Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 augustus 2022

“Leonardo DiCaprio is opnieuw single na een relatie van 5 jaar”

HLN
"Leonardo DiCaprio is opnieuw single na een relatie van 5 jaar"
Leonardo DiCaprio (47) is niet langer samen met zijn vriendin Camila Morrone (25). De twee hebben na vijf jaar in alle stilte een punt gezet achter hun relatie. Al is de timing wel opvallend. Het nieuws komt namelijk iets meer dan twee maanden na de 25ste verjaardag van Morrone...
Lees verder

Simon Cowell opnieuw vol lof na deepfake van Belgische Chris Umé in 'America's Got Talent': "Beste act die ik ooit al gezien heb"
Begin juni slaagde onze landgenoot Chris Umé er al in om om televisiekijkend Amerika te veroveren met een deepfake van Simon Cowell in 'America's Got Talent'. Ondertussen is het weer zover. In de liveshow van dinsdag kreeg het publiek te zien hoe Cowell samen met Howie Mandel en Terry Crews, twee andere juryleden, zonder enige moeite het operanummer 'Nessun Dorma' zong.
Lees verder

"Beste act ooit": Simon Cowell omvergeblazen door Belgische Chris in halve finales 'America's Got Talent'
Begin juni slaagde onze landgenoot Chris Umé er al in om om televisiekijkend Amerika te veroveren met een deepfake van Simon Cowell in 'America's Got Talent'. Ondertussen is het weer zover. In de liveshow van dinsdag kreeg het publiek te zien hoe Cowell samen met Howie Mandel en Terry Crews, twee andere juryleden, zonder enige moeite het operanummer 'Nessun Dorma' zong.
Lees verder

LIVE OVERLEGCOMITÉ ENERGIE. Vooruit-voorzitter Rousseau: "Wie niet komt om resultaat te boeken, blijft beter thuis"
Vandaag komen de regeringen bij elkaar tijdens een Overlegcomité om de energiecrisis aan te pakken. De federale regering kwam gisterenavond al met eigen maatregelen over de brug. Zo wordt het lage btw-tarief op 6 procent tot eind maart 2023 verlengd, alsook het sociaal tarief. Volg alle ontwikkelingen hier in onze liveblog.
Lees verder

LIVE OVERLEGCOMITÉ ENERGIE. Minister Demir: "Voorzitters die vinden dat ik moet stoppen met zagen, zouden beter minder show verkopen in de media"
Vandaag komen de regeringen bij elkaar tijdens een Overlegcomité om de energiecrisis aan te pakken. De federale regering kwam gisterenavond al met eigen maatregelen over de brug. Zo wordt het lage btw-tarief op 6 procent tot eind maart 2023 verlengd, alsook het sociaal tarief. Na afloop van het Overlegcomité kunt u de persconferentie live bij ons volgen. Volg hieronder alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Vincent Banić over zijn vertrek als Guido uit 'Familie': "De deur staat nog op een kier"
In 'Familie' is drugskoerier Guido Van den Bossche achter de tralies beland. En zo verdwijnt Vincent Banić (34) na zes seizoenen uit beeld en ook uit de serie. De acteur gaat zich nu meer toeleggen op zijn Kroatische restaurant, en stapte dus zelf op. "Onze producer reageerde erg verrast", vertelt hij over z'n vertrek in 'TV Familie'. Maar het was een noodzakelijke stap, die ook goed is voor zijn relatie, klinkt het. "Ik voel me nu vrij, alsof er meer zuurstof in mijn leven is."
Lees verder

Vincent Banić verdwijnt als Guido uit 'Familie': "Omdat koken het dichtst bij mijn hart ligt, wil ik me op mijn restaurant focussen"
In 'Familie' is drugskoerier Guido Van den Bossche achter de tralies beland. En zo verdwijnt Vincent Banić (34) na zes seizoenen uit beeld en ook uit de serie. De acteur gaat zich nu meer toeleggen op zijn Kroatische restaurant. "Dat de deur bij 'Familie' nog op een kier staat, vind ik wel aangenaam", vertelt hij in 'TV Familie'.
Lees verder

Legendarisch succescoach Bob Kersee en de man van Jacky Joyner-Kersee: "Thiam kan het wereldrecord van mijn vrouw breken. Ongetwijfeld"
Op zijn palmares staan meer dan dertig olympische medailles. De tel is hij zelf al lang kwijt. Bob Kersee (68) is een instituut in de atletiek, de succestrainer bij uitstek, onder meer van zijn vrouw Jackie Joyner-Kersee. "Voor mij is de volgende medaille het belangrijkst. Alleen zo kan je winnen. Je moet vergeten dat je net kampioen was."
Lees verder

Al lopend speeddaten: "Je zal zien of de ander bereid is zijn tempo aan het jouwe aan te passen"
Al lopend speeddaten lijkt je wel een goede manier om je droompartner te strikken? Dan kan je deelnemen aan de eerste 'Run for Your Love', het nieuwe relatiefabriekje dat in het Boomse recreatiedomein De Schorre nieuwe romances van de lopende band wil zien rollen.
Lees verder

