Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 augustus 2022

Hoop voor kalende mannen (en vrouwen): nieuwe studie kan eerste doorbraak richting een remedie zijn

HLN
Hoop voor kalende mannen (en vrouwen): nieuwe studie kan eerste doorbraak richting een remedie zijn
De helft van de mannen jonger dan 35 kampt met haarverlies. Tegen het zeventigste levensjaar klimt dat aantal naar 80 procent. Maar hoewel het veel voorkomt, staat kalen nog vaak gelijk aan balen. Een echte remedie is er nog niet, al brengen Britse onderzoekers hoopvol nieuws: of je kaal wordt of niet zou te maken hebben met slechts één molecule.
Lees verder

Aantal Covid-besmettingen onder werkende bevolking gehalveerd
Het aantal coronabesmettingen onder de werkende bevolking is de laatste twee weken gehalveerd tegenover de periode daarvoor. Dat blijkt donderdag uit het tweewekelijks rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven), waarin hij het aantal besmettingen in de verschillende economische sectoren vergelijkt.
Lees verder

Die van koning Albert en Paola was maar klein bier: kijk binnen op de échte superjachten van de royals
In het rijk der luxejachten geldt maar één regel: hoe exclusiever, hoe beter. Als je boot geen 50 meter lang is en niet over tientallen vertrekken beschikt, dan tel je in deze wereld niet mee. Op het wereldtoneel behoorden koning Albert (88) en Paola (84) met hun jacht - dat ze net hebben verkocht - altijd tot de 'basse classe' van het clubje, al lijkt het hoe dan ook onmogelijk om sommige andere royals af te troeven. Wij nemen je mee aan boord van de meest exclusieve superjachten ter wereld, met prijskaartjes tot 344 (!) miljoen euro.
Lees verder

Producent van Häagen-Dazs roept tien ijsproducten terug
Voedingsmiddelenproducent General Mills roept verschillende ijsproducten van het merk Häagen-Dazs terug. Het gaat in totaal over tien producten. Na controle is bij die producten residu van gewasbeschermingsmiddel gevonden. Ze worden in alle winkels uit de rekken gehaald.
Lees verder

Schooltoeslag uitbetaald voor start nieuwe schooljaar
De schooltoeslag, een extra bedrag bedoeld voor gezinnen met een beperkt inkomen, wordt dit jaar een week vroeger uitbetaald dan vorig jaar. Voor het eerst zal de toeslag uitbetaald worden vóór de start van het schooljaar. Dat meldt het Vlaamse Agentschap Uitbetaling Groeipakket.
Lees verder

Chinese techgigant Tencent wil grootste aandeelhouder van 'Assassin's Creed'-maker Ubisoft worden
Het Chinese technologiebedrijf Tencent wil zijn belang in de Franse computerspelontwikkelaar Ubisoft fors verhogen. Dat bericht persbureau Reuters donderdag op basis van anonieme bronnen. Op de beurs kreeg Ubisoft tussentijds een boost van tot wel 21 procent. Ubisoft is bekend voor onder andere 'Assassin's Creed', 'Far Cry' en 'Just Dance'. Tencent is één van de grootste gamingbedrijven ter wereld.
Lees verder

LIVE. Mazzu dropt vijf nieuwe namen in de basis: Refaelov, El Hadj, Silva, Murillo en Arnstad starten
Anderlecht trainde al in Estland:
Lees verder

Vulkaanuitbarsting op IJsland moet toerisme boost geven: "Echt pittoresk"
De vulkaanuitbarsting die woensdag in IJsland startte en waarbij nog altijd lava uit de vulkaan stroomt, zou het toerisme op het eiland een boost moeten geven. Verschillende bedrijven actief in de sector spelen het bijzondere natuurfenomeen uit. De aandelen van Icelandair en van Fly Play (merknaam Play Air) profiteren eveneens.
Lees verder

Voor Van Bommel… of voor de bankrekening? Jurgen Ekkelenkamp kiest ondanks woord aan Club toch voor Antwerp
Koos Jurgen Ekkelenkamp (22) voor Van Bommel en Overmars? Of was het toch een aanzienlijke salarisverhoging van voorzitter Paul Gheysens die 't hem deed? Antwerp viert haar prestigeslag, Club Brugge blijft rustig.
Lees verder

Familie Verhulst op bezoek bij Viktor in Gran Canaria
Zeven weken zit Viktor Verhulst (28) in Gran Canaria voor de opnames van 'Love Island', maar zo lang kan z'n familie hem duidelijk niet missen. Papa Gert, diens vrouw Ellen en zus Marie zakten dan ook af naar het eiland in de Atlantische Oceaan voor wat welverdiende quality time.
Lees verder

En dan staat plots de bekendste skater ter wereld in je achtertuin: "Ik vroeg hem: 'Geen goesting om hier eens te komen skaten?'"
Wie kent skateboardlegende Tony Hawk (54) niet? De man wiens naam tig computerspelletjes siert zakte woensdag af naar Antwerpen voor een meet & greet met zijn fans. Maar even voordien nam 'The Birdman' uitgebreid de tijd om de halfpipe van skateboarder Dario Rossa (57) in diens achtertuin te testen: de grootste van het land. "Zo'n wereldster in Boortmeerbeek, eigenlijk is dat wel nieuwswaardig."
Lees verder

