Doorgaan naar hoofdcontent

Klucht op het EK kajak in München: Duitsers verwijzen Belgische K2 naar halve finale ... na een toss

Klucht op het EK kajak in München: Duitsers verwijzen Belgische K2 naar halve finale ... na een toss

Algemene verontwaardiging en chaos in het Belgische kajakkamp. Meteen na de finish van de vrouwen K2 Peters - Broekx worden de Belgen als overwinnaars aangeduid met een voorsprong van één duizendste seconde op de Duitse vice-wereldkampioenen Paszek-Hake. Tien minuten later worden de Belgen plots naar de tweede plaats verwezen met een achterstand van acht duizendsten op de Germanen. Uiteindelijk bleken beide teams exact dezelfde tijd te krijgen, want er is op de foto geen millimeter verschil te zien tussen beide teams. De oplossing? Een toss.

Lees verder

Nafi Thiam is fier op haar tweede Europese titel: "Ik blijf winnen en het is nog niet voorbij"

Ze had een moeilijke tweede dag, maar Nafi Thiam is toch maar weer Europees kampioen zevenkamp. "De vorm was er maar mijn lichaam was niet gerecupereerd. Toch ben ik heel fier."

Lees verder

Krijgt Jens Schuermans op het EK mountainbike zondvloed over zich heen? "Er wordt een massa water voorspeld"

Schuilt er een medaillewinnaar in Jens Schuermans, die samen met Pierre De Froidmont en Daan Soete de Belgische kleuren op het EK mountainbike verdedigt? Vrijdag weten we het, maar de tegenstand van regenweer, Pidcock en een handvol Zwitsers en Fransen is bikkelhard.

Lees verder

Thomas Carmoy is tevreden met vijfde plek in hoogspringfinale: "En ik kom terug voor meer"

Thomas Carmoy is donderdag als vijfde geëindigd in de hoogspringfinale op het EK atletiek in München. De 22-jarige Carolo rondde de kaap van 2m23 in twee pogingen. Op 2m27 faalde hij drie keer. Zijn persoonlijk record is 2m28. De Europese titel ging naar de Italiaanse olympisch kampioen Gianmarco Tamberi, die als enige over 2m30 raakte.

Lees verder

Geen Coca-Cola meer voor Messi en Neymar: PSG legt zijn sterren strengere regels op

Cristiano Ronaldo zal het graag horen. Lionel Messi, Neymar, Mbappé en co. mogen voortaan geen Coca-Cola en Ice Tea meer drinken op de club. Het is een nieuwe regel die PSG zijn spelers oplegt om meer discipline en professionalisme te installeren in de Parijse sterrenploeg. Sinds de komst van trainer Christophe Galtier en sportdirecteur Luis Campos gaat het er minder losjes aan toe.

Lees verder

Adnan Januzaj kan naar MLS en Saoedi-Arabië, maar wacht nog op Europa

Adnan Januzaj (27) heeft nog altijd geen club voor komend seizoen. Wel heeft de Rode Duivel aanbiedingen zat. Wordt het een sportieve uitdaging of slaat hij vooral een financiële slag?

Lees verder

"Manchester United haalt portefeuille boven na dramatische start: 70 miljoen euro voor Casemiro"

Volgens verschillende Britse media staat Manchester United dicht bij het aantrekken van de defensieve middenvelder van Real Madrid, Casemiro. Het zou liefst 70 miljoen euro (60 miljoen pond) neertellen en de 30-jarige Braziliaan een riant contract bieden van liefst vier jaar met optie op een extra jaar. United is met een 0 op 6 gestart in de Premier League en reageert op de transfermarkt.

Lees verder

Beerschot heeft verregaande interesse in huidig topschutter Conference League

In de zoektocht naar een nieuwe spits heeft Beerschot zijn oog laten vallen op Albion Rrahmani. De 21-jarige Kosovaar scoorde dit seizoen voor zijn club KF Ballkani al zeven keer in de voorrondes van de Conference League en is momenteel de topschutter in die competitie.

