Doorgaan naar hoofdcontent

IN BEELD. Pukkelpop verrast met twee hectare extra, een negende podium en een gloednieuwe vipruimte

HLN
IN BEELD. Pukkelpop verrast met twee hectare extra, een negende podium en een gloednieuwe vipruimte
Dit jaar verrast de Pukkelpop-organisatie haar festivalgangers met tal van nieuwigheden op de weide in Kiewit. Die breidt uit met liefst twee hectare extra, verwelkomt een gloednieuw terraspodium voor 200 vips én onder meer het nieuwe podium 'Backyard' speciaal voor jong gitaargeweld.
Lees verder

LIVE. Standard verbreekt contract Avenatti, die naar KV Kortrijk trekt
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Ook bij Club Brugge zijn het drukke tijden. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Davy Roef tekent contractverlenging bij AA Gent: "Uit eerste voorstel bleek al veel respect"
Een blijk van vertrouwen. AA Gent heeft het contract van Davy Roef (28) verlengd tot 2025. Een verlenging die niet uit de lucht komt vallen.
Lees verder

Duikers vinden lichaam van Britse toerist (51) die in Gardameer verdronk nadat hij zoon redde: "Hij was een held"
In het Gardameer, in het noorden van Italië, hebben duikers het lichaam van de Britse toerist teruggevonden die eind juli was verdronken. Het slachtoffer, de 51-jarige Aran Chada, zou plots onwel geworden zijn nadat hij in het water sprong om zijn 14-jarige zoon, die in moeilijkheden was geraakt, te redden.
Lees verder

Voorwaarden voor terugkeer Rohingya naar Myanmar zijn niet vervuld volgens VN
De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, heeft woensdag gezegd dat het nog niet veilig is voor de gevluchte Rohingya om naar Myanmar terug te keren. Bijna vijf jaar geleden bracht een repressie een massale exodus van deze etnische groep naar buurland Bangladesh teweeg.
Lees verder

Op bezoek in Zonhoven, de natste plek van Vlaanderen: "Nat? Heb je mijn gras al eens goed bekeken? We springen een gat in de lucht bij elk druppeltje regen"
Droog en ros: zo zien de meeste tuinen in Vlaanderen er intussen uit na een hete zomer met bijzonder weinig regen. Maar wie zelfs in tijden van droogte een frisgroene tuin wilt, kan best naar Zonhoven verhuizen waar er volgens de droogtekaarten van het KMI, nog een 'normale toestand' geldt. "Natuurgebied De Wijers zorgt in die gemeente voor een moerasgebied waar het water langer blijft staan en de bodem op die manier nat blijft", zegt ecoloog Jonas Lembrechts.
Lees verder

Naast Anderlecht informeerde ook Club Brugge naar Joshua Zirkzee
In de zoektocht naar een spits informeerde Club Brugge naar Joshua Zirkzee (21). Intussen hoopt Anderlecht de Nederlander nog steeds definitief over te nemen van Bayern München.
Lees verder

Paula (28) getuigt hoe ze in Spanje uit trein sprong om aan vuurzee te ontsnappen: "Het was de hel"
Maar liefst 20 passagiers hebben brandwonden opgelopen, van wie drie ernstig, nadat ze uit een trein sprongen die werd omringd door bosbranden in de buurt van Castellón in het noordoosten van Spanje. Een 28-jarige vrouw uit Valencia vertelt hoe ze voor de vuurzee vluchtte door twintig minuten lang de sporen te volgen om zich in veiligheid te brengen.
Lees verder

BV 24/7. Dimitri Vegas gaat los op het springkasteel en Ella Leyers poseert als Kim Kardashian
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Lot­to-Soud­al zet belofte Lecerf "per direct" aan de deur nadat hij naar Lefevere trekt: "Nooit zo'n gebrek aan respect meegemaakt"
Raar verhaal uit de beloftencategorie. Een dag voor de start van de Ronde van de Toekomst heeft Lotto-Soudal de samenwerking met de 19-jarige William Junior Lecerf per direct stopgezet. Oorzaak: hij trekt volgend jaar naar de opleidingsploeg van Quick.Step.
Lees verder

NAVO eist dringende inspectie van kerncentrale Zaporizja door Atoomenergieagentschap: "Verhoogd risico op nucleair incident"
Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg heeft gezegd dat het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) "dringend een inspectie" moet uitvoeren in de kerncentrale van Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne. Rondom de kerncentrale, die onder Russische controle staat, komt het steeds vaker tot aanvallen en gevechten.
Lees verder

