Doorgaan naar hoofdcontent

Leeuw van Zoo Planckendael verorbert ooievaar die landt in zijn verblijf: “Erg voor de vogel, maar ook de wet van d...

HLN
Leeuw van Zoo Planckendael verorbert ooievaar die landt in zijn verblijf: "Erg voor de vogel, maar ook de wet van de natuur"
Een ooievaar van Zoo Planckendael heeft een landing in het leeuwenverblijf bekocht met zijn leven. Toen de leeuw de vogel in het oog kreeg, beet hij het beest dood. "Er zijn er elk jaar die het daardoor niet halen."
Lees verder

Het duivendrama van Narbonne: 20.000 duiven vermist: "We kunnen spreken van een rampvlucht"
Drama in de duivenwereld: een vlucht vanuit het Franse Narbonne is dit weekend helemaal misgelopen. Van de 26.000 geloste duiven zijn er nog maar 5.000 terug, de andere zijn volledig het noorden kwijtgeraakt in een onweer. Onder andere duivenmelker Rudi Oliviers (62) uit Kumtich is 40 duiven kwijt, en daarmee ook een hoop geld en járen werk. Hoe is dit kunnen gebeuren? "De duiven hadden nooit gelost mogen worden vrijdagochtend."
Lees verder

CD&V wil erfbelasting na overlijden minderjarig kind afschaffen: "Als je spaart voor je kinderen, word je bijna gestraft"
"Mensonterend en uiterst pijnlijk." Als een minderjarig kind sterft, moeten ouders meermaals langs de notaris passeren én erfbelasting betalen op hun spaarpotje - dat ze vaak zelf bijeen hebben gesprokkeld. CD&V heeft een voorstel klaar om dat af te schaffen.
Lees verder

Opnieuw minder nieuwe personenwagens ingeschreven
In juli zijn 26.161 nieuwe personenwagens ingeschreven, een daling van 5,2 procent ten opzichte van juli 2021. Dat zeggen automobielfederatie Febiac en de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer maandag in een persbericht.
Lees verder

De academici moeten een werkmansplunje aan: Anderlecht heeft Felice Mazzu's gekende winnaarsmentaliteit nog niet in de genen
"Begint Anderlecht donderdag op dezelfde manier, dan kan het opnieuw foutgaan." Walter Baseggio (43) zet paars-wit op scherp, twee dagen voor de Conference League. In het hoofd van Mazzu, die zijn academici een werkmansplunje moet aanmeten.
Lees verder

Bekende singles Kimberly, Fabrizio, Gideon en co zoeken date voor 't Love Eilandje van Streamz op 13 augustus
De 'Summer of Love' is volop aan de gang en trouwe kijkers van Love Island zullen het geweten hebben. De romantische avonturen en liefdesperikelen van Amandine, Sunita, Lennert en co in Gran Canaria zijn te volgen op Streamz. Maar op 13 augustus kunnen fans van de show zelf hun kans wagen om te daten met hun favoriete BV. Dan strijkt 't Love Eilandje neer aan het MAS in Antwerpen.
Lees verder

Werknemer AB Inbev opgepakt omdat hij dreigde "iedereen neer te schieten"
Een man uit Luik, geboren in 1987, is maandag van zijn vrijheid beroofd en doorverwezen naar het parket van Luik nadat hij had gezegd dat hij van plan was "iedereen neer te schieten" bij zijn voormalige werkgever, de brouwerij van AB InBev in Jupille. Hij uitte de dreigementen omdat zijn arbeidsovereenkomst niet werd verlengd, aldus het Luikse gerecht.
Lees verder

Top-dj Calvin Harris betaalt ruim 1 miljoen euro voor verlovingsring
Calvin Harris heeft naar verluidt diep in de buidel getast voor de verlovingsring die werd gespot om de vinger van Vick Hope. De 38-jarige Schotse dj vroeg haar na een relatie van vijf maanden ten huwelijk en zou maar liefst 1 miljoen pond (1,2 miljoen euro) hebben betaald voor het sieraad, weet 'The Sun'.
Lees verder

Lichamen van drie Amerikaanse zusjes aangetroffen in vijver
Een verschrikkelijk drama heeft zich afgespeeld in de Amerikaanse staat Texas. Daar zijn zaterdag drie zusjes van 5, 8 en 9 jaar dood aangetroffen in een vijver. Een dag eerder was er alarm geslagen nadat hun oppas de meisjes uit het oog was verloren.
Lees verder