Lees verder

Olympisch vicekampioen mountainbiken Flückiger mist EK na positieve dopingtest

Mathias Flückiger heeft positief getest op de anabole stof Zeranol. De zilveren medaillewinnaar van de Spelen in Tokio is voorlopig geschorst en mist bijgevolg het EK in het Duitse München. Dat meldde Swiss Cycling donderdag.

Lees verder

Hoogdag voor Belgische sprinters: Falcons én Rockets naar EK-finale 4x100m

De Belgian Falcons hebben zich op het EK in München met een nieuw Belgisch record (38"73) geplaatst voor de finale van de 4x100m. Het viertal bestond uit Robin Vanderbemden, Ward Merckx, Simon Verherstraeten en Kobe Vleminckx.

Lees verder

Beveren huurt Joachim Van Damme voor één jaar van Standard

Joachim Van Damme heeft een nieuwe club. De 31-jarige middenvelder wordt het komende seizoen door Standard uitgeleend aan SK Beveren in de Challenger Pro League.

Lees verder

Alexander Corryn voelt zich goed in Beveren: "Al helemaal thuis op de Freethiel"

Zaterdagmiddag mogen de Beverse voetbalfans zich opmaken voor het eerste competitieduel op de Freethiel waar de ploeg voor het eerst in 12 jaar terug op wedstrijdblad staat als SK Beveren. Met de komst van Virton rekent de aanhang alvast op drie punten. Ook nieuwkomer Alexander Corryn beseft dat. "Beveren moet elke week voor de zege gaan. We moeten daar niet flauw over doen", klinkt het.

Lees verder

Tafeltennisser Cédric Nuytinck ondergaat wet van de sterkte tegen Fransman Alexis Lebrun

Cédric Nuytinck (WTT 89) heeft in de 16de finales op de Europese kampioenschappen tafeltennis in het Duitse München de wet van de sterkste moeten ondergaan tegen de Fransman Alexis Lebrun (WTT 30). Setstanden waren 11-4, 11-8, 11-7 en 11-4.

Lees verder

Eerste worp van speerwerper Timothy Herman nét goed voor finaleplaats

Timothy Herman heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van het speerwerpen op het Europees kampioenschap atletiek in het Duitse München.

Lees verder

LIVE. Beerschot mikt tegen Luikse beloften op zes op zes

Beerschot is met een zege aan de competitie begonnen en de Kielse Ratten willen maar wat graag hun perfect rapport behouden. Vrijdagavond spelen ze op bezoek bij SL 16 FC, de beloften van Standard. Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 20u!

Lees verder

VIDEO: WK-leider Rovanperä crasht met dubbele koprol in rally van Ieper

Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally1) heeft in de tweede klassementsrit van de Ypres Rally moeten opgeven. De 21-jarige Fin ging in de fout, waarna zijn wagen enkele keren over de kop ging. Na twee ritten leidt Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1). Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) maakte een foutje in de eerste rit en is derde op 7.8 van leider Evans.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Antwerp mag de groepsfase voor een volle Bosuil niet meer laten schieten"

Met de complimenten van de piloot stapten Mark van Bommel en zijn manschappen vrijdagochtend het vliegtuig van Turkish Airlines op richting Luik. Antwerp nam dan ook een gunstig 1-1-gelijkspel mee uit Istanboel, na een "volwassen maar geen denderende partij", aldus onze huisanalist Patrick Goots.

Lees verder

Belgian Cheetahs met tweede tijd naar EK-finale: "We geloven in medaille"

De Belgian Cheetahs hebben zich met een tweede plaats achter Groot-Brittannië in een tijd van 3'25"44 geplaatst voor de finale van de 4x400m op het EK atletiek in München. Daarmee zetten ze de kroon op het werk van een schitterende ochtend voor de Belgische estafetteteams. Alle vier wisten ze zich te plaatsen voor hun finales. De Cheetahs tonen zich ambitieus, al beseffen ze dat ze de perfecte finale zullen moeten lopen om kans te maken op een medaille.

