Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 augustus 2022

LIVE. Carmoy eindigt als vijfde in finale hoogspringen

HLN
LIVE. Carmoy eindigt als vijfde in finale hoogspringen
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zitten er bijna op. Dankzij Nafi Thiam (goud), Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons), Fabio Vandenbosschz (brons), Tim Merlier (brons) en Jules Hesters (brons) telt België voorlopig zeven medailles. Komen er daar nog bij? Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

"Mocht m'n lichaam kunnen praten, het zou verwensingen naar mijn hoofd slingeren": Nafi Thiam overwint vermoeidheid en doet zich Europese titel cadeau voor 28ste verjaardag
Olympisch kampioene. Wereldkampioene. En nu ook voor de tweede keer Europees kampioene. Nafi Thiam legde dit jaar een foutloos parcours af. Een atlete zou voor minder content zijn. "Ik heb heb mezelf een mooie gouden medaille cadeau gedaan."
Lees verder

Verdachten aangeklaagd voor gevangenismoord op bejaarde topcrimineel en FBI-verklikker
De Amerikaanse justitie heeft drie verdachten aangeklaagd voor de moord op de beruchte Amerikaanse crimineel James 'Whitey' Bulger. Die werd in 2018 op 89-jarige leeftijd in een zwaarbeveiligde gevangenis gedood. Twee van de verdachten zaten al vast, de derde was vrijgelaten, maar is donderdag opnieuw gearresteerd vanwege de moord op de voormalige FBI-informant.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Drugscriminelen kennen in Antwerpen geen schrik meer. Je wil 's nachts niet meer in de straten verdwalen"
De ene dag kondigt de douane aan bijna 36 ton cocaïne, 3 keer meer dan 5 jaar geleden, te hebben onderschept in de Antwerpse haven. Gelukkig bleven vreugdekreten over recordvangsten achterwege. Want de volgende dag duwde de zoveelste schietpartij aan het Centraal Station in Antwerpen - straks een te mijden buurt - ons nog eens met de neus op de feiten: die vangst was geen overwinning, maar een zoveelste nederlaag.
Lees verder

Muzikale pr-stunt voor "eenzame" turbine die Russisch gas naar Europa moet pompen
De Duitse multinational Siemens vraagt om 'hulp' voor de turbine die al wekenlang de inzet is van een diplomatieke ruzie tussen Moskou en Berlijn. De machine is nodig voor het pompen van Russisch gas naar Duitsland. Het Kremlin weigert echter de gerepareerde turbine te ontvangen. Daarom vraagt Siemens aan internetgebruikers om een playlist samen te stellen die de "eenzame" machine gezelschap kan houden. Een gewaagde pr-stunt.
Lees verder

Facebook en Instagram halen accounts antivax-club Robert Kennedy Jr. offline
Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft de accounts verwijderd van de invloedrijke Amerikaanse antivaccin-organisatie Children's Health Defense (CHD). Volgens Meta heeft CHD herhaaldelijk de regels voor het verspreiden van Covid-19-informatie overtreden.
Lees verder

PEILING. We nemen met z'n allen massaal maatregelen om energiefactuur te drukken, helft verwacht van overheid hetzelfde
We nemen met z'n allen al behoorlijk wat maatregelen om energie te besparen en verwachten meer van de overheid om hetzelfde te doen. Dat blijkt uit een online bevraging over de torenhoge energieprijzen bij ruim 2.300 respondenten via HLN.be.
Lees verder

Bom van 500 kilo uit Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt in Berlijn: 12.000 inwoners geëvacueerd
In Berlijn zijn de Duitse autoriteiten er in de nacht van donderdag op vrijdag in geslaagd om een bom van 500 kilo uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk te maken. Het explosief werd donderdagochtend ontdekt op een bouwterrein in de wijk Friedrichshain, in het oosten van de stad. Zo'n 12.000 inwoners in een straal van 500 meter rondom de vindplaats moesten tijdelijk worden geëvacueerd.
Lees verder

Wachttijd nieuwe wagen blijft oplopen: moet je als klant akkoord gaan met onvoorziene aanpassingen en hogere prijzen?
Er zijn de jongste maanden opmerkelijk veel klachten over de aankoop van nieuwe wagens. Klanten klagen dat de levering erg lang op zich laat wachten. Vaak kan de bestelde auto zelfs niet meer worden geleverd en moet worden bijbetaald voor een nieuwer model. Wat kan je als klant doen? Test Aankoop legt uit.
Lees verder

Belastingzondaars kunnen voortaan van de weg geplukt worden: douane mag auto afnemen en verkopen
Wie zijn belastingen niet betaald heeft of achterstaat met de alimentatie, riskeert aan de kant gezet te worden door de douane. Die kan de auto in beslag nemen en verkopen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en De Tijd vrijdag.
Lees verder

