Doorgaan naar hoofdcontent

KOERS KORT. Meeus breekt neus en sleutelbeen na val in Polen - Roglic hervat de trainingen na opgave in Tour

HLN
KOERS KORT. Meeus breekt neus en sleutelbeen na val in Polen - Roglic hervat de trainingen na opgave in Tour
Vijftien dagen voor de start van de Ronde van Spanje heeft titelverdediger Primoz Roglic (32) de trainingen hervat. De Sloveen van Jumbo-Visma kwam tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk ten val en stapte na veertien etappes uit de koers. Roglic zou aan de val twee gebroken ruggenwervels overgehouden hebben, maar dat werd nooit bevestigd door zijn team. Door middel van edelsteen- en thermotherapie werkte Roglic de voorbije weken in Slovenië aan z'n herstel. En nu zit-ie dus weer op de fiets in uitvalsbasis Monaco - de start van de Vuelta lijkt zo weer haalbaar. Roglic won de voorbije drie edities en kan met een vierde eindzege mederecordhouder worden.
Lees verder

Politieachtervolging van bijna 70 km eindigt met crash: auto met Franse nummerplaat botst tegen vangrail
Een bestuurder van een auto met Franse nummerplaat is donderdagavond tegen de vangrail terechtgekomen op de E17 in Waasmunster. Dat gebeurde na een achtervolging van bijna 70 km die begon aan de grensovergang in Meer.
Lees verder

Contrast met vorige zomer is groot: toen te veel water in Wallonië, nu kurkdroog
Na de zondvloed vorig jaar, is het nu kurkdroog in het zuiden van ons land. Een jaar geleden traden rivieren buiten hun oevers, water stroomde door de straten en 39 mensen kwamen om het leven. Deze zomer is het kurkdroog en de Ourthe staat op haar laagste peil. Ook de komende twee weken blijft het droog. Een aantal gemeenten in Wallonië nemen nu al extra droogtemaatregelen. Eén van die gemeenten: Pepinster.
Lees verder

Gaststad Songfestival waarschijnlijk pas in herfst bekend
De European Broadcasting Union (EBU) maakt waarschijnlijk pas in de herfst bekend welke Britse stad het Eurovisie Songfestival van 2023 zal huisvesten. Die verwachting spreekt de Britse omroep BBC donderdag uit.
Lees verder

EU zet Oekraïense oud-president Janoekovitsj op sanctielijst
De Europese Unie heeft de voormalige Oekraïense president Viktor Janoekovitsj op de sanctielijst gezet, samen met zijn zoon Oleksandr. De twee worden gestraft voor hun rol bij het ondermijnen van de staatsveiligheid, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne.
Lees verder

Van Bommel over Ekkelenkamp, die Antwerp boven Club verkiest: "Hij kent Marc en mij, dat was zeker een voordeel"
Jurgen Ekkelenkamp trekt dan toch niet naar Club Brugge. Antwerp kaapt de 22-jarige middenvelder nog weg voor de neus van blauw-zwart, dat al een princiepsakkoord had met Hertha Berlijn. Van een plottwist gesproken.
Lees verder

LIVE. Italiaanse bronnen: "Dries Mertens op weg naar Galatasaray" - Genk gaat voor Argentijns talent, komst Deense rechtsback bijna rond
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE. Italiaanse bronnen: "Dries Mertens op weg naar Galatasaray" - Genk gaat opnieuw voor Argentijns talent - Benson officieel naar Burnley
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Doofstomme jongeman gegrepen door trein aan overweg in Henegouwen
In Solre-sur-Sambre, een deelgemeente van Erquelinnes (provincie Henegouwen), is een voetganger gegrepen door een trein. Het slachtoffer is ter plaatse overleden, meldt spoornetbeheerder Infrabel.
Lees verder

BASKET KORT. Lions winnen eerste oefenmatch tegen Finland
In hun voorbereiding op de komende WK-kwalificatiematchen en het aansluitende EK werken de Belgian Lions een oefenstage af in Finland. Daar werd ook een eerste oefenpartij afgewerkt: 71-75 zege tegen het Thuisland.
Lees verder