Lees verder

Opvallend dominant: alle Belgische, Britse, Duitse en Nederlandse aflossingsploegen bereiken finales

België, Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland zijn de enige landen waarvan alle aflossingsploegen (4x100 m mannen en vrouwen, en 4x400 m mannen en vrouwen) zich vrijdag geplaatst hebben voor de finales op het EK atletiek in het Duitse München.

Lees verder

KRC Genk Ladies rekent op snelle voeten van Futsal Red Flame Chiara Wielockx (ex-KV Mechelen)

Na winst in de opener tegen Woluwe staat Genk Ladies vrijdagavond tegen AA Gent voor de eerste thuiswedstrijd. KRC rekent daarin op haar nieuwe aanvalster Chiara Wielockx, die in oktober met de Futsal Red Flames om EK-kwalificatie strijdt.

Lees verder

Kan Primoz Roglic vandaag al "verschilmaker" zijn? "Mentaal is hij klaar"

Waar staat Primoz Roglic (32) bij de start van de Vuelta? Niemand die het precies weet, maar ga er toch maar vanuit dat hij klaar is: "Het is duidelijk dat we honderd procent met Primoz voor de eindzege gaan", verzekert Jumbo-Visma.

Lees verder

Jumbo-Visma maakt bij start van de Vuelta komst van Van Baarle en Kelderman officieel: "Oranje kwaliteitsimpuls"

Met Dylan van Baarle (30) en Wilco Kelderman (31) heeft Team Jumbo-Visma voor de komende drie jaar twee versterkingen uit eigen land binnen weten te halen. Dat maakte de Nederlandse formatie vrijdag wereldkundig op de openingsdag van de Vuelta a España in Utrecht. De landgenoten staan beiden aan de start van de Spaanse ronde, respectievelijk voor INEOS Grenadiers en BORA - hansgrohe.

Lees verder

Thomas De Gendt: "Topdagen worden zeldzamer"

Thomas De Gendt (35) begint vrijdag aan zijn 23e grote ronde, zijn achtste Vuelta. In de Ronde van Spanje won hij in 2017 een etappe, in 2018 pakte hij de bergtrui. Nu wil hij zich opnieuw in het offensief tonen. "En hopelijk een ritje meegraaien", klinkt het.

Lees verder

LIVE VUELTA. Volg de aanloop naar de ploegentijdrit hier op de voet!

In het Nederlandse Utrecht gaat vrijdagavond de 77ste editie van de Ronde van Spanje van start. Met een ploegentijdrit, wat toch alweer geleden is van 2019. Het parcours in de Nederlandse stad is uiteraard biljartvlak en op enkele gevaarlijke bochten na vooral spek naar de bek van de grote motoren. Volg het hier LIVE!

Lees verder

Nu of nooit: de 'onmogelijke' uitdaging van rijzende ster Femke Bol, vanavond deel twee van drie

"Ik weet dat het moeilijk is . Maar af en toe moet je in het leven een risico nemen om het onmogelijke te presteren." Niet één, niet twee maar drie keer goud in een van de slopendste afstanden op de atletiek: wonder woman Femke Bol heeft al eentje in the pocket, vanavond en zaterdag moeten deel twee en drie volgen.

Lees verder

Jamal Ben Saddik als blikvanger op groot kickboksevent in Duitsland: "Dan is er voor eens en voor altijd geen gezeur meer"

Voor het eerst sinds Glory80 in Hasselt dat werd verstoord door rellen op de tribunes, wordt komend weekend door de kickboksorganisatie weer een groot evenement georganiseerd. Dat gebeurt in sporthal Castello in het Duitse Düsseldorf. Jamal Ben Saddik is de blikvanger. De Antwerpenaar neemt het op tegen oude vijand Benjamin Adegbuyi.

