Doorgaan naar hoofdcontent

INTERVIEW. Bart De Wever: “Als ze mij dood willen, stappen 2 gasten 's morgens op de vlieger met een foto en adres....

HLN
INTERVIEW. Bart De Wever: "Als ze mij dood willen, stappen 2 gasten 's morgens op de vlieger met een foto en adres. Ze schieten mij neer en vliegen volgende dag terug. Voor 5.000 dollar"
"De war on drugs verloren? We zijn hem nog niet eens deftig beginnen te voeren." Bart De Wever (N-VA) pikt de kritiek niet dat hij in Antwerpen aan de verliezende hand is. "Ik zag het probleem en schudde aan elke boom. Maar de maatschappelijke en politieke elite, die vaak zelf drugs gebruikt, gedoogt dat wij een dopeland zijn. Het boeit Vivaldi gewoon niét."
Lees verder

Hoge energieprijzen: "Zelfs middenklasse gezinnen geven nu dure zaken in pand om schoolspullen te kunnen kopen"
Aankoophuizen waar je dure spullen snel kan ruilen voor cash zitten in de lift. Ook de pandjeshuizen, die je een lening in onderpand geven, doen gouden zaken: "We kennen historisch hoge cijfers." De middenklasse wordt hard getroffen door de hoge energieprijzen. "Onze klanten gebruiken het geld om hun energiefactuur te betalen, of omdat ze schoolspullen nodig hebben voor hun kinderen."
Lees verder

West Ham verkiest Braziliaan boven Vanaken, spits Rasmus Hojlund niet naar Club Brugge
Goed en slecht nieuws voor Club Brugge. Het Engelse West Ham United staat dicht bij een akkoord over Lucas Paqueta, een Braziliaan die er in de weegschaal lag met Hans Vanaken. Clubs toptarget om de aanval te versterken, Rasmus Hojlund, koos gisteren voor het Italiaanse Atalanta. Blauw-zwart moet op zoek naar een andere aanvaller.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe de Antwerpse zomer van 1942 gitzwart kleurde tijdens wrede Jodenjacht: "Agent die weigerde mee te werken kreeg straf van burgemeester"
De zomer van 1942 — nu precies 80 jaar geleden — is de geschiedenis ingegaan als één van de zwartste bladzijden uit het verleden van Antwerpen. De Duitse bezetter gaf toen het bevel om duizenden Antwerpse Joden op te sporen, te arresteren, op vrachtwagens te laden en naar treinen te escorteren. Een bijzonder kwalijke rol was weggelegd voor het stadsbestuur en de politie: zij werkten actief mee aan de Jodenjacht. Dit weekend worden de gebeurtenissen herdacht in de stad, wij doen eerst nog eens het relaas van die wrede zomer. Een reconstructie.
Lees verder

Tim Hofman legt uit waarom hij nieuwe 'Boos'-aflevering over 'The Voice' maakte
Donderdag lanceerde het Nederlandse programma 'Boos' een nieuwe aflevering over de wantoestanden bij 'The Voice of Holland'. In NRC legt presentator Tim Hofman uit waarom dat nodig was.
Lees verder

Plottwist in 'Regi Academy': Q-dj Emma Salden is mee als mol van Regi
Regi Penxten (46) gooide vorige week de deuren van zijn 'Regi Academy' opnieuw open. En dit jaar draait het niet alleen om kersvers talent, maar ook om karakter. Het was al bekend dat Emma Salden (25), die samen met Regi presenteert op Qmusic, mee zou doen aan het populaire programma. Nu blijkt echter dat ze daar niet is als kandidaat, maar als mol voor de dj. Hoe is de sfeer tussen de kandidaten, is er iemand achterbaks en met wie schiet ze zelf het beste op? Ze brengt verslag uit.
Lees verder

LIVE (20u45). Hoefkens over Vanaken: "Hij is klaar voor Charleroi"
• Jupiler Pro League • Mambourg • Aftrap: 20u45 • Speeldag 6
Lees verder

Zelensky: "Nucleaire ramp ternauwernood voorkomen in Zaporizja"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft donderdagavond in een videoboodschap stilgestaan bij de elektriciteitsproblemen waarmee de bezette kerncentrale van Zaporizja donderdag kampte. Volgens Zelensky werd "een nucleaire ramp ternauwernood voorkomen dankzij een noodaggregaat".
Lees verder

40 jaar Bende van Nijvel: "Als er dit jaar geen nieuwe elementen opduiken, zullen we het dossier moeten sluiten"
Het is intussen veertig jaar geleden dat de Bende van Nijvel haar eerste roofmoord in Waver pleegde. Onderzoekers proberen al jarenlang duidelijkheid te scheppen, maar zonder resultaat. "Als er tegen eind 2022 geen nieuwe elementen opduiken, dan zullen we het dossier moeten sluiten", klinkt het bij het federaal parket.
Lees verder

