Doorgaan naar hoofdcontent

Jongeren crashen met deelauto tegen fietsparking: bestuurder reed zonder rijbewijs en onder invloed van drugs

HLN
Jongeren crashen met deelauto tegen fietsparking: bestuurder reed zonder rijbewijs en onder invloed van drugs
Twee jongeren die met een deelwagen op pad waren, zijn vanmorgen gecrasht op het kruispunt van de Kasteelpleinstraat en de Begijnenvest. Zij vernielden een gevel en enkele geparkeerde fietsen. De jongeman die aan het stuur zat, had geen rijbewijs en was onder invloed van drugs.
Lees verder

Tim Merlier moet in eerste massasprint zijn meerdere erkennen in Bennett, maar blijft positief: "Op naar morgen"
Sam Bennett heeft de tweede rit in de Vuelta op zijn naam geschreven. De renner van BORA-hansgrohe versloeg Mads Pedersen en Tim Merlier in een massasprint. Topfavoriet Merlier kon echter nooit echt aanspraak maken op de overwinning: "Ik moest een klein beetje inhouden en kwam in de wind. Ik mis ook nog wat punch." Mike Teunissen neemt de rode trui over van ploegmaat Robert Gesink.
Lees verder

LIVE (20u45). Lukaku in de basis tegen Spezia, laat hij de netten opnieuw trillen?
• Tweede speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Scoort Romelu Lukaku opnieuw?
Lees verder

Na duizenden witte rozen op het kerkhof, draagt ook nieuwe frituur de naam van overleden Karina (22): "Ze zat vol plannen om deze zaak tot een succes te maken"
In de Cardijnstraat in Eppegem heeft ondernemer Suto Sandojan zaterdag een nieuwe frituur geopend. Die is vernoemd naar zijn zus Karina, die recent overleed aan de gevolgen van kanker. "Heel de zaak staat in het teken van haar", vertelt Suto.
Lees verder

Belfius Padel Summer Gala in Knokke: "Padel op het hoogste niveau en tegelijk genieten: een topweekend"
Het Belfius Padel Summer Gala krijgt morgen de verwachte topaffiches als apotheose. Voor een uitverkocht huis vormden de halve finales vandaag een perfect voorsmaakje. "Dit evenement is zowel voor de spelers als voor de toeschouwers een feest", aldus de Spanjaard Alejandro Ruiz, nummer acht op de wereldranglijst.
Lees verder

Nieuwe video opgedoken van flirtende Finse premier: "Dit zijn privézaken"
In Finland blijft premier Sanna Marin over de tongen gaan. Niet om een politieke uitspraak, maar omdat opnieuw een video is opgedoken waarin ze aan het dansen is op een feestje.
Lees verder

Nieuwe video opgedoken van dansende Finse premier: "Dit zijn privézaken"
In Finland blijft premier Sanna Marin over de tongen gaan. Niet om een politieke uitspraak, maar omdat opnieuw een video is opgedoken waarin ze aan het dansen is op een feestje.
Lees verder

LIVE. Verslaat Jamal Ben Saddik de Roemeen Benjamin Adegbuyi op het Glory 81-event in Düsseldorf?
Vanavond is het zover. Dan vecht Jamal Ben Saddik op het Glory 81-event in Düsseldorf tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi. De clash is het hoofdgevecht van de avond. Eerst staan er nog enkele andere kampen op het programma. Volg alles hier LIVE!
Lees verder

De boog kan niet altijd gespannen staan: premier De Croo geniet op Pukkelpop
Hij kwam al eens de sfeer opsnuiven tijdens Rock Werchter, en ook op Pukkelpop - het laatste grote festival van deze zomer - kon premier Alexander De Croo niet ontbreken. Voor een keer niet strak in het pak, maar wel festivalproof feestend in het publiek.
Lees verder

Nieuwe Zoeloekoning gekroond in Zuid-Afrika
In Zuid-Afrika is zaterdag de kroning van Misuzulu Zulu tot de nieuwe koning van de Zoeloes massaal gevierd. Het gaat om een ceremoniële functie, maar als leider van de grootste etnische bevolkingsgroep van het land heeft de koning veel aanzien en invloed.
Lees verder

