Doorgaan naar hoofdcontent

Junior Planckaert over kinderwens: “Ik ben nog niet klaar voor kinderen”

HLN
Junior Planckaert over kinderwens: "Ik ben nog niet klaar voor kinderen"
In de HLN Original 'Bekende Viervoeters' trekt Laurence Van Tongerloo naar Château Planckaert in Frankrijk om kennis te maken met de hond van Junior Planckaert (29), Apollo. Hoewel Junior onlangs de liefde vond bij de 23-jarige Pauline, vindt hij kinderen voorlopig nog niet aan de orde. Bekijk hierboven de volledige aflevering.
Lees verder

Nationaal archief vroeg Trump vorig jaar al om documenten
Het nationaal archief van de Verenigde Staten vroeg oud-president Donald Trump ruim een jaar voor de inval in Mar-a-Lago al om teruggave van een flink aantal documenten. The Washington Post heeft een e-mail in handen uit mei 2021 waarin het hoofd van de instelling de advocaten van Trump vraagt om het papierwerk.
Lees verder

Californië wil verkoop benzine- en dieselauto's verbieden vanaf 2035
Ook in de Amerikaanse staat Californië nadert het einde van de benzine- en dieselauto's. Vanaf ten laatste 2035 zouden er enkel nog uitstootvrije auto's verkocht worden, zo blijkt uit een tekst die later deze week wordt goedgekeurd.
Lees verder

Harvey Weinstein mag in hoger beroep in misbruikzaak
Voormalig filmproducent Harvey Weinstein mag in hoger beroep gaan tegen zijn veroordeling in een misbruikzaak in 2020. Dat heeft een rechter in New York woensdag bepaald, nadat een lagere rechtbank het verzoek om een beroep in juni had afgewezen.
Lees verder

Vroegere procureur-generaal Mexico vervolgd voor verdwijning en foltering van 43 studenten
De vroegere procureur-generaal van Mexico, Jesús Murillo Karam, zal door een strafrechtbank berecht worden voor de verdwijning van 43 studenten in 2014. Dat heeft een Mexicaanse rechter woensdag beslist. Murillo Karam, destijds verbonden aan het kabinet van president Enrique Peña Nieto, zal vervolgd worden voor "gedwongen verdwijningen, foltering en belemmering van de rechtsgang", zo deelde de Mexicaanse federale raad voor de magistratuur mee.
Lees verder

31 miljoen dollar schadevergoeding voor nabestaanden om foto's helikoptercrash Kobe Bryant
Een jury heeft lokale overheden in Los Angeles veroordeeld tot het betalen van 31 miljoen dollar (ruim 31 miljoen euro) schadevergoeding aan Vanessa Bryant en Chris Chester, die in januari 2020 allebei hun partner en een dochter verloren bij de helikoptercrash in Calabasas, even buiten Los Angeles. Bryant en Chester hadden de zaak aangespannen omdat agenten en reddingswerkers foto's van de helikoptercrash namen en aan derden toonden.
Lees verder

31 miljoen dollar schadevergoeding voor nabestaanden helikoptercrash Kobe Bryant
Een jury heeft lokale overheden in Los Angeles veroordeeld tot het betalen van 31 miljoen dollar aan schadevergoeding vanwege de foto's die agenten en reddingswerkers namen van de helikoptercrash waarbij basketster Kobe Bryant en diens 13-jarige dochter Gianna om het leven kwam.
Lees verder

Schoolbestuur Uvalde stemt politiechef weg om aanpak schietpartij
Politiechef Pete Arredondo is woensdag door het schoolbestuur van het district Uvalde uit zijn functie ontheven. Zijn aanpak van de schietpartij op de basisschool in Texas, waarbij eind mei 21 doden vielen, is in de afgelopen maanden zwaar bekritiseerd. Het schoolbestuur besloot unaniem dat Arredondo moet vertrekken, nadat hij in de nasleep van het bloedbad al met betaald verlof naar huis was gestuurd.
Lees verder

REPORTAGE. Scherpenheuvel: al 150 jaar bedevaartsoord van gewijde stilte én... gewapende vrede: "Tussen verkopers van heiligenbeelden en kaarsen is maar één vonk nodig"
Vandaag mag Scherpenheuvel precies 150 noveenkaarsen uitblazen. Zo lang is het geleden dat toenmalig paus Pius IX het lokale Mariabeeld liet kronen en zo het Vlaams-Brabantse stadje officieel tot bedevaartsoord uitriep. Intussen schuifelen daar nog altijd tot 1 miljoen (!) pelgrims per jaar voorbij. Wij gingen in het 'Lourdes van België' op zoek naar gewijde stilte, maar botsten ook op gewapende vrede. "En daar zit de prijs van de noveenkaars voor alles tussen."
Lees verder

"Liefst professionele killers." Dit graf bewijst dat Rusland nu ook letterlijk moordenaars ten oorlog stuurt
Rusland rekruteert soldaten tot in de gevangenis toe, zo wordt verteld. Er zijn zelfs al moordenaars naar Oekraïne gestuurd. "Die passen het best in onze eenheid", zouden de ronselaars zeggen. Dat die beweringen geen verzinsels zijn, leert een graf dat heel recent nabij Sint-Petersburg gedolven werd. En het is ook betekenisvol wie daar bloemen kwam leggen.
Lees verder

