Doorgaan naar hoofdcontent

Kan je voor het geluk geboren zijn? En kan je een optimist worden? 3 experten lichten toe

HLN
Kan je voor het geluk geboren zijn? En kan je een optimist worden? 3 experten lichten toe
Er zijn zo van die mensen die elke dag goedgemutst lijken. Ook wanneer het hen even tegenzit. Zijn die superhelden zo geboren, of is geluk toch iets dat je zelf in de hand hebt? En andersom: kan iemand die van nature een zwartkijker is op latere leeftijd toch nog een positivo worden? Drie experten leggen uit in welke mate geluk voor het grijpen ligt en geven praktische tips mee voor een happy hoofd. "Er is slechts één activiteit die alledrie de gelukshormonen tegelijk activeert in ons brein."
Lees verder

LIVE VUELTA. Kopgroep spat uit elkaar, Evenepoel houdt zich koest: "Wil deze week vooral geen tijd verliezen"
De Vuelta is neergestreken in het Baskenland. Vandaag staat er een pittige rit van 152,5 kilometer op het menu, met op het eind een explosieve finale. Wie trekt aan het langste eind in de vierde etappe? Volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Zware brand vernielt platen-, bier- en stripcollectie van Jos: "Het was zijn levenswerk. Binnen was het precies een museum"
De schade na de zware uitslaande brand van afgelopen weekend in Kessel is enorm. Jos Gysels (55) en Rita Bogaerts (63) verloren al hun bezittingen, maar het vuur vernielde ook de hele platen-, bier- en stripcollectie van Jos, die zelf ook striptekenaar is. "Het was zijn levenswerk. Binnen was het precies een museum", zegt Kathleen Van Beylen, die een crowdfunding voor haar oom en tante is gestart.
Lees verder

Bpost brengt hommage aan Belgische luchtmacht met unieke postzegel
De Belgische luchtmacht wordt geëerd met een nieuwe postzegel. Vandaag stelde bpost, in samenwerking met de Belgische luchtmacht en het Mirage Team BD 09, een uniek postzegelvel voor als hommage aan de inzet van Belgische militaire vliegtuigen tijdens humanitaire opdrachten. De postzegel is ook een eerbetoon aan alle bemanningsleden en grondpersoneel van de luchtmacht.
Lees verder

Instagram test met nieuwe functie 'Candid Challenges' een exacte kopie van populaire app BeReal uit
Instagram, de populaire foto-app van Facebookmoederbedrijf Meta, test een nieuwe functie die verdacht veel lijkt op wat nieuwkomer op socialmediagebied BeReal doet. Dat wijst een screenshot op Twitter uit, gedeeld door een software-ontwikkelaar. Volgens een woordvoerder van Instagram gaat het om een "intern prototype" dat "niet extern getest wordt".
Lees verder

"Ergste droogte in Europa in 500 jaar", meldt Europese Commissie
De droogte in Europa "lijkt de ergste te zijn in minstens 500 jaar". Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Europese Commissie. Bijna de helft van Europa wordt bedreigd door droogte, schrijft een rapport van het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (GCO) van de Commissie. "Dat is natuurlijk slechts een eerste beoordeling en moet nog bevestigd worden door definitieve gegevens aan het einde van het seizoen", zei commissiewoordvoerder Johannes Bahrke.
Lees verder

Minder treinen in Nederland door gebrek aan personeel
De Nederlandse Spoorwegen (NS) zetten in de dienstregeling van 2023 een tiende minder treinen in dan in 2019, het laatste jaar voor corona. De stap heeft te maken met de personeelstekorten waarmee het spoorbedrijf kampt. De dienstregeling gaat in december in, maar vanaf september worden al stapsgewijs aanpassingen gedaan.
Lees verder

Sony aangeklaagd voor 5 miljard pond voor machtsmisbruik Playstation in VK
Een consumentenorganisatie heeft bij een Britse mededingingsrechtbank een klacht ingediend tegen de Japanse elektronicareus Sony vanwege machtsmisbruik bij aankopen voor de Playstation-spelconsole. Er is sprake van tot 5 miljard pond (5,9 miljard euro) aan te veel aangerekende kosten bij software-aankopen de voorbije zes jaar.
Lees verder

Sony heeft klacht van 5 miljard pond aan de broek voor machtsmisbruik Playstation in VK
Een consumentenorganisatie heeft bij een Britse mededingingsrechtbank een klacht ingediend tegen de Japanse elektronicareus Sony omwille van machtsmisbruik bij aankopen voor de Playstation-spelconsole. Er is sprake van tot 5 miljard pond (5,9 miljard euro) aan te veel aangerekende kosten bij software-aankopen de voorbije zes jaar.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Cosmic Love': het staat in de sterren geschreven
De ware liefde vinden, louter gebaseerd op wat de astrologie zegt: in het nieuwe datingprogramma 'Cosmic Love' gaan vier sexy singles deze uitdaging aan. Zij hopen daarbij niet alleen de ware te vinden, maar op termijn ook met hun m/v/x naar het altaar te schrijden.
Lees verder

