Doorgaan naar hoofdcontent

“Ik heb juist uwe man vermoord”. Dit is wat er voorafging aan de moord die eindigde met Facebookberichtje: “Sor...

HLN
"Ik heb juist uwe man vermoord". Dit is wat er voorafging aan de moord die eindigde met Facebookberichtje: "Sorry voor alles"
"Ik heb juist uwe man vermoord." Met die woorden drong Stijn M. gisteren de woning van zijn ex-vriendin in Eksaarde binnen, met een geweer in zijn handen. Hij nam in het huis de tijd om zijn Facebookstatus te updaten. Kort ervoor had hij in een nabijgelegen park Frank D.V. doodgeschoten. De dader had een korte relatie gehad met de vrouw van het slachtoffer, en kon niet verkroppen dat zij uiteindelijk toch voor haar echtgenoot had gekozen. Uit wraak schoot hij zijn liefdesrivaal een kogel in de nek.
Lees verder

"Toen ze dingen begon te vergeten, nam ik al langzaamaan afscheid": Christa Planckaert over dood mémé Clara
De Planckaerts hebben een bewogen zomer achter de rug. De glamping rond hun Franse château werd een groot succes, maar het was ook de eerste zonder mémé Clara, de 96-jarige moeder van Christa die in mei overleed. "Ik ben blij dat ik alle momenten heb meegemaakt."
Lees verder

Dagelijks raken dertien kinderen gewond bij ongeval naar of van school
In België raken elke schooldag gemiddeld dertien kinderen gewond bij een verkeersongeval dat zich op weg naar school of op de terugweg naar huis voordoet. Dat blijkt uit een analyse van het verkeersveiligheidsinstituut Vias. Het risico op een ongeval is het grootst bij zestienjarige jongens.
Lees verder

WEERBERICHT. Warm weer, maar kans op buien. Vanaf morgen weer 30 graden
Een verzwakte storing bereikt vandaag het westen van het land en trekt daarna naar het oosten. De neerslag is heel beperkt, onder de vorm van enkele buitjes of wat gedruppel. Het wordt wel warm, met temperaturen tot 29 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Vraagtekens achter het WK op de weg van Lotte Kopecky?
Hangen er donderwolken boven het WK van Lotte Kopecky? Wollongong is met een maand te gaan nog wel even tijd, maar de onderzoeken naar de fysieke ongemakken bij de renster van SD Worx lopen nog steeds.
Lees verder

Laatste rustplaats van actrice Anne Heche bekendgemaakt
De laatste rustplaats van Anne Heche, de actrice die op 11 augustus overleden is aan haar verwondingen na een crash met haar auto, is bekendgemaakt. Heche werd op 18 augustus gecremeerd. De assen van de actrice zullen nu begraven worden in het Hollywood Forever Cemetery in Los Angeles.
Lees verder

Les op woensdagnamiddag? "Tijd om heilige huisjes te slopen tegen lerarentekort", vindt onderwijstopvrouw
De manier waarop scholen zich organiseren, moet flexibeler kunnen, op basis van de specifieke noden van die school, zeker in tijden van lerarentekorten. Dat vindt Walentina Cools, algemeen directeur van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG). "Waarom vasthouden aan lesdagen van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 16 uur?", zegt ze. De fundamentele oorzaak van het lerarentekort is het gebrek aan werknemers in het algemeen, klinkt het bij Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Hij vindt het dringend tijd om de werkloosheidsuitkering te beperken in tijd.
Lees verder

Ook Kelly's zoontje Mathieu (5) heeft de ziekte van Hirschsprung: "Het is een lange weg, maar je kind kán ermee leven"
Toen bleek dat het zoontje van Kobe Ilsen onderzocht wordt op de ziekte van Hirschsprung, voelde Kelly Defryn (30) dezelfde stomp in haar maag als vijf jaar geleden. Ook haar zoontje Mathieu kreeg als baby de diagnose. "De eerste twee jaar zaten we meer in het ziekenhuis dan thuis. Nu speelt en leert Mathieu zoals elke andere vijfjarige."
Lees verder

Meer onderzoek nodig naar geheime ministerposten Australische oud-premier Morrison
De geheime benoeming van de voormalige Australische premier Scott Morrison tot minister op verschillende ministeries tijdens de coronapandemie was rechtsgeldig. Toch heeft de ex-premier de principes van verantwoordelijk bestuur ermee wel degelijk "fundamenteel ondermijnd". Dat heeft zijn opvolger Anthony Albanese dinsdag op advies van de Australische procureur-generaal geconcludeerd.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: nog maar 71 patiënten op intensieve zorg
De coronacijfers in België blijven gunstig evolueren, van het gemiddelde aantal geregistreerde besmettingen, tot de ziekenhuisopnames en de overlijdens. Dat blijkt vanmorgen uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

