Doorgaan naar hoofdcontent

Het debuut van Schumacher en Hamilton die bestolen wordt: tien edities van Spa-Francorchamps om nooit te vergeten

Het debuut van Schumacher en Hamilton die bestolen wordt: tien edities van Spa-Francorchamps om nooit te vergeten

Of het dit weekend nu de laatste Grand Prix van België in Francorchamps wordt of niet, het valt in ieder geval niet te ontkennen dat er op het Ardense circuit al veel F1-geschiedenis is geschreven. We halen nog even de tien meest onvergetelijke momenten van Francorchamps boven. In de hoop dat er nog veel mogen volgen.

Lees verder

Invaller Sam Van Aerschot houdt punt thuis: "Heel blij met mijn eerste goal voor Heist"

Heist en Dessel hielden het gisteravond bij een 2-2-gelijkspel. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong, maar een efficiënt Dessel ging toch rusten met een voorsprong. De ingevallen Sam Van Aerschot zorgde na de pauze uiteindelijk voor het gelijkspel. Beide ploegen blijven zo op zoek naar hun eerste zege van het seizoen.

Lees verder

Zoekend Rupel Boom begint met nul op zes aan de competitie

Op bezoek bij Olympic Charleroi slikte Rupel Boom gisteravond zijn tweede opeenvolgende nederlaag (3-0) van de competitie. Het begint zo met een nul op zes aan het nieuwe seizoen.

Lees verder

Herboren Isabella Fabry heeft in drie reeksen uitzicht op Masters: "Dit is ook voor mij een complete verrassing"

Na enkele sabbatjaren heeft Isabella Fabry (TC Molenbos) het tennisracket opnieuw ter hand genomen. En niet zonder succes. Fabry dingt in liefst drie reeksen naar een plaats in de Masters.

Lees verder

Benefietmatch tussen Barcelona en Manchester City ontsierd door absurde actie van topspits Erling Haaland

In Camp Nou hebben FC Barcelona en Manchester City woensdag een benefietduel gespeeld ten voordele van mensen die kampen met de spierziekte ALS. De wedstrijd eindigde op 3-3.

Lees verder

Young Reds (Antwerp) van T2 Stef Wils start met nul op zes: "Geen verrassing dat het niet meteen vanzelf loopt"

De U23 van Antwerp hebben hun eerste thuismatch in eerste nationale, weliswaar op het Lisp in Lier, niet kunnen winnen. In een gesloten partij hadden de beloften van Charleroi gisteren aan één doelpunt genoeg om de volle buit mee te graaien: 0-1.

Lees verder

Antwerpenaar Liam Dielen wint drie toernooien op rij: "Mijn geheim? Ik voel geen druk en speel ontspannen"

Liam Dielen heeft de smaak van het succes te pakken. De Antwerpse tennisser won afgelopen weekend voor de derde keer op rij een toernooi in de eerste mannenreeks van het Belgian Circuit. "Eerlijk, ik had dit niet meer verwacht", zegt de intussen 24-jarige Dielen.

Lees verder

Tweede wedstrijd, tweede ­0-1-nederlaag voor Hoogstraten: "We hebben de punten zelf te grabbel gegooid"

Tweede wedstrijd, tweede ­0-1-nederlaag voor Hoogstraten. De competitiestart van rood-wit mag best frustrerend genoemd worden, want ook gisteravond leefde het gevoel dat er meer inzat. "We wisten dat we niet op achterstand mochten komen, en dan gebeurt dat toch", was aanvoerder Ruben Tilburgs teleurgesteld.

Lees verder

Seppe Geukens scoort, maar dat helpt Dessel Sport niet aan eerste zege: "Zuur gelijkspel"

Heist en Dessel Sport hielden het gisteren bij een gelijkspel. Beide teams gingen voluit voor de zege, maar de match eindigde op 2-2. Dessel keek al snel tegen een achterstand aan, maar die zetten de Kempenaars nog voor de rust recht. Groen-wit blijft zo wel wachten op zijn eerste zege van het seizoen.

Lees verder

Belgian Lions willen Cats achterna naar WK: "Eerst Engeland, dan pas denken we aan de match tegen Giannis Antetokounmpo"

Vanavond (20u30) openen de Belgian Lions in de Mons Arena de beslissende WK-voorronde versus Groot-Brittannië. De Lions, die volgende week aan een vijfde opeenvolgende EK beginnen, waren nog nooit op een WK en willen de Belgian Cats achterna. "Het momentum is daar, aan ons om het te pakken," zegt kapitein en ancien Maxime De Zeeuw (35).

