Doorgaan naar hoofdcontent

“Ik heb een prachtige neus, maar ik kan er niet door ademen”: ‘Chasing Beauty’-gezichten over plastische chir...

HLN
"Ik heb een prachtige neus, maar ik kan er niet door ademen": 'Chasing Beauty'-gezichten over plastische chirurgie
Steeds meer vrouwen en mannen kiezen voor esthetische chirurgie, en onderzoek toont aan dat de vraag de komende jaren enkel zal toenemen. Streamz-docu 'Chasing Beauty: Perfectie Te Koop?' wil de schaduwzijde van plastische ingrepen belichten, en laat daarbij verschillende realitysterren aan het woord. Onder hen 'De Bachelor'-kandidate Jelena en 'Ex on the Beach'-fenomeen Diaz. Zij vertellen openlijk wat de voor- en nadelen zijn, en hoe het er bij hen aan toeging. "Ik gebruikte een app, en een week later zat ik in Turkije. Dat is toch niet normaal?"
Lees verder

"Ik zou de klok graag terugdraaien": ongeloof op alle banken nadat Ajax-verdediger op ongeziene manier strafschop weggeeft
Een bijzonder moment tijdens het duel tussen Roda JC en Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie (tweede divisie in Nederland). Kik Pierie, verdediger van de Amsterdammers, kreeg de bal van zijn doelman en raapte hem op om een doeltrap te nemen. Alleen was de bal helemaal niet achter geweest en kreeg Roda een strafschop. Een beslissend moment want Roda won dankzij die penalty met 1-0.
Lees verder

Endoscopie is niet langer nodig dankzij de slimme sensorpil: "Zo groot als een pinda en dus makkelijk in te slikken"
Een endoscopie, een maag- of darmonderzoek met een slangetje en cameraatje via mond of anus, vinden de meeste patiënten geen pretje. Nederlandse onderzoekers hebben met Belgische technologie een sensorpil ontwikkeld waarmee de arts binnenkort pijn- en moeiteloos de oorzaak van maag- en darmklachten kan traceren. Annelies Goris van het onderzoekscentrum OnePlanet legt uit hoe de pil werkt. "Er zitten geen medicinale stoffen in de huls, maar superkleine sensoren."
Lees verder

Dit weten we over de verdachte (24) die schrijver Salman Rushdie neerstak
De man die vrijdag in New York topschrijver Salman Rushdie heeft aangevallen en neergestoken is de 24-jarige Hadi Matar. Zijn motief is nog niet bekend, de politie en FBI doen daar onderzoek naar. De man handelde vermoedelijk alleen. De politie heeft hem gearresteerd en hij zit vast. Wat weten we nog meer over hem?
Lees verder

Conservatieve Iraanse pers feliciteert aanvaller Salman Rushdie
De belangrijkste ultraconservatieve krant van Iran, Kayhan, heeft zaterdag de man geprezen die een dag eerder in de Verenigde Staten de wereldberoemde schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Tegen de Brits-Indiase schrijver werd na de publicatie van het boek 'De duivelsverzen' in 1988 nog een fatwa uitgesproken door de Iraanse ayatollah Khomeini.
Lees verder

"De kankerdiagnose kwam op dezelfde dag dat mijn vader stierf": memoires van Olivia Newton-John onthullen hartverscheurende details
Memoires van de overleden Olivia Newton-John vertellen hartverscheurende details over haar eerste kankerdiagnose. In haar autobiografie beschreef de actrice hoe het nieuws op de sterfdag van haar vader binnensijpelde en waarom ze het nieuws verzweeg voor haar dochter. "Toen ik Chloe van school ophaalde, huilde ze."
Lees verder

De voorlopige balans, 90 minuten voor einde Dodentocht: meer dan 5.500 finishers, ongeveer 1.500 opgaves
Sinds 3.00 uur zaterdagochtend komen de deelnemers van 35ste editie van de Dodentocht aan in het centrum van Bornem. De allereersten waren 27 ultralopers. Daarna volgden nog een resem andere lopers. Sinds 6.00 uur kwamen ook de eerste wandelaars aan. Omstreeks 10.00 uur waren er in totaal al 5.621 wandelaars gearriveerd, onder hen ex-profvoetballer Gilles De Bilde (51). Hij kwam om 8.25 uur over de finishlijn.
Lees verder

WEERBERICHT. Hittegolf nu ook officieel: zonnig weekend met temperaturen tot 35 graden
Het wordt zaterdag opnieuw zonnig en zeer warm, met maxima tussen 28 en 33 graden. Lokaal is een uitschieter tot 34 graden mogelijk. Zondag wordt het nog warmer, tot 35 graden. Er is sinds deze ochtend dan ook officieel sprake van een hittegolf in ons land, meldt weerman David Dehenauw. "In de tweede helft van volgende week duikt het kwik onder de 25 graden en komt er een einde aan de hittegolf", aldus de weerman.
Lees verder