Lufthansa en vakbond eens over meer loon grondpersoneel
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een akkoord bereikt met vakbond Ver.di over een loonsverhoging voor het grondpersoneel. Daarmee zijn verdere acties van de ongeveer 20.000 grondmedewerkers van de baan.
Lees verder

Vier politieagenten aangeklaagd voor dood Afro-Amerikaanse Breonna Taylor
De Amerikaanse procureur-generaal heeft donderdag aangekondigd dat vier politiemannen beschuldigd worden voor de dood van Breonna Taylor. De Afro-Amerikaanse vrouw werd in 2020 neergeschoten in haar appartement in Louisville. Taylor werd een icoon van de Black Lives Matter-beweging.
Lees verder

Ruimtevaartbedrijf Branson stelt commerciële vluchten opnieuw uit
Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic van miljardair Richard Branson heeft de aanvang van commerciële ruimtevluchten opnieuw uitgesteld. Virgin Galactic denkt die nu in het tweede kwartaal van volgend jaar te kunnen gaan uitvoeren, waar het bedrijf eerder verwachtte al in de eerste drie maanden van 2023 betalende klanten naar de ruimte te gaan vervoeren.
Lees verder

VS stellen test intercontinentale raket uit om spanning met China
De VS stellen een testlancering uit van een intercontinentale ballistische raket om te voorkomen dat de spanningen met China escaleren na het recente bezoek van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aan Taiwan. Dat meldt de Amerikaanse woordvoerder voor nationale veiligheid John Kirby. Het gaat om een routinetest met een raket van het type Air Force Minuteman III, die "deze week" zou plaatsvinden. Een nieuwe datum voor de test is nog niet bekend.
Lees verder

Acteur Kevin Spacey verliest rechtszaak om schadevergoeding aan 'House of Cards'-makers
De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft een rechtszaak verloren waarin hij probeerde onder een schadevergoeding aan de makers van de Netflix-serie 'House of Cards' uit te komen. De omstreden acteur kon volgens de rechter niet aantonen waarom de schadevergoeding "volkomen irrationeel" zou zijn, berichten Amerikaanse media.
Lees verder

"Russen nemen Oost-Oekraïense stad Charkiv onder vuur"
De Oost-Oekraïense stad Charkiv is donderdagavond het doelwit geworden van Russisch artillerievuur. Dat zegt burgemeester Ihor Terekhov op Telegram. Volgens hem zijn er minstens drie mensen gewond geraakt.
Lees verder

VS: Rusland moet voorstel over basketbalster Griner accepteren
De Verenigde Staten dringen er bij Rusland op aan een "serieus voorstel" te accepteren dat Washington al weken geleden heeft gedaan voor de terugkeer van de Amerikaanse basketbalster Brittney Griner. Dat zei de woordvoerder voor nationale veiligheid John Kirby donderdag.
Lees verder

Complotdenker Alex Jones veroordeeld tot schadevergoeding van ruim 4 miljoen dollar
De bekende extreemrechtse Amerikaanse complotdenker Alex Jones moet 4,1 miljoen dollar betalen aan de ouders van een jongetje dat omkwam bij de schietpartij in de basisschool van Sandy Hook in 2012. Dat heeft een Texaanse rechtbank beslist.
Lees verder

Zelensky woedend op Amnesty International: "Rapport praat Russische terreur goed"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft geen goed woord over voor het rapport dat Amnesty Internationaal gisteren publiceerde en waarin de mensenrechtenorganisatie stelt dat Oekraïense gevechtstactieken eigen burgers in gevaar brengen. "De verantwoordelijkheid wordt zo van de agressor naar het slachtoffer verschoven", zegt Zelensky in zijn dagelijkse toespraak.
Lees verder

Drie toeristen gewond door IJslandse vulkaanuitbarsting
Door de uitbarsting van een vulkaan op IJsland zijn woensdagavond drie toeristen gewond geraakt. Dat zegt een woordvoerder van de lokale autoriteiten tegen The New York Times. Hoewel het om lichte verwondingen gaat, zoals onder meer een gebroken enkel, willen de autoriteiten benadrukken dat een bezoek aan het vulkanisch actieve gebied niet zonder risico is.
Lees verder