Doorgaan naar hoofdcontent

Kleedkamers van vier sportcentra in Kortrijk tijdelijk dicht door te groot risico op levensbedreigende legionellabesm...

HLN
Kleedkamers van vier sportcentra in Kortrijk tijdelijk dicht door te groot risico op levensbedreigende legionellabesmetting
Kleedkamers van sportcentra Lange Munte en Mimosa in Kortrijk, Weimeersen in Rollegem en Olympiadeplein in Marke zijn sinds eind vorige week preventief dicht. Uit resultaten van staalnames blijkt dat de concentratie van de bacterie legionella te hoog is in de watersystemen van de vier sportcentra. Douchen mag er tijdelijk niet. Want als legionella zich in je longen nestelt, kan dat mogelijk een levensbedreigende longontsteking veroorzaken.
Lees verder

Dit is de top tien van populairste bedrijfswagens (en ze zijn bijna allemaal elektrisch)
De elektrische wagen is definitief doorgebroken bij bedrijven. In de top tien van meest bestelde bedrijfsauto's staat er nog maar één benzinewagen. Dat blijkt uit cijfers van leasingmaatschappij Arval. Maar om welke auto op benzine gaat het? En waarom kiezen we voor elektrisch?
Lees verder

22 jaar (!) na diefstal vindt Cindy inhoud van portefeuille terug: "Het bonnetje van de juwelier kan ik misschien nog gebruiken!"
Het klinkt te onwaarschijnlijk om waar te zijn, maar 22 jaar nadat de portefeuille van Cindy Meijen uit Beringen werd gestolen, werd de inhoud teruggevonden aan de oever van de Demer in Diest. "Sommige kaarten zou ik nog gewoon kunnen gebruiken. Dat zegt helaas ook wel iets over de vervuilende aard van plastic", stelt de vrouw vast.
Lees verder

Neushoorn blijft bedreigd ondanks afname stroperij om hoorns
De stroperij van neushoorns om hun hoorns vertoont sinds 2018 een dalende trend en de illegale handel in de hoorns staat op zijn laagste punt in tien jaar tijd. Stroperij vormt echter nog altijd een "acute bedreiging voor het voortbestaan van de iconische dieren", schrijft de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) in een rapport.
Lees verder

38 kilometer zwemmen, 1.800 kilometer fietsen en 422 kilometer lopen: Kenneth (39) uit Gentbrugge verbreekt wereldrecord ultratriatlon
182 uur, 43 minuten en 43 seconden: dat is de straffe tijd die Kenneth Vanthuyne (39) heeft neergezet in Zwitserland. De fervente sportieveling uit Gentbrugge mag zich wereldkampioen ultratriatlon noemen. "Gelukkig heb ik een bureaujob, want mijn spieren moeten nu écht wel uitrusten", zegt hij.
Lees verder

38 kilometer zwemmen, 1.800 kilometer fietsen en 422 kilometer lopen: Kenneth (39) uit Gentbrugge verbreekt wereldrecord ultratriathlon
182 uur, 43 minuten en 43 seconden: dat is de straffe tijd die Kenneth Vanthuyne (39) heeft neergezet in Zwitserland. De fervente sportieveling uit Gentbrugge mag zich wereldkampioen ultratriathlon heten. "Gelukkig heb ik een bureaujob, want mijn spieren moeten nu écht wel uitrusten", zegt hij.
Lees verder

Gasprijs stijgt naar recordpeil: bijna + 1.000% op één jaar tijd
Vandaag stijgen de gasprijzen op de groothandelsbeurzen andermaal richting ongekende hoogtes. Energiebedrijven en leveranciers betalen op de toonaangevende Amsterdamse beurs TTF voor een megawattuur aardgas 285 euro. Een jaar geleden bedroeg die groothandelsprijs nog ruim 26 euro.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Five Days at Memorial': wanneer een orkaan ook het plaatselijke ziekenhuis treft
"Een medisch drama waaraan werkelijk iedereen briljant acteert", oordeelde The Guardian na het bekijken van 'Five Days at Memorial'. Deze nieuwe vijfdelige reeks op Apple TV+ is niet alleen gebaseerd op ware feiten, ze kan ook rekenen op een uitmuntende cast.
Lees verder

Na hobbelig parcours is Demi Lovato op haar 30ste eindelijk weer gelukkig: "Ik heb geleerd om mijn duistere kant te accepteren"
Een publieke break-up, een eetstoornis én een zware drugs- en alcoholverslaving. Demi Lovato, die op zaterdag haar dertigste verjaardag vierde, kreeg het al hard te verduren. "Het is een mirakel dat ik hier nog zit", geeft de zangeres eerlijk toe. Drie jaar na haar zware overdosis in 2018 is Lovato er echter in geslaagd om weer recht te krabbelen. Een nieuwe liefde en een nieuw album moeten Demi nu helpen om het verleden achter haar te laten. "Iedereen heeft zijn eigen issues. Maar als je je problemen kan aanpakken en jezelf weer bij elkaar kan rapen? Dat is pas echt groeien."
Lees verder

