Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Eerste kansjes voor Inter op Lazio, maar Romelu Lukaku kan nog niet worden bereikt

HLN
LIVE. Eerste kansjes voor Inter op Lazio, maar Romelu Lukaku kan nog niet worden bereikt
• Derde speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • Stadio Olimpico • Negen op negen voor Inter?
Lees verder

LIVE. Anderson kopt Lazio op voorsprong tegen Inter, waar Lukaku bleke partij speelt
• Derde speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • Stadio Olimpico • Negen op negen voor Inter?
Lees verder

Oekraïense minister dringt aan op bezoek van inspecteurs aan bezette kerncentrale
Internationale toezichthouders moeten met spoed een bezoek brengen aan de belegerde kerncentrale van Zaporizja in Zuid-Oekraïne, zeggen ambtenaren in Kiev. De Oekraïense minister van Energie Herman Haloesjtsjenko postte vannacht op Facebook dat zowel de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) als de Verenigde Naties deskundigen moeten sturen om de situatie ter plaatse te beoordelen.
Lees verder

LIVE. Hoefkens kiest voor hetzelfde elftal, Boyata op de bank
• Jupiler Pro League • Mambourg • Aftrap: 20u45 • Speeldag 6
Lees verder

Recensenten maken comeback Britney Spears helemaal af, lied staat wel op 1 in 40 landen
Britney Spears en Elton John hebben binnen een dag een enorme hit te pakken met hun nummer 'Hold me closer', Spears' eerste nieuwe muziek sinds het einde van het verstikkende curatorschap van haar vader. De single staat in 40 landen op 1 in de downloadlijst van iTunes, maar recensenten vinden het drie keer niks.
Lees verder

IJslandse vulkaanuitbarsting mogelijk voorbij, zeggen experten
Experten zijn van oordeel dat de vulkaanuitbarsting in IJsland ten einde kan zijn. Dat bericht de zender RUV, op gezag van de IJslandse civiele bescherming.
Lees verder

Onze RSCA-watcher over boost die Anderlecht nodig had: "Coucke zal T-shirt van Rolling Stones weer kunnen inruilen voor maatpak van Boss"
Conference League is geen Champions League, maar de kwalificatie voor een Europese poulefase is voor Anderlecht wel weer een nieuwe stap in de richting van de rehabilitatie. Onze RSCA-watcher Kjell Doms schetst het belang. "Wie weet is er door de verzekerde extra inkomsten nog plaats voor één of twee versterkingen."
Lees verder

Sergio Herman opent restaurant in Singapore
Topchef Sergio Herman gaat samenwerken met het Grand Hyatt Hotel in Singapore. Het restaurant in het iconische hotel opent in het tweede kwartaal van 2023 en wordt het Aziatische debuut van de chef-ondernemer. Dat maakten Hyatt en de Sergio Herman Group gisteren bekend.
Lees verder

Football Talk. El Hadj maandag weer bij A-kern - Antwerp breekt contract Butez open: doelman verlengt tot 2026
Anouar Ait El Hadj sluit vanaf maandag weer aan bij de A-ploeg van Anderlecht. De middenvelder werd begin deze week naar de B-kern verwezen omdat hij vorig weekend weigerde te spelen met de U23. Ait El Hadj bood intussen zijn excuses aan, had een goed gesprek met Mazzu en de clubleiding en de plooien zijn weer helemaal gladgestreken. Mogelijk zit hij dit weekend al in de selectie van de RSCA Futures, die het zaterdag opnemen tegen Beveren. (KDZ/SVL)
Lees verder

Filipijnse veerboot met 82 passagiers vat vuur voor haven bij Manilla: beelden tonen grote vuurzee en gigantische rookpluim
Een Filipijnse veerboot met 82 passagiers en bemanningsleden heeft bij het naderen van een haven ten zuiden van Manilla plots vuur gevat. Ten minste 73 opvarenden konden al worden gered, waaronder velen die in het water zijn gesprongen. Ondertussen zijn er nog verschillen zoek- en reddingspogingen aan de gang om ook de andere opvarenden te lokaliseren. Het is nog niet duidelijk wat aan de oorzaak lag van de brand.
Lees verder

