Doorgaan naar hoofdcontent

IN BEELD. Wie is de beste piemelwerper van Pukkelpop?

HLN
IN BEELD. Wie is de beste piemelwerper van Pukkelpop?
Weg van de muziek, maar helemaal in de sfeer: piemelwerpen op Pukkelpop. In de Côté Bizar, een circusachtig dorp in één van de uithoeken op het terrein, kom je in een andere wereld terecht. Eentje van siliconen en humoristische erotiek. Kies de gewenste grootte en werp een piemel op je partner of kameraad die zich achter een glazen schietschijf zet. Ontlading gegarandeerd.
Lees verder

Michèle 'De Bruyne' start een podcast. "Bij de proefopname kakelde iedereen door elkaar"
Ze is de vrouw van profvoetballer Kevin De Bruyne en mama van drie kinderen. Maar Michèle Lacroix De Bruyne (26) kan zich sinds kort ook host van een podcast noemen. Samen met vier andere vrouwen startte ze dit project. We vroegen wat en wie we nog mogen verwachten, wanneer er nieuwe afleveringen aankomen en hoe de sfeer op set is. "Kevin luisterde al naar elke aflevering."
Lees verder

Moskou noemt mogelijke Europese stopzetting van toeristenvisa aan Russen "nazibeleid"
De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe heeft zaterdag een voorstel om op Europees niveau geen visums meer uit te reiken aan Russische toeristen vergeleken met een "nazibeleid".
Lees verder

Emilia Clarke krijgt excuses van tv-baas die haar beledigde
Een Australische tv-zender heeft excuses gemaakt aan Emilia Clarke (35). Een directeur bij de zender noemde de Britse 'Game of Thrones'-actrice "een kort en dik meisje" tijdens de première van de spin-off 'House of the Dragon' in Sydney.
Lees verder

Nog vier maanden tot Kerst (en meer dan twintig graden buiten), maar Mira en Peter zetten nu al kersthuis op
De hittegolf is nog maar net voorbij, het is nog meer dan twintig graden buiten, maar Mira Meirsschaut (41) en Peter Lootens (40) uit Oostakker zijn nu al bezig met hun huis om te vormen tot een Winterwonderland. Het duurt dan ook weken tegen dat ze al hun kerstbomen hebben opgezet, slingers hebben opgehangen en figuren hebben uitgezet. Dit allemaal om een glimlach op de gezichten van hun duizenden bezoekers te toveren.
Lees verder

PORTRET. Hugo Foets, organisator van het afgelaste 100% Retro Festival: "Foets, foetsie. Als je met hem in zee gaat, zie je je centen nooit meer terug"
Zijn artiestenbureau moest de boeken neerleggen, zijn regionaal radionetwerk verdween van de FM-band en met de festivals die hij organiseerde, zoals Yesterdayland en Nostalgie Beach, groef hij de ene put na de andere. Hugo Foets, de organisator van het last minute afgelaste 100% Retro Festival in Bobbejaanland, reed de voorbije jaren een brokkenparcours. "Hij is de enige mens wiens achternaam je kunt vervoegen", klinkt het in de Vlaamse showbizz. "Foets, foetsie. Als je met hem in zee gaat, zie je je centen nooit meer terug. Hopelijk is dit de laatste put die hij gegraven heeft."
Lees verder

PORTRET. Hugo Foets, organisator van het afgelaste 100% Retro Festival: "Hopelijk is dit de laatste put die hij gegraven heeft"
Zijn artiestenbureau moest de boeken neerleggen, zijn regionaal radionetwerk verdween van de FM-band en met de festivals die hij organiseerde, zoals Yesterdayland en Nostalgie Beach, groef hij de ene put na de andere. Hugo Foets, de organisator van het last minute afgelaste 100% Retro Festival in Bobbejaanland, reed de voorbije jaren een brokkenparcours. "Hij is de enige mens wiens achternaam je kunt vervoegen", klinkt het in de Vlaamse showbizz. "Foets, foetsie. Als je met hem in zee gaat, zie je je centen nooit meer terug."
Lees verder

Rusland beschuldigt Oekraïne van vergiftiging Russische soldaten
Het Russische ministerie van Defensie beschuldigt Oekraïne ervan dat het chemische stoffen heeft gebruikt in de oorlogsvoering. Volgens het Russische staatspersbureau RIA Novosti werden er op 31 juli soldaten met tekenen van ernstige vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. In hun lichaam zou botulinetoxine zijn aangetroffen, een uitermate giftige stof. Een dosering van amper vijftien nanogram - 0,000000015 gram - is voor de mens al dodelijk.
Lees verder

