Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 augustus 2022

Koen De Beir (51), muziekbrein achter ‘Take me Loooooove’, zet restaurant te koop: “Liever koken bij mensen thu...

HLN
Koen De Beir (51), muziekbrein achter 'Take me Loooooove', zet restaurant te koop: "Liever koken bij mensen thuis, maar eerst nog optreden op Tien om te Zien"
Koen De Beir, in de jaren negentig het muzikale brein achter de groep Good Shape, zet zijn restaurant Chez De Beir in Eeklo te koop. Hij had eerder al tien jaar de Champagnebar in Gent, maar wil in de toekomst alleen nog bij mensen aan huis koken. En weer wat meer muziek maken. Maandag mag hij met Good Shape alvast naar de opname van 'Tien om te Zien'.
Lees verder

LIVE. "Mertens kan in Turkije jaarlijks 4 miljoen euro per jaar opstrijken" - Chelsea haalt linksback Cucurella voor liefst 65 miljoen euro - Blijft Bezus bij AA Gent?
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Aantal Oekraïners dat speciale beschermingsstatus krijgt in België daalt
Het aantal mensen dat de oorlog in Oekraïne ontvlucht en een speciale tijdelijke beschermingsstatus krijgt, is vorige maand in België sterk gedaald. Volgens cijfers van Eurostat hebben in juni 4.325 mensen in België deze status gekregen, veel minder dan in de voorgaande maanden (26.495 in maart, 11.030 in april, 7.270 in mei).
Lees verder

Last van acne? Rijstmaskers zijn een hype op sociale media. 2 artsen reageren: "Rijst wordt al jaren gebruikt"
Tegen acne zijn honderden middeltjes op de markt, het een al duurder dan het ander, maar volgens getuigenissen op sociale media heb je alleen wat rijst en water nodig om van die vervelende puistjes af te komen. Werkt zo'n zelfgemaakt rijstmasker écht? Esthetisch arts Joren Brassine en dermatologe Griet Voet lichten toe.
Lees verder

Op sociale media lijkt simpel masker van gekookte rijst een wondermiddel tegen acne. 2 artsen reageren
Tegen acne zijn honderden middeltjes op de markt, het een al duurder dan het ander, maar volgens getuigenissen op sociale media heb je alleen wat rijst en water nodig om van die vervelende puistjes af te komen. Werkt zo'n zelfgemaakt rijstmasker écht? Esthetisch arts Joren Brassine en dermatologe Griet Voet lichten toe.
Lees verder

Europese Commissie: "Gasturbine voor Nord Stream 1 kan naar Rusland gaan, elke andere bewering is verkeerd"
De Europese Commissie ontkent ten stelligste dat EU-sancties verantwoordelijk zijn voor het feit dat Rusland de gasturbine voor de pijpleiding Nord Stream 1 niet kan invoeren. Die pijpleiding vervoert Russisch gas naar Europa en bevindt zich momenteel in Duitsland.
Lees verder

Huiszoeking in straat van drievoudige moord: één persoon meegenomen voor verhoor
In de zaak van de drievoudige moord in Kessel-Lo is een huiszoeking aan de gang in de Zavelstraat, de plaats waar de feiten in juni gebeurden. Het gaat om een woning in de buurt. Eén persoon werd meegenomen voor verhoor. "Het is nog te vroeg om te spreken van een doorbraak", reageert parketwoordvoerster Sarah Callewaert.
Lees verder

Action reageert nadat meisje (7) ziek wordt van ijsstick: "Geen sprake van giftige stoffen in buisjes"
Een meisje van 7 is begin deze week in het ziekenhuis beland nadat ze op een feestje de vloeistof van een ijsstaafje uit de Action had gedronken. Dat zijn plastic buisjes die je in je ijskast moet leggen om je drankje koel te houden. Winkelketen Action neemt naar eigen zeggen de zaak heel serieus en voert verder onderzoek uit naar de ijsstaafjes.
Lees verder

Poetin wil economische samenwerking met Turkije versterken
De Russische president Vladimir Poetin hoopt een overeenkomst te ondertekenen om de economische samenwerking met Turkije te versterken. Dat heeft hij vrijdag gezegd bij het verwelkomen van zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan in Sotsji, in het zuiden van Rusland.
Lees verder

Vlaamse fauna en flora verandert drastisch door droogte: "Bijna om de vijf minuten nieuwe zuiderse diersoort"
De samenstelling van de fauna en flora in Vlaanderen is drastisch aan het veranderen. De reden daarvoor is de aanhoudende droogte. Dat zegt Dominique Verbelen van Natuurpunt. "Vijf van de zes afgelopen jaren waren droge jaren. Dat heeft enorme gevolgen voor planten en dieren."
Lees verder