Lees verder

Ploegmakker van Wout van Aert komt zwaar ten val na pijlsnelle tussentijd in proloog (maar heeft wel een troostprijs beet)

Filippo Ganna schreef woensdag de proloog van de Ronde van Duitsland op zijn naam. De wereldkampioen was na 2,6 kilometer twee seconden sneller dan Bauke Mollema. Nochtans had onderweg Olav Kooij de snelste tijd. De snelle man van Jumbo-Visma ging daarna echter hard onderuit na een scherp aangesneden bocht.

Lees verder

Zeno Debast ontpopt zich tot revelatie in de Anderlecht-defensie: "De Cruijff van de defensie? Ik pak Raman nog terug"

Als Anderlecht Young Boys Bern uitschakelt, zal dat met young boys zijn. Zeno Debast (18) is de revelatie in de paars-witte verdediging en moet nogmaals de nul helpen houden. Dat doet het RSCA-jeugdproduct in de eerste plaats door heel stijlvol te voetballen. Van ballenraper in de Champions League tot toekomstige Rode Duivel? "Tot twee jaar geleden had ik nog nooit getackeld."

Lees verder

Oudgedienden willen Standard uit de crisis helpen: Mbokani én Mpoku solliciteren voor terugkeer naar Luik

Met slechts vier punten na vijf competitiewedstrijd is Standard bijzonder matig gestart aan het seizoen. De fans van de Rouches zijn allesbehalve tevreden en versterking dringt zich op. Opmerkelijk: zowel Dieumerci Mbokani als Paul-José Mpoku hebben wel zin in een terugkeer naar Luik. Dat hebben beide heren laten optekenen in een interview.

Lees verder

Topreekshoofden sneuvelen in tennistoernooi van Cleveland

Het Tsjechische topreekshoofd Barbora Krejcikova (WTA 23), het Italiaanse tweede reekshoofd Martina Trevisan (WTA 27) en het Russische derde reekshoofd Ekaterina Alexandrova (WTA 28) hebben zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het WTA-toernooi in het Amerikaanse Cleveland (hard/251.750 dollar).

Lees verder

Doelman Anthony Moris verlengt contract bij Union

Eerste doelman Anthony Moris heeft zijn contract bij vicekampioen Union verlengd tot medio 2026, met optie op nog een jaar, zo maakte de club donderdag bekend.

Lees verder

Eerste Vuelta-examen op onbekend terrein voor Remco Evenepoel: "Er staan mij nog veel cadeaus te wachten"

Ascensión al Pico Jano. Dat is de naam van de eerste echte test bergop die Remco Evenepoel vandaag wacht. Onbekend terrein, want de col werd nog maar net speciaal voor de Vuelta geasfalteerd. "Ik ken de klim niet", bekende Evenepoel, die ook maar beter uitkijkt voor de regen en vooral voor de smerige voorlaatste klim.

Lees verder

LIVE VUELTA. Hoe verteren Evenepoel en klassementsrenners eerste test bergop?

De zesde etappe van deze Ronde van Spanje is er eentje voor renners met de betere klimbenen. Een col van eerste en tweede categorie vormen de lange aanloop naar de Pico Jano, de slotklim van 12,6 kilometer aan gemiddeld 6,6 procent met aankomst bergop. Een eerste echte test dus voor Remco Evenepoel en het andere klassementsgeweld. Volg de rit hier LIVE!

Lees verder

Monsieur Bordeaux-Parijs Herman Vanspringel overleden

Wielerkampioen Herman Vanspringel uit Grobbendonk is afgelopen nacht in het bijzijn van zijn familie overleden. Hij was op 14 augustus 79 geworden en leed al een tijdje aan een slepende ziekte.

Lees verder

In 2018 nog boeman van de Rode Duivels, nu verkast Samuel Umtiti van Barcelona naar Italiaanse promovendus

De Franse verdediger Samuel Umtiti wordt door de Italiaanse eersteklasser Lecce tot het einde van het seizoen overgenomen van FC Barcelona, zo maakte de club donderdag bekend.

Lees verder

Ons laatste interview met wielerlegende Herman Vanspringel (1943-2022): "Die hoge toppen maak je niet mee in het gewone leven"

Droevig nieuws. Wielerlegende Herman Vanspringel uit Grobbendonk is in het bijzijn van zijn familie overleden. Hij was op 14 augustus 79 geworden. Wij hadden vier jaar geleden een uitgebreid en boeiend interview met de bijzonder populaire Kempenaar. Dat kan je hieronder integraal herlezen.