Gert Verhulst stelt trots 'Red Star Line' voor, maar lijkt het verhaal niet erg veel op dat van 'Titanic'?
Na het succes van 'Daens', '14-18' en '40-45', pakt Studio 100 komend voorjaar opnieuw uit met een spektakelmusical. Het pop-uptheater in Puurs wordt dit keer omgebouwd tot een levensgroot passagiersschip, de 'Red Star Line'. "Nóg grootser en nog spectaculairder dan de vorige musicals", horen we bij Studio 100. Maar een 100 jaar oud liefdesverhaal dat zich afspeelt op een boot, is een format dat ons bekend voorkomt. In hoeverre lijkt het verhaal van 'Red Star Line' op dat van 'Titanic'? Showbits-reporter Senne trok naar Puurs en vroeg het aan bezieler Gert Verhulst zelf.
Lees verder

Op huizenjacht voor Charles De Ketelaere: Milanese villa ingericht met exclusieve collectie heeft alles waar zelfs een stervoetballer van dromen kan
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Milaan.
Lees verder

Bel-etage van Sylvie en Ken is 500.000 euro waard: "amper een minuutje wandelen naar school bespaart een hoop stress"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Wouter De Hertog van Hertog Makelaars een halfopen bel-etage in Wolvertem. Ondanks de vele troeven zou de makelaar bij een verkoop eerder net onder de 500.000 euro starten in plaats van erboven, en daar heeft hij een goede reden voor.
Lees verder

Bel-etage van Sylvie en Ken is nu 500.000 euro waard: "amper een minuutje wandelen naar de schoolpoort bespaart jonge gezinnen een hoop stress"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Wouter De Hertog van Hertog Makelaars een halfopen bel-etage in Wolvertem. Ondanks de vele troeven zou de makelaar bij een verkoop eerder net onder de 500.000 euro starten in plaats van erboven, en daar heeft hij een goede reden voor.
Lees verder

"Gelijkheid is niet in zicht": VN-expert waarschuwt VS om LGBTQ+-burgerrechten te beschermen
De Verenigde Staten zou 'the land of the free' moeten zijn, maar dat blijkt niet te kloppen voor iedereen. Een deskundige van de Verenigde Naties heeft gewaarschuwd dat sommige deelstaatregeringen van de VS de burgerrechten van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en genderdiverse mensen gestaag ondermijnen en elimineren. Daarom hebben ze er bij president Joe Biden op aangedrongen om de beschermende maatregelen voor hen te versterken.
Lees verder

Op deze futuristische wijze oefenen Courtois en Hazard voortaan op vrije trappen
Een nieuwigheidje op het trainingsveld van Real Madrid: een volledig mechanische springende muur. Via een tablet kan het hele snufje in beweging worden gezet. Ook kan men de lengte van de poppen aanpassen om een zo realistisch mogelijke muur na te bootsen. Onder meer Luka Modric en Toni Kroos - twee vrijetrapspecialisten - mochten de nieuwe technologie uittesten. Met succes, de bal verdween - althans op de beelden die 'De Koninklijke' verspreidde - iedere keer mooi in het hoekje. Op enkele uren tijd werd de video miljoenen keren bekeken. Let ook op de outfit van de pionnen in de muur - keurig in een plunje van de Spaanse topclub.
Lees verder

Nog steeds onduidelijkheid over motief van man die inreed op terrassen: "Niet duidelijk wat in zijn hoofd is omgegaan"
De bestuurder die vrijdagmiddag in het centrum van Brussel is ingereden op een terras waar mensen zaten te lunchen, blijft waarschijnlijk nog een maand in de cel. De raadkamer doet in de loop van de dag uitspraak maar zijn advocaten hebben niet om de vrijlating verzocht.
Lees verder

Nóg meer kosten op energiefactuur: plots rekent Mega zonnepaneeleigenaars met terugdraaiende teller 'forfait' van 700 tot 900 euro per jaar aan
Vanaf september rekent energieleverancier Mega extra kosten aan voor klanten die zonnepanelen combineren met een analoge, terugdraaiende teller. Die 'forfait' bedraagt al snel 700 tot 900 euro op jaarbasis. Mega zelf verwijst naar kosten die het moet betalen aan de netbeheerder. In de sector zelf valt te horen dat energieleveranciers steeds moeilijker met de gestegen kosten om kunnen.
Lees verder

Enkel 'Thuis' haalde dinsdag de kaap van 1 miljoen fans
Aanhoudende zomertemperaturen, de aanstormende start van het schooljaar en een versplinterd begin van het tv-najaar doen de kijkcijfers geen goed.
Lees verder

"België wil geen totaal isolement van Russische bevolking", zegt Buitenlandminister Lahbib
"België wil geen totaal isolement van de Russische bevolking", dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib woensdag in Praag onderstreept voor aanvang van overleg met haar Europese ambtgenoten over een aanscherping van het visumbeleid ten aanzien van Rusland na de invasie in Oekraïne.
Lees verder

Jaimie Vaes openhartig over mishandeling Lil Kleine in podcast: "Ik liep de hele tijd op eierschalen"
Jaimie Vaes (33) heeft in haar nieuwe podcast 'Hartzeer', die ze maakt in samenwerking met LINDA.meiden, meer details prijsgegeven over de fysieke en mentale mishandeling van haar ex-vriend rapper Lil Kleine (27). "Hoe kon iemand die zo lief was, tegelijkertijd zo slecht voor me zijn?"
Lees verder