Annie Geeraerts heeft vrede genomen met kleinere rol in 'Familie': "Af en toe mogen Anna en Albert nog een teken van leven geven"
Maandag start 'n nieuw seizoen van 'Familie', en daarin zal ook 'de bomma' niet ontbreken. Al moeten fans er niet op rekenen dat haar ingekrompen aandeel weer zal groeien. Daartegen protesteren heeft Annie Geeraerts (96) echter opgegeven, zo blijkt. "Maar een deftige uitleg heb ik nog altijd niet gekregen", klinkt het in Dag Allemaal. "Het is zeker niet te zwaar voor ons..."
Lees verder

LIVE F1. F1-baas geeft Francorchamps hoop voor 2023 - Daar zijn Hamilton & co
De zomerstop zit erop. Komend weekend hervat in Spa-Francorchamps het Formule 1-seizoen. Misschien wel de laatste keer. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

Ouderkoepel vrij onderwijs: "1 op de 3 ouders maakt zich zorgen over schoolfactuur"
Almaar meer gezinnen kunnen hun schoolfacturen niet meer betalen. Dat blijkt uit een ondervraging van de VCOV, de ouderkoepel van het vrij onderwijs. VCOV-directeur voor onderwijs Karolien Bouchet zegt bij HLN LIVE dat 1 op de 3 ouders zich zorgen maakt over de stijgende kosten aan de start van het nieuwe schooljaar.
Lees verder

Britney Spears is back: nieuwe single 'Hold Me Closer' met Elton John is vanaf vandaag te beluisteren
Vanaf vandaag kan je luisteren naar 'Hold Me Closer', een samenwerking van Britney Spears (40) en Elton John (75). Het duet is een verrassende en vernieuwde versie van 'Tiny Dancer', een monsterhit van de zanger, uit 1971. Het nummer is Spears' eerste nieuwe muziekrelease in twee jaar.
Lees verder

Geen airco onder 27 graden en lichten uit na 22 uur: strengere energiemaatregelen in Spanje goedgekeurd
Het Spaanse parlement heeft gisteren de goedkeuring gegeven over een controversieel energiebesparingsplan van de linkse minderheidsregering, met 187 stemmen voor en 161 tegen. In Spanje is het in openbare ruimtes verboden om de airconditioning te gebruiken bij temperaturen onder 27 graden.
Lees verder

Verbod op airco bij temperaturen onder 27 graden goedgekeurd in openbare ruimtes in Spanje
Het Spaanse parlement heeft gisteren de goedkeuring gegeven over een controversieel energiebesparingsplan van de linkse minderheidsregering, met 187 stemmen voor en 161 tegen. In Spanje is het in openbare ruimtes verboden om de airconditioning te gebruiken bij temperaturen onder 27 graden.
Lees verder

'Batgirl'-actrice Ivory Aquino smeekt topman Warner Bros. om film toch uit te brengen
Ivory Aquino heeft op sociale media een open brief geschreven aan David Zaslav, de CEO van Warner Bros. De actrice smeekt hem om terug te komen op zijn beslissing om 'Batgirl' niet uit te brengen.
Lees verder

Terugdraaiende teller behouden of digitale meter plaatsen? Dit is het verschil op je energiefactuur
Werken je zonnepanelen nog met een terugdraaiende teller, moet je ten laatste op 1 januari 2025 overschakelen naar een digitale meter. Heel wat prosumenten kiezen ervoor de verplichte plaatsing van de digitale meter zo lang mogelijk uit te stellen. Maar is dit, rekening houdend met de huidige torenhoge energieprijzen, wel de slimste keuze? Mijnenergie.be zocht het uit.
Lees verder

Gordon was drie uur lang bewusteloos na insulinestop
Begin augustus vertelde de Nederlandse presentator Gordon (54) dat hij gestopt was met insuline spuiten en dat "bijna moest bekopen met de dood." Bij RTL Boulevard vertelt hij nu meer over het incident.
Lees verder

Bedrijven die inzetten op inclusie, zien dat afstralen op hun werknemers
Het is tegenwoordig 'bon ton' om het te hebben over inclusie, maar wordt er op de werkvloer concreet werk van gemaakt? Er is nog een eind te gaan, zo blijkt uit onderzoek van Idewe, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Van de ondervraagden ervaart 41 procent een matige tot lage inclusie. Opvallend: werknemers die ervaren dat het met inclusie wel snor zit, stellen zich collegialer op en tonen meer bevlogenheid.
Lees verder

Dure septembermaand in zicht? Meer dan half miljoen kinderen hebben recht op een schooltoeslag tot 1.651 euro
Meer dan een half miljoen kinderen tussen 3 en 17 jaar kan terugvallen op een jaarlijkse schooltoeslag. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid. Ook meer dan 60.000 studenten hoger onderwijs krijgen elk jaar een financieel duwtje in de rug. Wie komt in aanmerking voor zo'n premie? Hoe kan je zo'n vorm van financiële steun aanvragen? En op welk bedrag kun je doorgaans rekenen? Twee experten wijzen je de weg.
Lees verder