LIVE (22u). Eden Hazard begint op de bank bij Celta, Courtois uiteraard wél in de basis
• Tweede speeldag La Liga • Aftrap: 22u • Abanca Balaidos • Komt Eden Hazard van de bank?
Lees verder

IN BEELD. Zenuwen staan strak gespannen bij genomineerden 'Zomerhit'
Het gaat er gezellig aan toe onder de artiesten backstage bij 'Zomerhit', al zijn hier en daar de zenuwen toch gespannen.
Lees verder

Regi moet in allerijl vervangster zoeken voor zieke Emma Heesters
Even paniek gisteravond bij Regi: Emma Heesters liet weten dat ze niet naar 'Zomerhit' kon komen om 'Zwaartekracht' te zingen. "Ze heeft een keelontsteking en kan echt niet zingen", aldus Regi. "We hebben snel gebrainstormd met het team en zo kwamen we redelijk snel bij Lotte De Clerck terecht die in #LikeMe ook nog eens de rol van Emma speelt. Pommelien Thijs heeft haar dan opgebeld."
Lees verder

"Frustrerend": Vincent Kompany en Burnley geven, ondanks 71% balbezit, dubbele voorsprong uit handen en blijven met magere oogst achter
Vincent Kompany en Burnley hebben zaterdag na een doelpuntrijk duel tegen Blackpool voor een vierde keer op rij niet kunnen vieren. Ondanks alweer het vele balbezit, 71%, gaf het scorebord na het laatste fluitsignaal 3-3 aan. Na vijf competitiewedstrijden oogt de balans met 6 op 15 mager.
Lees verder

LIVE. Lukaku in de basis tegen Spezia, laat hij de netten opnieuw trillen?
• Tweede speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Scoort Romelu Lukaku opnieuw?
Lees verder

Zon, zee, strand en...mijnen, ook in Odessa heerst vakantiegevoel
Het is al bijna een half jaar oorlog in Oekraïne, maar het is er ook erg warm en bovendien zomervakantie. Dan willen mensen naar het strand. Ondanks het gevaar van zeemijnen en Russische aanvallen, trekken Oekraïners naar de zee.
Lees verder

Complete chaos bij EK openwaterzwemmen in woeste zee: "De leiding is het kwijt"
De wedstrijd over 25 kilometer openwaterzwemmen op de EK in Rome is ontaard in chaos. De wedstrijdleiding stopte de race nadat zwemmers en zwemsters voortijdig hun race beëindigden in de vrij woeste zee bij Ostia.
Lees verder

Heynen trapt Genk met twee goals naar 12 op 15 en naar leiding naast Antwerp, Vrancken: "Totaal niet bezig met leidersplaats"
Een vierde zege op rij voor Racing Genk. De Limburgers haalden het dankzij twee goals van Bryan Heynen van een taai Cercle Brugge: 2-1. De Genkse aanvoerder kroont zich daarmee voorlopig tot topschutter van de competitie, zijn ploeg komt mee aan de leiding naast Antwerp.
Lees verder

LIVE EK. Belgian Tornados behalen zilveren medaille in 4x400 meter, goud is voor Groot-Brittannië
De 'European Championships', een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zitten er bijna op. Dankzij Nafi Thiam (goud), Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver en brons), Fabio Vandenbossche (brons), Tim Merlier (brons), Jules Hesters (brons), Artuur Peters (brons), Lize Broekx en Hermien Peters (zilver) en de Belgian Tornados (zilver) telt België voorlopig tien medailles. Komen er daar nog bij? Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

Na plotse annulatie 100% Retro Festival: organisatie vraagt bijdrage aan tickethouders, "soort van crowdfunding"
Tickethouders van het 100% Retro Festival, dat zaterdag in Bobbejaanland zou plaatsvinden maar vrijdag last minute werd afgelast, krijgen de keuze: ofwel houden ze hun ticket voor volgend jaar ofwel kiezen ze voor een terugbetaling. Opmerkelijk: wie z'n centen terug wil, krijgt de kans om een deel van het geld alsnog aan de organisatie te doneren. Initiatiefnemer Hugo Foets legt in 'VTM NIEUWS' uit wat daarachter zit.
Lees verder