Pech voor Noa Lang: aanvaller staat vier à zes weken aan de kant met enkelblessure
Enorme tegenvaller voor Noa Lang - de Nederlander staat vier à zes weken aan de kant met een enkelletsel. Een bummer voor zijn transferplannen, de start van de Champions League en de interlandperiode met Oranje.
Lees verder

Belgische tiener die solo de wereld rond vliegt, veilig geland in België
De Belgisch-Britse Mack Rutherford, amper 17, is deze namiddag geland op het vliegveld in Wevelgem. De tiener is bezig aan een rondvlucht om de jongste piloot ooit te worden die solo de wereld rond vliegt. En dat nadat zijn zus Zara (19) in januari al de jongste vrouwelijke pilote ooit was die hetzelfde realiseerde.
Lees verder

Autokeurder in station Alken krijgt klappen van klant nadat wagen wordt afgekeurd
Een autokeurder in het keuringsstation van Alken is maandagmiddag rond 12 uur het slachtoffer geworden van fysieke agressie. Een man uit Hasselt deelde rake klappen uit nadat de wagen werd afgekeurd voor verkoop. Vorige week had dezelfde persoon ook al tumult veroorzaakt.
Lees verder

Dieven stelen BMW van oprit door sleutel op afstand elektronisch te 'kopiëren': experts leggen uit hoe je je best beschermt tegen autohacking
In Leuven werd een BMW vanop een oprit gestolen door iemand die de sleutel elektronisch kon kopiëren, dankzij het systeem van 'keyless entry'. Is het zo makkelijk om een (elektrische) auto te hakken? Technologie-experts Kenneth Dée en Lennert Wouters bespreken de belangrijkste hackingtrends bij wagens en leggen uit hoe je je auto uit de klauwen van hackers houdt. "Of je nu met een elektrische of brandstofwagen rijdt, elke auto loopt in principe gevaar om gehackt en gestolen te worden."
Lees verder

"Minions 2"-film kent andere afloop in China
De animatiefilm 'Minions: Hoe Gru superschurk werd', ook bekend als 'Minions 2', heeft in China een alternatief einde gekregen. In tegenstelling tot in de gewone film trekt de arm der wet in de Chinese versie wel aan het langste eind.
Lees verder

Spanje roept alle bosbrandgebieden officieel uit tot rampgebied
De Spaanse regering heeft alle gebieden die deze zomer zijn getroffen door bosbranden, erkend als rampgebied. Daardoor komt meer geld vrij voor de hulpverlening aan en compensatie van gedupeerden. Premier Pedro Sánchez verkondigde dat bij zijn bezoek aan een getroffen gebied bij Bejís, in de regio Valencia.
Lees verder

Naast wolf en jakhals kunnen ook deze dieren volgen in Limburg: "Verschiet niet van zeearend in de Maasvallei"
Aan de wolvenpopulatie in Limburg geraken we stilaan gewoon en de komst van de goudjakhals blijkt intussen realistisch. Maar aan hoeveel extra wilde diersoorten mag Limburg zich de komende jaren verwachten, en waarom hoort de bruine beer daar zeker niét bij? Jan Loos van Welkom Wolf neemt het wildbestand onder de loep.
Lees verder

Musk: "Tesla-systeem voor zelfrijdende auto wordt kwart duurder"
Het systeem voor elektrisch rijden van de elektrische-automaker Tesla wordt wederom duurder. Het gaat Amerikanen 15.000 dollar kosten, heeft Tesla-topman Elon Musk getwitterd, en dat is een kwart meer dan de oorspronkelijke prijs van het systeem. Het is de tweede keer dit jaar dat Musk aankondigt dat de prijs van de software omhoog gaat.
Lees verder

Olie-uitvoer uit Kazachstan moeilijker door beschadiging terminal
Twee van de drie aanlegplaatsen van de olieterminal van het Kaspisch Pijpleidingenconsortium (CPC) in de Zwarte Zee zijn onbeschikbaar als gevolg van een beschadiging. Dat meldt het bedrijf.
Lees verder

Europarlementsleden pleiten voor visumbeperkingen voor betrokkenheid bij oorlog of regime
Een vijftigtal Europarlementsleden pleiten in een brief aan EU-Hoge Vertegenwoordiger Josep Borrell voor de uitbreiding van persoonlijke sancties tot alle Russen die betrokken zijn bij de oorlog in Oekraïne en het Poetin-regime daarbij actief ondersteunen. Zo melden de Open Vld'ers Hilde Vautmans en Guy Verhofstadt, die samen met hun N-VA-collega's Geert Bourgeois, Assita Kanko en Johan Van Overtveldt, tot de ondertekenaars behoren.
Lees verder

Mathieu van der Poel start woensdag in Overijse zijn WK-aanloop
Drie dagen na het wederoptreden van Wout van Aert in Hamburg, zal ook Mathieu van der Poel weer een rugnummer opspelden. De Nederlandse kopman van Deceuninck - Alpecin staat woensdag in Overijse aan de start van de Druivenkoers. Het begin van zijn WK-voorbereiding.
Lees verder