Lees verder

Storm (KV Mechelen) twijfelachtig voor Westerlo, Ngoy nog niet fit

KV Mechelen moet het zondag tegen Westerlo mogelijk zonder Nikola Storm stellen. De flankaanvaller is twijfelachtig voor het duel van de vijfde speeldag. Trainer Danny Buijs zal dus moeten puzzelen, want niet zomaar al zijn spelers kunnen al negentig minuten aan en de Nederlander wil geen risico's nemen.

Lees verder

Ronde van Spanje krijgt Antwerps kantje: peloton passeert door Baarle-Hertog en Essen

De Ronde van Spanje ofwel Vuelta, gaat vanavond van start in de Nederlandse gemeente Utrecht maar het peloton steekt dit weekend ook even de grens over. In deze Antwerpse gemeenten kunt u de renners zien passeren.

Lees verder

Brit Dan Bigham breekt werelduurrecord van Victor Campenaerts

Dan Bigham (30) van INEOS Grenadiers heeft vrijdag het werelduurrecord van Victor Campenaerts gebroken in het Zwitserse Grenchen. De Brit legde een afstand van 55,548 kilometer af op een uur tijd en geraakte daarmee ongeveer een halve kilometer verder dan de Antwerpenaar in het Mexicaanse Aguascalientes in 2019.

Lees verder

Antwerp-CEO Sven Jaecques: "We willen geen sterkhouders meer laten gaan"

So far, so good. En toch heeft Antwerp na de knappe 1-1 tegen Basaksehir nog niks in handen, waarschuwt CEO Sven Jaecques. Een gesprek over de nieuwe wind, de transferperiode en de Conference League.

Lees verder

Danny Buijs (KV Mechelen): "Westerlo heeft al indruk op me gemaakt"

Malinwa ontvangt zondag in eigen huis de Kempense buren uit Westerlo. De promovendus heeft zijn start niet gemist dus is er volgens KV-trainer Danny Buijs geen reden tot onderschatting.

Lees verder

Antwerp-familie verliest trouwe medewerker Paul Talboom (78)

Droevig nieuws uit Deurne-Noord. Voetbalclub Antwerp FC vernam woensdag het overlijden van Paul Talboom (78), een jarenlange medewerker van de club.

Lees verder

Nieuwe Turkse middenvelder voor Westerlo?

Westerlo voegt straks mogelijk nog een nieuwe Turkse middenvelder aan zijn selectie toe. De club bestudeert de piste van Muhammed Gümüskaya, een 21-jarig linksvoetige centrale middenvelder van Fenerbahçe.

Lees verder

Jasper Philipsen klopt Sasha Weemaes in de sprint, Magnus Sheffield blijft leider in Denemarken

Jasper Philipsen heeft in de Ronde van Denemarken de voorlaatste etappe op zijn naam geschreven. Onze landgenoot haalde het in de sprint van Sasha Weemaes. Magnus Sheffield blijft, met nog een rit te gaan, aan de leiding in Denemarken.

Lees verder

Wie is Dan Bigham, de 30-jarige ingenieur die het werelduurrecord van Victor Campenaerts verpulverde?

Dan Bigham is de nieuwe werelduurrecordhouder. De 30-jarige Brit verpulverde het vorige record van Victor Campenaerts, maar was tot voor kort bij het grote publiek nog onbekend. Wie is de nieuwe werelduurrecordhouder nu juist?

Lees verder

Dimitri Van den Bergh kent geen moeite met Australiër en gaat vlot naar kwartfinales in New South Wales

Met een 6-3 overwinning tegen de Australiër Raymond O'Donnell heeft Dimitri Van den Bergh (PDC-9) zich in het Australische Wollongong vlot geplaatst voor de kwartfinales van het New South Wales Darts Masters (70.000 euro).

