Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 augustus 2022

Herenthout: Ontdek je eigen grote achtertuin met de GroenZoeker

Herenthout
Ontdek je eigen grote achtertuin met de GroenZoeker
Heel wat mensen zoeken regelmatig de natuur op. Soms alleen, omdat ze mooi is, rust geeft, goed doet. Soms als sociale activiteit, met vrienden, familie of collega's. Dankzij de GroenZoeker vindt iedereen voortaan in 1-2-3 mooie stukjes groen op wandel- of fietsafstand van huis.
Lees verder

I-sportdag: doe jij mee?
Een i-sportdag of ook wel inclusiedag genoemd, is bestemd voor senioren en personen met een handicap. Op vrijdag 23 september kan je in Herentals op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende beweegactiviteiten. Samen sporten en bewegen is gezellig en goed voor lichaam en geest.
Lees verder

Lokaal bestuur Herenthout gunt bouw site Serneels
Op de gemeenteraad van 4 juli werd de gunning toegekend van de bouw van een nieuwe technische dienst, brandweerkazerne en Rode Kruis van gemeente Herenthout. De opdracht werd na de procedure gegund aan TM De Peuter-Beneens (Herentals) voor een bedrag van 7.501.802,07 euro.
Lees verder

Sportdienst Herenthout organiseert: Multisportkamp Herenthout
Onze gemeente organiseert in augustus opnieuw twee multisportkampen. Elke dag zal er een waaier aan sport en spel aangeboden worden. Om ouders en kinderen een idee te geven van wat ze mogen verwachten van de geplande sport- en spelactiviteiten: hockey, atletiek, kinderyoga, dansen, balspelen, springkastelen, ropeskipping, judo, badminton, zwemmen … en nog veel meer leuks.
Lees verder