur vannacht, maar voor de meeste festivalgangers zit Pukkelpop 2022 erop. Duizenden festivalgangers genoten de voorbije vier dagen van 260 artiesten, verspreid over tien podia.
Lees verder

Football Talk. Shved weg bij KV Mechelen? - Openda trefzeker in 1-4-zege van Lens bij het Monaco van Clement
Geen Marian Shved tegen Westerlo. Een niet-nadergenoemde club heeft een bod uitgebracht en de Oekraïner wil graag daarheen. Hij gaf zelf aan niet te willen spelen tegen Westerlo. Helemaal niet naar de zin van trainer Danny Buijs. "Zo lang die transfer er niet is en je ziet dat de ploeg weinig wisselmogelijkheden heeft voorin, vind ik dat je de verplichting hebt om te spelen. Als hij vindt dat dat niet moet, hoef ik hem er niet bij te hebben. Dat hij dan gewoon thuisblijft. Die knoop heb ik gisteren doorgehakt. Ik zet liever een jongen van achttien jaar en dat pakte vandaag fantastisch uit." (JDKK)
Lees verder