Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (do, 19u). Trebel speelde vorig seizoen vaker tegen Young Boys: “Ze zouden in België meestrijden voor de top ...

HLN
LIVE (do, 19u). Trebel speelde vorig seizoen vaker tegen Young Boys: "Ze zouden in België meestrijden voor de top vier"
• Conference League, play-offs • Aftrap: 19u • Heenmatch • Stade de Suisse
Lees verder

België boven na eerste dag op zevenkamp: Nafi Thiam op weg naar goud, Noor Vidts voorlopig tweede
De vraag is niet óf Nafi Thiam haar titel verlengt op het EK atletiek, maar met hoeveel punten ze haar zevenkamp morgen in het Olympiastadion afsluit. Vandaag was na twee proeven al duidelijk dat niemand aan haar meesterschap kan tornen. Ook niet Noor Vidts, die met een voorlopige tweede plek in de running blijft voor een medaille.
Lees verder

TikTok waakzamer op politieke inhoud in aanloop naar tussentijdse verkiezingen in VS
TikTok heeft woensdag aangekondigd waakzamer te zijn op politieke content die op het sociale netwerk wordt geplaatst in de aanloop naar de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen, de zogeheten midterms, op 8 november dit najaar.
Lees verder

Oekraïne dreigt opnieuw de Krimbrug op te blazen: waarom hebben ze dat niet al langer gedaan? Of kunnen ze het gewoon niet?
Gaat Oekraïne dan toch de Krimburg vernietigen? Al sinds het begin van de oorlog hangt dat dreigement in de lucht. Maar Poetins geliefde brug tussen de Krim en Rusland staat er nog steeds. Durft Zelensky niet? Of kan hij gewoon niet? En welke rol spelen de Amerikanen?
Lees verder

Spelers van Dinamo Kiev stappen met Oekaïense vlag om de schouders het veld op: "Hier zijn eigenlijk amper woorden voor"
Een straf moment voor aanvang van Dinamo Kiev-Benfica, duel in de play-offs van de Champions League. De spelers van de 'thuisploeg', door de oorlog wordt de match in het Poolse Lodz gespeeld, stapten het veld op met een Oekraïense vlag om de schouders. Hun manier om hun landgenoten te steunen. "Een heel speciaal moment", aldus commentator Dirk Deferme. "Eigenlijk zijn hier amper woorden voor."
Lees verder

'Marvel'-actrice Florence Pugh is terug single na een relatie van drie jaar
'Don't Worry Darling'-actrice Florence Pugh (26) en haar vriend Zach Braff (47) zijn niet langer een stel. Het koppel kreeg gedurende hun relatie veel kritiek omwille van het grote leeftijdsverschil. Of dit ook aan de basis ligt van de breuk is voorlopig nog niet bekend.
Lees verder

Emmanuel Roos (51), Oostendenaar die op 'Most Wanted List' van Roemenië stond, opgepakt in Dominicaanse Republiek
Emmanuel Roos, de 51-jarige Oostendenaar die op de 'Most Wanted List' van de Roemeense politie stond, is opgepakt in de Dominicaanse Republiek. Roos werd tot 2 jaar cel veroordeeld voor drugstrafiek. De man leefde ondergedoken in de Dominicaanse Republiek.
Lees verder

Anderlecht en Mazzu staan voor eerste grote afspraak van het seizoen: tijd om de vicieuze cirkel te doorbreken
De speeltijd is voorbij. Anderlecht en Felice Mazzu staan voor hun eerste grote afspraak – zo niet de belangrijkste. Aan hen om te doen wat paars-wit de voorbije 15 jaar al te weinig lukte: de Europese kwalificaties overleven.
Lees verder

George Michael was verslaafd aan Coca-Cola Light: "Hij dronk minstens 25 blikjes per dag"
De overleden zanger George Michael kampte in zijn leven met verschillende verslavingen. De Britse artiest was onder meer verslaafd aan wiet en aan antidepressiva, maar volgens de muziekproducent Johnny Douglas had Michael nog een opmerkelijke verslaving: Coca-Cola Light.
Lees verder

Man "onder invloed van cocaïne" zet vliegtuig van TUI op stelten en probeert nooduitgang te openen: "Ik zie jullie in de hemel"
Op een vlucht vanuit Cyprus naar het Verenigd Koninkrijk van luchtvaartmaatschappij TUI heeft een dronken man heel wat chaos veroorzaakt. De man zou het cabinepersoneel bedreigd hebben en deed ook een poging om de nooduitgang te openen. Door de heisa moest het vliegtuig een tussenlanding maken in Kroatië, waar de passagier werd opgepakt. "Ik dacht echt dat ik ging sterven. Hij wees naar mij en mijn kinderen en zei 'Ik zie jullie in de hemel'", vertelt een medepassagier.
Lees verder