Lees verder

Amper wijzigingen op FIFA-ranking: Rode Duivels blijven tweede achter Brazilië

Op de donderdag gepubliceerde FIFA-ranking blijven de Rode Duivels op de tweede plaats, na leider Brazilië.

Lees verder

Leider Marc Sarreau wint derde rit op drie dagen tijd, Theuns vierde en eerste Belg in Tour Poitou-Charentes

Klassementsleider Marc Sarreau  (AG2R Citroën) heeft donderdag de ochtendrit op dag 3 van de Tour du Poitou Charentes en Nouvelle Aquitaine (2.1) gewonnen. Hij wint zo zijn derde etappe in drie dagen tijd. Edward Theuns (Trek-Segafredo) werd vierde.

Lees verder

IN MEMORIAM. Herman Vanspringel overleden: deel jouw warme herinnering

'Monsieur Bordeaux-Parijs' Herman Vanspringel is afgelopen nacht op 79-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte.

Lees verder

Isner en De Minaur vervolledigen Team World op Laver Cup

De Australiër Alex De Minaur (ATP 20) en de Amerikaan John Isner (ATP 48) vervolledigen Team World dat het Europese team onder leiding van de Grote 4 (Nadal, Djokovic, Federer, Murray) zal uitdagen op de volgende Laver Cup (23-25 september in Londen), zo hebben de organisatoren donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Zeg niet langer Ethias Cross, maar wel Exact Cross: ook Mol, Loenhout en Zonnebeke voegen zich bij regelmatigheidscriterium: "Perfecte mix"

Na drie jaar Ethias Cross krijgt de overkoepelende organisatie van de mooiste losse veldritten met Exact een nieuwe titelsponsor. Met de Zilvermeercross in Mol, de Azencross in Loenhout en de Kasteelcross in Zonnebeke zijn er deze crosswinter drie nieuwe manches. "Zowel sportief als geografisch bieden we een perfecte mix van wedstrijden aan", aldus Christophe Impens van sportevenementenbureau Golazo.

Lees verder

KV Mechelen: Thoelen in doel tegen STVV, Storm nog out

Geen Gaëtan Coucke in doel bij KV Mechelen zaterdagavond op bezoek bij STVV. De nummer één van Malinwa kampt met ontsteking van een bijspiertje in de lies en wordt na overleg met de medische staf nog één à twee wedstrijden aan de kant gehouden. Doublure Yannick Thoelen neemt zijn plaats in onder de lat.

Lees verder

Kleine reünie van Beerschotspelers: Holzhauser komt "mateke" Pietermaat aanmoedigen bij Patro Eisden

Tom Pietermaat speelt sinds dit seizoen bij Patro Eisden in de hoogste amateurklasse. De Limburgers wonnen woensdagavond hun tweede competitiewedstrijd van de beloften van OH Leuven met 3-0. Rapha Holzhauser kwam zijn voormalige ploegmaat bij Beerschot aanmoedigen.

Lees verder

KV Mechelen leent jongeling Senne Ceulemans uit aan eerstenationaler Knokke

Senne Ceulemans (20) gaat op uitleenbasis bij FC Knokke voetballen in de hoogste amateurklasse. De Antwerpenaar zal dus ook dit jaar niet in actie komen voor KV Mechelen.

Lees verder

Ajax laat flopaankoop Hassane Bandé (ex-KV Mechelen) definitief naar Frankrijk gaan

Ajax heeft Hassane Bandé verkocht aan de Franse club Amiens SC. De Amsterdammers betaalden vier jaar geleden zo'n 8 miljoen euro om de aanvaller uit Burkina Faso over te nemen van KV Mechelen. Mede vanwege een zware blessure kon Bandé (23) de hoge verwachtingen niet waarmaken.

Lees verder

"Hoop op een mooi afscheid op het mooiste circuit ter wereld": Sebastian Vettel racet zijn laatste GP van België en gaat voor top 5

Het is nog niet zeker of de Grote Prijs van Spa-Francorchamps volgend jaar nog zal plaatsvinden. Maar wat wel zeker is, is dat de Formule 1 straks afscheid van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. En dat wil hij graag doen in stijl.