Geen minimumleeftijd meer voor eerste leerjaar of eerste middelbaar
Vierjarigen die starten in het eerste leerjaar, of zevenjarigen in het eerste middelbaar. Vanaf 1 september kan dat, als de klassenraad ermee instemt. Om te voorkomen dat hoogbegaafde jongeren schoolmoe worden door gebrek aan uitdaging, schrapte minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de minimumleeftijd om te mogen starten in de lagere school.
Lees verder

Groen komt met nieuw kleurrijk logo en nieuwe slogan: "Groen is meer dan groen"
Groen breidt zijn politieke speerpunten uit. Behalve natuur, milieu en klimaat legt de partij haar focus voortaan ook meer dan voordien op gezondheid, welzijn en de strijd tegen ongelijkheid. Dat hebben covoorzitters Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout vrijdag bekendgemaakt tijdens Refresh, de bijeenkomst waarop Groen dit weekend het politieke jaar op gang trekt. De koerswijziging gaat gepaard met een nieuw partijlogo.
Lees verder

Shia LaBeouf ontkent dat hij ontslagen werd door Olivia Wilde: "Jij en ik kennen allebei de échte reden van mijn vertrek"
Shia LaBeouf (36) ontkent in alle talen dat hij ontslagen werd bij de film 'Don't Worry Darling', geregisseerd door Olivia Wilde (38). Volgens hem maakte hij zelf de keuze om op te stappen. De filmproductie startte begin 2020, net daarvoor haakte de acteur af. Olivia stelde eerder dat zij hem ontsloeg, maar dat is volgens LaBeouf een regelrechte leugen.
Lees verder

"Amerikaanse justitie bereidt mededingingsklacht tegen Apple voor"
Het Amerikaanse ministerie van Justitie bereidt een mededingingsklacht tegen technologiereus Apple voor. Dat schrijft het journalistieke platform Politico op basis van ingewijden. De aanklacht zou nog dit jaar formeel ingediend kunnen worden, ook al is nog niet helemaal zeker of en wanneer justitie de zaak doorzet.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Teruggekeerd uit een verloren positie: hoe de kansen van de GP in Francorchamps kantelden
Drie maanden geleden leek iedereen overtuigd: de Belgische grand prix van dit weekend zou de allerlaatste in Francorchamps worden. Maar vrijdagochtend ging plots wat witte rook op. Grote baas Stefano Domenicali zei letterlijk dat we Francorchamps niet moeten afschrijven voor 2023. Terwijl de voorzitter van de FIA himself tussen de regels goed nieuws beloofde. Hoe zijn de Belgische kansen zo kunnen keren? Een reconstructie.
Lees verder

LIVE. Morioka scoort! Club Brugge op achtervolgen aangewezen
• Jupiler Pro League • Mambourg • Aftrap: 20u45 • Speeldag 6
Lees verder

Turkse popster Gülşen gearresteerd voor grapje over religieuze scholen
De Turkse popster Gülşen is gearresteerd op beschuldiging van "aanzetten tot haat en vijandschap" naar aanleiding van een grap die zij maakte over de religieuze scholen in Turkije.
Lees verder

Hongarije keurt bouw nieuwe kernreactoren door Russen goed
Hongarije heeft de bouw van twee nieuwe kernreactoren door het Russische Rosatom goedgekeurd. Met de klus is 12,5 miljard euro gemoeid. De komende weken zal de bouw van start gaan nu regelgevende instanties in Hongarije eindelijk akkoord gaan na talrijke vertragingen.
Lees verder

LIVE. Jutglà scoort z'n tweede in drie minuten tijd! Club op voorsprong
• Jupiler Pro League • Mambourg • Aftrap: 20u45 • Speeldag 6
Lees verder

Veelbesproken eigenaar, Belgische doelman en de ex van Ibrahimovic: de Europese tegenstanders van Anderlecht, AA Gent en Union doorgelicht
West Ham, FCSB en Silkeborg zijn de tegenstanders van Anderlecht in de groepsfase van de Conference League. AA Gent moet het op haar beurt opnemen tegen Molde, Shamrock Rovers en Djurgardens. Eerder ging Union in de trommel voor de Europa League. De vicekampioen werd gekoppeld aan Braga, Malmö en Union Berlin. 125 miljoen uitgegeven deze zomer, een Belgische doelman en 'de mannen van ijzer': maak kennis met de tegenstrevers.
Lees verder