Zaterdag stapt Jamal Ben Saddik opnieuw de ring in: win hier tickets voor de kamp, die ook te volgen is bij VTM 4
Zaterdag stapt kickbokser Jamal Ben Saddik (31) opnieuw de ring in. De Marokkaanse Belg vecht op het Glory 81-event in Düsseldorf tegen Benjamin Adegbuyi. De clash is het hoofdgevecht van de avond en voor Ben Saddik een kans om te ontsnappen aan zijn kopzorgen. Bij VTM 4 kunt u kijken naar het gevecht en onderaan deze pagina kunt u ook tickets winnen.
Lees verder

Zes doden en zestien gewonden bij Russisch bombardement op appartementsgebouw in Charkiv: "Een verachtelijke en cynische aanval"
Minstens zes mensen zijn om het leven gekomen bij een Russisch bombardement op de Oekraïense stad Charkiv, de op een na grootste stad van het land. Zestien anderen raakten gewond. Dat hebben de autoriteiten gemeld.
Lees verder

"Ik mag trots zijn, maar als sportman wil je toch altijd beter doen": Dylan Borlée troost zich met vijfde plek in EK-finale 400m
Voor een medaille was hij nooit echt in de running, maar met de tweede tijd uit zijn carrière op de 400m (45.39) kan Dylan Borlée met opgeheven hoofd de piste verlaten. Hij werd vijfde in zijn allereerste individuele EK-finale. "En daar ben ik wel trots op, maar als sportman wil je toch altijd beter doen."
Lees verder

"Ik mag trots zijn, maar als sportman wil je toch altijd beter doen": Dylan Borlée troost zich met vijfde plek in EK-finale 400 meter
Voor een medaille was hij nooit echt in de running, maar met de tweede tijd uit zijn carrière op de 400m (45.39) kan Dylan Borlée met opgeheven hoofd de piste verlaten. Hij werd vijfde in zijn allereerste individuele EK-finale. "En daar ben ik wel trots op, maar als sportman wil je toch altijd beter doen."
Lees verder

"Je kan dit gerust een klein mirakel noemen": Cynthia Bolingo zevende in EK-finale, vijf maanden na een knie-operatie
Met een persoonlijk record had Cynthia Bolingo het podium van de 400m gehaald op het EK, maar vijf maanden na een operatie aan de knie en een revalidatie in sneltreinvaart, was dat geen realistische tijd. Dat besefte de Brusselse spurtster, die zevende werd in het Olympiastadion, zelf ook wel: "Had je me in maart gezegd dat ik in de EK-finale zou staan, ik had je niet geloofd. Maar mijn coach wel (lacht)."
Lees verder

Zware bosbranden in Algerije eisen levens van zeker 26 mensen
Bij bosbranden in veertien departementen in Algerije zijn al minstens 26 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de Algerijnse minister van Binnenlands Zaken. Er vielen ook al tientallen gewonden.
Lees verder

Britse miljardair Ratcliffe wil Manchester United kopen
De Britse miljardair Jim Ratcliffe heeft interesse in Manchester United. De 69-jarige Ratcliffe, die eerder dit jaar al een bod uitbracht op Chelsea, wil graag met de familie Glazer in gesprek als de Amerikanen hun aandelen willen verkopen. "Als de club te koop is, is Jim zeker een potentiële koper", zegt een woordvoerder van Ratcliffe tegen de Britse krant The Times. "Als er iets mogelijk is, willen we zeker praten over een eigenaarschap voor de lange termijn."
Lees verder

Elise Mertens wordt minimum tot US Open gecoacht door Philippe Dehaes
Elise Mertens zal minstens tot het US Open gecoacht worden door Philippe Dehaes. Dat bevestigde de Franstalige tennisfederatie. "Ze heeft me om wat hulp gevraagd tot het einde van het seizoen, daarna bekijken we het", zegt Dehaes. "Na het US Open maken we een balans op."
Lees verder

Zelensky roept op tot onvoorwaardelijke Russische terugtrekking uit kerncentrale Zaporizja
In de aanloop naar een ontmoeting met VN-secretaris-generaal António Guterres heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky opnieuw opgeroepen tot de terugtrekking van de Russische troepen uit de kerncentrale van Zaporizja. "Dit moet gebeuren zonder voorwaarden en zo snel mogelijk", klonk het woensdag in een videotoespraak.
Lees verder

Verdachte van aanslag op Rushdie "verbaasd" dat auteur nog leeft
De Amerikaan van Libanese origine die verdacht wordt van het neersteken van Salman Rushdie heeft in een interview gezegd dat hij verbaasd is dat de auteur de aanval overleefd heeft. "Ik mag deze man niet, ik denk niet dat hij een goed mens", aldus de 24-jarige Hadi Matar aan de New York Post.
Lees verder