Lees verder

Antwerpenaar verovert na festivals nu ook Spa-Francorchamps met restaurant: "Elke bezoeker kan hier komen eten"

Alle registers worden opengetrokken op het circuit van Spa-Francorchamps. Voor wie even geen frieten of hamburger wil, is er nu voor het eerst een echt restaurant: Fuego. Een concept van Antwerpenaar Luc De Laet, ook bekend van The Butcher's Store. "Ik kan nog altijd niet geloven dat ik hier sta."

Lees verder

Remco Evenepoel is de nieuwe leider in de Vuelta: "Dit is een grote droom die uitkomt"

Het regende oude wijven, maar Remco Evenepoel had op die onbekende bergtop in Cantabrië een kamerbrede glimlach, ondanks zijn tweede plaats die wél rood opleverde. "Ik ben echt blij en tegelijk trots dat ik de leider ben in deze Vuelta. Dat is de reden waarom ik zo hard en zo lang heb gewerkt."

Lees verder

LIVE. Welke topaffiches komen er uit de bus voor Club Brugge? Volg de loting voor de groepsfase van de Champions League hier

Het nieuwe seizoen van de Champions League loert om de hoek. Donderdagavond staat de loting voor de groepsfase op het programma. Welke wereldsterren komen dit najaar naar Jan Breydel om tegen Club Brugge te voetballen? Volg het hier op de voet vanaf 18u!

Lees verder

Ongevaccineerde Novak Djokovic zal niet deelnemen aan US Open: "Jammer genoeg kan ik niet naar New York afreizen"

Het is nu ook officieel: Novak Djokovic zal niet deelnemen aan de US Open. Dat heeft de Serviër donderdagnamiddag via sociale media bekendgemaakt.

Lees verder

Coach Koen Pelgrim ziet Remco Evenepoel uitpakken met schitterende prestatie in Vuelta: "Remco zag er vanochtend vol vertrouwen uit"

Coach Koen Pelgrim stond in de schaduw van de autocar van Quick-Step Alpha Vinyl te genieten van het succes van zijn Evenepoel. "We wisten niet echt wat we konden verwachten. Zeker met de regen. De voorlaatste klim was ook redelijk lastig, gevolgd door een tricky afdaling."

Lees verder

Wat een versnelling: bekijk hier hoe Remco Evenepoel Roglic en co. uit het wiel rijdt op zware slotklim, enkel Enric Mas kan volgen

Op dik zeven kilometer van de streep vond Remco Evenepoel het welletjes geweest: de Aerokogel van Schepdaal schakelde een serieuze versnelling hoger en deed de concurrentie op de zware slotklim afhaken.

Lees verder

Club-spelers hoopvol, coach Carl Hoefkens op z'n hoede na loting Champions League: "Dit is levensgevaarlijk"

Club Brugge neemt het straks in de groepsfase van de Champions League op tegen FC Porto, Atlético Madrid en Bayer Leverkusen. In vergelijking met vorig jaar is dat een 'haalbare' groep. Wat vinden de spelers en coach Carl Hoefkens van de loting? Lees het hieronder.

Lees verder

De tegenstanders van de Belgen op de US Open: Elise Mertens treft Roemeense, David Goffin tegen Italiaan Musetti in eerste ronde

De Belgische tennissters kennen hun tegenstand op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Alison Van Uytvanck (WTA 42) en Greet Minnen (WTA 48) moeten meteen aan de bak tegen twee voormalige winnaressen.

Lees verder

Jan Bakelants zag vlucht opnieuw stranden, maar zal blijven aanvallen in Vuelta: "Ik sta hier met gemengde gevoelens"

Jan Bakelants maakte deel uit van de vlucht, maar eindigde uiteindelijk als 41e in de zesde rit van de Vuelta. "Ik sta hier met gemengde gevoelens", zei hij na afloop. "Ik verspil hier veel energie, maar ik blijf met lege handen achter. Dat is wel jammer."

Lees verder

Gouré (Westerlo) naar Ujpest

Fernand Gouré wordt voor één seizoen uitgeleend (met aankoopoptie) aan het Hongaarse Ujpest FC. De 20-jarige Ivoriaanse spits kreeg dit seizoen slechts één invalbeurt van één minuut tegen AA Gent.

Lees verder

Zwak AA Gent gaat ook in Cyprus met de billen bloot en moet vrede nemen met groepsfase Conference League

Geen Europa League voor AA Gent, wel weer Conference League. Net als in de Ghelamco Arena werden de Buffalo's afgetroefd door een scherper Omonia Nicosia. De zorgen voor Hein Vanhaezebrouck zijn nog niet voorbij.

