Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 augustus 2022

LIVE (18u45). Hoedt zet de troepen op scherp: “Als je jezelf op een groter podium wil laten zien, moet je er nu gew...

HLN
LIVE (18u45). Hoedt zet de troepen op scherp: "Als je jezelf op een groter podium wil laten zien, moet je er nu gewoon staan"
Anderlecht trainde al in Estland:
Lees verder

Dries Mertens neemt met baby Ciro op de schoot afscheid van Napoli: "Ik ga mijn huis hier houden, zodat ik altijd naar mijn thuis kan terugkeren"
Met kleine Ciro op zijn schoot heeft Dries Mertens (35) in een Instagramfilmpje afscheid genomen van Napoli. De Rode Duivel zag zijn contract aflopen en moet op zoek naar een nieuwe club.
Lees verder

Waarom werd 'Batgirl' van Adil en Bilall afgevoerd? "Het is een strategische beslissing van Warner Bros"
Warner Bros heeft 'Batgirl' van ons Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah geschrapt. De DC-superheldenfilm zal niet te zien zijn. Niet op streamingdienst HBO en niet in de bioscoop. Maar waarom maakt de filmstudio zo'n pijnlijke en drastische keuze? Regisseur en Hollywoodwatcher Jan Verheyen reageert: "Het is een strategische keuze van Warner Bros. En daar komt weinig emotie aan te pas."
Lees verder

Negentienjarige jongeman uit Brussel verdronken in steengroeve in Henegouwse Mont-sur-Marchienne
Een jongeman van negentien jaar is woensdag verdronken in de steengroeve Gralex in Mont-sur-Marchienne, een deelgemeente van Charleroi in Henegouwen. Dat melden de hulpdiensten. Zij probeerden het slachtoffer nog te reanimeren.
Lees verder

Zware gevechten in Bachmoet en Avdiivka in oosten van Oekraïne
In de regio Donetsk in Oost-Oekraïne wordt nog steeds hevig gevochten, met name in de steden Bachmoet en Avdiivka. Dat meldt de Oekraïense generale staf woensdag op Facebook.
Lees verder

Joaquin Phoenix en Lady Gaga werken aan vervolg van 'Joker'
Er is een vervolg in de maak van 'Joker', de psychologische thriller gebaseerd op één van de bekendste stripschurken ter wereld. Fans zullen echter nog even geduld moeten uitoefenen: de nieuwe film wordt pas op 4 oktober 2024 in Amerikaanse bioscoopzalen verwacht. Dat maakte Warner Bros woensdag bekend.
Lees verder

REVIEW. Rammstein neemt Oostende onder vuur: zo beleefde de badstad de eerste passage van de Duitse metal-topper
Een geluidsmuur rond de Noordzee en geen tijd voor een potje voetje-vrijen. Rammstein besteeg voor zo'n 50.000 fans de gloednieuwe, maagdelijke arena in Oostende en toonde zich geen liefdevolle eerste minnaar. De Duitsers kwamen vurig en expliciet. Nu eens vulgair, immer spectaculair.
Lees verder

Oud-minister Sajid Javid steunt Liz Truss in strijd om opvolging Boris Johnson
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss heeft, in de strijd om de opvolging van Boris Johnson als premier en partijleider, de steun van oud-rivaal Sajid Javid op zak. Bovendien ligt ze in peilingen ver voor op haar tegenkandidaat, voormalig minister van Financiën Rishi Sunak.
Lees verder

Cafébazen trekken weer naar Raad van State om geschil over aantal pintjes in biervat
De Belgische caféfederatie Fedcaf heeft bij de Raad van State beroep ingediend tegen het Koninklijk Besluit van 15 mei dat de forfaitaire btw-regeling voor caféhouders legt op 192 pintjes per vat bier van 50 liter. Dat meldt de organisatie woensdag in een persbericht. Vorig najaar vernietigde de Raad van State die regeling al, maar de FOD Financiën gaf toen al aan geen aanpassingen te zullen doorvoeren aan de berekening.
Lees verder

Amerikaanse Senaat stemt in met Fins en Zweeds NAVO-lidmaatschap
De Amerikaanse Senaat heeft woensdag bijna unaniem ingestemd met de toetreding tot de NAVO van Finland en Zweden. 95 van de 100 Amerikaanse senatoren stemden voor, er was één tegenstem. Eerder hadden zowel Democraten als Republikeinen zich in een zelden vertoonde eensgezindheid uitgesproken voor de uitbreiding naar het noorden van de verdragsorganisatie.
Lees verder

Kiev verwacht ondanks oorlog dit jaar 10 procent meer oogst binnen te halen
Oekraïne heeft woensdag zijn verwachtingen voor de landbouwoogst van dit jaar naar boven bijgesteld. Ondanks de voortdurende oorlog met Rusland verwacht Kiev dat de opbrengst van de oogst dit jaar 10 procent hoger zal liggen dan aanvankelijk geraamd.
Lees verder