De eerste hittegolf van de zomer is een feit, en daar horen uiteraard de gepaste memes bij
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van de FBI-inval in Donald Trumps vakantiewoning tot de ingekorte Dodentocht: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

Luc Bellings keurt coupe aardbeien aan de kust en deelt 2 keer een 9/10 uit: "Deze smeuïge én betaalbare reuzebollen vanille-ijs lepelen lekker weg"
De hittegolf houdt aan en veel Belgen zakken af naar de kust dit weekend om van het zonnetje te genieten. Waar bestel je dan het liefst een verfrissende coupe aardbei om mee af te koelen? Sterrenchef Luc Bellings passeerde in 5 zaken aan de kust om het te ontdekken. "Dit is gewoon één grote suikerbom!"
Lees verder

Nadège, voormalig schoonmaakster van de Meilandjes, moet na kankerbehandeling opnieuw onder het mes
In juni meldde Nadège (55) nog geweldig nieuws: de voormalige huishoudster van de familie Meiland werd kankervrij verklaard. Maar ondanks dat goede nieuws moet ze opnieuw geopereerd worden. Niet om kwaadaardige cellen te verwijderen, wel om gezondheidsproblemen te voorkomen.
Lees verder

'South of the Circle': game over liefde in tijden van klimaatwetenschap gaat ook sexisme en 'daddy issues' niet uit de weg
Mag een videogame over de Koude Oorlog en het klimaat ook over de liefde, morele integriteit, sexisme en daddy issues gaan? De makers van 'South of the Circle' geloven van wel.
Lees verder

"Het is gewoon een kwestie van tijd": Kompany vraagt om geduld na 4 op 9 met Burnley
Vincent Kompany is met Burnley in de ouverture van de derde speeldag in de Championship tegen een eerste nederlaag aangelopen. Op verplaatsing bij Watford delfden The Clarets met 1-0 het onderspit. Een vier op negen is de magere balans na drie wedstrijden, ondanks het vele balbezit.
Lees verder

Hittegolf Europa raakt suikerbietenoogst, mogelijk minder snoep
De hittegolven en droogte in Europa zullen naar verwachting ook negatief uitpakken voor de oogst van suikerbieten. In verschillende Europese landen waarschuwen boeren voor lagere opbrengsten dan gemiddeld. Mogelijk raakt de productie van snoep en chocolade erdoor in de problemen, waarschuwen kenners.
Lees verder

Erehaag van collega-wielrenners verwelkomt familie bij afscheid 16-jarige wielrenner Lars Janssens
Honderden familieleden en vrienden nemen vandaag vanaf 11.30 uur in het crematorium van Merksplas afscheid van de 16-jarige Lars Janssens. De jonge wielrenner overleed afgelopen maandag, nadat hij een week eerder op stage in Malmédy werd aangereden. De bestuurder bleek onder invloed van cannabis.
Lees verder

Wereldtitel Formule E nog niet binnen voor Stoffel Vandoorne, ontknoping volgt morgen
Stoffel Vandoorne (Mercedes) moet de champagne nog even koelzetten. De 30-jarige West-Vlaming kon zich in de eerste ePrix van Seoel, de vijftiende en voorlaatste manche van het wereldkampioenschap Formule E, tot wereldkampioen kronen, maar slaagde daar niet in. Vandoorne eindigde als vijfde, zijn Nieuw-Zeelandse concurrent Mitch Evans (Jaguar) veroverde de GP-zege. De seizoensfinale volgt morgen met de zestiende en laatste manche, opnieuw in de Zuid-Koreaanse hoofdstad.
Lees verder

Motorrijder overlijdt na aanrijding met wagen in Lierde: rijbewijs bestuurder ingetrokken
Op de N8 in Lierde is vrijdagavond een 53-jarige motorrijder om het leven gekomen. De motorrijder werd aangereden door een wagen. Het rijbewijs van de bestuurder van de wagen werd ingetrokken. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen zaterdag.
Lees verder

Taliban schieten in de lucht om manifestatie van vrouwen uiteen te drijven
Talibanstrijders hebben zaterdag in de lucht geschoten om een demonstratie van vrouwen uiteen te drijven die het recht op werk en onderwijs eisten in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat melden journalisten van AFP ter plaatse.
Lees verder

Uitslaande brand in appartement aan Hasseltse Kanaalkom
Aan de Hasseltse Kanaalkom in de Oeverstraat woedt momenteel een uitslaande brand op de zevende verdieping van een appartement. De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg is ter plaatse.
Lees verder

Bistro HLN met Flo Windey: "Ik was een ramp op school. En nu ben ik er lesmateriaal"
Flo Windey (27) is een stem op Studio Brussel en een gezicht op Youtube en Instagram. Die podia gebruikt ze vooral om andere jongeren een stem en een gezicht te geven. Vroeger had ze het over seks en drugs met hen, de laatste tijd ook steeds vaker over psychologische worstelingen. "Ik heb zelf ADHD. Toen ik zestien was, voelde ik me dom en raar."
Lees verder