De gesprekken lopen: Hans Vanaken, die steeds nadrukkelijker droomt van West Ham en al uitvoerig belde met coach Moyes, wacht op tweede bod
De onderhandelingen blijven lopen - gesprekken staan gepland. Het charmeoffensief van de fans en de stugge houding van Club ten spijt. Hans Vanaken (29) wil steeds nadrukkelijker naar West Ham United. "Dit is misschien mijn laatste kans." Gisterochtend meldde hij zich gewoon bij Club en trainde hij, net als de andere basisspelers die aantraden tegen KV Kortrijk, binnen. Maar een tweede bod van de 'Hammers' liep vooralsnog niet binnen.
Lees verder

Dodelijk ongeval E40: filmende bestuurders mogen zich aan een sanctie verwachten
De bestuurders die maandag met hun gsm beelden gemaakt hebben van het dodelijke verkeersongeval op de E40 ter hoogte van Groot-Bijgaarden, zullen allemaal een proces-verbaal krijgen. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde, dat zwaar tilt aan het laakbaar gedrag, dinsdag weten. Het gaat om 40 tot 50 personen.
Lees verder

Vijftigtal bestuurders die gisteren dodelijk ongeval op E40 filmden mogen allemaal stevige boete verwachten
De bestuurders die maandag met hun gsm beelden gemaakt hebben van het dodelijke verkeersongeval op de E40 ter hoogte van Groot-Bijgaarden, zullen allemaal een proces-verbaal krijgen. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde, dat zwaar tilt aan het laakbaar gedrag, dinsdag weten. Het gaat om 40 tot 50 personen.
Lees verder

Eén op de tien scholen in Oekraïne beschadigd of vernield volgens UNICEF
Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar zijn de problemen voor Oekraïense kinderen enorm. Naar schatting één op de tien scholen in Oekraïne is beschadigd of vernield, stelt UNICEF. "Het onderwijssysteem is verwoest en kinderen kunnen niet veilig naar school."
Lees verder

IN BEELD. Filmauto Sally uit 'Cars' is duurste nieuwe Porsche ooit
De Porsche 911 Sally Special is een eerbetoon aan het gelijknamige personage uit Pixars animatiefilm 'Cars'. Omdat de Porsche met veel aandacht voor detail is gemaakt én omdat er maar één van bestaat, bleek de auto onweerstaanbaar voor Porsche-verzamelaars.
Lees verder

Geparkeerde wagen en carport gaan in vlammen op: brandweer kan aanpalende woningen vrijwaren
In de Verse Vaartstraat in Koolkerke bij Brugge is dinsdagochtend brand uitgebroken vlak naast een woning. Daar stond een wagen geparkeerd in een carport. Het voertuig brandde volledig uit.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Bereid je voor op het ergste? Na de uitspraak van de premier gingen de politieke ballonnetjes meteen de lucht in. Oude gewoontes leer je blijkbaar érg moeilijk af"
"De komende vijf à tien winters worden moeilijk." Dat zei de premier in de marge van een bedrijfsbezoek. Boem paukeslag. Elke dag halen de energieprijzen een nieuw record. Het record van gisteren is morgen achterhaald. Economen slikken bij die curves, burgers verslikken zich in facturen. We denken in hittegolven na hoe we onszelf deze winter gaan verwarmen of we verarmen. Maar daarmee is de kous niet af. Na de 7 vette jaren, de 7 magere. En nu?
Lees verder

Perfect passend in de Oost-Londense skyline: het ideale profiel voor zijn trainer, maar hoe ver wil West Ham gaan voor Hans Vanaken?
Hij past perfect in de skyline die David Moyes in Oost-Londen probeert te bouwen. Hans Vanaken (29) combineert alle kwaliteiten die de trainer van West Ham United graag in een speler ziet. Luidt nog de vraag: hoe hard willen ze voor hem gaan?
Lees verder

"Night terror ziet er verontrustend uit, maar is onschuldig": slaapspecialist bespreekt vaak voorkomende slaapproblemen en oplossingen
Onze redactie doorheen de jaren heel wat vragen gekregen over tal van slaapproblemen waar mensen mee worstelen. Johan Newell, psychiater en somnoloog bij het UVC Brugmann Brussel, bespreekt de meest voorkomende nachtelijke stoorzenders, van snurken en piekeren tot praten of roepen. "Vijftien jaar is lang om op je man te schelden. Dat kan voor niemand prettig zijn."
Lees verder

Luxejacht van maar liefst 40 meter lang komt in problemen voor Italiaanse kust en zinkt
In de Golf van Squillace in Italië is een luxejacht, genaamd 'My Saga', gezonken. De gigantische jacht was 40 meter lang en kwam door nog onduidelijke omstandigheden plots in de problemen. Aan boord waren 9 opvarenden aanwezig, die gelukkig allemaal in veiligheid konden worden gebracht door de kustwacht. Verder onderzoek zal nu alle details van het incident moeten uitwijzen.
Lees verder