Ziekenhuis geeft ouders Archie nog de kans hem naar een hospice over te plaatsen
De ouders van Archie Battersbee, de hersendode Britse jongen om wiens behandeling al dagenlang wordt gestreden, krijgen nog tot donderdagochtend 9 uur de tijd om het Britse Hooggerechtshof te vragen hem naar een hospice te verplaatsen. Als er op dat moment geen aanvraag is ingediend, zal de 12-jarige jongen om 11 uur donderdagochtend (Britse tijd) van de beademing worden gehaald.
Lees verder

Ziekenhuis geeft ouders Archie laatste kans om hem naar een hospice over te plaatsen
De ouders van Archie Battersbee, de hersendode Britse jongen om wiens behandeling al dagenlang wordt gestreden, krijgen nog tot donderdagochtend 9 uur de tijd om het Britse Hooggerechtshof te vragen hem naar een hospice te verplaatsen. Als er op dat moment geen aanvraag is ingediend, zal de 12-jarige jongen om 11 uur donderdagochtend (Britse tijd) van de beademing worden gehaald.
Lees verder

Fransman (62) overleeft 16 uur in gekapseisde boot voor Spaanse kust
Een 62-jarige Fransman heeft 16 uur doorgebracht in een luchtbubbel in zijn gekapseisde boot voordat hij dinsdag door de Spaanse kustwacht werd gered. De reddingsoperatie, die vanwege slecht weer moest worden uitgesteld, werd door een van de duikers omschreven als "op het randje van het onmogelijke."
Lees verder

Elke dag vliegen gemiddeld 34 fietsers op de bon
Elke dag vliegen in ons land gemiddeld 34 fietsers op de bon. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten. Concreet beboette de politie vorig jaar 12.517 fietsers die een inbreuk op de wegcode begingen. Franstalige liberalen hadden haar voor de voeten geworpen "dat er bij fietsers momenteel een gevoel van straffeloosheid heerst".
Lees verder

Turnster, politica en mediabaas: portret van Alina Kabajeva, dertig jaar jonger dan 'haar' Poetin
Ze zou Russisch president Poetin vier kinderen hebben geschonken, maar het Kremlin ontkent dat de twee een relatie hebben. Voormalig turnkampioene Alina Kabajeva (39) zag zonet haar tegoeden bevroren door de VS. Wat weten we over de vrouw die in Rusland 'de first lady in de schaduw' wordt genoemd?
Lees verder

Waarom raken sommigen twee keer besmet en blijven anderen gespaard van corona?
Net geen 23.000 Belgen - zowel gevaccineerd als niet gevaccineerd - raakten in de afgelopen acht weken opnieuw besmet met het coronavirus, nadat ze het eerder al opliepen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van gezondheidsinstituut Sciensano, al gaat het enkel om mensen die zich effectief lieten testen. Hoe komt dat? Hebben sommigen van nature een zwakker immuunsysteem? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.
Lees verder

C02 en waterstof vervangen aardgas (deels) vanaf 2031
Terwijl heel Europa zich opmaakt voor de impact van een winter zonder Russisch gas, is de Belgische gasnetbeheerder Fluxys nu al druk bezig met wat daarna komt. Het werkt aan de omvorming van ons gaspijpleidingnetwerk naar een waterstofnetwerk. Een belangrijke schakel in de energietransitie.
Lees verder

Y.H. (33) die 16-jarige Francis aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, werd eerder al aangesproken voor zijn gedrag achter het stuur: "Hij herinnert zich enkel nog fragmenten"
De 33-jarige Y.H. die maandagavond in Temse de zestienjarige Francis Aerts doodreed, blijft in de cel. De onderzoeksrechter van Dendermonde besloot de jonge vader - die onder invloed was en vluchtmisdrijf pleegde - aan te houden. De man had eerder bij een vriend gedronken en drugs gebruikt, van de feiten erna "herinnert hij zich enkele fragmenten", zegt zijn advocaat. "Maar hij wist niet dat hij iemand aangereden had."
Lees verder

REPORTAGE. 225 kilometer in de auto om twee keer twee kilometer te kajakken
Vorige zomer viel er in korte tijd zoveel regen dat de Ourthe buiten haar oevers trad en de hele omgeving blank zette. Deze zomer is dan weer kurkdroog en staat de rivier op haar laagste peil. Volgens Bredero kan het verkeren, maar voor kajakverhuurders is dit al de tweede desastreuze zomer op rij: de boten blijven weer op stal. Wij trokken naar Durbuy op zoek naar een stukje Ourthe waar toch nog wordt gepeddeld.
Lees verder