Lees verder

ONS OORDEEL. Drie buizen bij Antwerp tegen Basaksehir, waarvan twee in de verdediging

Antwerp heeft zich niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. In de allesbeslissende terugwedstrijd op de Bosuil bleek Basaksehir te sterk voor de troepen van Van Bommel. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

COMMENTAAR. "Met deze vroegtijdige uitschakeling had de voorzitter na het aantrekken van Overmars en Van Bommel geen rekening gehouden"

Toegegeven, Antwerp had er de gepaste legend uitgepikt om de aftrap te geven. Cisse Severeyns, de man die in '93 scoorde, in de weliswaar verloren Europacup II-finale tegen Parma. Good memories voor iedereen die erbij was op Wembley, of gekluisterd zat voor de buis. De Beker voor Bekerwinnaars bestaat intussen niet meer, de Conference League sinds vorige zomer wel. Wat Feyenoord in de eerste editie realiseerde – via de kwalificaties doorstoten tot de finale – deed iedereen in Deurne-Noord luidop dromen.

Lees verder

REACTIES. Mark van Bommel na uitschakeling in Europa: "We zijn nog niet volwassen genoeg"

De vroegtijdige uitschakeling in de Conference League, nog voor de poulefase begint, kwam hard aan in het Antwerpkamp. Een eliminatie waar voorzitter Paul Gheysens geen rekening mee had gehouden na de vele investeringen deze zomer. "Ik wist dat deze vraag aan bod zou komen", reageerde coach Mark van Bommel. "Deze uitschakeling had niemand van ons verwacht. In Europa spelen hoorde bij onze doelen, maar die kan je altijd waarmaken. Dat zag je vanavond wel."

Lees verder

Oef! Anderlecht houdt Belgische eer hoog en mag na penaltythriller naar groepsfase Conference League

Anderlecht is na vier jaar terug in Europa. Paars-wit schreef tegen Young Boys Bern een razend spannend sprookje met een happy end. In de ijzingwekkende strafschoppenreeks bleven youngsters Noah Sadiki (17) en Sebastiano Esposito (20) koelbloedig en zo stoot RSCA door naar de groepsfase van de Confence League. Héél Brussel vierde feest.

Lees verder

Onze wielerjournalist neemt afscheid van Herman Vanspringel: "Cols of kasseien, hij kon het allemaal"

Wielericoon overleden. Herman Vanspringel zou, zoals hij altijd deed, zonder twijfel minzaam geglimlacht hebben bij deze woorden. Hij? Een icoon? Veel te vaak is Vanspringel herinnerd om die ene wedstrijd die hij niet won. Veel te weinig is benadrukt wat hij allemaal wel won: klassiekers, de groene trui, een Belgisch kampioenschap en – zijn jaarlijkse gewoonte – Bordeaux-Parijs. Dit in memoriam is ook een rechtzetting. Met Van Springel verliest het Belgische wielrennen een absolute grootheid.

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 7 (Camargo-Cistierna). Zware overgangsrit waarin vlucht van de dag kan overleven

Na de veldslag van donderdag voor het klassement op de Pico Jano is het vrijdagmiddag opnieuw voor de vrijbuiters. In principe wordt Remco Evenepoel vrijdagnamiddag de eerste renner die in deze Vuelta voor de tweede keer op rij de leiderstrui mag aantrekken. Het is aan Quick-Step Alpha Vinyl om de juiste vlucht te laten vertrekken zodat de dag voor de klassementsrenners in relatieve rust verloopt.

Lees verder

COMMENTAAR. "Remco topfavoriet? Wacht daar nog maar even mee"

Nee, we gaan Remco Evenepoel niet uitroepen tot de toekomstige winnaar van deze Vuelta. Zelfs het label van nieuwe topfavoriet houden we nog in de schuif. Dat doet hijzelf ook. Geleerd uit het ­verleden. Wij én hij.

Lees verder

Remco Evenepoel na één bergrit al in leiderstrui: "Ik neem een mooie voorsprong. Maar de Vuelta is ook maar pas begonnen"

Eén bergrit ver en Remco Evenepoel draagt al de rode leiderstrui. Net zo indrukwekkend als de aanval van de kopman was het teamwerk dat eraan vooraf ging. Reconstructie van "het perfecte teamwerk": "Nooit hadden we gedacht dat zelfs Roglic zou kraken."

Lees verder