Opnieuw twee verdachten gearresteerd in appartementencomplex Bredastraat waar schoten werden gelost
De politie heeft nog eens twee verdachten gearresteerd aan het appartementencomplex aan de Bredastraat waar afgelopen maandagavond geschoten werd. Dat bevestigt het Antwerps parket. Het gaat om twee mannen van 28 en 32 jaar. Of ze iets met de schietpartij te maken hebben wordt nog onderzocht.
Lees verder

PORTRET. Project Thule, waar nazi's en terroristen voor de veiligheid instaan
De groepering die de veiligheid zou verzekeren op de nu verboden Frontnacht in Ieper, werd gesticht door de beruchte Tomas Boutens. Maar hij is er niet de enige veroordeelde terrorist — en veiligheid gaat er nog steeds met hakenkruisen gepaard.
Lees verder

KOERS KORT. Sheffield snelt naar tijdritzege en leiderstrui in Denemarken - Dubbelslag voor Aranburu in Tour du Limousin
Magnus Sheffield heeft de tijdrit in de Ronde van Denemarken (2.Pro) gewonnen. De 20-jarige Amerikaan van INEOS Grenadiers legde het parcours van 12,2 kilometer in Assens af in 13:35, goed voor een gemiddelde van 53,89 kilometer per uur. Mattias Skjelmose Jensen finishte op drie seconden als tweede. Christophe Laporte werd op zes tellen derde. Japer Stuyven was met een negende plaats op 24 seconden beste Belg.
Lees verder

Een mini-Tomorrowland en een gloednieuw verkeersplan: organisatoren halen alles uit de kast om Spa-Francorchamps op de F1-kalender te houden
Spa-Francorchamps dreigt van de Formule 1-kalender te verdwijnen. Maar de organisatoren van de Belgische grand prix doen er alles aan om dat te voorkomen. Met een show op zijn Amerikaans en een verbetering van de verkeerssituatie proberen ze de promotoren te overtuigen.
Lees verder

Stoltenberg roept Kosovo en Servië op tot terughoudendheid
De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft Servië en Kosovo opgeroepen tot de-escalatie van de spanningen tussen beide landen. De oproep kwam er nadat Stoltenberg woensdag sprak met de Servische president Aleksandar Vucic en de Kosovaarse premier Albin Kurti.
Lees verder

"Ik hèb aan stoppen gedacht maar opgeven zit niet in mijn karakter:" Jonathan Borlée, afwezig op WK door blessure, weer inzetbaar op EK voor aflossingen
Dylan Borlée kan vanavond voor de finale van de 400m in het Olympiastadion alvast op één trouwe supporter rekenen: zijn broer Jonathan zal hem vanop de tribunes aanmoedigen. De 34-jarige nationale recordhouder trok als 'reservist' naar het EK in München maar door de blessure van Kevin Borlée zal hij zeker aantreden met de Belgian Tornados.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Amber Heard moet geliefde woning verkopen om grote financiële put te dempen
Het proces van Amber Heard (36) vs Johnny Depp (59) heeft er stevig ingehakt. Bij beide partijen, maar vooral de actrice heeft het sindsdien financieel zwaar. Een faillissement loert om de hoek, en dus zet Amber alle zeilen bij om het hoofd boven water te kunnen houden: ze gaat in hoger beroep, én verkoopt de woning waar ze met haar één jaar oude dochter Oonagh heel wat mooie momenten beleefde. De 1,1 miljoen euro die ze ervoor kreeg, is eigenlijk veel te weinig voor wat het domein te bieden heeft.
Lees verder

Graanprijzen zakken door export Oekraïne
De prijs van tarwe en van andere gewassen is aan het zakken, na de recordprijzen die betaald werden na de inval van Rusland in Oekraïne, een van de belangrijkste graanproducenten ter wereld. Sinds begin deze maand werd al meer dan een half miljoen ton graanproducten uit Oekraïne geëxporteerd, waardoor nu ook de prijzen zakken.
Lees verder

Niels Destadsbader legt uit waarom K3 niet genomineerd is voor Zomerhit: "Niet genoeg op de radio gekomen"
Showbits sprak met Niels Destadsbader om het te hebben over K3. De meidengroep is namelijk niet genomineerd voor Zomerhit en dat terwijl 'Mango Mango' het wel goed doet op streamingdiensten. Als presentator van Zomerhit verklaart Niels nu voor eens en voor altijd hoe je al dan niet genomineerd kan worden. Het heeft alles te maken met hoe vaak een lied op de radio wordt gespeeld.
Lees verder