Doorgaan naar hoofdcontent

Hoofdverdachte in reeks moorden op moslims in VS opgepakt: man kende alle slachtoffers

HLN
Hoofdverdachte in reeks moorden op moslims in VS opgepakt: man kende alle slachtoffers
Na de reeks moorden op moslims heeft de politie in Albuquerque, in de Amerikaanse staat New Mexico, een verdachte gearresteerd. De man kende alle slachtoffers. Het vermoeden bestaat dat een "interpersoonlijk conflict" tot de dodelijke schietpartijen leidde.
Lees verder

Ook in Mallorca rennen toeristen voor hun leven om die ene ligstoel te bemachtigen
Nog maar eens een filmpje waarin toeristen rennen voor hun leven om een ligstoel te bemachtigen? Jazeker! U krijgt er immers geen genoeg van. Deze beelden zijn inmiddels al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken op TikTok, en dat in slechts drie dagen tijd.
Lees verder

Wat een domper! Union uitgeschakeld in Champions League na 3-0-nederlaag tegen Rangers, Van der Heyden en Moris blunderen
Dan toch geen stunt van formaat voor Union. Grootmacht Rangers FC slaagde in zijn 'Greatest Comeback' en wipte Union met een 3-0-zege alsnog uit de CL-voorronde. Geen nood: de Europa League vanaf september is voor Union meer dan een troostprijs.
Lees verder

ONS RAPPORT. Geen uitblinkers bij Union, wel twee gebuisden: "Veroorzaakte met onnodig handspel een strafschop, waarvan Union zich niet herstelde"
Union is er op Ibrox niet in geslaagd de 2-0-bonus uit de heenmatch te verzilveren. De Belgische vicekampioen haalde niet het niveau van een week geleden en ging met 3-0 onderuit. Geen enkele speler gaat dan ook met een goed rapport naar huis, twee spelers druipen zelfs af met een buis. Ontdek hieronder onze punten.
Lees verder

Al 546 gevallen van apenpokken in ons land geregistreerd
In België zijn nu al 546 bevestigde gevallen van apenpokken gemeld. Dat blijkt uit de recentste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Gert Verhulst en James Cooke brengen 'Vergeet Barbara' bij 'Tien om te zien'
Twee jaar geleden wilden ze Will Tura een musical cadeau doen voor z'n tachtigste verjaardag, maar corona gooide roet in het eten. Vandaag kende 'Vergeet Barbara' - de feel-good musical met Gert Verhulst, James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans - eindelijk z'n doorstart, op het podium van 'Tien Om Te Zien'.
Lees verder

Degryse en Mulder stellen dat Union méér lef moest tonen: "Ze hebben zichzelf onderschat"
Union zag zijn Champions League-droom uit elkaar spatten na een 3-0-nederlaag bij de Rangers. Eigen schuld, vinden analisten Jan Mulder en Marc Degryse.
Lees verder

Reddingsactie van start: 24 duikers proberen witte dolfijn in hangmat te vangen
Franse hulpverleners zijn kort voor 22 uur een actie gestart om de witte dolfijn in de Seine te redden. In eerste instantie moeten 24 duikers van de gendarmerie en de brandweer de beloega in een soort hangmat zien te vangen. Bij de hele operatie zijn zo'n tachtig personen betrokken. Het gaat onder meer ook om dierenartsen en agenten.
Lees verder

Union-coach Karel Geraerts ontgoocheld, maar ook positief: "Kunnen onszelf maar één ding verwijten"
Union is uitgeschakeld in de Champions League. Ontgoocheling alom bij coach Karel Geraerts, die ook wel positief was. "Onze organisatie stond heel goed", klonk het na afloop.
Lees verder

Geen Champions League voor Clement: AS Monaco na thriller van 120 minuten ten onder tegen PSV
Het AS Monaco van Philippe Clement leek tegen PSV op weg naar een 1-2-overwinning én kwalificatie voor de laatste voorronde van de Champions League. Een zeer discutabele gelijkmaker in de 89ste minuut gooide roet in het eten. De Eindhovenaren haalden het in de verlengingen dankzij een kopbaldoelpunt van Luuk de Jong.
Lees verder

"Amerikaanse justitie begint zaak tegen Google om advertenties"
Het Amerikaanse Openbaar Ministerie staat op het punt om een mededingingszaak te beginnen tegen Google, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het techbedrijf zou een te grote machtspositie hebben op de markt voor online-advertenties en daar ook misbruik van hebben gemaakt.
Lees verder