Teuns voor het eerst in kleuren van Israel-Premier Tech: "De geruchten bij Bahrain waren niet goed voor mijn imago"
Eerste schooldag voor Dylan Teuns vandaag: hij draagt in de Egmont Cycling Race voor het eerst het shirt van zijn nieuwe werkgever Israel-Premier Tech. "Israel was vragende partij, om nu al punten te sprokkelen."
Lees verder

Macron roept op om "geen zwakte of compromisbereidheid" te tonen tegenover Rusland
De Franse president Emmanuel Macron heeft de internationale gemeenschap dinsdag opgeroepen om "geen zwakte of compromisbereidheid" te tonen tegenover Rusland. Macron riep daartoe op in een videoboodschap op een top van het zogenaamde Krimplatform, die de belangrijkste landen die Oekraïne steunen, verenigt.
Lees verder

Antwerpse ziekenhuizen testen drones voor transport: "Snel, betrouwbaar, milieuvriendelijk én goedkoop"
Fraaie Europese primeur, dinsdagmiddag in Antwerpen. Voor het eerst is tussen twee ziekenhuizen een dronevlucht met menselijk weefsel gehouden. ZNA en GZA willen de drones vooral inzetten om de Antwerpse mobiliteitsproblemen te omzeilen. "Een transport tussen Jan Palfijn en Middelheim? De drone doet er áltijd tien minuten over."
Lees verder

Niet langer meeluisteren met consultatie van kamergenoot in UZ Gent: "Met koptelefoon op voelt andere patiënt zich geen indringer in gesprek"
Op een tweepersoonskamer in het ziekenhuis is privacy soms ver te zoeken. Vooral tijdens een consultatie kan dat heel ongemakkelijk zijn. Daarom loopt er een proefproject in het Universitair Ziekenhuis van Gent waarbij de dokters een koptelefoon geven aan de kamergenoot tijdens een consultatie.
Lees verder

Opnames nieuw seizoen 'Viva La Feta' gaan in september van start
'Viva La Feta', het programma waarin Otto-Jan Ham (43) en Jani Kazaltzis (43) telkens een bekende gast ontvangen voor een minivakantie in Griekenland, keert terug. De opnames starten in september.
Lees verder

Football Talk. Union heeft deal met OHL voor Europa League-duels - Steven Defour niet in beroep tegen schorsing
Union Sint-Gillis heeft een akkoord bereikt met OH Leuven om zijn drie thuiswedstrijden in de groepsfase van de Europa League af te werken aan Den Dreef. De stad Brussel was bereid om ook het Koning Boudewijnstadion te verhuren, maar Union geeft de voorkeur er aan om voor vollere tribunes te spelen in een kleiner stadion als dat van Leuven dan voor halflege rangen in het grote complex van Brussel. Eerder speelde Union al het thuisduel tegen Rangers FC in de derde voorronde van de Champions League in Leuven. "We kregen veel positieve reacties van onze fans na de spannende avond en zege (2-0, red.) toen", zegt Union-CEO Philippe Bormans, die het jammer vindt dat het Joseph Marienstadion van Union niet voldoet aan de UEFA-normen. "Het bewijst dat de nood aan een nieuw stadion groot is, ook voor onze wedstrijden in de Jupiler Pro League. We hopen voor onze Europese avonden de familiale sfeer van Union in Leuven te creëren."
Lees verder

LIVE. De deal is rond: Lamkel Zé tekent bij KV Kortrijk - Bongonda op weg naar La Liga
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Opnieuw ebola opgedoken in Oost-Congo
In het oosten van Congo is recent opnieuw iemand bezweken aan het ebolavirus. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag, nadat de Congolese autoriteiten bevestigden dat het inderdaad om ebola gaat.
Lees verder

China wijst 27 ambtenaren terecht voor "tragisch lelijke" tekeningen in schoolboeken
China heeft maar liefst 27 ambtenaren ontslagen of terechtgewezen na grote verontwaardiging over illustraties in een reeks wiskundeboeken voor basisschoolkinderen. Het ministerie van Onderwijs stelt na onderzoek onder meer dat sommige afgebeelde kinderen "lelijk" zijn en de illustraties "geen positief beeld" van Chinese kinderen vertonen.
Lees verder

Drie officieren ontslagen nadat India per vergissing raket naar Pakistan afvuurt
De Indiase luchtmacht heeft drie officieren ontslagen, nadat in het voorjaar naar verluidt per vergissing een raket is afgevuurd naar buurland Pakistan. Dat heeft de luchtwacht dinsdag meegedeeld in de hoofdstad New Delhi.
Lees verder