Alpecin-Deceuninck stapt uit Ronde van Polen door covidgevallen in staf, Hermans stuit op sterke Higuita op steile aankomst
Alpecin-Deceuninck stapt uit de Ronde van Polen door vijf covidgevallen in de staf. Dat maakte het team enkele uren na afloop van de derde etappe bekend. De ritzege vandaag was een prooi voor Sergio Higuita (25). Uitgerekend op zijn verjaardag was de Colombiaan van BORA-hansgrohe de beste op een hellende aankomst. Hij is ook de nieuwe leider. Quinten Hermans was eerste Belg op de derde plaats.
Lees verder

Aankomst Oekraïens graanschip in Istanbul vertraagd
Het vrachtschip Razoni, geladen met ongeveer 26.000 ton maïs uit Oekraïne, komt volgens het Turkse ministerie van Defensie pas in de nacht van dinsdag op woensdag in Istanbul aan. Minister Hulusi Akar sprak aanvankelijk van een aankomst dinsdagmiddag om 14 uur. Het schip wordt naar verwachting woensdagochtend geïnspecteerd.
Lees verder

Aankomst Oekraïens graanschip in Istanboel vertraagd
Het vrachtschip Razoni, geladen met ongeveer 26.000 ton maïs uit Oekraïne, komt volgens het Turkse ministerie van Defensie pas in de nacht van dinsdag op woensdag in Istanboel aan. Minister Hulusi Akar sprak aanvankelijk van een aankomst dinsdagmiddag om 14 uur. Het schip wordt naar verwachting woensdagochtend geïnspecteerd.
Lees verder

LIVE. Lamkel Zé weigert medische testen bij Omonia Nicosia - Benson op weg naar Burnley - Genk wijst bod Bologna op Lucumi af
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook blij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Motorrijder (57) in levensgevaar na ongeval in Dudzele: "Omstandigheden zijn nog onduidelijk"
In de Zeelaan in Dudzele is maandagavond een 57-jarige motorrijder uit Brugge levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval. Ook een wagen raakte beschadigd, maar welke rol die speelde bij de feiten is nog niet duidelijk. "Een parketdeskundige moet dat onderzoeken", zegt woordvoerster Lien Depoorter van de lokale politie Brugge.
Lees verder

KOERS KORT. Wat een podium: Wout van Aert en Marianne Vos winnen koppeltijdrit
Wout van Aert en Marianne Vos hebben de koppeltijdrit van het criterium in Roosendaal gewonnen. Het duo van Jumbo-Visma rekende af met Ellen van Dijk en Bauke Mollema, de derde plek ging naar het tweetal Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten. Van een straf podium gesproken.
Lees verder

CELEB 24/7. Justin Bieber maakt een comeback op het podium en Damiano David van Måneskin heeft pijn aan zijn schouder
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

De deal is eíndelijk rond: Charles De Ketelaere stapt vanavond op het vliegtuig richting Milaan, Club Brugge vangt recordbedrag
Finalmente! Charles De Ketelaere (21) vertrekt vanavond (omstreeks 22.45 uur) met het vliegtuig naar Italië, om er een contract voor vijf seizoenen te tekenen bij AC Milan. Club Brugge vangt 35 miljoen euro inclusief bonussen nadat alle drie de partijen - óók CDK - water bij de wijn deden. Einde van 'la telenovela'.
Lees verder

Amerikaanse beurswaakhond treedt op tegen cryptopiramidezwendel
De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft elf mensen aangeklaagd voor hun rol bij het opzetten en promoten van een piramidezwendel met cryptoplatform Forsage. Daarmee hadden ze meer dan 300 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.
Lees verder

Uitgezette haatprediker verhuist mogelijk naar ons land: "Dit moeten we absoluut verhinderen"
Een islamitische haatprediker is van plan om zich in België te vestigen van zodra hij door Frankrijk officieel het land uitgezet wordt. Dat meldt journalist Mohamed Sifaoui, een doorgaans goed ingelichte radicaliseringsexpert. "We moeten ten allen prijze vermijden dat iemand als Hassan Iquioussen zijn activiteiten hier kan komen verderzetten", reageert Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang). "De Belgische regering mag hem onder geen beding toegang tot het land verlenen."
Lees verder

Onze Club-watcher geeft inkijk in de prille carrière en het hoofd van "troetelbeer" Charles De Ketelaere: "Hij is een 'Bruges boy' en zal dat altijd blijven"
"Toen ik nog tenniste, sloeg ik af en toe eens een racket kapot. Omdat elke fout die je daar maakt, je eigen schuld is." De drang naar perfectionisme heeft Charles De Ketelaere (21) een grote transfer naar AC Milan opgeleverd. Met CDK verlaat een kind van het huis Club Brugge. Opgegroeid in de achtertuin van Jan Breydel en wiens hart altijd blauw-zwart heeft gekleurd. Onze Club Brugge-watcher Frank Dekeyser blikt terug op de opmerkelijke opmars van de "troetelbeer".
Lees verder