LIVE (21u). Pakken Real-Belgen met Europese Supercup eerste prijs van het seizoen?
• Europese Supercup • Aftrap: 21u • Helsinki • LIVE te bekijken op VTM2
Lees verder

Trump ronselt financiële steun na huiszoeking door FBI
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump werft politieke donaties door de recente huiszoeking door de FBI van zijn huis in Florida in e-mails en sms'jes aan zijn supporters af te schilderen als een politiek gemotiveerde zet van de regering van president Joe Biden. "Ze proberen de Republikeinse Partij en mij opnieuw te stoppen", schreef Trump dinsdag in een van de e-mails om geld in te zamelen. "De wetteloosheid, politieke vervolging en heksenjacht moeten worden ontmaskerd en gestopt."
Lees verder

Feest bij TOTZ, Get Ready! scoort eerste platina plaat met 'Diep': "Bijna twee miljoen streams voor een nummer van 26 jaar geleden, wàt een bekroning"
Was een platina plaat twintig jaar geleden nog schering en inslag bij 'Tien Om Te Zien', haalt Get Ready! vandaag de primeur. Platina voor 'Diep'. De hit waarop hun carrière 26 jaar geleden werd gebouwd, is intussen bijna 2 miljoen keer gestreamd. "Destijds werden we door fans bekogeld met gigantische taarten en champagne. We moesten ons letterlijk wassen na een overwinningsfeestje."
Lees verder

Dodentocht voor het eerst in 53 jaar ingekort van 100 naar 65 kilometer
De organisatie van de Dodentocht, een Oost-Vlaamse klassieker die al 53 jaar duizenden wandelaars een nachtelijke wandeling van 100 kilometer doet ondernemen, kort het parcours dit jaar voor het eerst in: van 100 naar 65 kilometer. Dat heeft alles te maken met de hitte.
Lees verder

Zelensky: "Oorlog is pas voorbij als de Krim is heroverd"
Volgens Volodymyr Zelensky is de oorlog met Rusland pas geëindigd als het door Moskou in 2014 geannexeerde Oekraïense schiereiland de Krim, aan de Zwarte Zee, is bevrijd. Dat zei de Oekraïense president dinsdag in zijn dagelijkse videoboodschap. "De Krim is Oekraïens en we zullen het nooit opgeven."
Lees verder

Duizenden mensen geëvacueerd om grote branden in Zuid-Frankrijk
Enkele duizenden mensen, zowel inwoners als vakantiegangers, zijn uit voorzorg geëvacueerd uit diverse dorpen in het zuiden van Frankrijk, waar honderden hectaren in brand staan.
Lees verder

Grote brand in Cubaanse haven na vier dagen eindelijk onder controle
De brandweer heeft een grote brand in olietanks in de haven van de Cubaanse stad Matanzas onder controle gekregen. Bij de brand zijn zeker een dode en 121 gewonden gevallen, 5000 mensen moesten worden geëvacueerd. Nog vijf mensen verkeren in kritieke toestand, terwijl veertien brandweerlieden worden vermist.
Lees verder

1 op 4 LGBTQIA+'ers krijgt te maken met fysiek geweld: "Een verontrustend cijfer"
Woensdag start de Antwerp Pride, een groot feest dat nog tot zondag duurt om de LGBTQIA+-gemeenschap te vieren. Maar wat betreft aanvaarding van holebi's en transgenders is er nog heel wat werk aan de winkel: dat blijkt uit een enquête die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws organiseerden bij 1.000 Vlamingen over de houding tegenover personen uit de LGBTQIA+-gemeenschap. We hebben het bijvoorbeeld moeilijker met twee mannen die hand in hand over straat lopen dan twee vrouwen, en geweld tegenover holebi's is nog steeds schering en inslag.
Lees verder

"Ik ben eraan gewend geraakt, en dat vind ik erg": Mikael (26) werd (opnieuw) slachtoffer van homofoob geweld
Een gebroken neus, verwondingen in het gezicht, de ellebogen en de onderrug: Mikael De Geyter (26) herstelt nog volop nadat die* afgelopen donderdag in elkaar geslagen werd in Brussel. Mikael is queer, danser en model, en het is niet de eerste keer dat die te maken kreeg met homofobie. "In het middelbaar duwden pesters hun penis in mijn gezicht: dat zou ik leuk vinden, als homo."
Lees verder