Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 augustus 2022

Herenthout: Verwarmingspremie van 100 euro nog niet ontvangen? Dit moet je doen

Herenthout
Verwarmingspremie van 100 euro nog niet ontvangen? Dit moet je doen
Vanaf 1 augustus 2022 kan je je verwarmingspremie van 100 euro aanvragen als je die nog niet ontving van je elektriciteitsleverancier. Deze premie wordt toegekend aan elk gezin dat beschikte over een elektriciteitscontract voor de woonplaats op 31 maart 2022. Wat je moet doen om je premie te ontvangen, kom je hier te weten.
Lees verder

Pony- en paardentornooi 14-15 augustus: verkeersmaatregelen
Op zondag 14 en maandag 15 augustus 2022 wordt er opnieuw een pony- en paardentornooi georganiseerd op Duipt / Biesterbeemd in Herentals. Wegens het instellen van eenrichtingsverkeer in de buurt van het tornooi, is vanaf het kruispunt Heikant / Duipt richting Noorderwijk enkel plaatselijk verkeer toegelaten en geldt er een parkeerverbod. De signalisatie wordt telkens geplaatst tussen 07.00 uur en 22.00 uur.
Lees verder

Goedkeuring aanleg plantvakken Bergense Steenweg tussen Koestraat en Cardijnlaan
Op het gemeentecollege van 18 juli 2022 werd de aanleg van plantvakken in de Bergense Steenweg (gedeelte tussen Koestraat en Cardijnlaan) goedgekeurd. Dit naar analogie met de plantvakken in Zwanenberg. Deze worden zo snel mogelijk aangelegd van zodra de technische dienst dit kan inplannen.
Lees verder

Code rood voor natuurbranden vanaf 11/08
Vanaf donderdag 11 augustus wordt de risicocode voor natuurbranden in Vlaanderen opgeschaald van oranje naar rood, de hoogst mogelijke risicocode. Dit vanwege de aanhoudende droogte en voorspelde hittegolf tijdens de volgende dagen. Er werden de afgelopen weken ook al enkele kleinschalige brandjes gemeld.
Lees verder