Doorgaan naar hoofdcontent

KU Leuven: Cemper - Waarderend onderzoek theatergeschiedenis

Cemper - Waarderend onderzoek theatergeschiedenis
Muziek en podiumkunsten dragen bij tot de rijke cultuur die Vlaanderen en Brussel kenmerkt: zowel die van het verleden als die van het heden. CEMPER wil de sporen uit deze cultuur bewaren en doorgeven. Een toekomst geven. Dit doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat dit erfgoed waardevol is: het bepaalt het geheugen van muziek en podiumkunsten en draagt bij tot de artistieke en culturele diversiteit in de samenleving vandaag.
Lees verder

FARO - meerdere stage opties
FARO is het steunpunt voor de cultureel-erfgoedsector. We werken voor en met erfgoedwerkers uit archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedcellen, organisaties die zich toespitsen op immaterieel erfgoed, landelijke dienstverlenende organisaties en musea. Ook beleidsmakers, gemeentelijke cultuur- en erfgoeddiensten zijn belangrijke doelgroepen.
Lees verder

Delegations
Lees verder

WinAr - Meerdere stage opties
WinAr werd in 2008 opgericht als intergemeentelijke archeologische dienst. In 2015 werd ze omgevormd tot de IOED WinAr. De gemeenten Bekkevoort, Haacht, Holsbeek en Rotselaar sloten aan bij de IOED. WinAr is sinds 2015 officieel erkend als IOED. In 2020 sloten ook de gemeenten Tremelo en Keerbergen aan bij het samenwerkingsverband.
Lees verder

Erfgoedlab Antwerpen - Mapping van het erfgoed in de wijk Stuivenberg
Erfgoedlab Antwerpen verkent en stimuleert de dynamiek en diversiteit van het cultureel erfgoed in Antwerpen. Wie in de stad begaan is met erfgoed ondersteunen en verbinden we in inclusieve, participatieve projecten. Zo versterken we de aanwezige expertise en vergroten we het erfgoedbewustzijn.
Lees verder