Taliban waarschuwen VS voor vergeldingsacties, na moord op al-Zawahiri
Na de moord op Ayman al-Zawahiri, de 71-jarige leider van terreurbeweging Al Qaida, tijdens een aanval van de Verenigde Staten in Afghanistan, hebben de regerende taliban de VS opnieuw gewaarschuwd voor vergeldingsacties. De VS hebben door de aanval hun vredesakkoord met de taliban verbroken, klinkt het in een verklaring die donderdag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel is vrijgegeven. Bij een volgende gelijkaardige actie zal de Amerikaanse regering de verantwoordelijkheid voor de gevolgen dragen, luidt de boodschap.
Lees verder

Gazprom: "Levering van gasturbine voor Nord Stream-pijplijn onmogelijk door sancties"
De terugkeer van een gerepareerde gasturbine voor de Nord Stream-pijplijn is "onmogelijk" door de sancties tegen Rusland. Dat heeft het Russische staatsgasbedrijf Gazprom gezegd. De verschillende sancties in Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie en de onduidelijkheid "over de huidige situatie en de contractuele verplichtingen van Siemens" zijn daarvan de oorzaak, stelt Gazprom.
Lees verder

Gebouw ingestort tijdens demonstratie twee jaar na gigantische havenontploffing in Beiroet
Duizenden demonstranten hebben vandaag in Beiroet, twee jaar na de gigantische havenontploffing, verzameld om het falen van de regering aan te klagen. Ze hopen de waarheid achter de explosie van twee jaar te achterhalen. Tijdens de samenkomst stortte enkele honderden meters verderop twee silo's in. Dat veroorzaakte een enorme stofwolk.
Lees verder

Nog twee graansilo's ingestort tijdens demonstratie twee jaar na gigantische havenontploffing in Beiroet
Duizenden demonstranten hebben vandaag in Beiroet, twee jaar na de gigantische havenontploffing, verzameld om het falen van de regering aan te klagen. Ze hopen de waarheid achter de explosie van twee jaar te achterhalen. Tijdens de samenkomst stortte enkele honderden meters verderop twee silo's in. Dat veroorzaakte een enorme stofwolk.
Lees verder

Sam (44) en Mien (41) swingen. "Op zolder hebben we een playroom waar we elke week spelen." Seksuoloog Chloé geeft advies
Hun seksleven was al bevredigend, maar toen Sam* (44) voorstelde aan zijn Mien* (41) om te swingen, ging er een nieuwe wereld voor hen open. "Tegen het einde van de avond gingen we naar een donkere kamer. Het was supergeil om met twee te vrijen, en af en toe een begerige hand van iemand anders te voelen." Hun relatie kreeg een boost, maar het leukste zijn de hechte vriendschappen die ze hebben gesmeed. Klinisch seksuoloog en relatietherapeut Chloé De Bie geeft advies.
Lees verder

Noodkreet Meesseman brengt geen zoden aan de dijk: Amerikaanse basketspeelster Griner moet 9 jaar Russische cel in voor drugssmokkel
De Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner (31) is door het Russische parket tot 9 jaar cel veroordeeld voor drugssmokkel. Eerder vandaag had Emma Meesseman het op Instagram nog opgenomen voor haar ex-ploeggenote. "Hopelijk kan deze situatie snel opgelost worden. Heb genade voor onze vriendin."
Lees verder

Meer jonge 'lockdownhonden' in dierenasielen: "Ook oudere honden zijn daar het slachtoffer van"
"Als je een kind hebt gekregen in de coronaperiode, ga je je kleine toch ook niet ergens dumpen als je op reis wilt gaan?" Jonge 'coronahonden', niet toevallig één à twee jaar oud, zijn nu het slachtoffer van hun baasjes die weer buiten mogen. De laatste maanden krijgen dierenasielen en -centra opvallend veel jonge honden binnen, tot 10 à 15% meer dan andere jaren. Ook oudere honden zijn daar de dupe van.
Lees verder

Wie heeft het gemunt op ruitenwisserfabrikant Bosch? Link tussen twee bommeldingen en eerdere brandstichtingen wordt onderzocht
Is er iemand die ruitenwisserfabrikant Bosch schade wil berokkenen? Het bedrijf werd woensdagavond immers al voor de tweede dag op rij ontruimd nadat er ook dinsdag een bommelding werd gedaan. De hele buurt werd geëvacueerd en Civiele Bescherming, politie en brandweer rukten uit om de gebouwen en het terrein te doorzoeken. Zonder resultaat. Gaat het hier om een en dezelfde dader? En hebben de opzettelijke brandstichtingen eerder in het bedrijf hiermee te maken?
Lees verder

"Ik wil er niet vervormd uitzien": Jane Fonda heeft spijt van haar facelift
Jane Fonda (84) heeft toegegeven dat ze niet trots is op het feit dat ze plastische chirurgie heeft ondergaan. Ze besprak haar spijt in een interview met 'Vogue' en waarschuwde meteen voor de gevaren van verslaving aan cosmetische ingrepen.
Lees verder