Lees verder

Kajakkers Artuur Peters en Bram Sikkens plaatsen zich in K2 500 meter voor A-finale

Artuur Peters en Bram Sikkens hebben zich op het EK kajak in het Duitse München geplaatst voor de A-finale van K2 500 meter. Onze landgenoten kajakten naar de derde tijd en mogen dus zondag meedoen in de A-finale.

Lees verder

Noor Soren Waerenskjold pakt eerste rit in Ronde van de Toekomst, Thibau Nys knap vierde

Soren Waerenskjold heeft de eerste rit in de Ronde van de Toekomst op zijn naam geschreven. De jonge Noor verraste het peloton, waar Thibau Nys knap vierde werd en de jongerentrui mag aantrekken.

Lees verder

Wat een ontknoping! Zussen Nele en Tinne Gilis treffen elkaar zaterdag in finale EK Squash

Nele en Tinne Gilis, respectievelijk eerste en tweede reekshoofd, hebben zich op het Europees kampioenschap squash in het Duitse Hamburg beiden geplaatst voor de finale van het toernooi. Zaterdag strijden de twee zussen uit Mol om de eindwinst op het EK, waarvan de edities in 2020 en 2021 niet konden doorgaan vanwege de coronapandemie.

Lees verder

Victor Campenaerts is niet langer werelduurrecordhouder: "Dikke chapeau, maar ik had liever Ganna als opvolger gezien"

De 30-jarige ingenieur Daniel Bigham heeft Victor Campenaerts onttroond als houder van het werelduurrecord. De Engelsman trapte op de piste van het Zwitserse Grenchen in één uur tijd 55,548 meter bij elkaar, ruim vierhonderd meter meer dan onze landgenoot meer dan drie jaar geleden in het Mexicaanse Aguascalientes.

Lees verder

Club Brugge onderhandelt met Hertha Berlijn over Rode Duivel Dedryck Boyata

Club Brugge zocht nog dringend defensieve versterking en kwam uit bij een Rode Duivel. Het onderhandelt met Hertha Berlijn over Dedryck Boyata (31).

Lees verder

ONS OORDEEL. Verlinden blinkt uit, Sebaoui en Alhassan vallen sterk in

Beerschot heeft met punten gemorst in Luik. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

Geen EK-medaille voor Julien Watrin: landgenoot kraakt in het slot en wordt zesde op de 400m

Julien Watrin is er niet in geslaagd om ons land nog een extra medaille te bezorgen op het EK Atletiek. Onze landgenoot begon zwak aan zijn 400m-finale, leek vervolgens na een sterke inhaalrace op weg om het brons te pakken, om finaal te kraken en als zesde over de finish te lopen. Geen medaille dus voor de 30-jarige atleet.

Lees verder

REACTIES. Leo Séydoux: "Die speler van Standard raakt mij en niet omgekeerd"

Een hinkende Leo Séydoux kwam als enige speler van Beerschot tot in de mixed zone. De huurling van Westerlo scoorde zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club, maar gaf tien minuten voor tijd ook een penalty weg. Al vond hij het zelf absoluut geen penalty.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp naar Kosovo voor kwalificaties FIBA Europe Cup

Telenet Giants Antwerp trekt eind september naar Kosovo voor het kwalificatietornooi van de FIBA Europe Cup. De Giants kregen een beschermde status en zijn zo rechtstreeks geplaatst voor de halve finale.

Lees verder

Alexander Corryn en Beveren ontvangen Virton: "Al helemaal thuis op de Freethiel"

Zaterdagmiddag mogen de Beverse voetbalfans zich opmaken voor het eerste competitieduel op de Freethiel waar de ploeg voor het eerst in 12 jaar terug op wedstrijdblad staat als SK Beveren. Met de komst van Virton rekent de aanhang alvast op drie punten. Ook nieuwkomer Alexander Corryn beseft dat. "Beveren moet elke week voor de zege gaan. We moeten daar niet flauw over doen", klinkt het.

