Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 augustus 2022

Juli was wereldwijd een van de warmste ooit gemeten

HLN
Juli was wereldwijd een van de warmste ooit gemeten
Afgelopen juli, met zijn extreme hittegolven, was wereldwijd de op twee na warmste juli ooit gemeten. Enkel juli 2016 en juli 2019 overtroffen de voorbije maand. Dat meldt de dienst voor klimaatverandering van Copernicus (C3S), het programma van de Europese Unie dat de aarde monitort.
Lees verder

Zeventien leden Antwerpse jeugdbeweging naar ziekenhuis nadat ze bedorven vis eten in Italië
Zeventien jongeren van een Antwerpse scouts zijn in Italië naar het ziekenhuis gebracht nadat ze onwel werden in een restaurant in Bergamo. En dat nog voor ze er een hap gegeten hadden, schrijven Italiaanse media. De oorzaak bleek een voedselvergiftiging door een eerdere maaltijd, waarbij wellicht bedorven vis werd geserveerd.
Lees verder

BV 24/7. Matteo Simoni krijgt koffer tegen gezicht en de Romeo's zijn onderweg met de boot
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hongaarse premier Viktor Orbán uit zee gered
De Hongaarse premier Viktor Orbán is tijdens een vakantiereis in Kroatië gered uit de Adriatische Zee, zo meldt een lokale krant. "Zijn rubberboot was stuk gegaan, dus heb ik hem, zijn vrouw en een lijfwacht aan wal gebracht", zei journalist Boris Vrkic aan de krant Slobodna Dalmacija. Hij bezorgde de krant een foto van de 59-jarige Orban en hemzelf, samen in de boot.
Lees verder

"De DeLorean bestaat alleen omdat makers vreesden dat kinderen zouden stikken in een koelkast": de filmgeheimen van 'Back to the Future'
Films... ze laten ons lachen, huilen en huiveren. Ze ontspannen ons of laten ons op het randje van onze stoel zitten. Ze nemen ons mee naar een wereld die niet de onze is of die net heel herkenbaar is. Deze zomer proberen we achter de geheimen van de beste filmklassiekers te komen. Wat krijgen we niet te zien op het grote scherm? Deze week: 'Back to the Future'.
Lees verder

29-jarige man uit LA is derde dodelijk slachtoffer door blikseminslag nabij Witte Huis
De Amerikaanse politie heeft de derde persoon die om het leven kwam door de blikseminslag van afgelopen donderdag in de buurt van het Witte Huis kunnen identificeren. Het gaat om Brooks A. Lambertson, een 29-jarige man uit Los Angeles.
Lees verder

Limburgse Clytie (42) houdt gazon groen met een wadi: een wonderoplossing tegen de droogte?
"Als men de aanleg van een 'wadi' verplicht bij elk nieuwbouwproject, zullen we over 50 à 100 jaar 'hemelwaterneutraal' zijn." Een opvallende uitspraak vandaag in onze krant van hydroloog Patrick Willems (KUL). Om in de toekomst het schaarse regenwater beter op te vangen, kijken Willems en co naar meer wadi's in onze tuinen. Clytie (42) uit Zonhoven heeft er zo al eentje - jawel, in de vorm van een druppel -, maar wat is het precies? En hoe leg je het makkelijk én goedkoop zelf aan?
Lees verder

Stripper veilt "onderbroek van prins Harry uit Las Vegas"
Voormalig stripper Carrie Royale veilt een onderbroek die prins Harry zou hebben gedragen tijdens zijn beruchte avond in Las Vegas in 2012. De dame biedt het kledingstuk volgens entertainmentsite TMZ vanaf donderdag aan tegen een startbod van 10.000 dollar, maar verwacht dat het hoogste bod wel een miljoen dollar zou kunnen zijn.
Lees verder

Woelwater Kyrgios pakt weer een titel na donkere periode: "Ik had zelfmoordgedachten en verloor mezelf in alcohol en drugs"
Rebel mét resultaten. Nick Kyrgios won zondagnacht in Washington zijn zevende ATP-titel en lijkt op zijn 27ste, en na een erg donkere periode, eindelijk het licht te zien. In Montréal wacht mogelijk 's werelds nummer één Daniil Medvedev – een waardemeter met het oog op de US Open.
Lees verder

Diabetes Liga roept op om medicijn dat helpt om te vermageren voor te behouden voor diabetespatiënten: "Het is géén wondermiddel"
De Diabetes Liga roept artsen op om het geneesmiddel Ozempic niet meer voor te schrijven voor mensen zonder suikerziekte. Het medicijn werkt namelijk ook om te vermageren, en wordt daarvoor ook gebruikt door niet-diabetespatiënten. Daardoor dreigt er nu een tekort aan Ozempic. "Het is bovendien geen wondermiddel: je kunt niet een prikje spuiten en daarna chips en pizza eten zoveel je wilt."
Lees verder

