Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 augustus 2022

LIVE (18u15). Charleroi en KV Oostende kijken elkaar in de ogen op Mambourg

HLN
LIVE (18u15). Charleroi en KV Oostende kijken elkaar in de ogen op Mambourg
• Derde speeldag • Stade du Pays de Charleroi • Aftrap: 18u15 • Beide ploegen begonnen met 3 op 6
Lees verder

LIVE (18u15). KV Kortrijk ontvangt STVV
• Derde speeldag • Guldensporenstadion • Aftrap: 18u15 • STVV kon nog niet winnen
Lees verder

Hoefkens wil de rust bewaren na nieuw puntenverlies: "Zijn op zoek naar stabiliteit"
Carl Hoefkens houdt het hoofd voorlopig koel. "Druk? Als je niet wint, komt die er sowieso." De coach van Club Brugge wil bouwen aan de toekomst. "We zijn op zoek naar standvastigheid en stabiliteit." En naar een deugddoende overwinning.
Lees verder

Dit was Coldplay in het Koning Boudewijnstadion: "Het grootste pretpakket ter wereld"
Feest en lichtjes. Ogen die traanden, ogen die straalden en schalkse blikken waarin bij thuiskomst lieve seks verzegeld lag. Coldplay hoeft zich vaak niet van zijn beste kant te tonen om ronduit onweerstaanbaar te zijn. Maar deed dat in Brussel wel. Met een Vlaamse versie van 'Magic' en een eerbetoon aan Stromae. De Heizel in zwijm. 'Dit is magisch!' prevelde Chris Martin.
Lees verder

Belgische influencers krijgen waarschuwing omdat ze adres niet op sociale media vermelden: "Welke idioot maakt zo'n beslissingen?"
Opschudding in influencerland: wie de nodige macht uitoefent op sociale media moet sinds enkele maanden een adres en een ondernemingsnummer vermelden op zijn profiel. De overheid meent het wel degelijk, want de eerste waarschuwingen zijn inmiddels verstuurd. "Maar ik ga dit niet doen", reageert de bekende YouTuber Acid. Average Rob vraagt zich zelfs af "welke idioot zo'n beslissingen maakt".
Lees verder

Boze brief John Lennon naar Paul McCartney onder de hamer
Een boze brief die John Lennon op 24 november 1971 naar voormalig bandgenoot Paul McCartney stuurde, gaat onder de hamer bij online veilinghuis Gotta Have Rock and Roll. Naar verwachting levert de brief tussen de 30.000 en 40.000 dollar (29.500 en 39.300 euro) op.
Lees verder

Zoon van Sue werd net als Francis doodgereden door dronken bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde: "In dit toestand wordt auto een moordwapen"
Om de twee uur gebeurt in ons land een ongeval met vluchtmisdrijf. In bijna de helft van de gevallen is de bestuurder onder invloed. Maandag kostte zo'n ongeval in Temse het leven aan Francis Aerts (16). En tweeënhalf jaar geleden werd in Vorselaar in bijna identieke omstandigheden Ian Goormans (16) doodgereden. Zijn moeder pleit nu voor een preventieve aanpak. "Waarom laten middelbare scholen geen nabestaanden van verkeersslachtoffers komen spreken?"
Lees verder

Onze chef voetbal ziet dat Club wéér niet kan overtuigen: "Opvallend hoe Hoefkens met de week zenuwachtiger staat te coachen"
Een referentiematch dringt zich stilaan op. Club Brugge was ook tegen Zulte Waregem andermaal niet op niveau, zag ook onze chef voetbal. Een zege, een nederlaag en een gelijkspel is de magere balans na drie speeldagen.
Lees verder

Een dagje op het grootste én properste tankstation ter wereld, 'Aire de Berchem': "Voor goedkope benzine moet je hier niet meer zijn, wel voor de toiletten en tabak"
Hartje zomer en dus zijn het hoogdagen voor tankstations langs de Europese reiswegen. Maar nòg meer voor dat van Berchem in Luxemburg. Met 51 beschikbare pompen en dagelijks tot 25.000 passerende toeristen en truckers ligt hier het grootste tankstation ter wereld. Verslag vanuit een mierennest - dertig keer groter dan een gemiddeld snelwegstation - waar ook heel wat Vlaamse vakantiegangers kind aan huis zijn, en dat ook om een heel andere reden: "Zulke propere toiletten, meneer. Dat vind je nergens, zelfs niet in België."
Lees verder