Steeds meer ongevallen met quads in vakantielanden: "Dat is geen miniauto, zo'n tuig accelereert verraderlijk snel"
Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt een opmerkelijke toename van het aantal dodelijke ongevallen met quads in vakantielanden. Recent kwam een 53-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver om het leven na een zo'n ongeval op het Griekse eiland Rhodos. Wat maakt die tuigen zo gevaarlijk?
Lees verder

REPORTAGE. Ardense gemeenten ten strijde tegen Vlaamse investeerders: "Ene gîte na de andere, dat moet stoppen"
Rendeux is naar verluidt één van de mooiste gemeenten in de Ardennen. Gelegen langs de Ourthe, tussen La Roche en Durbuy, werd het een magneet voor veelal Vlaamse investeerders, en daar betalen ze een prijs voor. Lawaaioverlast door feestende toeristen. Huizen die voor eigen inwoners onbetaalbaar worden. "We moeten paal en perk stellen aan de 'vergîtisering'", zegt de burgemeester. En zeggen dat hij zélf nog toeristen te slapen heeft gelegd, zo vertelde Cédric Lerusse (MR) toen we hem bezochten.
Lees verder

Aantal zelfdodingen in 2020 bleef stabiel, behalve bij mannen ouder dan 75: isolement tijdens lockdowns blijkt nu toch grote risicofactor
Het aantal mannelijke 75-plussers dat zichzelf in Vlaanderen van het leven beroofde, steeg in de piekperiodes van corona in 2020 met ruim 20 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Zorg & Gezondheid. "Internationaal had corona weinig invloed op het aantal suïcides, dat het in die specifieke groep wel stijgt, heeft ons verrast", zegt Eva Dumon, wetenschappelijk medewerkster van het Vlaamse Expertisecentrum voor Suïcidepreventie (VLESP).
Lees verder

ONZE OPINIE. "Er heerst nog te veel een zwijgcultuur als het over corruptie of fraude gaat"
Vanaf oktober zijn ambtenaren die gesjoemel melden bij de Vlaamse overheid en lokale besturen beschermd tegen ontslag. "Een stap in de goede richting", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Want er heerst nog te veel een zwijgcultuur als het over fraude, corruptie of wanbeleid gaat."
Lees verder

Wat wél de drugssmokkel in de Antwerpse haven kan verstoren: slimme neuzen en digitaal beveiligde containers
De strijd tegen drugs ga je echt niet winnen in de straten van Antwerpen. Bewijs is de zomer vol drugsgeweld ondanks het feit dat de politie al jaren het werkterrein van drugscriminelen onder controle probeert te krijgen. Maar kan je de drugssmokkel in de haven van Antwerpen — dé Europese toegangspoort voor cocaïne — proberen lam te leggen door simpelweg alle containers te controleren?
Lees verder

Al 1.230 arrestaties dankzij ontmanteling versleutelde berichtendienst Sky ECC
Sinds de ontmanteling van de gekraakte berichtendienst SKY ECC vorig jaar heeft de politie al 1.230 mensen gearresteerd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de federale politie die de krant Het Nieuwsblad heeft opgevraagd. Begin 2021 slaagde de federale gerechtelijke politie erin de encryptiesoftware SKY ECC te kraken, een versleutelde chatdienst die alleen draaide op speciaal daarvoor ingestelde smartphones. Die doorbraak gaf in maart 2021 aanleiding tot meer dan 200 huiszoekingen en 48 arrestaties.
Lees verder

2.000 bedrijven dreigen subsidies voor zonnepanelen te verliezen
De Vlaamse plannen om steun voor bestaande zonnedaken bij bedrijven te schrappen treft volgens de sector niet 200 grote bedrijven, maar meer dan 2.000 kmo's. Dat schrijft De Tijd. Ook duizenden gezinnen dreigen in de klappen te delen.
Lees verder

Onze chef voetbal weet dat Club droomt van een poule die perspectief biedt: "Ze hopen een sterrenparade te vermijden"
Vanavond wordt er geloot voor de groepsfase van de Champions League. Club Brugge wil eindelijk eens overwinteren op het kampioenenbal en hoopt een loodzware loting te vermijden. "Al die glitter and glamour hoeft niet meer voor Club", weet onze chef voetbal. "Het mag gerust Eintracht Frankfurt zijn uit pot 1."
Lees verder

VERMOORD OM HET GELD. Deel 5. De zaak Ludo Voortmans. "Oude, weerloze mensen doden voor hun zuurverdiende centen. In naam van alle 'nonkel Renés' vraag ik u om Voortmans schuldig te verklaren"
Zaterdagochtend 22 november 2008, vijf na negen. Ludo Voortmans (58) meldt zich bij de lokale politie van Sint-Truiden. Hij is gewond aan oor en vinger. Voortmans wil klacht indienen tegen René Jermis (83), de oom van zijn vrouw. "Ga u eerst laten verzorgen", zegt de agent van wacht. Om half twaalf staat hij er weer. Het verhaal dat hij opdist, luidt als volgt.
Lees verder

Wie gesjoemel bij overheid meldt, kan daar niet meer voor ontslaan worden
Klokkenluiders worden in Vlaanderen voortaan beter beschermd. Wie gesjoemel bij de overheid meldt, kan daar niet meer voor afgestraft worden door zijn baas. "Zo kunnen corruptie en fraude sneller opgemerkt worden."
Lees verder