"Plots was ze eigendom van vreemden": hoe een Venezolaanse actrice de erfenis van Marilyn Monroe in handen kreeg
Het is deze week 60 jaar geleden dat ze overleed, maar nog steeds brengt Marilyn Monroe geld op. Opvallend, want bij haar dood in 1962 zou ze niet eens genoeg hebben gehad voor een degelijke begrafenis. "Ze heeft veel geld verdiend voor heel wat mannen, maar niet zoveel voor zichzelf", klinkt het. En ook na haar dood is het een vreemde die van haar profiteert. Het verhaal van een vrouw met 'sensationele benen', die Jack Nicholson de loef afstak en grof geld verdient aan een actrice die ze nooit heeft ontmoet. "Marilyn, die niet zonder reden paranoïde was, was plots haar eigendom."
Lees verder

WIELERTRANSFERS. Dylan Teuns vertrekt per direct bij Bahrain-Victorious, nieuwe ploeg nog onbekend
Het gonst natuurlijk al langer van de geruchten, maar vanaf 1 augustus mogen transfers in de koers ook officieel bekendgemaakt worden. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws in het peloton.
Lees verder

Twee dodelijke slachtoffers na blikseminslag Witte Huis
Twee personen zijn om het leven gekomen door een blikseminslag nabij het Witte Huis. Twee anderen raakten donderdagavond zwaargewond. Dat heeft de lokale politie vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

IN BEELD. 14 ijssmaken die eigenlijk niet thuishoren in de diepvries maar wél in de voorraadkast: van een bolletje ketchup tot sojasaus en mayonaise
Wie de klassieke ijssmaken zoals vanille, aardbei en chocolade beu gezien is: hoe klinkt ijs van Heinz ketchup, Kikkoman sojasaus of Kellogg's Coco Pops? The Ice Cream project verzamelt de allergekste smaken die je kan bedenken in bevroren versie. Of die naast origineel ook lekker zijn, moet je vooral zélf uit gaan testen.
Lees verder

Natuurbranden in Frankrijk hebben nu al recordoppervlakte verwoest
De natuur- en bosbranden in Frankrijk hebben sinds begin dit jaar al een totale oppervlakte van meer dan 47.000 hectare getroffen. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van het Europees Informatiesysteem voor Bosbranden (EFFIS). Het gaat nu al om een jaarrecord voor Frankrijk.
Lees verder

Hoeveel glazen gaan er nu écht uit één vat bier? Café-uitbaters getuigen: "Tappen moet volgens de regels van de kunst en bij elk glas gaat bier verloren"
Een cafébaas haalt 168 pintjes uit een vat van 50 liter, maar als de fiscus de tapkraan openzet, zijn er dat plots 192. Een verschil van 24 of een volledige bak bier die volgens de cafébazen niet wordt verkocht, maar in de pompbak verdwijnt. Waar gaat bier verloren bij een getapte pint van 25 centiliter? Wij trokken op onderzoek.
Lees verder

LIVE. Komt er ook beweging in dossier-Lang? Aanvaller start vanavond na overleg met Hoefkens op de bank
• Derde speeldag • Jan Breydelstadion • Aftrap: 20u45 • Club heeft wat goed te maken na het debacle in Eupen
Lees verder

"Even alle hens aan dek": VTM Nieuws kampte vrijdagmiddag met technische problemen
Deze middag ging het even fout bij het 'VTM Nieuws'. In de loop van de ochtend dook een probleem op met de verbinding tussen de vestigingen in Antwerpen en Vilvoorde, waardoor de studio niet optimaal gebruikt kon worden.
Lees verder

Handlangers dader van aanslagen in Trèbes en Carcassonne mogelijk voor assisen
Het Franse antiterrorisme parket heeft vrijdag de doorverwijzing gevraagd naar het hof van assisen van een vrouw en zes mannen die verdacht worden van de aanslagen in Trèbes en Carcassonne in 2018. Dat heeft persbureau AFP vrijdag vernomen.
Lees verder

West-Vlaamse boeren lijden zware verliezen door dramatische droogte: "Sector is heel zwaar getroffen"
De droogte en bijgevolg lage grondwaterstanden en debieten zorgen in West-Vlaanderen voor grote verliezen in de landbouwsector. Dat zegt het Algemeen Boerensyndicaat naar aanleiding van het meest recente toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Daaruit blijkt dat er in de provincie historisch lage debieten zijn gemeten.
Lees verder