ONZE OPINIE. Voor de ouders van Francis moet het ergste nog komen: de dader zal een te lichte straf krijgen en die zal nooit worden uitgevoerd
Alleen wie hetzelfde is overkomen als de moeder van de doodgereden Francis kan voelen wat zij voelt, zo schreef hoofdredacteur Brecht Decaestecker deze week. Het aangrijpende verhaal van de mama van Ian dat we vandaag publiceren toont dat het ergste voor de ouders van Francis nog moet komen: de dader zal een te lichte straf krijgen, en die zal vervolgens nooit worden uitgevoerd. Als burger kan je alleen maar beschaamd en dieptriest zijn in een land te leven waarbij je amper 1 dag effectieve gevangenis en amper 8 jaar rijverbod riskeert als je iemands zoon of dochter van hun leven hebt beroofd en die voor dood achterlaat.
Lees verder

Zelfs sterren kloppen aan bij de bank: Adele gaat monsterlening van 37 miljoen aan
Adele (34) woont samen met haar vriend, Rich Paul (40). En dat doen ze in stijl: de Britse zangeres investeerde in een prachtige villa in Beverly Park, Los Angeles. Eentje met een prijskaartje van 57 miljoen euro. Opvallend: dat deed ze door een gigantische lening van 37 miljoen euro aan te gaan. Waarom doet ze dat? Binnenkort verdient ze namelijk maar liefst 1 miljoen per avond, dankzij haar concertreeks in Las Vegas... Haar portefeuille is dus allesbehalve leeg.
Lees verder

Vijf dagen in het spoor van Charles De Ketelaere in het voetbalgekke Milaan: "De manier waarop hij de bal raakt… Zó elegant, zó mooi om naar te kijken"
Het ergste ligt achter hem. Vanaf vandaag keert de rust terug aan het Melia Hotel. Wij brengen de vijf hectische dagen van Charles De Ketelaere (21) in Milaan in woord en in beeld. "Zachtjes aan ontdek ik de nieuwe realiteit."
Lees verder

Bistro HLN met Wouter Torfs (64): "Hier nu zo tafelen, is puur genot. Schoonheid. En in zekere zin zelfs erotiek"
Voor zijn bomma Jeanne, aan wie België schoenwinkelketen Torfs te danken heeft, was genieten iets voor na gedane arbeid. Kleinzoon Wouter, de huidige Torfs-CEO die straks met pensioen gaat en oversteekt naar de non-profit, vindt dat genieten geen verantwoording behoeft. En meer nog: "Hier nu zo tafelen, is joie de vivre. Schoonheid. En in zekere zin zelfs erotiek. Als je dat niet kan omarmen, verlies je wat mij betreft de essentie van het leven."
Lees verder

Waarom u uw koffie best met twee lepels roert
De kans is groot dat u bij het lezen van de krant vanmorgen uw koffie met één lepel hebt geroerd. Wie zijn wij om u te vertellen hoe u uw koffie moet roeren, maar het efficiëntst doet u dat blijkbaar met twee lepels. Dat blijkt uit een onderzoek van het vakblad Physical Review Fluids.
Lees verder

"China simuleert aanval op hoofdeiland Taiwan"
Chinese gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen hebben vandaag aanvalssimulaties uitgevoerd op het hoofdeiland van Taiwan. Dat zegt het Taiwanese ministerie van Defensie in een communiqué.
Lees verder

Alle Belgische profvoetbalclubs schieten nog tekort in strijd tegen witwassen
De Belgische profvoetbalclubs moeten al ruim verplicht een jaar mee strijden tegen witwassen, maar uit controles blijkt dat nog geen enkele club volledig in orde is met de antiwitwasverplichtingen. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Ruim 175.000 Belgen hebben vastgoed in het buitenland
Liefst 176.198 Belgen hebben een eigendom in het buitenland, van wie er bijna 20.746 eigenaar zijn van één of meerdere woningen of vakantieverblijven. Dat blijkt uit cijfers die de krant De Tijd opvroeg bij de federale overheidsdienst Financiën.
Lees verder

Griekenland levert Russische cybercrimineel uit aan VS
Griekenland heeft een Russische informaticus en crypto-expert uitgeleverd aan de VS, enkele uren nadat hij uit Frankrijk hem aan Griekenland had overgeleverd. Dat zegt zijn advocaat. Alexander Vinnik werd in Frankrijk veroordeeld voor witwassen.
Lees verder

Opnieuw voert Amerikaanse staat zo goed als volledig verbod op abortus in
De Amerikaanse staat Indiana voert een zo goed als volledig verbod in op abortus. Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat van de staat keurde dat vrijdag goed, melden Amerikaanse media. Enkel in gevallen van verkrachting of incest is een zwangerschapsonderbreking nog mogelijk.
Lees verder

Gómez en Amuzu: akkoord wellicht nog niet voor eerstdaags, beiden waarschijnlijk in selectie
Schrik niet als Sergio Gómez en Francis Amuzu dit weekend gewoon op het veld staan tegen Seraing. Beide linkerflankspelers kunnen een (miljoenen)transfer naar respectievelijk Manchester City en Nice maken, maar een akkoord is in beide dossiers wellicht niet voor de komende dagen.
Lees verder