Michael Bublé vader geworden van vierde kindje: "Uit liefde komt leven"
De Canadese zanger Michael Bublé (46) en zijn vrouw, het Argentijnse model Luisana Lopilato (35), zijn de trotse ouders geworden van hun vierde kind, een dochtertje met de naam Cielo Yoli Rose Bublé. Dat nieuws deelde het gelukkige stel zelf mee op Instagram.
Lees verder

LIVE. Kan STVV krappe voorsprong vasthouden op het veld van KV Oostende?
Lees verder

LIVE (zo 20u45). Milan-coach Pioli over De Ketelaere: "Wordt voor hem moeilijk om te starten vanop de flank"
• Tweede speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • Gewiss Stadium • Staat Charles De Ketelaere aan de aftrap?
Lees verder

iPhone 14 wordt mogelijk 7 september gepresenteerd: dit weten we er nu al over
Apple zou van plan zijn om de nieuwe iPhone 14-telefoons op 7 september aan te kondigen, tijdens zijn jaarlijkse presentatie. Doorgaans komen we in de aanloop naar het evenement al veel te weten: dit is wat er nu bekend is over de iPhone 14.
Lees verder

LIVE (18u15). Vrancken kiest opnieuw voor Németh in de spits, Samatta en Onuachu op de bank
• Jupiler Pro League • Speeldag 5 • Aftrap: 18u15 • Cegeka Arena
Lees verder

Kamping Kitsch Club: groot verkleedfeest, foute nummers en een tikkeltje bloot
Het is weer tijd voor een groot verkleedfeest, foute nummers en een tikkeltje bloot. Het "meest foute" festival zet dit jaar opnieuw voor één dag Kortrijk op stelten, 25.500 vrolijk verklede feestvierders gooien alle remmen los op op Kamping Kitsch.
Lees verder

VN-topman pleit voor open markt voor Russisch voedsel en kunstmest
Kunstmest en landbouwproducten uit Rusland moeten zonder beperkingen op de internationale markt kunnen terechtkomen, om een wereldwijde voedselcrisis te vermijden. Dat heeft António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, zaterdag gezegd in Turkije.
Lees verder

Geen overwinning voor Tim Merlier: Sam Bennett is de snelste van het pak
Sam Bennett heeft de tweede rit in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De renner van BORA-hansgrohe versloeg Mads Pedersen en Tim Merlier in een massasprint. Mike Teunissen neemt de rode trui over van ploegmaat Robert Gesink.
Lees verder

BEKIJK. Cras moet opgeven na pijnlijke val en Bennett sprint naar de zege: de momenten van de tweede Vuelta-etappe
Vandaag werd tussen 's-Hertogenbosch en Utrecht de eerste rit in lijn in de Ronde van Spanje afgewerkt. Een groepje met vijf vluchters kleurde de etappe en streed onderweg ook om de eerste bergtrui in deze Vuelta. Na een pittig sprintje haalde thuisrijder Julius van den Berg z'n slag thuis. Niet veel later werden ze ingelopen door het peloton onder leiding van Alpecin-Deceuninck, dat een massasprint met Tim Merlier uit de brand wilde slepen.
Lees verder

Eerste driepunter voor STVV is een feit: Leistner bezorgt Kanaries overwinning in Oostende
Sint-Truiden heeft een eerste zege van het seizoen beet na een matige pot zomervoetbal aan de kust. KV Oostende kon na een vroege tegentreffer geen vuist meer maken en pakt na een 6 op 6 nu een 0 op 6.
Lees verder

Onbekende vader, misbruik, een tienerhuwelijk en naaktfoto's voor 50 dollar: de tragische jeugd van Marilyn Monroe
De zomer van 1962 zag de dood van de grootste ster van allen: Marilyn Monroe. Dat ze zestig jaar na datum nog zo levendig en sterk aanwezig is in de populaire cultuur zegt alles over de blijvende aantrekkingskracht van de vrouw die het sekssymbool uitvond. Maar ook over de fascinatie met de machtige mannen die ze rond haar vinger wond en hoe tragisch intriest haar korte leven was. In twee delen blikken we terug op haar bewogen biografie. In dit eerste deel ligt de focus op haar heftige jeugdjaren. "Ik hield niet van de wereld rondom me, want die was behoorlijk grimmig."
Lees verder

Jongeman (19) verliest in één klap ouders, broer (11) en zus (14) bij frontale botsing in Zuid-Frankrijk
Bij een zwaar verkeersongeval in het zuiden van Frankrijk, tegen de grens met Andorra, zijn in totaal zes mensen om het leven gekomen. Twee wagens botsten frontaal op de Route Nationale 20 ter hoogte van Savignac-les-Ormeaux. Vier slachtoffers behoren tot hetzelfde gezin. Eén gezinslid, een jongen van 19, zat niet in het voertuig en blijft als wees achter, melden Franse media.
Lees verder