Lees verder

Waarom het niet opnieuw fout zal lopen bij Lierse tegen beloftenteam: "We beseffen dat er een stevige reactie moet komen"

Eén week na de optater bij Jong Genk krijgt Lierse met Club NXT een tweede belofteteam voorgeschoteld. Volharden de Pallieters in de boosheid of werden er dan toch lessen getrokken uit het debacle van vorige week in Limburg? Het antwoord volgt zondagavond op het Lisp.

Lees verder

Het jaar van de doorbraak voor Jannes Van Hecke bij KV Mechelen? "Ik wil zo vaak mogelijk in de basis staan"

Wordt dit het jaar van Jannes Van Hecke (20) bij Malinwa? De jonge Oost-Vlaming zat vorig seizoen geduldig in de wachtkamer, maar hoopt na enkele veelbelovende prestaties nu echt vertrokken te zijn. "Ik maak mijn truitje graag nat voor de supporters."

Lees verder

Dansen met de bal, scoren op commando: hoe Dorgeles NeneWestelse voetbalharten wil veroveren

Ruim vijftien jaar na Jaja (Coelho) heeft Westerlo nu ook Nene. Spitsen met een verschillend profiel, een aparte naam, maar ook met eenzelfde kwaliteit: scoren. Kan de 19-jarige Malinees in de voetsporen van zijn 'antoniem' treden? Als het aan de spits ligt, mogen we er bevestigend op antwoorden: Ja(ja), Nene is gekomen om te schitteren.

Lees verder

Remco Evenepoel kan leven met derde plaats in ploegentijdrit: "Ik ben tevreden, jullie niet?

Een derde plaats op veertien seconden van Jumbo - Visma. Remco Evenepoel en zijn ploegmakkers waren voor niks minder dan de ritzege naar Utrecht afgezakt, maar achteraf zagen we alleen lachende gezichten aan de teambus van Quick.Step - Alpha Vinyl. Niet in het minst bij de kopman zelf. De schade beperkt op Roglic, tijd gepakt op een dozijn concurrenten, geen rode trui te verdedigen en de hele ploeg op sleeptouw genomen. Missie Vuelta is prima gestart.

Lees verder

Wout van Aert begint zondag in Hamburg aan WK-voorbereiding: "De grote doelen liggen later"

Drie weken na het eind van de voor hem en zijn ploegmaats succesvol verlopen Tour keert Wout van Aert terug in de competitie. Zondag staat hij in het Duitse Hamburg aan de start van de Bemer Cyclassic, een van de slechts vier wedstrijden die Van Aert rijdt in de aanloop naar het WK in Wollongong. Ploegleider Marc Reef geeft een stand van zaken.

Lees verder

Analisten wikken en wegen kansen van Evenepoel in Vuelta: "Als Remco top vijf rijdt, is dat al  formidabel"

Een ploegentijdrit met drie klasbakken bij de start van de Vuelta: José De Cauwer (71) doet de langste beurten, Dirk De Wolf (61) rijdt op ervaring, Marc Sergeant (63) bewaakt het evenwicht. Drie wielerwijzen aan één tafel, met ook maar één echt onderwerp: de Vuelta van Remco Evenepoel en hoe die zal verlopen. "Als hij goed is, zet hij de gas open. Dat zit in zijn genen."

Lees verder

De aflossing is verzekerd, maar wat zijn de kansen van de Belgische estafetteploegen in de finale?

Sire, onze Belgen hebben opnieuw met succes het stokje doorgegeven. Meer zelfs, naast de verwachte Belgian Tornados en Cheetahs hebben ook de kersverse Falcons en Rockets zich geplaatst voor de finales. Staan er over twee jaar vier aflossingsteams op de Spelen in Parijs? "Bij de Belgen is het geheel beter dan het individu", verklaart coach Jacques Borlée het succes.

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Elon Musk die Manchester United zou kopen? Een flauwe grap"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij elk weekend de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen.

Lees verder