Vroedvrouwen aan huis verdienen soms amper 1.300 euro: "Ik neem geen recup na een wachtdienst. Dat scheelt"
"Zonder mijn vroedvrouw was ik er simpelweg niet meer." Zelfstandige vroedvrouwen aan huis zijn goudklompjes voor pasbevallen moeders, zeker sinds ze sneller het kraambed uit moeten. Maar zitten ze er daarom ook warm in? "Soms staan we een mama voor de borstvoeding drie keer per dag bij. Voor één tarief."
Lees verder

Noord-Korea wil niets weten van "absurd" Zuid-Koreaans aanbod over kernwapens
Noord-Korea heeft geen oren naar het voorstel van Seoul om de ontwikkeling van kernwapens stil te leggen in ruil voor economische steun. Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, heeft het voorstel van de zuiderburen vrijdag "absurd" genoemd.
Lees verder

100 miljoen euro extra om de facturen voor de armsten te betalen
Door de stijgende levensduurte kunnen meer gezinnen hun rekeningen voor voeding, huur, kledij, energie en school niet meer betalen. Het bescheiden inkomen dat ze verdienen of het leefloon dat ze krijgen is onvoldoende. De federale regering springt in de bres: deze zomer besliste ze dat OCMW's 100 miljoen euro extra krijgen wanneer zij in het "REMI-systeem" stappen.
Lees verder

"Zelensky verliest aan populariteit om late waarschuwing oorlog"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in eigen land een golf van kritiek over zich heen gekregen na een interview eerder deze week met de Amerikaanse krant 'The Washington Post'. Daarin zei hij dat hij vorig najaar al "grimmige waarschuwingen" van de Verenigde Staten kreeg over een oorlogsdreiging vanuit Rusland, maar deze niet openbaar maakte "uit angst dat Oekraïners het land massaal zouden verlaten".
Lees verder

Bij elke hit een nieuwe look: ontdek hoe Petra uitpakt op 'Tien om te Zien'
Na Vanda Vanda en Opium staat ook zangeres Petra voor één keer terug op het podium van 'Tien om te Zien'. Op de vraag om nog één keer haar grote hit 'Laat Je Gaan' te brengen, zei ze meteen voluit: ja. Maar op interviews is ze minder happig. Toch kon Jarne de 'Belgische Madonna' strikken voor een exclusief interview, waarin ze ook uitlegt hoe ze aan die bijnaam kwam. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

COLUMN. Club Brugge biedt Hans Vanaken levenslang. Voor wie weg wil, is dat de zwaarste straf. Vanaken is een gedetineerde
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Hans Vanaken
Lees verder

Evenepoel wil kansen grijpen als ze zich aandienen, maar schuwt zinloos energieverbruik: "Verwacht geen offensieven à la San Sebastián"
De ronderenner in zichzelf verder ontdekken. Dát wil Remco Evenepoel (22) in deze Vuelta. Het klassement? Tuurlijk zit dat ergens, diep in zijn achterhoofd. Maar een cijfer kleeft hij er niet op. "Volledig instorten, zoals vorig jaar in de Giro, zou me met mijn bredere basis niet meer mogen overkomen."
Lees verder

VIDEO. Kijk exclusief binnen in het gerenoveerd appartement van Sven Ornelis in Barcelona: "De indeling is uniek"
Al een kleine tien jaar brengt Joe-stem Sven Ornelis (49) zijn weekends en vakanties door in Barcelona. Zijn appartement in een meer dan honderd jaar oud gebouw, vormde hij naar eigen smaak om tot een moderne flat. "Als ik er binnen wandel, is het meteen vakantie", vertelt hij aan Birgit Van Mol in de HLN Original 'Het Vakantiehuis'.
Lees verder

Publiek vindt de weg niet naar 'H4Z4RD': film scoort ondermaats in cinemazalen
Ondanks een glamoureuze première op Tomorrowland en heel wat media-aandacht vindt het Vlaamse publiek de weg niet naar de actiekomedie 'H4Z4RD'. Het acteerdebuut van de Willebroekse top-dj Dimitri Vegas haalt ondermaatse bezoekerscijfers, klinkt het in de bioscoopsector.
Lees verder

1 op de 5 mensen op Tinder heeft een relatie: deze Vlamingen getuigen
Niet alleen bij singles zitten datingapps in de lift. Volgens onderzoek van dr. psycholoog Elisabeth Timmermans (KU Leuven) - ze schreef het boek 'Liefde in tijden van Tinder' - heeft één op de vijf mensen op Tinder een relatie. Uit nieuwsgierigheid om te checken of ze nog goed in de markt liggen of om mensen met dezelfde seksuele oriëntatie te vinden. Stefanie en Emiel vertellen over hun geheim dubbelleven op Tinder: "Terwijl mijn man aan het werk was, had ik in een nabijgelegen bosje seks met mijn Tinderdate op de motorkap van zijn auto. Mijn man had nooit iets door."
Lees verder