Lufthansa voert onderhandelingen met pilotenvakbond om staking te voorkomen
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat onderhandelen met pilotenvakbond Vereinigung Cockpit over meer loon. Het gaat om vertrouwelijke gesprekken, klinkt het maandag bij beide partijen. Stakingsacties zijn opgeschort zolang de onderhandelingen duren.
Lees verder

Vlaamse regering laat centra voor autokeuring doorlichten
De Vlaamse regering laat een audit uitvoeren waarin de klantgerichtheid van de centra voor autokeuring wordt doorgelicht. Dat heeft Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) aangekondigd na overleg met de sector. De audit moet de volledige werking van de betrokken private bedrijven in kaart brengen. Dus niet alleen de omstreden afsprakenregeling die vorige week hier en daar tot lange wachtrijen en verkeershinder leidde.
Lees verder

Tien jaar cel voor Russische tankbestuurder die flatgebouw in Oekraïne beschoot
Een Oekraïense rechtbank heeft een Russische tankbestuurder tot tien jaar cel veroordeeld voor het beschieten van een flatgebouw. Dat laat de Oekraïense veiligheidsdienst SBU weten. Mikhaïl Koelikov werd schuldig bevonden aan 'schending van het oorlogsrecht' door de rechtbank van Tsjernihiv. De sergeant zit al sinds het begin van de invasie van Oekraïne gevangen.
Lees verder

'Tafeltje voor twee? Even onder het net, a.u.b.': Rijmenams restaurant vindt originele oplossing tegen vervelende wespen
In haar strijd om wespen van het terras en de klanten weg te houden heeft Ristorante Margherita in Rijmenam muskietennetten ingezet. Een tactiek die succesvol blijkt te zijn, aldus restaurantuitbaatster Margherita Mazzocchi.
Lees verder

Van zonnecrème dispensers tot parasols voor de crew: zo zorgt Pukkelpop zondag voor verfrissing tijdens 'Hear Hear!'
Dit weekend gaan we naar temperaturen tot wel 35 graden. Ook de organisatie van Pukkelpop zet zich schrap voor een eerste en meteen hete editie van 'Hear Hear!' in Kiewit op zondag. "Festivalgangers mogen al zeker rekenen op voldoende drinkwater en zonnecrème dispensers over het hele terrein", aldus Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop.
Lees verder

Loslopende pitbulls bijten chowchow dood: eigenaar laat dieren inslapen
In Avekapelle, bij Veurne, is vrijdag een chowchow aangevallen door twee losgebroken pitbulls. De hond was met z'n baasje aan het wandelen. Hij overleed uiteindelijk bij de dierenarts aan z'n verwondingen.
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Acteur Arnold Willems (90) kwam 1.067 keer in uw huiskamer op bezoek: "Ik heb artrose, een pacemaker en een heupprothese, maar ik klaag niet"
"Kom, we gaan een pintje drinken." Het waren zijn 'famous last words', làng voor Arnold Willems (90) de ongelijke strijd tegen het leven verloor - een ongelukkige val en een kansloos gevecht tegen corona, weet u wel. Dit is het portret van een acteur wiens bekendste rol hem 1.067 keer in uw huiskamer bracht. Maar vooral van een man die helemaal niet zo gewoontjes was als zijn alter ego in 'Wittekerke' doet vermoeden: "Mocht ik m'n leven kunnen overdoen, ik zou alles op dezelfde manier aanpakken. Alles."
Lees verder

CELEB 24/7. Vanessa Hudgens geniet van de zon in Italië en Kylie Jenner neemt haar dochter Stormi mee naar concert van Travis Scott
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Pink Floyd-oprichter Roger Waters noemt president Joe Biden "crimineel" om oorlog in Oekraïne
Roger Waters (78), medeoprichter van Pink Floyd, heeft enkele straffe uitspraken gedaan in een interview met CNN. Zo noemt hij onder meer president Joe Biden een "crimineel". "Hij voedt het vuur in Oekraïne."
Lees verder

Nieuwe boete voor Russische vrouw die met protestbord in live-uitzending verscheen
De Russische Marina Ovsjannikova, die bekend werd nadat ze met een protestbord tegen de oorlog in een live-uitzending op de Russische staatstelevisie verscheen, is vandaag opnieuw veroordeeld tot het betalen van een boete nadat ze het conflict in Oekraïne had bekritiseerd.
Lees verder