Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 20 augustus 2022

“Leef elke dag in angst dat foto’s ergens opduiken”: weduwe van Kobe Bryant getuigt in tranen over beelden die ...

HLN
"Leef elke dag in angst dat foto's ergens opduiken": weduwe van Kobe Bryant getuigt in tranen over beelden die werden genomen na helikopter­crash
Gisteren kwam Vanessa Bryant (40), de weduwe van de verongelukte Kobe Bryant, aan het woord in het proces tegen enkele agenten van Los Angeles County. De hulpverleners hadden vlak na de fatale helikoptercrash op 26 januari 2020 foto's gemaakt van onder meer Kobe en diens dochter Gianna Bryant (13). "Ik leef elke dag in angst dat de beelden plots op sociale media verschijnen."
Lees verder

Anti-abortusbetogers niet welkom in Gent: "Jullie verspillen jullie tijd hier"
Op de Korenmarkt in Gent kwamen vanochtend anti-abortusbetogers van de ultrakatholieke jongerenorganisatie TFP samen. Dat ze niet welkom waren, dat maakten voorbijgangers op een vredevolle maar expliciete manier duidelijk. Het duurde niet lang of er een tegenbetoging ontstond, met bijna dubbel zoveel betogers als de groep waar ze tegenin gingen.
Lees verder

Anti-abortus betogers niet welkom in Gent: "Jullie verspillen jullie tijd hier"
Op de Korenmarkt in Gent kwamen vanochtend anti-abortus betogers van de ultrakatholieke jongerenorganisatie TFP samen. Dat ze niet welkom waren, dat maakten voorbijgangers op een vredevolle maar expliciete manier duidelijk. Het duurde niet lang of er een tegenbetoging ontstond, met bijna dubbel zoveel betogers als de groep waar ze tegenin gingen.
Lees verder

LIVE. Oekraïense Songfestival-sensatie Go_A trapt derde dag van Pukkelpop op gang
Na twee jaar mag het weer: genieten, dansen en meezingen op de heilige wei van Pukkelpop. Het festival in Kiewit gaat zaterdag z'n derde dag in. Hoe dat eruitziet, kan u hier meevolgen.
Lees verder

LIVE. TikTok-revelatie Berre en Songfestival-sensatie Go_A trappen derde dag van Pukkelpop op gang
Na twee jaar mag het weer: genieten, dansen en meezingen op de heilige wei van Pukkelpop. Het festival in Kiewit gaat zaterdag z'n derde dag in en die is op gang getrapt door de Vlaamse nachtegaal Berre en de Oekraïense band Go-A. Hoe dat eruitziet, kan u hier meevolgen.
Lees verder

LIVE EK. Zowel Artuur Peters als Lize Broekx en Hermien Peters veroveren een medaille in het kajak
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zitten er bijna op. Dankzij Nafi Thiam (goud), Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons), Fabio Vandenbossche (brons), Tim Merlier (brons), Jules Hesters (brons), Artuur Peters (brons) en Lize Broekx en Hermien Peters (zilver) telt België voorlopig negen medailles. Komen er daar nog bij? Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

Vijftien doden waaronder ambulanciers en brandweerlieden bij verkeersongeval in Turkije
Bij een kettingbotsing in het zuidoosten van Turkije zijn volgens plaatselijke media zeker vijftien mensen om het leven gekomen en meer dan twintig mensen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde op de autosnelweg tussen Gaziantep en Nizip, ruim 500 kilometer ten zuidoosten van Ankara.
Lees verder

Toch festivalgangers in Bobbejaanland voor afgelast festival: "Waarom hebben ze het geen week vooraf geannuleerd?"
Enkele festivalgangers die een ticket hadden voor het afgelaste '100% Retro Festival' zijn toch naar Bobbejaanland gekomen. Aan de ingang van het pretpark staat de organisatie hen te woord. Het festival werd namelijk op het allerlaatste moment afgelast. "Er zijn nog heel veel mensen die donderdag of vrijdag kaarten voor de barbecue hebben gekocht", vertelt Els 'S Jegers. "Het is afwachten nu allemaal. Ik vind het niet fijn." Festivalgangers die een ticket hebben, kunnen wel gewoon binnen in Bobbejaanland.
Lees verder

Ford moet 1,7 miljard dollar betalen in zaak over auto-ongeluk
Autoconcern Ford Motor heeft van een Amerikaanse jury te horen gekregen dat het meer dan 1,7 miljard dollar moet betalen vanwege een ongeval in 2014 waarbij een echtpaar uit Georgia om het leven kwam. Dat heeft de advocaat van de familie van de slachtoffers laten weten aan persbureau Bloomberg.
Lees verder

"Elf jaar lang hebben we gewacht op nieuws of hij nog in leven was": waarom de 17-jarige Anthony zijn vader vermoordde
Toen de 17-jarige Anthony Templet in 2019 zijn vader Burt doodschoot, leek het om een klassiek geval van vadermoord te gaan. Maar een opvallend telefoontje liet een heel ander licht schijnen op de zaak. Het onthutsende verhaal van de Templets werd vastgelegd in de Netflix-documentaire 'I Just Killed My Dad'. Wat was er precies aan de hand? En hoe gaat het nu met Anthony? "Met één klap verbrijzelde hij haar tand."
Lees verder

Thomas (17) leert zijn eerste erotische lessen van achternicht Camille (34). "Ze wilde géén tiensecondenseks"
Thomas* logeert elke vakantie bij verre familie in Wallonië. Jaar na jaar trekt hij meer op met zijn zeventien jaar oudere achternicht Camille*: de speelse vrouw houdt net zo veel van rockmuziek en voert innige gesprekken met hem. Wanneer Thomas 17 is en Camille 34, laaien gevoelens en hormonen hoog op en is zij diegene die hem inwijdt in de wereld van seks. "Trager, sneller, dieper, en hoe ik mijn climax voor haar genot kon uitstellen: met haar aanwijzingen leerde ze me álles."
Lees verder

Krijg je regelmatig vervelende telefoontjes van televerkopers en oplichters? Expert legt uit wat je daartegen kunt doen
"Hallo, spreek ik met Trees Vandamme?" "Euh, ja?" "Dag mevrouw, bent u nog tevreden met uw huidige telecomleverancier?" Reclametelefoontjes, we krijgen er allemaal wel mee te maken. Vaak anoniem en nog vaker erg vervelend. Maar kan je ook voorkomen dat je ze krijgt — en hoe dan? En wat met frauduleuze televerkopers? Wij vroegen het aan Lien Meurisse, woordvoerder bij de FOD Economie die het online Meldpunt beheert.
Lees verder

Samsung en Apple bleven afgelopen kwartaal dominante smartphoneverkopers in België, Xiaomi belangrijkste uitdager
Met ruim de helft van het aantal in België verscheepte smartphones in april, mei en juni bleven Samsung en Apple de twee meest dominante spelers in ons land. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureaus Counterpoint en Canalys, die de redactie van HLN exclusief kon inkijken. De belangrijkste uitdager is het Chinese Xiaomi, na een astronomische groei.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vijf vluchters krijgen weinig vrijgeleide - topfavoriet Tim Merlier: "Ik hou enkel mezelf in de gaten"
Na de demonstratie van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit gisteren is het vandaag een eerste keer aan de sprinters in de Vuelta. Wint Tim Merlier na etappes in de Giro en de Tour ook in Spanje een rit? Op deze pagina volgt u elke ontwikkeling op de voet.
Lees verder

Chinese gevechtsvliegtuigen passeren weer middenlijn bij Taiwan
Weer zijn er Chinese schepen en gevechtsvliegtuigen de middenlijn in de straat van Taiwan gepasseerd. Volgens het Taiwanese ministerie van Defensie zijn zeventien luchtvaartuigen en vijf schepen de officieuze grens zaterdag overgestoken.
Lees verder

Ethiopische luchtvaartmaatschappij schorst slapende piloten
De luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines heeft twee piloten geschorst die naar het zich laat aanzien tijdens de vlucht van Khartoem (Soedan) naar Addis Abeba (Ethiopië) in slaap vielen en zo vergaten te landen. Ze werden pas wakker toen er een alarm van de automatische piloot afging om aan te geven dat die zichzelf uitschakelde.
Lees verder

"Russia is a terrorist state": Oekraïense Songfestivalsensatie Go_A speelt het politiek op Pukkelpop
De voorlaatste dag van Pukkelpop was amper uit z'n startblokken, of Go_A zorgde in de Marquee al voor het heetste feestje van de dag. Met dank ook aan de niet-aflatende liefde voor hun vaderland. "Slava Ukraini", klonk het na hun show. Duizenden hoofden knikten instemmend.
Lees verder

Opvallende beelden: omwonenden blussen brandje met gieters na harde crash in Rally van Ieper
Opvallende beelden van en na een stevige crash in de Rally van Ieper, de negende manche van het WRC-kampioenschap. Ex-winnaar Craig Been, die ook net de snelste tussentijd had laten optekenen, ging met zijn Ford Puma in een linkse bocht van de baan. Hij ging over kop en bleef op z'n dak liggen.
Lees verder

'Tien om te zien': Carrièreswitch voor Camille Dhont? "Willen jullie een ijsje?"
Camille Dhont (21) maakt zich klaar voor haar optreden bij 'Tien om te zien'. Maar eerst tijd voor wat afkoeling. Ze wou wel eens weten hoe goed de mensen de titels van haar nummers kennen. Samen met haar ijskar ging ze op pad en heel wat ijsliefhebbers gingen de uitdaging aan. "Hoe meer songs jullie kunnen opsommen, hoe meer bollen ijs", aldus Camille.
Lees verder

Rioolwater stroomt ongezuiverd de zee in aan Brits strand
Woensdag werd in East Sussex rioolwater geloosd in de zee. De stroom was uitgevallen bij een pompstation, het waterbedrijf onderzoekt de oorzaak van de storing. Verschillende stranden zijn gesloten.
Lees verder